• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема

Сериали - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 14
28 Авг 2014 15:11
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 788
Topic Author
Сериали - обща тема #95615
Понеже в другата се питаше за вещиците, та да направим нова за сериали.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Авг 2014 15:21
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Сериали - обща тема #95616

Monevwww писа: писа:
Какви вещици, коя тема?

kiril-ps.itch.io/

28 Авг 2014 15:46
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Сериали - обща тема #95617
Гледайте- Кухня няма да сбъркате

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

28 Авг 2014 16:56
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Сериали - обща тема #95619
О, да! Вчера жена ми ме светна по него. Даваха за Сун Дзъ - нагледно. Етап 1 - неразбиране, Етап две - мнимо желание да помогнеш, етап три - отказ.
Провали ми плановете за писане снощи тва сериалче.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

28 Авг 2014 22:46
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 788
Topic Author
Сериали - обща тема #95628

kiril_ps писа: писа:

Monevwww писа: писа:
Какви вещици, коя тема?
В темата за филми :wink:

03 Сеп 2014 10:41
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Сериали - обща тема #95742

Ал Торо писа: писа:
Рони, Witches of East End става ли за гледане?
Ако ти се гледат вещици, пробвай "Salem", ако си го пропуснал. Не е нещо феноменално, но има добри моменти. Още "Penny Dreadful" не беше лошо, макар и към края да го послайниха и него. Но е заснето страхотно и актьорската игра е на много високо ниво (е, то трябва да му видиш каста само).

Това, дето ти си посочил ми звучи като якото сиренье.

Аз в момента гледам само "Under the Dome" и "The Strain", стават като за Летните пости, но в момента съм в екстаз от цели четири анимета - Tokyo Ghoul (месоядщини разни ;Р ), Aldnoah.Zero (много добра фантастика), Knights Of Sidonia (още по-добра фантастика), Akame ga Kill (фентъзи с асасини) - което е бруталнa цифра след няколко години на почти нищо откъм японска страна. А сега тепърва започва и "Attack On Titan" втори сезон
). Звучи като много, но са по дваесетина минутки на епизод и се гълтат бързо.

04 Сеп 2014 20:36
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Сериали - обща тема #95795
Как го намираш The Strain? Твърде много Блейд има вътре, но май не е за лошо. И всеки пък успява да изненада с това-онова.

08 Сеп 2014 07:53
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Сериали - обща тема #95890
Започна ми много силно, развиваше се много логично. След това започнаха да се поразводняват работите, появиха се (логично) някои логически дупки - особено тази с това как "вампирите" не са правили подобна диверсия досега, при положение, че им се получава с такава лекота. Нея поне я позапушиха в 7-ми епизод... или поне така си мисля, защото пропуснаха да я последват като развитие в 8-ми, където пък се видя, че всъщност не разполагат с чак толкова голям бюджет (баталните сцени при бензиностанцията) и пак ми зейнаха логически дупки (градът вече трябваше да е полудял от атаките - паника, пожари, непрекъснато виещи сирени). Това със слънчевото затъмнение очаквах да стане малко по-мазало, а то беше само като евтин gimmick, от който също нищо не последва. Поне вече имаме смъртта на един от главните герои.

Като цяло е интересно, но който не го е гледал да не очаква някакъв феномен в гимнастиката на мисълта. Най-малкото е заснето доста добре (добре де, в по-голямата си част) - все пак Гилермо дел Торо.

08 Сеп 2014 09:12
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Сериали - обща тема #95893
А "The wire" някой гледал ли е? Чудя се дали да пробвам него или Sopranos като доизгледам троновете...

08 Сеп 2014 10:15
Gire
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Сериали - обща тема #95899
О, без колебание ти препоръчвам да пробваш "The Wire"! Реализмът му е пристрастяващ.

08 Сеп 2014 10:27
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Сериали - обща тема #95900
Изчакай малко за "The Wire" - аз си го глася от едно известно време, но излезе новина, че ще го пускат на Blue Ray и DVD, поради което чакам да излезе с читавото качество.

Ако не си гледал и си фен на уестърните ти препоръчвам "Deadwood" - адски е брутален (кален), реалистичен и съдържа исторически нотки и персонажи (примерно Дивия Бил Хикок (НЕ онзи Див Бил, но явно не по-малко див)). Малко се точи на моменти, но чеки ти пусна любимия си сегмент: цък .

08 Сеп 2014 16:35
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #95914
Излгедах 2 сезона Deadwood и вторият ми доскуча сюжетно - започнаха да развиват по безвкусни нишки. Отделно някои от актьорите са пълна скръб.
Реално Al Swearengen е в пъти над всичко останало най-стойностното нещо вътре.
Ама щом са само 3 сезона, сигурно ще си го доизгледам :-)

08 Сеп 2014 19:50
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Сериали - обща тема #95920
Потвърждавам за The Wire, че е страхотен, Сопранос също е супер, препоръчвам и The Shield като подобен на тези!

08 Сеп 2014 20:57
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Сериали - обща тема #95921
До преди няколко години гледах с пренебрежение на сериалите. В голяма степен ги отъждествявах с нещо повърхностно и блудкаво. Все още мисля, че голяма част от тях са такива, но се убедих, че има изключения, които са много стойностни.

След като ми се роди дъщеричката и по препоръка от приятел започнах да гледам “The Wire”. Един от плюсовете на сериалите е, че епизодите са по-кратки и не се налага да отделиш 2-3 часа на едно сядане (мразя да гледам филм на части). Преди детето това не беше фактор, но в момента определено е от значение.

Малко данни за “The Wire”:
- продукция на HBO;
- 5 сезона и 60 епизода;
- 3600 мин. времетраене;
- излъчван в периода 2002–2008 г.

Сериалът е страхотен! Ще се опитам да обясня защо мисля така.

Да започна с това, че „Наркомрежа“, както е преведен в България далеч не се фокусира единствено върху борбата между наркодилъри и полиция. Според мен дори този превод е доста погрешен и по-коректно би било да се казва „Подслушване“. Мисля си, че това е била идеята при избор на заглавие. Всеки сезон има една основна тема, която обаче се преплита със случки и герои от останалите. По този начин сценаристите предлагат изключително разнообразни сюжетни линии, които са свързани помежду си. Действието се развива изцяло в Балтимор. Първият сезон акцентира върху наркодилърите и уличната престъпност, вторият върху трудностите, които срещат докерите от местното пристанище, третият върху борбата за влияние и политическия живот, четвъртият върху образователната система и петият върху медиите. На пръв поглед това са теми, които предполагат пълен миш-маш. В действителност обаче се е получил корехентен сюжет, при който дадена случка оказва влияние върху действията на героя 2 сезона по-късно. От тази гледна точка е важно да отбележа, че “The Wire” е сериал, който изисква сериозна концентрация и внимание. Определено не е ОК да го гледате помежду другото. Не че няма да можете, но ще изпуснете страшно много от логическите връзки и в много от случаите няма да разберете мотивацията зад действията на героите. Няма флашбеци и от гледащите се очаква да знаят какво се случва, а не да разчитат, че някой услужливо ще им припомня през цялото време.

Идеен двигател и главен сценарист е David Simon, който дълги години е работил като криминален репортер във вестник „The Baltimore Sun“. Съсценарист е Ed Burns, който пък е бивш инспектор в отдел „Убийства“, след което е работил като училищен преподавател. Благодарение на професионалният си опит двамата успяват да разкажат изключително интересни истории, като голяма част от тях са базирани на истински случки и лични преживявания. Прочетох, че в едно интервю наркодилър от Балтимор казал, че единственото нещо, което се отличава от неговото ежедневие е, че в сериалът никой от престъпниците не гледа “The Wire”. Сходни макар и не толкова колоритни изказвания могат да бъдат прочетени от представители на почти всяка професия, която е засегната – полицаи, журналисти, учители и т.н.. Факт е, че с навлизането на мобилните технологии част от ситуациите вече изглеждат леко странно. Въпреки, че и в самия сериал комуникационните устройства търпят развитие. Тъй като те играят ключова роля (не случайно считам, че трябва да бъде „Подслушване“), за някой това би могло да бъде причина да го определи като „dated“. За мен поне не беше пречка и просто си припомних, че въпреки, че действието се развива в съвсем близкото минало, технологиите тогава бяха съвсем различни.

Героите са изградени много добре и търпят развитие през цялото време. Липсват така омразните ми черно-бели персонажи. Границата между добри и лоши е силно размита. Наистина ми пукаше за тях и почти нито един не ме остави безразличен. Дори и второстепенните всъщност не са маловажни за действието. Актьорският състав е подбран много добре, като липсват известни лица, а много от тях дори не са професионални актьори. Мой приятел не иска да гледа сериала, тъй като в него има „твърде много негри“. Всъщност по този начин правдиво е отразена демографската ситуация в Балтимор. Аз лично нямах проблем с това.

Има доста комични моменти, с които обаче в никакъв случай не е прекалено. Хуморът е много интелигентен и сценаристите са го използвали умело, за да разнообразят сериозните теми и да свалят от напрежението в дадени серии. Имаше случки и реплики, които искрено ме развеселяваха, а аз не се смея често на филми.

По време на излъчването му сериалът не е бил с много висок рейтинг. За щастие от HBO са взели решение да не го прекратяват. С времето обаче той успява да натрупа все по-голяма популярност и признанието на критиката. Някъде четох, че David Simon го определя като „визуална новела“. Не съм сигурен, че на хартия щеше да има същото въздействие и се радвам, че е избрал тази медия, въпреки че е автор и на книги. Получил се е истински шедьовър и едни изключително смислени 60 часа, които си заслужава да отделите.

08 Сеп 2014 22:51
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Сериали - обща тема #95922
Продадено. The Wire it shall be.

До преди няколко години гледах с пренебрежение на сериалите. В голяма степен ги отъждествявах с нещо повърхностно и блудкаво. Все още мисля, че голяма част от тях са такива, но се убедих, че има изключения, които са много стойностни.

Това имай предвид, че не е чисто субективно, а си има обективни фактори, накланящи везните "за" сериалите - отношението към продуцирането на сериалите е коренно различно последните години, а бюджетите им са в пъти нагоре. Просто се гледа много по-професионално вече на тази форма (абе, като с новата вълна на книгите-игри в общи линии :wink: )

Иначе мен ми харесват сериалите заради чудовищното поле за развитие на персонажи, свят и история за сметка на по-малко сюжет, концепции, персонажи (и качество) за единица време (едва ли един добър сериал ще обогати някого колкото 30-40 добри пълнометражни филма за тия 3600 часа). Факторът, че се гледат на парче в един момент става много силен, усетил съм го и аз като Рос, освен това имат и едно друго предимство - някак си са по-лесно смилаеми, като цяло.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 14
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Сериали - обща тема
Time to create page: 0.189 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg