• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема

Сериали - обща тема

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
17 Сеп 2019 21:11 18 Сеп 2019 20:40 от ze BG.
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
Сериали - обща тема #132017

comics_ross писа: писа:
2. Our Planet (9.3) – Изумителен документален сериал на сър Дейвид Атънбъро. Със сигурност е най-красивият телевизионен продукт, който съм гледал. Заснет е в продължение на над 4 години в 50 страни и екип от над 600 човека. Поставя много остро въпросът за бъдещето на планетата и острата нужда от по-отговорно отношение към природните ресурси. Любопитно съвпадение е, че в един от епизодите е показано възстановяването на природата в района на Чернобил :) Според мен е задължителен и скоро мисля да изгледам и другите на Атънбъро.
Оценка: 10.0
Загледах първата серия и изглежда, че е почти пълно копие на Planet Earth, който беше продуциран от BBC. Също изпълнен с невероятно красиви кадри и изключително интересни факти, Което пък ми напомни за един много хубав документален филм за България. Въпреки че е вече на доста години, определено е страхотен: Bulgarien - Durch den wilden Balkan

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Сеп 2019 21:51 17 Сеп 2019 21:52 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сериали - обща тема #132018
Първият сезон на Dark беше много добър, от вторият обаче е още две нива нагоре, най-вече защото чак тук може да се види гениалността на цялата история. Интересна фантастика, страхотна тягостна/мистериозна атмосфера, визия и саундтрак. Има няколко CGI момента, които изглеждат, все едно са правени в края на 80-те, но майната му на това. Актьорите в по-голямата си част се справят добре, има няколко под и над това ниво. Но гениалността тук е в сценарият - как е измислено всичко преди да се заснемат 5 минути от филма, как е подбрано в коя серия какво да бъде показано и разказано (което в тази история не е никак лесно).

Dark категорично не е за всеки - трябва да се гледа внимателно, а развитието на нещата може да е леко тромаво по нечии вкусове. Лично за мен обаче се нарежда в челната петица за сериали. Препоръчвам го най-вече на феновете на "Рандеву" :D

23 Сеп 2019 15:07
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Сериали - обща тема #132044
Снощи изгледах и последния епизод на Game of Thrones. Оценявам сериала с 8. Първите пет сезона са доста добри и за тях бих дал оценка 9, но последните три са за не повече от 6 (седми и осми особено са пълна щета).

Истината е, че през цялото време имаше нелогични моменти и постъпки на персонажи, които нямаха никаква обосновка. Приемам, че и в реалния живот е така :) Но в последните два сезона броят на тези моменти надхвърли общият брой в първите шест. Бях подготвен, че е така и не се изненадах. Даже си мислех, че ще е по-зле :)

Не знам дали сериалът е заснет така или е проблем в HBO GO, но имаше моменти, в които образът беше толкова тъмен, че едва разбирах какво се случва. В последния сезон имаше един епизод, който почти целият беше битка и един час четях субтитри и слушах бойни викове. Нищо не се виждаше :)

Според мен сериалът определено заслужава да се гледа, но е важно да сте с правилната нагласа и да не го приемате много на сериозно. Аз подходих така и ми оправда очакванията.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ze BG

05 Окт 2019 21:13
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #132155
Друг свят, друго време, друга епоха... Тра е приказна планета, която обикаля около три слънца, а в центъра ѝ е Кристалът на Истината, сърцето на Тра и източник на целия живот.

The Dark Crystal: The Age of Resistance е сериал на Нетфликс, предистория на обичания от мнозина филм от 80-те The Dark Crystal, по-малко известното братче на полу-игралния полу-куклен Лабиринт, който сигурно всички сте гледали. В основата си сериалът е класическо фентъзи, сблъсък между доброто и злото, изпъстрен с митове и легенди, със собствено (впечатляващо!) светоизграждане, в което има вложена невероятна фантазия.

Въпреки съвременната тенденция всичко да бъде CGI, сериалът е до голяма степен реализиран с класическите кукли нa Джим Хенсън или по-скоро с такива направени от неговото студио, което продължава да съществува под ръководството на дъщеря му. Кукловодството е на изключително високо ниво и на моменти иглежда по-добре от съвремените компютърно генерирани образи, поради текстура и реализъм, която понякога се губи в 3Д компютърната програма.

Не се заблуждавайте, това не е сериал за деца. Черпейки вдъхновение от класики като Властелинът на пръстените и Игра на тронове, приказно-наивно изглеждащият на пръв поглед свят е облечен в мрачни нотки на сериозни теми, от които сценарият не бяга.

Сериалът е реализиран на изключително високо ниво и надминава оригиналния филм във всяко едно отношение, но това което ме впечатлява най-много е невероятната фантазия, с която е създаден. Флората и фауната на Тра могат да накарат Аватар да се срамува. Ако не ви пречи това, че изглежда детски ще се насладите на едно доста стойностно забавление.

Оценка в IMDB: 8.7/10

Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso, Monevwww, comics_ross

14 Окт 2019 14:19
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Сериали - обща тема #132197
Boss (2011-2012)
iMDB: 8,1 of 10
www.imdb.com/title/tt1833285/?ref_=nv_sr_7?ref_=nv_sr_7

Келси Грамър играе кмета на Чикаго, Том Кейн, в този изпълнен с политически маневри и номера сериал. И го прави дяволски добре, дяволски добре ....

Първите епизоди тръгват мудно, подготвяйки сцената и задавайки взаимоотношенията между героите, политическите сили, интересите и силните на деня.

Но си струва, краят си струва ....

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

19 Окт 2019 11:04 19 Окт 2019 12:54 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Сериали - обща тема #132232
Изгледах Pacific. Основната част от екипа зад него се състои от хората стоящи и зад Band of Brothers, който за мен е малко вероятно някога да бъде задминат по отношение на въздействие. Говоря за сериали на военна тематика, разбира се. Том Ханкс и Стивън Спилбърг отново са помагали със сценария и са част от продуцентския екип.

На практика това е минисериал, тъй като има само 10 епизода. Спокойно може да го изгледате на 3-4 сядания пред телевизора.

Действието е изключително динамично. За разлика от Band of Brothers, който беше фокусиран върху характерите на героите, тук акцентът е върху войната и бойните действия. Първоначално планираният бюджет е бил около 100 млн. долара, но предвид сложните и ефектни сцени, които е трябвало да се заснемат се е оказало, че екипът го е надвишил точно два пъти. Хубаво е, че тези пари не са били спестени, тъй като това би навредило много сериозно на финалния продукт.

Сценарият е доста свободно базиран на книгите със спомени на трима от участниците в сраженията. Случките изглеждат достоверно и няма излишно героизиране на американските войници.

Имам интерес към Втората световна война, но основно по отношение на случващото се в Европа. Това е още една причина Band of Brothers да ми хареса много повече. Все пак основната е, че както написах и по-горе, фокусът в него е върху персонажите, а при Pacific е наблегнато на ефектното представяне на бойните действия. Може би, ако го бях гледал преди 9 години (сериалът е от 2010 г.) щях да се впечатля много повече.

В IMDB рейтингът му е 8.3, което според мен е справедливо. Аз също бих дал 8 и силна препоръка за хората, които харесват добре представени и мащабни военни действия. За останалите - изгледайте първо Generation Kill и Band of Brothers ;-)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

14 Ное 2019 18:22
koziq
Посетител
Посетител
Сериали - обща тема #132627
filmi7.com/filmi/ekshani/45776-the-manda...ct-sezon-1-2019.html

14 Ное 2019 22:51
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #132637
Беше доста приличен този първи епизод.

14 Ное 2019 22:54
koziq
Посетител
Посетител
Сериали - обща тема #132639
Абе аз се чудих, освен уестърнските работи, каква ще е заигравката, дойде краят и подразбрах ;)

25 Ное 2019 12:23 25 Ное 2019 12:27 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Сериали - обща тема #132733
ИЗгледах Титаник: Кръв и Стомана(2012). В десет серии - чудесно качество. Първо каста на актьорите е чудесен. Актьори като Лиъм Кънингам(В игра на Тронове е Давос, а Тук - Джим Ларкин), Крис Нот, (Дж. П.Морган), Нийв Кембъл, Офелия Лавибонд и Дерек Джейкъби макар в поддържащи роли ми грабнаха душата. Особено симпатичен би стана Били Картър като Том Андрюз.. за Изпълнителят на главната роли, обаче имам забележки. Кевин Зайгърс за мен не е подходящият образ, физономията ми е прекалено сладникав е, а в биографията му, това е едва втората главна роля във телевизионен филм и на момент ми стоеше леко дървен.. музиката е мелодична им много приятна. За сценария нямам какво да кажа - пресъздава реални събития с щипка романтика. Дилемите на Зайгърс ми се сториха прекалено Хамлетови, но борбите за работниците на самия Белфаст бяха интересно представени.(освен това научих интересни факти за корабостроенето и по специално - това на големите лайнери.) Александра Мастронарди - прекрасна. Влюбен съм в нея.

пиша обща оценка 8/10 с идеята че минисериалчето е симпатично, но можеше да и по-добро, ако бяха сбили една идея по- малко Хамлетовите дилеми на Зайгърс.

Истината ще те направи свободен

04 Фев 2020 23:55 04 Фев 2020 23:56 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Сериали - обща тема #134096
Dekalog
По порепоръката на Comix Ros. Ами, той горе долу е казал нещата. Много стойностен сериал. Всеки епизод разглежда конкретна морална дилема / социален казус и е строго фокусиран върху това да я изложи. Историите на героите не почват и не свършват в рамките на сериите, просто разглеждаме просто едно парченце от тях, което е нужно да покаже необходимото. Първата серия беше разбиваща, останалите варират между добри и много добри (много е субективно, за всеки вероятно ще е различно, в зависимост от това колко "чувстват" дадената тематика).
Сериалът няма да се хареса на всеки. Не е лек за гледане, бавен е, понякога е нужно доста замисляне човек да осъзнае какво точно се казва в даден епизод и за някои мога да кажа, че не може би не го намерих или почувствах напълно (леко останах с усещането "И?") - други ми харесаха още повече след като успях да ги премисля в последствие. Актьорите са добри, много интересна стилистика има, както и символизъм.

Ако ще го гледате, то задължително трябва да сте в настроение за нещо такова - иначе ще ви измъчи, ще се чудите защо сериите свършват в нищото и няма да ви даде много.

24 Юни 2020 23:52
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Сериали - обща тема #135911
От колко време не съм писал само...та да отлича няколко сериала, че вече пишем за тях само в чата:

Започвам с актуалния сериал, който гледам в момента - Kingdom - това е първият ми корейски сериал и съм супер впечатлен и май няма да е последният. Историята на пръв поглед звучи хем супер интересно, хем супер безумно - зомбита в средновековна Корея (Чосон). продукция на Нетфликс - до момента 2 сезона по 6 епизода, като е предвиден да бъде от общо 3 сезона. Има и субс (за корейските се вадят доста бързо). Та костюмите, атмосферата всичко е супер автентично и доста добре изпипано. Като каст - все пак в главна роля участва Дона Бей www.imdb.com/name/nm0046277/?ref_=tt_cl_t2 една от музите на сестрите Уашовски иначе другите са ми непознати, но се справят с ролите си. Силно препоръчвам, а съм гледал само 1-ви сезон!

The Twilight Zone - поредната Зона на Здрача...ами като всяка антология има хубави, има и слаби епизоди, като цяло няма нещо уоу, но да кажем, че всеки ще намери поне 2-3 епизода, които да му допаднат.

Love, Death & Robots
- присъединявам се към всички писали досега, че този сериал е супер и трябва да се гледа. Почти всички от епизодите ми харесаха, а над половината ме изкефиха!

Не може да не съм писал за The Handmaid's Tale очаквам новия сезон, малко го разводниха, но все така държи топ ниво и е един от най-добрите (според мен) сериали, които се излъчват в момента.

Good Omens - адаптацията беше с типичния британски хумор, много добре направена според мен, въпреки че фенове на книгата дадоха лоши оценки. Борбата между Доброто и Злото, които в случая са ангел и демон, обединение, за да спасят земята...какво по интересно.

Servant - един сериал, който започна много добре, но малко краят не ми хареса...та семейство е загубило детето си и за да се справят с травмата взимат кукла по препоръка на психолог, за куклата наемат детегледачка,...доста странна, абе направо леко откачалка...та изведнъж куклата става живо дете...сериалът повдига доста въпроси, уж всичко е свръхестествено, но се колебаеш ...гледайте го, все пак се надявам, че отговорите ще дойдат във втори сезон :)
Лошото е, че след успеха на първи се говори за 5 сезона да е целият сериал...та явно ще се проточи, но нищо не се знае.

Big Little Lies - 2ри сезон - очаквах, че след суперския първи сезон, този ще е зле, е добре си беше, като се изключи една от героините, която и в първи сезон ме дразнеше, то всичко беше на ниво, а тук фокусът беше и върху други герои от градчето. Определено си заслужава високите оценки.

Castle Rock
- ако не сте гледали този сериал по КИНГ, то поправете грешката. Има два сезона, като всеки разказва различна история, която се случва в емблематичното градче. Честно първи сезон може да го пропуснете - гледайте 2-ри, главната героиня прави уникална роля.

Years and Years
- един по-философски сериал. Определено силно го препоръчвам. Сериалът разглежда животът на едно семейство през годините - като засяга всякакви проблеми на съвременно общество, технологии, екология и т.н. - ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!

Stranger Things - не знам, дали съм писал досега за този сериал, защото едва миналата година изгледах 3-те излезли сезона!!! Е бях скептично настроен, защото главните герои са деца, сбърках, сериалът си заслужава високите оценки и положителните коментари - гледайте го.

The Mandalorian - каквото и да кажа за този сериал ще е малко! Сериалът на годината (2019) за мен! Star Wars истински, а не като последните бози. И Бебе Йода е уникален! This is the way!

The Good Place - 4 сезона с Кристен Бел и Тед Дансън - смехът е гарантиран! Та действието се развива след смъртта на героите - озовават се в Доброто място (има и Лошо място).но нещата не са такива каквито изглеждат. Първи сезон беше супер, после малко намалиха нивото, но в последния нещата пак се получиха много добре.

Mrs. America
- този сериал се гледа,заради Кейт Бланшет - героинята ѝ ми беше антипатична, но тя си играе ролята невероятно!!! Става дума за закон за равноправието между жените и мъжете и за най-силната феминистична вълна в щатите през 70-те, та Бланшет играе действителна личност, най-големият противник на закона! Кастът, костюмите, епохата всичко е супер силно представено и се доближава максимално до действителността!

The Loudest Voice - според мен доста обективно представена историята на Роджър Айлес в ролята Ръсел Кроу, който прави от ФОКС топ кабелна телевизия в Америка като се фокусира върху консервативните зрители. Представени са както нюхът му за новини и как да прави телевизия, така и това че е тотален обзет от паранои и конспиративни теории. Не му е спестено и нищо за сексуалния тормоз! Освен Кроу и останалият каст е силен!

The Morning Show - още един сериал за сексуалния тормоз в телевизиите в САЩ. Дженифър Анистън :kiss: се завръща на малкия екран. Рийз Уудъспуун ии прави компания като играе героиня доста напомняща на тази ѝ от Големи, малки лъжи. Стийв Карел допълва звездното присъствие, но не е единствен. Сериалът е наистина много, много добър и оценката му в IMDB - 8,4, дори според мен е ниска.

Narcos и Narcos:Mexico
- гледайте ги, историята на Пабло Ескобар и на мексиканските картели - нарко войни и интересите на Америка.

El embarcadero
- испански сериал в два сезона - в главната мъжка роля е Алваро Морте (Професорът от Касата). Та сериалът започва с неговата смърт...оказва се, че години наред е водил двойнствен живот - имал е 2 жени, 2 семейства. Та законната му съпруга започва да разследва смъртта на мъжа си и се сприятелява с неговата втора жена - в сериалът има крими момент, има доста драма (даже излишна според мен сюжетна линия с най-добрата приятелка на главната героиня), абе става за гледане, особено с половинка :)

Lucifer - сигурно съм писал за този сериал - дяволът разследва убийства в Ел Ей :) тези дни беше обявено, че последният 5-ти сезон всъщност ще е предпоследен и сериалът ще приключи с 6-ти сезон!

The 100 -този сериал беше добре, после зле, после безумно зле...после отидоха на друга планета и нещата тръгнаха пак към добре. Сега се излъчва последен 7ми сезон, който хареса фантастика може да му метне един поглед.

Lost in space
- говорейки за фантастика - 1-ви сезон беше доста приличен, във 2-ри сезон вече нещата ми харесаха определено, тази година ще излезе и последният 3-ти сезон, за незапознатите - сериалът проследява историята на едно семейство космически заселници, които са постоянно на ръба на оцеляването, но по гениален начин се измъкват (малко в стил Марсианецът), като има замесен и странен извънземен робот :)

Amazing Stories - Спилбърг се завръща в ТВ с възстанояване на проект от 80-те. Ами 6 епизода...средна работа, айде 1 ми хареса малко повече, но не са слаби като фантастични истории.

Още няколко само с по няколко думи за тях:
Altered Carbon - 2-ри сезон беше по-зле от първи...оставиха си вратичка и за 3-ти сезон. Киберпънк...може би не съм фен...
American Gods - да, да и пак да - екранизация на Нийл Геймън (като Добри поличби, който е и с Тери Пратчет) - сериалът има много проблеми в продукцията си, но на мен ми хареса.
Avenue 5 - черна комедия за космически круизен кораб, който изпада в бедствено положение с Хю Лори, който е некомпетенетн капитан - не ме впечатли
Полярный - руски комедиен сериал, доста напомня класиката Лилехамър, та гангстер от Москва бяга от внезапно появили се проблеми в Полярен -град близо до Мурманск, който както става ясно от името е доста на север :) Приятна комедия
Shameless - благодарение на Торо го оцених - всичко, което е писал за този сериал го подкрепям.
Westworld - първи сезон беше супер, 2-ри ставаше, 3-ти ами...не ми хареса..ще има 4-ти :)
Why Women Kill - три истории от три различни години - и в трите има убийство, както се разбира от името - хубав е

Започнах със сериал, който ми хареса доста , та да приключа с такъв - The Alienist - Ню Йорк през късния 19 век, перфектно пресъздаден! Имаме сериен убиец и съотвено детектив, който го преследва. Шеф на Полицията е Теодор Рузвелт (мда същият по-късно става президент на САЩ и да наистина е бил шеф на Ню Йоркската полиция) Сериалът повдига въпрос за проституцията на малки момчета, която я е имало в този момент - имаме Джак Изкормвача, но на проституиращо момчета...
Има голям успех и затова тази година ще има нов случай, кастът е доста звезден!

Доста разнообразни сериали представих, та се надявам, че всеки би намерил нещо за своя вкус - 100% съм изтървал някой сериал, който бих препоръчал, но като се сетя пак ще пиша. Дано съм бил полезен.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: tonystarks, Вилорп, harlequin, Асен, comics_ross

04 Юли 2020 19:43
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Сериали - обща тема #136128
Няколко крими сериала от по 1 сезон, които съм пропуснал в горния пост:
The ABC Murders - по Агата Кристи, в ролята на Поаро е Джон Малкович, който прави много добра роля. Та имаме убиец, който си обикаля гарите из Англия по азбучен ред...Поаро вече е възрастен, но убиецът му изпраща писма...гледайте го, супер екранизация.

Ordeal by Innocence - отново екранизация по Агата Кристи, убита е властна майка от богата фамилия, заподозрян е един от осиновените ѝ синове, е оказва се, че всички от семейството имат мотив. Убиецът в адаптацията е различен от този в книгата.

Crooked House - още една адаптация пак на Агата Кристи. Отново цялото семейство е заподозряно, убиецът се оказва...

The Pale Horse - пак Агата Кристи, супер роля на главния актьор, иначе сериалът ми хареса най-малко от изброените.

И един по-различен сериал, пак само 1 сезон!
Generation War (German: Unsere Mütter, unsere Väter, translated as "Our Mothers, our Fathers") - Немски за втората световна война, петима приятели се разделят през май 1941-ва като си мислят, че войната ще свърши до Коледа. Историята в 3 епизода проследява какво се случва по време на войната с всеки един от тях и най-вече как войната ги променя.Имаме двама братя, които отиват заедно на източния фронт, евреин,който се озовава при полските партизани, медицинска сестра и певица. Супер силен сериал, който задължително трябва да гледате, костюмите, оръжията и всичко е доста автентично, което придава още стойност!

23 Юли 2020 23:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Сериали - обща тема #136275
Snowpiercer - филмът от 2013-та с Крис Еванс и Ед Харис за мен е една от много добрите анти-утопии и съм писал за него във филми. Режисьор му е корецът, който тази година спечели оскари за Паразити, а е вдъхновен от френския графичен роман - Le Transperceneige. (мисля, че и за него е писано из форума). Та миналата година се поръчаха 2 сезона, като да се направи сериал.
За сюжета - тук има разлики с филма (сигурно и с романа) - пак имаме замръзналата земя (обяснено е защо), имаме влак с 1001 вагона, който пътува около цялата земя, във влака има всичко необходимо, за да оцелее спасилото се в него човечество (в сериала се говори и за спасили се богаташи с бункери). Та влакът се движи, включваме се в неговата 9-та (мисля, че беше, но може и да бъркам и да беше 7-ма) обиколка. Във влака има 1-ва класа, богаташи, 2-ра класа пътници с билети, и трета класа -обслужващ персонал - 70% от влака :) има и ...Опашката - пътници без билети около 400 души, с които се държат като с животни. Та в трета класа е извършено жестоко убийство и ръководството на влака вадят единственият полицай, който е разследвал убийства и е в влака, от Опашката. и започва малко като класически сериал за разследване на убийство :) ...е на фона на оцелелия свят във влака - доста неща се показват и е интересно. Убийството бива бързо разкрито и се минава в нова фабула, после още една. Тъкмо взе да става малко отегчително и дойде 8-ми епизод - истинско визуално пиршество. в 9-ти епизод сезонът си приключи или поне започнатите истории. още не съм гледал 10-ти, който е последен за сезона, но прочетох, че той поставя началото на новата история.

За каста - Jennifer Connelly определено е най-известното име и звездата на сериала и се справя страхотно с ролята си - началник на отдел "Гостоприемство", което се грижи за всичко във влака.
Дейвид Дигс е главният герой, лично на мен може би ми се искаше малко повече от него.
Всички останали лично на мен ми харесаха с ролите си и правят атмосферата още по-добра.

Аз започнах като да пиша дълго ревю :) - накратко - гледайте го задължително, заслужава си!

18 Авг 2020 22:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Сериали - обща тема #136368
Сериал, който силно препоръчвам - www.imdb.com/title/tt4687880/

ГОЛИАТ - Били Боб Торнтън прави невероятна роля, но не само той, а целият каст, любимка ми е Нина Арианда, но за сериал.
Отдавна съм го набелязал, заради високите оценки и препоръки, но все не го гледам, защото не съм фен на адвокатски драми и не гледам такива сериали. Но този не е точно такъв. Всеки сезон е от 8 епизода, има излезли 3 сезона, очаква се скоро 4-ти, който ще е последен. Всеки сезон разглежда точно един случай!

В първи сезон се запознаваме с героите, Били МакБрайд е алкохолизиран адвокат, бивше правно величие, което сега прекарва живота си в мотел и в бар. Случайно бива помолен да се намеси в случай. Първоначално отказва, но...все пак приема. Случаят е същинска битка между Давид и Голиат - малък човек (и адвокат) срещу могъща корпорация и една от най-силните адвокатски фирми. Този сезон е най-много до адвокатска драма, гледа се основно, заради актьорската игра, но и историята става, обрати има БУКВАЛНО във всеки един епизод, като някои да WTF???

Втори сезон е доста по-динамичен....Били се опитва да спаси момче, обвинено в убийство. В този сезон има намесен нарко-картел, политика, корумпирани ченгета и много гадости. Тук нещата още по-интересни, а има някои сцени, които са брутални!, за обратите да не говорим.

Трети сезон е малко по-абстрактен - Били се опитва да спаси един окръг от безводие, звучи скучновато, но не е, да не е на висотата на 2-ри сезон и изглежда хаотичен, но всичко си идва на мястото.

Определено в топ сериалите, които съм гледал, повтарям се - най-вече, заради актьорската игра.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, kiril_ps, Stayfun

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg