• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Реклама и разпространение на Асасините 1

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
11 Юли 2011 20:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18804
Да, тъкмо си мислех сега на прибиране от печатницата, че е пропуск, че не е включено обяснението под цените, и трябва да се поправи възможно най-скоро.

Цената в онлайн магазина е 9 лева - т.е. цели 2 лева под коричната. 3 лева обаче отиват за доставката с Еконт. Ако разгледате цените за различните бройки книги ще видите, че всичките са брой на книгите Х 9 + 3. Тоест, хубавото е, че таксата доставка се плаща само веднъж. Дори само 2 книги да се поръчат (или някоя от старите в добавка, ще ги качим скоро), пак излиза по-евтино от книжарница.

Разбира се, ако сте в София или в някой град, където може да се направи (малко) представяне, не си и помисляйте да купувате от книжарница или дори от нашия онлайн магазин - защо да се правят каквито и да било излишни разходи и от вас, и от издателството, когато имаме възможността за пряк контакт?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Юли 2011 20:26
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18805
Ами това наистина не се разбира и е причина за голямо объркване сред потенциалните клиенти. Аз лично като го видях и изпитах чувство на голямо възмущение ... ако не бях погледнал тази тема нямаше и да разбера каква е работата всъщност. Сложете едно пояснение.

11 Юли 2011 21:57
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18811
Днес пък ходих до магазина да си купя книгата. И какъвто съм разсеян, забравих, че е понеделник и дюкяна е затворен. Нищо, казах си, и отминах.. да сме живи и здрави ще мина утре :)

Жегата кара хората да забравят. Този убиец сигурно затова спи през деня и действа през нощта (говоря за спящия убиец в книгата, който не се е досетил) :lol:

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

11 Юли 2011 22:01
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 652
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18812

mitcoiv писа: писа:
Днес пък ходих до магазина да си купя книгата. И какъвто съм разсеян, забравих, че е понеделник и дюкяна е затворен. Нищо, казах си, и отминах.. да сме живи и здрави ще мина утре :)
Уейн, излязла ли е книгата? Срам за теб ако не си казал.

Колкото до цената в сайта - направете я на 9 лева, даже 8.99 и някъде отстрани с по-малък шрифт да пише (+3лв доставка). В момента остава впечатлението, че цената е 12 и отделно се плаща доставка, което не е в интерес на маркетинга.

11 Юли 2011 22:57
koziq
Посетител
Посетител
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18816
Книгата още не е излязла и започнахме да говорим за цената! Айде стига бе!!!
Ако е 15 лева няма да си я купите ли? Скоро си взех новата на Людмила Филипова - 18 лева. Ще делим ли цената на културата на такава за "нормална литература" и за "книги-игри". Размерът на цената се определя /колко е скъпо или пък не за всеки един/ от това колко е важен един продукт за теб и какво удоволствие ти доставя. Пък и сега не сме деца с нищожни джобни...
За сведение - навремето трябваше да пиша разкази по вестниците за хонорар, с парите от които да избирам коя книга да си купя. Имах желание да си вземя всяка, но нямах възможност; нямах джобни, трябваше да бачкам, за да ям. Сега, за щастие, мога да си позволя да си купя всяка една, от която има нужда душата ми. Сигурен съм, че хлапетата в момента са доста по-добре от нас преди години. Ако пък видите дете да се усуква пред сергия с книги като циганче пред сладкарница, нямащо пари, купете му една, която иска - няма да сторите зло.
Между другото, направете си сметка колко пръскате на месец за някакви /всякакви/ неща и колко можете да отделите за книги, които излизат по веднъж на месец-два.
Не твърдя, че сме стиснати /моля никой да не се обижда/, но ако не даваме нищо или унизително малкоза културата /такава, каквато я харесваме и искаме ние/, тя ще изчезне... и честит ви Азис!!!

Ай наздраве от мен!

11 Юли 2011 23:08
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18817
За щастие хората в общността (всички!) като цяло разсъждаваме много правилно в това отношение - и това е единственият начин наистина да тръгнат отначало нещата. В случая коментарите бяха само за отношението цена онлайн/цена в книжарница и са съвсем резонни, предвид, че не сме смогнали да поставим обяснителна бележка в магазина. Ще го оправим, както казват Мери и Ваньо (така или иначе тва е бета версия на магазина, докато книгата се печата още).

Иначе дотук съм срещал само силно вдъхновяващо отношение на КИ хората по този въпрос. Сигурен съм, че ще има хора, които с радост ще си купуват по няколко бройки (директно от нас, разбира се), знаейки, че 10те им лева на книга отиват на правилното място. (И че ще могат да направят хубав подарък на приятел И да популяризират жанра. :) )

Знаете ли колко остават от 10 лева корична цена за издателя/автора след обира на разпространителите и държавата? Точно 4,50лв. Остават. 55% удръжка. Не го знаехте, нали? (Разбира се, големите кучета в издаването са на много по-тънки, монополни оферти.) Така че като купувате книгите от нас - а не през дистрибутор - помагате ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ за каузата. На практика с всяка книга, купена от нас, подсигурявате издаването на поне още едно ново заглавие - точно с тези 50 процента спестени средства. :)

11 Юли 2011 23:34
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18821

koziq писа: писа:
Книгата още не е излязла и започнахме да говорим за цената! Айде стига бе!!!
Ако е 15 лева няма да си я купите ли? Скоро си взех новата на Людмила Филипова - 18 лева. Ще делим ли цената на културата на такава за "нормална литература" и за "книги-игри". Размерът на цената се определя /колко е скъпо или пък не за всеки един/ от това колко е важен един продукт за теб и какво удоволствие ти доставя. Пък и сега не сме деца с нищожни джобни...
За сведение - навремето трябваше да пиша разкази по вестниците за хонорар, с парите от които да избирам коя книга да си купя. Имах желание да си вземя всяка, но нямах възможност; нямах джобни, трябваше да бачкам, за да ям. Сега, за щастие, мога да си позволя да си купя всяка една, от която има нужда душата ми. Сигурен съм, че хлапетата в момента са доста по-добре от нас преди години. Ако пък видите дете да се усуква пред сергия с книги като циганче пред сладкарница, нямащо пари, купете му една, която иска - няма да сторите зло.
Между другото, направете си сметка колко пръскате на месец за някакви /всякакви/ неща и колко можете да отделите за книги, които излизат по веднъж на месец-два.
Не твърдя, че сме стиснати /моля никой да не се обижда/, но ако не даваме нищо или унизително малкоза културата /такава, каквато я харесваме и искаме ние/, тя ще изчезне... и честит ви Азис!!!

Ай наздраве от мен!

Колега, книгата ще си я купим и 20 лева да струва, ама Уейн със 100 бройки от коравите фенове няма да се справи. Работата е да е примамлива за по-далечните почитатели на жанра и за хората, които ще опитат за пръв път. За тях има разлика дали книгата струва 8.99 или 12 лева.

12 Юли 2011 00:06
hyper
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18826
А за книга, купена от вас, ще се считат ли бройките в "Паладиум"?

12 Юли 2011 00:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18832
Разбира се. Точно за това говоря. Това там (книжарницата/клуб на Попа) си ни е на практика фирмената книжарница на издателството. Затова:

1. Всички хора в София - моля купувайте само от там (при това с отстъпка). Колко му е да се мине през Попа.
2. Или на някое от представянията/премиерите на книгите (пак с отстъпка)- или дори на форумните срещи.
3. Хората извън София - ще ви дойда на крака за представяне/премиера (пак с отстъпка), поне на по-възловите места.
4. Ако не става - ето тук чак идва редът на онлайн магазина на нашия сайт. Където цената на Асасините1 е 8,99 лева, за да може с 3-те лева доставка да е почти колкото коричната. При поръчка на повече книги излиза и по-евтино. Примерно при поръчка на 3 книги, едната излиза 10 лева - вместо 11 на корична цена (3Х9+3=30:3=10)
.
.
.
.
5. Покупка от РЕП.
6. Покупка от книжарница.

Тези последните естествено само в краен случай. :D И чак септември.

12 Юли 2011 02:36
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18839
Жалко е, че книжарниците взимат по 50%. Еврейска работа е това.

12 Юли 2011 09:25
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 65
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18851

Meriadoc писа: писа:
Жалко е, че книжарниците взимат по 50%. Еврейска работа е това.

Само Хеликон съдират по толкова. Пингвините, които са пред фалит и завличат де що сварят, са на 40%, Буктрейдинг и Книгомания - на 45%. Малките книжарнички и книжни борси - на 30-35%, не знам как стои въпроса с реповете. Естествено, на тези проценти добавете отгоре и 20% ДДС и ще ви стане ясно за какво иде реч.

12 Юли 2011 10:19
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1001
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18859
Книжарницата в Габрово се премести на по-тясно място, вече я посетих. Но не знам дали още е Пингвини. Аз лично си поръчах Асасините онлайн и тръпна в очакване. Ще зарибя и още няколко стари фена на жанра от Габрово.

kiril-ps.itch.io/

12 Юли 2011 11:59
Dead Silence
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18865

Радо писа: писа:
Пингвините затвориха в Габрово на 1 юли а Хеликон няма и без това. Което значи че интернет остава единствената ми опция.
Пингвините затвориха и в Добрич. И на мястото има Хеликон, но даже и не бяха чували за Котарака, така че пак не ти върши работа предполагам. :)

13 Юли 2011 00:06
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18935
Уейн, кога излиза книгата?

13 Юли 2011 09:38
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Реклама и разпространение на Асасините 1 #18955
Мдам и аз това щях да питам...
Днеска ще ходя до магазина все пак, та да знам дали ще мога да си я взема :П
Само си фантазирам де...
И между другот, в магазина ще се продават ли бройки от Котарака ?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.107 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Землянинът (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • Today 12:03
    • Четенето, Вуте. (Или как се приближаваме към покол... (13 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • Today 01:18
    • Направих безплатен тракер за книги-игри за хора, к... (7 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от koldKat
    • Yesterday 16:35

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност