• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Задава се нова българска ролева игра!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
13 Окт 2020 15:39
Tralalaiko's Avatar
Tralalaiko
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Задава се нова българска ролева игра! #136620
От представянето на книгата в Абордаж имам някакъв спомен, че авторът каза, че във Фейсбук групата има споделени приключения, включително и начални. Дори и да не съм запомнил правилно съм сигурен, че той не би имал нищо против да сподели такова. В момента там тече ежедневно представяне на класове, така че групата със сигурност е активна.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2020 09:07
Chazchu's Avatar
Chazchu
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Задава се нова българска ролева игра! #137053
Здравейте!
Казвам се Кристиян Илиев, автор на Храбри хроники и макар и със закъснение се включвам във форума и по темата :)
Радвам се че се е развила интересна дискусия и си взимам бележки от коментарите и критиките, разбира се! Благодаря и на Асен за детайлното мнение за играта, нещо което наистина описва добре същината й.

Отправям покана към всеки който има въпроси, има интерес или просто иска повече обща информация да ми пише тук или ако ще е по-удобно да създадем нова тема, където да се случват дискусии. Понастоящем събирам критики, търсим проблеми с цел преработването им и подобряването на системите и самата ролева игра.

Поздрави,
Кристиян
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, dechoto

21 Ян 2021 09:47 21 Ян 2021 09:58 от Chazchu.
Chazchu's Avatar
Chazchu
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Задава се нова българска ролева игра! #137286
Здравейте!

Казвам се Кристиян Илиев - автор и създател на Храбри хроники, ролева игра със свои собствени свят, история, системи и особености, написана и разработена изцяло на български език. Без да отделям много време за себе си - Храбри хроники е основно личен проект, който разработвах и продължавам да изпипвам занапред от както за пръв път се запознах с ролевите игри в далечната 2005 г.

139006358_213477823747610_4035154467846399521_o.jpg

Храбри хроники е любителски проект, който се превърна в реалност едва миналата година през месец март, когато издадох първото издание на ролевата игра под формата на книга с правила. Доста от вас вече са се запознали с ревюто от Асен във форума, за което съм му изключително благодарен - страхотна работа! Накратко за самите системи налични в играта - всичко е устроено да работи с 2D10 зара - един за единици и един за десетици, като с тях се хвърля процентния шанс за успех за съответното, изваждайки го от 100%. Така изглежда нагледно:

100% - 55% шанс за успех = 45 най-малко да се хвърли.

Самата ролева игра включва разнообразни раси, цели 12 на брой, както и възможност да създадете хибриди и мелези. Допълнително всяка една си има своите ролеви особености и разновидности. Храбри хроники ползва и класова система с равен брой умения между всеки един клас, без възможност за използването на повече от един клас за персонаж със съображения за баланс. Персонажите могат да имат и други особености и черти, но като цяло ролевите правила не са тясно и строго определени - оставена е свобода на ролевата игра с основни насоки как да се действа спрямо клас и раса. Не мисля че е нужно да повтарям ревюто, обяснявайки сетинг и други детайли.

Относно разпространението и характера на Храбри хроники - към настоящия момент е под формат на книга (физическа), която не е налична в книжарници, поради малък първи тираж. Честно казано идеята беше с първия тираж да се включим в събитието "Sofia Board Game Weekend 2020", което за жалост не се получи, и да представим проекта там в завършен първоначален вид.

По-късно през тази година планираме евентуалното създаване на "опростен" вариант на Храбри хроники, който да качим безплатно в нашата фейсбук група и гугъл драйв под формата на дигитален вариант - той ще съдържа основните системи на играта, но расите и класовете ще бъдат в ограничен брой както и някои други механики.

Към настоящия момент, с книгата може да се сдобиете като се свържете с мен на следния имейл адрес или като се включите във фейсбук групата ни (както и страницата).

Страница: www.facebook.com/bravechronicles
Група: www.facebook.com/groups/bravechronicles
Имейл за връзка: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Цена: 30 лв 20 лв (за периода от 15.01.2021 до 15.03.2021)

Допълнително разполагаме с плакати на цена от 3 лв, които са в размер А3, но за тях (поне лично аз) предпочитам личното предаване тъй като не мога да гаранитирам че куриерите могат да ги опазят.

Метод на изпращане: Еконт или Спийди, като опаковаме книгата така че да пристигне цяла и опазена. Нейния обем е 150 стр. като в нея не е включено приключение, но такова можете да намерите в нашата гугъл връзка за допълнителни материали. Запознати сме че това не е предпочитания начин да се закупи, но към настоящия момент е единствен вариант за нас.

Като заключение искам да кажа че съм изключително благодарен на всеки подкрепил проекта, било то с конструктивни критики, идеи и съвети, участие в разработката, арт, и изпробване на самата игра. В периода от март 2020 до сега с една тестова група откриваме допълнителни проблеми и търсим техните решения за да се изчистят грешките и да имаме една стабилна и приятна система за игра. Отворен съм и към ваши идеи за приключения, които можем да добавим в нашето споделено пространство в гугъл с цел всеки да може да играе нещо по свой вкус. Каня ви да се включите в дискусията и да подобрим проекта заедно!

Поздрави и приятна игра!
Прикачени файлове:
139006358_213477823747610_4035154467846399521_o.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, dechoto

03 Авг 2021 14:14
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Задава се нова българска ролева игра! #138818
Кристиян Илиев с неговите "Храбри Хроники" днес и при нас в PC Mania: pcmania.bg/2021/08/03/%d1%85%d1%80%d0%b0...b%d1%8e%d1%87%d0%b5/

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (86 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Хаджиев
    • Today 21:10
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Today 17:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (13 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • 18 Мар 2023 01:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg