Тъй
Още в петък, веднага след като пристигнах, помъкнах и останалите, с които бях дошъл към халето, за да се запиша за турнира на следващия ден. Първите нердове, които срещнах бяха двама италианци, които смело и безотговорно ми заявиха, че ще играят гоблини. Ъх да му се не види, явно някой продължава все още да го играе този дек, ама не и аз, оставих си го в къщи
Влязах в залата, намерих Бенев, който съдийстваше на някакъв трайъл, уговорихме се ми да ми даде едното Плато и четирите трапа като приключи и се забих на сергиите. Трапове си купих за две - три евро, но за Плато ми поискаха различни цени вариращи от 60 до 70 евро ?!? Основните търговци там бяха Outpost gamecenter Белгия и tcgmarket eu и явно бяха решили да надуят цените до не знам къде. Явно е нормално, но...цените им са двойни на американските сайтове за карти. Записването стана сравнително бързо, докато си бърборех с някакъв 50 годишен човек, който щеше да играе ИНФЕКТ !
В съботата се изтърсих пред залата още към 8.20 часа, пообиколих близките магазини за цигари и се заприказвах с някакви чехи, които щяха да играят какви ли не интересни декове от Sea Stompy, през Stax та чак до Metalworker. Не забелязах никой от американските звезди, някои които пишеха в статийте си как ще дойдат - като Drew Levin и онзи дебеличък тип, който стана играч на годината.
Така по същество. В крайна сметка чудесно разбирам, че дека с който отидох там не е добър, пък и аз не ги умея толкова картите. Същевременно това ми беше първото GP, така че бях напълно спокоен и не си правих никакви планове за втория ден, а просто исках да видя какво представлява подобен наистина голям турнир, да поцъкам, да разгледам, по видя как играят най - добрите играчи в Европа.
Дека, който играх е трицветен - BWR - с вайъли, мама, мистици, боби,ангели, лавамансър, болтове и мечове. Имаше в него също така и 21 земи, между които и четири уейста и 7 дуалки
Първи кръг - Гарсия от Испания !
Доста приветлив и готин тип на моите години, с който доста се посмяхме, но си ме преби. Спечелих зара и тръгнах със земя вайъл. На Гарсия нещо не му стана особено приятно, тъй като нямаше форс и два хода по - късно разбрах, че играе четирицвенет Каунтърбаланс - Supreme Blue, както му казват - UWRG с Мистици и топтери. Зеленото така и не ми стана много ясно за какво точно го ползва. Не след дълго успях да задържа борда, насвалих ангели и бобита и мами през вайъла и си го пребих. Още първата игра ми направи впечатление, че играе Moat и Peacekeeper. Силен антиагро план. Втората ме поконтрира и свали следните неща - Moat, Peacekeeper и Ensnaring Bridge. Същевременно стикаше в ръка Firespout. Абсолютно безумие. Уби ме с Джейс... Третата се разви по подобен на втората начин - контрира ми това - онова, свали Ensnaring Bridge и ме уби, този път май с летялки 1/1.
Кофти, съжалих, че не си играх гоблините за момент. По едно време го срещнах и той ме пита колко точки имам - аз имах 10 тогава, а той 9 с три равни.
1-2
0 - 1 - 0
Втори кръг - Мати от Белгия.
Мати играеше ANT, спечели зара и тръгна с тотсийз. Остана малко учуден като видя самотния Канонист в ръката ми и си го дискардна. Няколко хода по късно си направи комбото. Ех.... Я да си сложа траповете и допълнителния канонист от борда. Канонист и два трапа и стахаме 1 - 1. Мати сложи конфиданти от сайдборда, играеше и топ, а аз си бях малнах мечовете естествено. В една продължителна игра при която той ми направи сигурно към 6 демидж с едно боби успя някакси да си направи комбо за тендрилс за 6, при активен канонист - изигра някакви артефакти за сторма. Тъпо ! Направих фатална грешка третата игра, със сигурност най - голямата ми на целия турнир, тъй като предпочетох да не си играя тотсийза, когато бях на четири, опасявайки се от хардкаст на тендрилс, при положението че мое боби екипирано с меч го убиваше ход по - късно. А той просто го завъртя за 6 на следващия ход
1-2
0-2-0
Трети кръг - някакво момче от Амстердам.
Нямам особени спомени от този мач, освен че играеше Show and Tell - Sneak Attack и И ОТНОВО завърших с 1 - 2 !!
1-2
0-3-0
Излязах на вън, тъжно запалих цигара и си поставих за цел да спечеля поне един мач до края на деня а след това да си ходя.
Четвърти кръг - Карстен от Германия !
Карстен беше със сигурност най - веселия ми опонент през деня. Беше се загърнал в суитчъра си и се оплакваше колко е студено в залата, как го пребиват и се смееше постоянно. Карстен спечели зара и откри с тропикал - хиерарах. Бах... Bant order , намирисвам четвърта загуба. Не знам как се получи но четири хода по - късно имах активна мама, вайъл и Богдан и го претрепах без особени проблеми. Втората беше напълно подобна, с изключение, че този път имах два активни мами, ангел, Богдан и батърскул на масата. Карстен ту се смееше, ту му ставаше тъжно. Аз му обясних, че така и така не играем за нищо, да отива да обикаля кофишоповете !
В интерес на истината Карстен трябва да беше най - слабия играч, с който поиграх на тоя ден. Моят дек има ужасяващ мач срещу Bant order и просто не успях да повярвам, че бия точно това. Посмяхме се още малко и аз победоносно излязох от залата да изпуша една цигара /тютюн ! , за да отбележа първата си победа на GP - то !
2-0
1-3-0
Пети кръг - Холандец, на който така и не записах името
Пича беше на поне 40 години и изглеждаше като врял и кипял в света на меджика. Спечели зара и хладнокръвно ми откри с ...БЕТА ТРОПИКАЛ и нобъл йерарх. Всичките му земи бяха БЕТА карти и със сигурност не Foreign Black Bordered (FBB) такива. Дам - само това ми лисва, ще си остана с едната победа, помислих си тъжно - отново Bant и при това с дуалки, едната от които струва два пъти колкото дека ми Но не би. Нямам особен спомен по игрите, но го пречуках и двете без особени проблеми.
В първата успях да задържа две мами на масата, които се оказаха повече от достатъчни за да изпратя ангела си екипиран с джите и меч към победата.
Втората успях да ризолвна вайъл, изтегли три уейста , болтвах и суордвах птички и йерарси, Богдан ми теглеше карти.
2-0
2-3-0
Това ми беше достатъчно. От тук нататък каквото стане и да ме бият вече ми е все тая Изпуших доволен две цигари, купих си поредната минерална вода за скромната сума от 3.50 евро и похапнах някакви хотдоци.
Шести кръг Малък холандец /тоест на около 19 - 20 години/. От един момент нататък си записвах имената на опонентите само на гърба тефтерчето, но къде е тоя гръб, трябва да поровя още из чантата си.
Гледаше ме лошо, дума не ми обели и се опита да изграе две земи за един ход, за което получи и уорнинг.
Дека на момчето беше някакъв странен UWr Landstill с Wrath of God main. Играеше и експлозиви. С две думи неприятен мач. Като уин кондишъни видях само мишрите, Vedalken Shackles, джейс и още някаква земя, която става човече от новите ревизии.
Първата игра ми забърса борда с Wrath of God, почна да ме удря с фабриките, свали и Vedalken Shackles и джейс, но аз продължих да упорствам и загубихме доста време докато успее да ме убие. Същевременно си имаше и топче.
И така сложих от сайдборда двата Фирексиан Ревока и реших да му дам отпор. Играта беше наистина дълга и досадна, особено като имам предвид, че тъкмо в нея се опита да ми изиграе двете земи в един ход. Успях да се позакрепя, свалих го на 4 след голямо ходене по мъките, при което той свали в един ход Vedalken Shackles и сложи експлозиви на 2, за моите ангели... Така де - имах вайъл и двата ревока ми бяха в ръка.
Оставаше минута и и нещо до края на кръга. Както и да го погледнем нещо не ставаше. Стана и си тръгна нацупен и си забрави химикала, който се почудих дали да не взема като трофей , но го оставих на масата.
1-1
2-3-1
Седми кръг Някакво момче от Чехия. Доста разговорлив и учтив тип, играещ ...елфи. Тоест първия за деня дек без Brainstorm срещу който играя.
Нищо интересно нямаше в този мач. Имах прекалено много ремувъл мейн и два периша от сайдборда.
Интересното беше само, че всички му карти бяха на корейски, китайски или японски и на два пъти виках съдия да ми показва текста на английски на две карти, които не си спомнях какво правят точно.
2-0
3-3-1
Някъде около това време почна и да звъни настойчиво прятелката ми да се махам от тия проклети карти и да ходим на кръчма. Е, ми тогава да поиграем един последен кръг !
Осми кръг Общо взето копие на типчето от шести кръг - начумерен, гледащ лошо и преизпълнен с желание за победа, но от Германия.
Спечели зара и откри с подземно море тотсийз. Хмм - комбо отново ?! Не - Тийм Америка.
Първата игра ми завъртя два химна, контрира ме, а в момента в който свалих някакви животинки ги забърса с Pernicious Deed. Преби ме по устав с някакви гойфи.
Сложих си ревоците от сайда срещу тоя проклет енчант, но не влязаха в действие. Успях да задържа Богдан и маман на масата и го претрепах с болтове!
Третата игра кийпнах страхотна ръка с три земи - два уейста и скръбланд, маман, Богдан, вайъл и мистик. Пича откри с тропикал и пасна. Помислих и смело изиграх уейстленда и изиграх вайъл ....КОЙТО РИЗОЛВНА. На неговия ход той изигра втора дуалка и пасна. Ънтапнах, сложих каунтър на вайъла и изиграх втори уейстленд и му счупих двете земи. Оня се разтрепера. Изигра Брейнсторм в отговор. Но явно не намери стифъл. В края на неговия следващ ход маман победоносно стъпи на бойното поле, а Богдан я последва не след дълго. Поудрях го, свалих и мистик, врътна ми химн - два, в момента в който отново сложи Pernicious Deed. Хмм...ще си тръгнем със загуба май ! Не - имам Ревок в ръка, който просто изиграх в отговор на стака на Pernicious Deed, оня сигурно вдигна кръвно. И се предаде !
2-1
4-3-1
С положителен резултат от първото си GP и що - годе доволен си тръгнах от залата, тъй като щяха да ме бият вече /приятелката ми, не опонентът ми в девети кръг /. Беше към седем и половина вечерта.
Та изводи, които си направих за себе си :
1. Не ги умея достатъчно картите, въпреки че играя от 2002г.
2. Играх точно срещу ЕДИН дек без Brainstorm - въпросните елфи.
3. Игрането на подобни турнири е прекалено уморително. Трябва да си призная че ако да речем се бях класирал за ден втори /мечти /, то най - вероятно нямаше да отида, а ако отидех щях сигурно да припадна в залата. Ден втори почваше от 8 часа сутринта.
4. Заслужава си да се види и бих отишъл пак на Легаси в Европа.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
P.S.: Любимата ми част беше там, където го таковаш с таковата, докато той се опитва да ти приложи онова таковащото таковане.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas