• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Бойците на Кунг-фу

Бойците на Кунг-фу

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
26 Юни 2022 00:38
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Бойците на Кунг-фу #140225
Карате и китайските системи са създадени от селяни за борба срещу мечоносци и копиеносци...
Иначе се бият с тояги, като имаш прът не търсиш фул контакт направо го гониш...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Юни 2022 10:38
Grey's Avatar
Grey
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Бойците на Кунг-фу #140228
Не стиловете, а уменията правят разликата, но съм съгласен, че ушу не е за да наранява. Наранява незнанието на учащия или милостта на майстора. Най-големият мит в бойните изкуства, насаждан от киното, е продължителността и "хореографията" на схватките.

Иначе и моите спомени от "Бойците на кунг-фу" са прекрасни. Харесва ми, че се акцентира върху тренировките, както и че има две системи за провеждане на схватките. Отделно има много информация за двата стила. Само Боло Йън (в зависимост от произношението) не е конкуренция на културистите, както е споменат, а културист, който е и майстор по ушу.

26 Юни 2022 23:40
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Бойците на Кунг-фу #140232
Всъщност не се разбрахме.

Майсторството е ясно описано в книгата (най японската такава) Мусаши.
В Япония, Китай и прочее общество е силно кастово.
Войните са си воини и не може селянин да вземе властта. За да е шоуто пълно това го прави Тайко (титла), който взима власта преди Токугава да установи блокадата и шогуната като система... Та...
Селяните имат всички не сечащи оръжия, докато самураите са с мечове, лъкове и копия - селяните импровизират и за да оцелеят се опитват да имат всякакви оръжия, които могат бързо да надвият и обезоръжат мечоносец.
Карате е крайната фаза на ръкопашния бой, когато вече работата е съвсем отчаяна и боя е гърло за гърло.
Карате се развива след 1850 повече отколкото преди това, китайските системи са същите макар че там е цялото шоу и е вкарана мистика за да се заблуди зрителя че едва ли не се случва хореография, а всъщност хората искат да избият дао меча, който им лети към главата.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: BERSERK

27 Юни 2022 10:47
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Бойците на Кунг-фу #140238
Точно така е. Например айки до-то е направено да противодейства на летящ към теб въоръжен противник. Извън този контекст не работи.

Китаиските бойни изкуства са повече демонстрационни и не са практични в реален бой. За това и няма да видите някой ползващ такива в мма.

А има една серия в тубата - Reveal fake master , в която един боксьор на средно ниво предизвиква легенди във винг чун и други китаиски изкуства на спаринг. Резултата винаги е зрелищен нокаут в негова полза :)

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, turbobobi, George-AL

03 Юли 2022 23:18
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Бойците на Кунг-фу #140302
Много хубава книга-игра. Самият аз не съм далеч от бойните изкуства. Тренирал съм джудо и хапкидо. С професионален спортен бакалавър "Джудо (Хапкидо/Юнмудо)" и съм стабилен боец, минимум 8-10 дан. Мога да напляскам някого ако се наложи, но не обичам да удрям човек в лицето. Много обичам ключовете и затова, че джудото е най-мирното бойно изкуство. Не. Не и не. Всички китайски бойни изкуства са под 1 чадър: "Кунг фу". Тайдзи Цюан и Вин Чун са част и са разновидности на Кунг Фу. Това пише в Wikipedia. Вин Чун е южнокитайски "кунг фу"-стил. Предполагам, Кирил Слабов трябва да е с "Кунг Фу (Айкидо/Карате)", но не знам дали е влизал в "шаолинието". Много е тежка подготовката. На мен не ми беше никак леко. Взех го, когато бях на 26 и до 28 бях изчистил всичко, но нямах повече от 1-2 години сериозни тренировки. Роден талант съм. Тродонеен боец съм, но пак: не обичам да удрям човек в лицето, но когато трябва - мога да направя демонстрация. Основната ми диплома е по "Джудо". Хапкидо и Юнмудо са изключително минорни и хибридни бойни изкуства, които нямаха голямо отражение върху реалната ми подготовка. Стигаше ми да правя ключовете, хватките и приковаванията както трябва. Ясно беше на сенсея, че съм силен боец и искам да го изкарам като професионален бакалавър.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

04 Юли 2022 09:19
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Бойците на Кунг-фу #140304
Единствения боен спорт в който съм видял някаква логика при това лимитирана е Кудо. Те обаче пак избягват някой удари под пояса, които в реална бойна ситуация (изпитано) променят загубата към победа с един удар.
Всичко останало разчита на идеята че практикуващия е:
В една категория минимум с противника или даже е в по висока (кг)
Практикуващия е майстор който помпа, блъска и тренира всеки ден. Не е ял, не е пил, не е правил секс и не е лял бетон с ръчна количка цял ден.

Ако ей тия прости правила са спазени победата е на 70 процента, защото кретена срещу вас може да е обучен в любовното изкуство на бразилското жиу жицу и да му се озовете отгоре, а той да цвърчи отдолу и докато го младите да се озовете с ключ на главата...

Всички китайски бойни изкуства са своего рода ала бала и това се установява много просто като видим, колко кунг фу мастори били номер едно в различните ММА.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Бойците на Кунг-фу
Time to create page: 0.184 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg