Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Впечатляващ анонс, жалко че съм далеч от Софияwww.facebook.com/events/257952151214842/
Едва ли има читател на книгите-игри, който да не помни илюстрациите на Ивайло Иванчев. Той е един от най-обичаните художници на жанра - и със сигурност най-продуктивният. По-голямата част от българските заглавия бяха илюстрирани точно от него (както и доста от популярните комикси). Още преди обаче жанрът да се устреми към небитието през 98ма, Ивайло успешно се отправя на голямо пътешествие - към далечна Австралия, където живее и работи и досега. Предвид всичко това, няма как да пропуснем едно от редките му и кратки завръщания в родината - така че сега е моментът за всички да се срещнем с него наживо, да го разпитаме за всички любопитни подробности покрай работата му, за които преди само сме се чудели, да чуем какво има да ни разкаже за интересния си живот - и най-вече да получим лично посвещение и автограф! За целта в Книжен Център Славейков ще можете да намерите всички илюстрирани от Ивайло книги-игри на минимални цени - както и специално отпечатаните за целта уникални плакати с подборки от най-добрите му илюстрации. Кой знае кога ще може да видим пак един от любимите ни художници в България, така че екипът на КЦ Славейков вече нетърпеливо очакваме неделното събитие - и каним всички вас на познатото място, по което и да е време между 17:30 и 20:00 часа. (И това ще бъде само първото от дълга поредица интересни събития и изненади, обещаваме. )
Разбира се, че е Индиана Джоунс.
И аз имам доста хубави спомени от нея, макар и бегли. Трябва пак да я пробвам. Ужасна корица на Иванчев, обаче, както обикновено.
Моля ти се. Никога не бух пуснал илюстрация на Иванчев дори като вътрешна илюстрация в книгата - що остава за корица, както за мой ужас правеха в Хермес навремето.
Моля ви се, вземете Асасините, вземете една друга качествено оформена съвременна книга - и поставете до тях някоя от въпросните стари КИ. Не се връзва нещо, нали? Какви нови хора ще зарибяваме, ако корицата ни бяха като онези?
Ми аз не знам да има реална българска книгоиндустрия извън КИ? Кой е последният бестселъров бг роман?
Наквацана с разкекечения "илюстрирах цялата книга за една нощ" типичен надраскотен крив стил на Иванчев. И "оцветена" с безумно грозни сиви акварели. Това, всъщност, е една от най-грозните корици, които някога съм виждал. Само другите три от същата тетралогия са може би по-лоши от нея. МРАЗЯ го Ивайло - повече отколкото вие мразите Никифор Русков. Затова точно си направих издателство, за да си пускам корици на Евгений - а НЕ на Иванчев.Ами, от твоите книги, Уейн, веднага се сещам за "Езерният град" - жестока корица, струва си да си купиш книгата само заради нея.
Та неслучайно ви питам за примери, щото тогава става ясно за кво си говорим. Значи, още веднъж, добре, че издателството е мое, а не ваше.
П.П.: С Евгений, както казах, няма да правя повече корици - по съвсем други, очевидни причини. Така че повече корици негови няма да видите така или иначе. Радвайте се на тия - щото са за последно.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas