• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Завръщането на Наследника

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
25 Ян 2012 11:51
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Завръщането на Наследника #43458
Жалко Майкъл е пропуснал страхотен геймплей елемент.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ян 2012 13:23
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Завръщането на Наследника #43468
Във втората книга за викингите има някакви абстрактни показатели за войската, но няма видове войска или различни постройки като в "Завръщането на наследника".

Подбор и въоръжаване на войската има във "Войната на сенките" на Блонд, но това е една доста странна книга-игра и не е съвсем "тактическа", въпреки че има такива елементи.

25 Ян 2012 14:24
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Завръщането на Наследника #43479
Е Майкъл няма ли някви врътки с войската в "Недимата армия"?

25 Ян 2012 14:35
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Завръщането на Наследника #43481
най-близко до истината е медивъл тотал уор, но там генералите имат огромен контрол над войските и прекрасна видимост, да не говорим, че противника се държи страшно неадекватно.

в пътя на тигъра също имаше водене на армии в битка, при това съвсем не лошо описани и пак всяка грешка беше наказвана със смърт. не, че нещо, но самата смърт изобщо не кара читателя да започне книгата отначало, ами просто се връща и коригира избора си (понякога той е опирал до прост късмет), което прави цялата работа с такива фатални избори безсмислена.

25 Ян 2012 14:40
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Завръщането на Наследника #43483
Аз лично не вярвам че в средновековието е имало каквато и да е стратегия - бях чел в един учебник по военна история че липсата на дисциплина и организация са свеждали всяка битка на открито до меле всеки срещу всеки.

25 Ян 2012 15:01
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Завръщането на Наследника #43486
медивъл тотал уор - Какво е това?- компютърна игра?

Между другото не бях прав, че Синът на Пустинята е последната тактическа, Футболът на Майкъл също се водеше такава, ама до колко в действителност бе, не знам.

25 Ян 2012 15:04
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Завръщането на Наследника #43487
Мда, част от поредицата Total War .

My deviantART page.

25 Ян 2012 15:07
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Завръщането на Наследника #43489
Темата която се захвана не беше ли по-скоро за книги-игри в които има такива неща, а не за компютърни.

25 Ян 2012 15:43
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Завръщането на Наследника #43493

stalk писа: писа:
Между другото не бях прав, че Синът на Пустинята е последната тактическа, Футболът на Майкъл също се водеше такава, ама до колко в действителност бе, не знам.
Вярно, че заглавието включва "тактическа игра", както и че има избор на тактика за мачовете, но шансът във "Футболът" определя твърде много. Зависи и какво разбираме под "тактическа книга-игра". Според Майкъл още "Златният оракул" е била тактическа, защото включва и избор на тактика (но пък шансът има огромно значение). Но по-скоро онова, което прави една книга-игра тактическа, е битките да се решават изключително с избори, без шанс. Аз определено предпочитам игра с много тактически избори и без шанс.

25 Ян 2012 16:15
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Завръщането на Наследника #43495
Да, аз го разбирам така, работа по карта и схема и битки с избори, а не с шанс. Ако е само битките с избори, значи има още тактически, "Небето ви Чака" например.

26 Ян 2012 01:00
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Завръщането на Наследника #43553
Реших днес да си я припомня покрай темичката и си намерих в едно кашонче. Още с първото изречение почнах да се смея - какъв реализъм търсим в игра в която още в първото изречние има историческа глупост.
Цитирам

Англия 1144, Ти току що се връщаш от кръстоносен поход.

За тези които не се интересуват от история като мен - справка Първи кръстоносец е от 1095-1099 Близо 45 години преди нашия пич да се "върне" от него . Втория кръстоносен поход пък почва 1147 година - 3 години СЛЕД като ни се завръщаме.

Въпреки тези несъотвествия, голямие брой грешни препратки и логиката тип Сим Николов на моменти всъщост книжката зарибява - голямо разнообразие от неща за правене, случки, разговори какво ли не. Автора е хванал всяко клише от книги като Айвънхоу и историите за крал Артур и си е вплел в книгата.
Ако е била ударена една качествена редакция съм сигурен че това щеше да една от най-великите книги-изгри излизали някога.

26 Ян 2012 01:05
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Завръщането на Наследника #43555
Като за дебют е доста силна книга, не мога да кажа, че е перфектна, наистина има доста неточни неща. Но е хубава и приятна.

26 Ян 2012 01:12
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Завръщането на Наследника #43559
Нека да не забравяме, че това е първата (и за жалост последна) книга-игра на този автор. Можеше и да е доста по-добра, без няколко грешки в механиката и наивности в историята, може би без толкова много внезапни умирания при слепи избори, но и така си е забележителна. "Завръщането на наследника" се отличава доста от излезлите преди нея книги-игри и като игра, и като повествование. Това е и може би най-трудната книга-игра, която съм чел, има страшно много начини да се провалиш и само няколко да победиш. Усеща се идейно влияние от компютърни стратегии (подробните статистики след всяка спечелена битка навеждат на тази мисъл).

26 Ян 2012 01:14
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Завръщането на Наследника #43560

xenox писа: писа:
най-близко до истината е медивъл тотал уор, но там генералите имат огромен контрол над войските и прекрасна видимост, да не говорим, че противника се държи страшно неадекватно.

в пътя на тигъра също имаше водене на армии в битка, при това съвсем не лошо описани и пак всяка грешка беше наказвана със смърт. не, че нещо, но самата смърт изобщо не кара читателя да започне книгата отначало, ами просто се връща и коригира избора си (понякога той е опирал до прост късмет), което прави цялата работа с такива фатални избори безсмислена.

[offtopic]А ти забеляза ли че те споменавам и тебе? Ще има ли такива неща за които говориш в твоята книга?[/offtopic]
Иначе като говорим за татктически битки мисля че можем да прибавим и Убийство в Белскейд, но там думата битки в словосъчетанието тактически битки би трябвало да е в едни огромни кавички.
Мисля че същото може да се каже и за Зведни вълци на Оливър Грин. И това май са 2 от последните излезли бг книги-игри.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

26 Ян 2012 01:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Завръщането на Наследника #43564
Опасявам се, че относно Белскейд и самата дума тактически трябва да е в кавички. Там Боби е постигнал точно обратното - да демонстрира как в реалния живот НИЩО не зависи от теб и независимо какво си мислиш, че ще стане, се случва най-лошото. :mrgreen: Направо е надскочил Сим в тва отношение, не знам защо. (Но за това ще говорим подробно в рецензията на книгата - в Списанието разбира се - адашът вече си каза мнението, та съм аз наред.)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (3 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 21:52
    • Кой какви неща е намерил в нета (665 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:34
    • Пролетен базар на книгата 2022 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • Yesterday 12:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg