• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Надценени/подценени филми!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
30 Окт 2012 13:48
LethianDream
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Надценени/подценени филми! #63148
Кой филм според вас е страхотен, но незаслужено подценен от масовата публика и критиците? Веднага се сещам на прима виста за "Пандорум" (2009), който е може би най-добрият сървайвъл хорър/ сай-фай, който съм гледал, а дори не успя да си избие бюджета..
Другата страна също е налице - слаб, но бутан от хайпа филм, който има изненадващо висока оценка, която не заслужава. Като пример мога да посоча Отмъстителите и Kick Ass, които са ме разочаровали подобаващо :)
Интересно ще бъде да прочета вашите мнения.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Окт 2012 14:10
Mordekai
Командос
Командос
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #63151
Сега Dredd се очертава да е жестоко подценен. А за надценен веднага слагам "Аватар".

30 Окт 2012 14:36
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Надценени/подценени филми! #63156
Когато се говори за надценен филм, винаги се сещам за Титаник.
За подценен пък Проклятието Блеър втората част.

Избери своето приключение

30 Окт 2012 17:37
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Надценени/подценени филми! #63175
Жестоко подценен: "Горчива луна", най-силното откровение за любовта, което киното е постигало.

Номинацията за надценен е много трудна и ми се ще да я връча на всички захаросани хепиендчета, с които ни бомбардира Холивуд. Все хак короната отива при Трета част на Властелина.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

30 Окт 2012 18:00
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Надценени/подценени филми! #63177
Най-надцененият филм изобщо е "Пуупър". :D

Ако не го бяха хвалили толкова пишман-критиците, можех и да го оценя поне като средняшката боза, каквато е. Но след толкова безумна лъжлива реклама, ми е най-мразеният филм за годината.

30 Окт 2012 20:17
Mordekai
Командос
Командос
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #63181
На мен Аватар по същата причина. Да не говорим, че ме е яд, задето се издрусах 12лв за 3D.

30 Окт 2012 21:04
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #63183
Аз го гледах ДЕСЕТ пъти на 12 лева. :D Повечето от тях в АЙМАКС, така че си заслужаваше.

30 Окт 2012 21:10
Away
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Надценени/подценени филми! #63185
Battleships - много ме изкефи, страхотни ефекти и визия. История нямаше, но тя и не беше нужна.

knigi-igri.bg/shop/

30 Окт 2012 21:44
Mordekai
Командос
Командос
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #63186

Ейдриън Уейн писа: писа:
Аз го гледах ДЕСЕТ пъти на 12 лева. :D Повечето от тях в АЙМАКС, така че си заслужаваше.

Дал си 120лв за тъз боза? Леле...

30 Окт 2012 23:12
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Надценени/подценени филми! #63189
За мен два от подценените са "Last boyscout", който не виждам по какво отстъпва на "Die Hard" и "The Cable Guy", който сякаш потъна заради очакванията да бъде лигава комедия, стандартна за Jim Carrey по онова време. Или както казват някои хора за него, изпреварил е времето си. Не е отличен, но има много в него. "Leaves of grass" с Еди Нортън за мен също е много силен, но все пак ми е любим актьор и съм прострастен. Но определено засужава повече.

Надценени - почти всичко с ефекти, което излиза последните 10 години. The Curious Case of Benjamin Button, Meet Joe Black, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford на Brad Pitt, както и той самия като актьор с неразбиращата си физиономия, който пласира във всеки филм.

Prometheus, който чаках 4 години за да му дам оценка 4/10 накрая.

31 Окт 2012 00:48
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Надценени/подценени филми! #63194
Всичко с ефекти = филми с брад пит :huh:

31 Окт 2012 15:04
Timequake
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Надценени/подценени филми! #63225
За мен най-надценената поредица изобщо е "Джеймс Бонд". Поради тази причина няма да гледам "Skyfall" на кино. Понеже преди месец спорех с приятели по въпроса, те ми казаха да гледам филмите с Шон Конъри и Роджър Мур, които били "по-стойностни".

Е, гледах ги. Това, което винаги ме е дразнило в Бонд филмите са WTF моментите, с които изобилстват.

Ето в първите няколко филми такива странни моменти:

- Dr.No - накрая Бонд взривява атомна централа и като пич си излезе и се качи в лодка.

- From Russia With Love - тук загубих фабулата в средата на филма. Хем трябваше да го убият, хем трябваше онзи русия да го пази през цялото време, за да го убие...във влака.

- Goldfinger - тук такива моменти има много:
1. Защо не го убиха още в началото, заедно с русата мацка, а убиха само нея. И двамата имаха едно и също провинение пред Goldfinger.
2. Супер смешно ми беше как Goldfinger събра всички мафиоти, които му правиха доставки, разказа им плана си за завладяване на Форт Нокс...и след това ги уби. Е защо изгуби 20 мин. да се обяснява, като още преди това е искал да ги убие? И точно в този момент Бонд се измъква от килията и чува целия план, разбираш ли.
3. Така и не разбрах защо Golfinger не уби Бонд, когато го затвори в килията, а го държа до самия край на мисията.

You only live twice:
1. Не разбрах защо трябваше да го "убият" в началото, след което трупа му да бъде изхвърлен от кораб, а долу да го чакат водолази, които да го вкарат в подводница?!!?!
2. Бонд става нинджа за няколко дни...
3. Не разбрах защо трябваше за два дни да живее "дегизиран като японец" на острова, че даже и да се жени.
4. Не разбрах защо Ханс (охраната) се би с него, като имаш пистолет на кобура си.
5. Не разбрах защо Ханс не хвърли Бонд при пираните, а вместо това се би с него на моста и накрая сам падна при пираните (само Ханс знаеше, че има пирани в басейна, впрочем)

Друго, което ме дразни в Бонд филмите е смъртта на жените му. Умира си мацката, а Бонд с някакъв безразличен тон обявява това, все едно не я е срещал изобщо. То ясно, че е корав мъжага, ама чак пък да не му трепне гласа поне...

Като цяло - филмите за Бонд са дъвка за очите. Мацки, коли, хубави дрехи са основата на филма и за тях си заслужава да се гледа...Така и не разбрах защо Агент 007 не се деперсонализира - историята го позволява това. Вместо да гледаме 20 различни агента с различни истории, които временно са 007, ние гледаме един и същ Джеймс Бонд, който вечно е 007 (вечно не е - само 50 години и 23 филма).

31 Окт 2012 22:13
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Надценени/подценени филми! #63260

Ал Торо писа: писа:
... Prometheus, който чаках 4 години за да му дам оценка 4/10 накрая.
Ъ-ъ-ъ... "Прометей" не съм чул да е обявен за "надценен"/"подценен" филм? По-скоро е набеден за разочарование и от тази гледна точка аз бих го сложил в графата "Подценени" - на мен си ми хареса доволно, с изключение на малоумното поведение на героите на моменти.

Ше сложа още две подобни "бомби" тука: това са първият "AvP" и "Freddy vs Jason" - два от най-подценяваните филми във франчайзовете си. Верно са леко "чийзи", но напоследък се хващам, че залитам по някакви такива пинизи (даже и в музиката; нещо съм се повредил тежко, явно :huh: ).

За надценени бих сложил "Матрицата". Така и не я разбрах тая истерия по тая трилогия. Особено завършекът имам спомен, че го посрещнах с масивен facepalm.

01 Ное 2012 09:05
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Надценени/подценени филми! #63270
Като стана въпрос за надценени филми веднага се сещам за Трон заветът.То не беше реклами то не беше чудо,а излезе едно голямо нищо

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

08 Ное 2012 01:25
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Надценени/подценени филми! #63501

Mordekai писа: писа:

Ейдриън Уейн писа: писа:
Аз гледах Avatar ДЕСЕТ пъти на 12 лева. :D Повечето от тях в АЙМАКС, така че си заслужаваше.
Дал си 120лв за тъз боза? Леле...
Това да видиш. 8-)

Но скоро може да отида на едно много хубаво място, където филмите са без пари. Тогава ще мога да гледам филмите-събития (започвайки с Хобита) и по ТРИЙСЕ пъти. :) Всички по-зрелищни - по десет, и т.н.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти