• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
The girl with the dragon tattoo / Millenium series

• 1
  • 1
20 Ян 2012 11:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2368
Topic Author
The girl with the dragon tattoo / Millenium series #42854
The girl with the dragon tattoo
Може би най-доброто на Финчър за последните десет години. Брилянтно е подредил неразборията от шведския филм, вкарал е много приятни детайли и разбира се имаме холивудското озвучение, визия и екшън сцени, които винаги са били по-напред от европейското кино. Не знам дали ми харесва какво е направил с персонажите, защото са далеч от шведския филм, но Даниел Крейг, в който се съмнявах, изигра перфектно Бломквист, макар и новия, арогантен Бломквист.
Двата филма са доста различни, сюжета е разбутан на моменти, но нямам представа кой от двата е в разрез с книгата. Така или иначе, няма значение. Като тегля чертата ремейка/реинтерпретацията ми стои над шведския и ви го препоръчвам горещо, по мое мнение е от най-добрите филми от 2011.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Ян 2012 13:42
zaek's Avatar
zaek
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
The girl with the dragon tattoo / Millenium series #42870
The girl with the dragon tattoo

Въпреки Даниел Крейг, отказвам да гледам филма. Доводът ми- гледала съм шведсктите оригинали и съм ги поствила в графата- най- доброто от най-доброто, леко ми е като изневяра :). "Неразборията в шведския филм"? По едно време гледах само скандинавско кино. Общо взето се следват стъпките на Бергман и сигурно и той е неразбория? Скандинавското кино по принцип набляга на персонажите, на обратите и на това да те накарат да мислиш и вълнуваш. За мен това е добър филм, а не още на втората минута да знам какво ще стане и кой е убиеца. Обичам ефекти, но не и за сметка на смисъла.

Който обича Едгар Алан По, в Замунда са качили The Haunted Palace и House of Usher. Иначе, има колекция с някои от най- добрите филми на Винсент Прайс (признавам си, фен съм на класическите ужаси,филм ноар и винаги предпочитам европейското кино пред Холивуд /изключение тук са нискобюджетните и независими продукции/).

Little Deaths

Три истории обединени в един филм. Започват странно и завършват с ефекта на широко затворените очи. Порази ме спокойствието на актоьрите и невероятния им акцент. През цялото време имах усещането, че това е техния истински свят. И трите части имат секс сцени и могат да минат за еротичен ужас :)

White: The Melody of the Curse

Приятен корейски ужас. Много подходящ за любителите на по- софт кървищата. Традиционния азиатски призрак рядко се появява в кадър, за сметка на това човек може да си помечтае за готини азиатки :)))))

Strange Circus

Този филм е извратен! Обратното на White: The Melody of the Curse. Да се гледа поне 2 пъти, за да се асимилира по-добре. Слагам му червена точка, заради сцените на секс, които са голяма част от 108- те минути. Показва се по един доста стресиращ начин извратеността на японците.

La herencia Valdemar

Много приятно филмче. Отдавна не ми се беше случвало да бъда "погълната" от филм. Сюжетът е повече от обикновен- изоставена стара къща със зловеща легенда за нея; саможертва; мъж, който е готов на всичко, за да върне любимата си.

Поредната безумна кампания на МЗ

Не съм много сигурна, че ТОВА е за тук, но се чудих къде да го поставя. За мен това са поредните напъни да сме готини и да приберем парички от ЕС. Може би защото знам как бих направила филма, може би защото съм гледала доста такива клипчета, искам да напиша на тия от МЗ едно малко гневно писъмце. Ако това е подходящо за кампания против наркотиците, аз съм Памела Андерсен! Поредното доказателство, че повечето хора в България, които се занимават с какъвто и да е тип медии, си нямат идея за какво става въпрос и са тотално бездарни. Чак си запуших ушите от срам.

www.mh.government.bg/ForThePacie ... cleid=4555

04 Май 2012 17:23
LethianDream
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
The girl with the dragon tattoo / Millenium series #53706
Зайче, мерси за приятните малки рецензийки на тези непознати за мен филми. Обещавам да ги гледам и да споделя мнение :) Като говорим за силни филми на Винсънт Прайс, хвърли око, може и две на Маската на Червената Смърт - там е един от емблематичните му диалози.. "Are you a true Christian believer...?"
По темата, Момичето е много силен филм, не смятай, че ще изневериш на оригинала, като го гледаш. Музиката на Трент Резнър дава нови насоки на вече познатата история.. Лично мое мнение е, че Руни Мара заслужаваше да вземе Оскар, но беше пренебрегната заради Мерил Стрийп, вероятно поради факта, че е млада актриса, а старчетата, имащи право да гласуват за наградите на Академията логично не се радват много на младите таланти :) Даниъл Крейг ми беше леко дървен, но Стелан Скарсгард е нечовек в ролята на психопата..

05 Май 2012 12:32
zaek's Avatar
zaek
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
The girl with the dragon tattoo / Millenium series #53729
:) :) :) :) намери на кого да говориш за филми с участието на Винсент Прайс :) :) :) :) :) ( радвам се, че не съм еднинственият фен на Прайс във форума)
Относно темата за римейка. Може би някога ще се жертвам да го гледам, някога :) Страшно много харесвам музиката на Трент Резнър ( още от едно време) така, че поне това ще пробвам. Иначе, Стрийп е добра актриса, но избора на даден актьор ( както е в 99% от случаите, когато има жури) е много пъти обслужване на интереси, нагласи, абе въобще политика.
Ако харесваш истории тип 30-минутен 80-десетарски софт ужас, ти препоръчвам Monsters и Tales from the darkside. Сега има и скучни, но повечето серийки са доста забавни. Но ако се радваш на по-хард и ново Masters of Horror, е супер :) :) :)

05 Май 2012 14:11
Super M's Avatar
Super M
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
The girl with the dragon tattoo / Millenium series #53742
Най-доброто на Винс Прайс ;)))

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво: troshanov.wordpress.com

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност