Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Асене, говориш пълни глупости и ако си Водещ, който играе без предварителен сценарий, значи си пълна боза като Разказвач. Сори, че трябва да ти го казвам
![]()
Напълно вярно, колко се радвам да го чуя точно от тебВсъщност нищо фатално не е станало, всеки луд с номера си.
Винаги съм го твърдял - щом те влече и играчите ти идват за следваща сесия, води както искаш! Мен слабо ме засяга така или иначе.Аз лично като Водещ винаги играя с предварително готов сценарий, в който репликите НЕ СА описани (драги Силвър!), но всичко друго важно си фигурира и няма как да стане нещо неочаквано и т.н. Тоест всичко си следва по план.
Няма "школа", която да казва, че "трябва" да се води по сценарий. Освен проповядваното от хора, които по една случайност продават сценарии, разбира сеИначе Асене, въпрос на теоретическа школа и течение в НРИ дали трябва да се води по сценарий или не.
Може и да се справям приемливо.Ако ти си от хората, които не работят по сценарий, явно си добър в импровизациите, браво!
Няма "трябва". Освен ако не броиш за план "това се случи с тези персонажи в този сетинг". Идея нямам какво ще се случи на сесията, която водя утре, което означава, че съм подготвен да я водя. Ако знаех - нямаше да съм и щеше да трябва да поработя над стила си :ninja: .Така или иначе поне някакъв общ план на случващото се трябва да има.
Ако се пишат предварително, е пиеса, не ролева игра.Вече за репликите (драги Силвър!) не съм много сигурен, че има смисъл да се пишат предварително.
Историята е нещо, което съществува само след играта. Преди нея тя съществува само потенциално.Но не репликите са важни, а историята. Поздрави на всички!
предхождано от това:Иначе Асене, въпрос на теоретическа школа и течение в НРИ дали трябва да се води по сценарий или не.
Някак си ми изглежда парадоксално.Асене, говориш пълни глупости и ако си Водещ, който играе без предварителен сценарий, значи си пълна боза като Разказвач. Сори, че трябва да ти го казвам
![]()
Също в полза на неизкушените читатели, ще уточня, че сюжетните кукички не изискват наличието на сценарий!
Казваш го почти, все едно имам нещо общо с това
Също в полза на неизкушените читатели, ще уточня, че сюжетните кукички не изискват наличието на сценарий!
Дам... без сценарий се оказа, че сме започнали мъъъъничък Армагедон, който само чака да се разрази...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas