• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
18 Апр 2020 21:17
dronebg
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #135400
Благодаря за приема, Вилорп! Доколкото виждам в темата, преди години е имало идеи за издаването на книгата, но не са се осъществили. Честно казано не вярвам, че сега шансът е по-голям. На мен ми се искаше да видя дали ще се включат още хора, които биха пробвали някой-друг мач, ей така - заради всички хубави спомени, които имаме от книгата. Моята идея е да вкарам епизодите в база данни и да направя много много прост viewer, с който да навигирам. И евентуално това да се развие с добавянето и на оценките, правилата и т.н. Вероятно ще си направя нещо подобно, но предвид липсата на интерес (напълно разбираемо за мен) сигурно ще си остане за лично ползване :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Апр 2020 08:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #135402
Това нещо очаква ли се да поддържа мулти плеър?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

19 Апр 2020 13:14
dronebg
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #135405
В един по-късен етап - да. Аз виждам три основни момента:
1) прост viewer, с който да се навигира межу епизодите, като всички изчисления се правят на ръка. Това може да се направи сравнително бързо и въпреки очевидното неудобство, позволява играта да се пробва. Както и писах по-горе - за да не се налага принтирането на 100стр А4, с които би се работело много трудно.
2) добавяне на отбори, играчи, оценки и най-вече правилата за всеки епизод. Тук предизвикателството е по-скоро в обема на всички данни и правила.
3) Multiplayer - възможно е, но едва след като всичко от 2) е направено. За да може да се играе от двама, е задължително епизодите със сравненията на оценки да се смятат автоматично и играчите само да потвърждават преминаването към следващия епизод.
Имам опит като програмист, но компютърните игри са ми абсолютно чужди и нямам интерес в тази област. Затова и цялата ми идея е да направя нещо, с помощта на което да се играе "Футболмания", a не някаква нова електронна футболна игра.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso

03 Фев 2022 13:22
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #139692
Да се включа и аз по темата с повече години закъснение. ФУТБОЛМАНИЯ '98 ми беше сред любимите и най-често преигравани книги-игри. Разигравахме я основно 4 души, но имаше и едно епично първенство от петима. Още с откриването на трансферния сезон се започваха препирните и договорките - кой кой играч да вземе и да остави друг за следващия и т.н. Любими играчи ми бяха бразилецът Раи и вратарят Рене Игита, за чиито биография се подучих от баща ми. B)

Интересното в нея е наистина олекотената игра и скромния размер на епизодите, което я правеше силно преиграваема. Сега, за да бъда честен, не бих се захванал с нея заради липсата на каквато и да е литературна стойност. Но пък най-вече по причина, че футболът загуби всякакъв интерес за мен, да не кажа че съм пълен лаик кои са настоящите звезди и т.н. Твърде много комерс, но за 1998 година всичко си беше в реда на нещата.

Радва ме, че авторът е оставил свободно за сваляне подобрение (продължение) на играта. Шапки долу! :hello: Логичната ми констатация е обаче, че спортните книги-игри нямат бъдеще при наличието на всякакъв вид изпедепцани компютърни мениджъри, симулатори и аркади. И то от край време това.

Като сравнение с другите книги-игри на футболна тематика я поставям на второ място, след "Футболът тактическа книга-игра" на Майкъл Майндрайм. Там поне има от всичко и по много.

Би-бийп!

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.055 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg