• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Следващ конкурс

Следващ конкурс

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
29 Ное 2013 17:02
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Следващ конкурс #84306

hameleona писа: писа:
Както казвах - разказ-игра до 10К знака (КВ1), който да пробваме да извадим на тетрадка :-)

Книга-игра до 10 000 знака, който ще бъде финансиран от фонд "Тетрадки", за да бъде пуснат на щандовете по панаирите.
Това ще е хубава възможност, както и една добавка към вашето CV, защото шефът от бъдещата ви работа ще знае, че донякъде сте известен с нещо и че ви бива да пишете.

Чудя се темата дали да не бъде отново Коледно настроение, както миналата година, ако ще е така, то тогава Тетрадката ще излезе, чак за другата Коледа и Нова година. Давам за пример победителят от миналогодишният конкурс за Коледният дух.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Ное 2013 17:11
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Следващ конкурс #84309

SatanicSlayer писа: писа:

Книга-игра до 10 000 знака, който ще бъде финансиран от фонд "Тетрадки", за да бъде пуснат на щандовете по панаирите.

Тано, сигурен ли си, че не става реч за "думи", а за "знаци"?!

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

29 Ное 2013 18:55
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 611
Следващ конкурс #84318
Понеже не следя конкурсите изкъсо, бих искал да попитам как става оценяването на кандидатстващите разкази?

29 Ное 2013 20:53
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Следващ конкурс #84323

Meriadoc писа: писа:
Понеже не следя конкурсите изкъсо, бих искал да попитам как става оценяването на кандидатстващите разкази?
Както реши Вилорп. Последно беше с гласуване на потребителите, нo имаше и конкурси с (незнайно как подбрано) жури.

29 Ное 2013 21:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Следващ конкурс #84324
До 100 епизода, и да е на "модерна тийн тематика" (Здрач, Игри на глада, Дневници на вампира и т.н.)?

От мен имате награда за победителя - книга-игра с автограф на Иън Ливингстън.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Ное 2013 21:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2428
Следващ конкурс #84325
Ако конкурсът е до 10к знака, можете да я пуснете и на някоя по-голяма брошура, няма нужда от цяла тетрадка да хабите :wink:

За тематика - според мен не се ограничавайте много, за да има повече участници. Ако си държите на еротиката, поне го дефинирайте конкурс 16+, пък който както го разбира - някой хорор, някой еротика, някой политика.

01 Дек 2013 03:27
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Следващ конкурс #84349

Лисичков писа: писа:

SatanicSlayer писа: писа:

Тано, сигурен ли си, че не става реч за "думи", а за "знаци"?!

Уууупс... да бе, моя грешка. 10К думи - някъде между КВ1 и КВ2. Технически, мисля, че всичко под 16-17К думи можем да го поберем на 64 страници като КВ2.

Тъй като не вярвам в демокрацията, ето ви моите идеи за конкурса (т.е. ако аз определях за къде ще ходят парите от тетрадките):

Имайте предвид, че съвсем скоро КВ ще са в миналото и следващите два-три такива конкурса ще оставят наследниците им на тоя фронт (самия аз не мога да кажа ще пиша ли в подобен род конкурси или не). С което препоръчвам избягвам застъпването на откровено тъпи (Насилието над петуниите), спорни (всякакви политически теми), мудни (10 епизода говорим и нищо не се случва, но сме дълбоооко философски) или нестандартни (секси зомбита... да, тебе гледам Ронине) тематики. И задължително НЕ пишете явна пропаганда на религиозна тематика! Пропоръчвам:

тийн-ърбън-фентъзи-романс - ако се хванете и напишете поредицата "Заколение", в която главната героиня Стела (17 годишна готик-кралица, която се смята за грозна), трябва да реши кого обича повече - Благовест (вампир, изискан, богат, хитър и манипулативен преекспониран байрънов герой) или Вълчан (върколак-бедняк, едър и непохватен, с тяло на фитнес маняк и нрав на берсерк) или Павел (човек, трябва да почне играта ходейки с него) в три части, всяка част представяща героите в обратен на описания ред - ще направите хит. И ако си мислите, че се ебавам, ще ви споделя, че единствената причина да не съм написал нещо подобно е липса на време.

Зомби-сървайвъл-хорър с много лека система и предимно хак-енд-слаш стилистика. НЕ пишете за разумни зомбита. НЕ пишете за красиви зомбита! НЕ пишете за деца-герои! Ако системата ви не се побира в една страничка - НЕ пишете по нея.

Слашърска история - същото като за зомби-хорър-сървайвъла ама не с глутници зомбита, а с един много страшен, много колещ свръх-естествен убиец. Дайте му канджа за оръжие, за да сте оригинални.

Фентъзи - фентъзито винаги се пробутва на тоя и ония. Да не говорим, че и 16годишни могат да го пишат (Паулини ениуан?). Ако няма какво друго - пишете това, но избягвайте герои тип Конан. WoW и редица други игри направиха класовете като Роуг и Маг много по-популярни. Също така, ще спечелите точки, ако героят е анти-герой и фентъзито е базирано на популярната славянска митология... т.е. популярната визия за славянската митология. И не забравяйте - ДРАКОНИ!

Победителя (ако се вмести в обема под 17К думи) му се прави инициатива и го вадим на тетрадка по досегашните традиции. Ако го е страх да бъде продаван (като Ронина) излиза с парите от инициативата. Ако не - взема и от фонда за тетрадките. Гледаме да докараме между 150-200 бройки и толкоз. Журито ще е публиката.

време - до Февруари някъде.
оценяване - 1 седмица явно гласуване.
издаване - Март-Април, спрямо наличните събития, за да има поне малко възможност за корекция/редакция.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

02 Дек 2013 10:54
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Topic Author
Следващ конкурс #84407
Аз всъщност си мислех вместо срок да сложим квота: Конкурса приключва щом се предадат 5 нови произведения.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Дек 2013 11:14
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 131
Следващ конкурс #84411

Вилорп писа: писа:
Аз всъщност си мислех вместо срок да сложим квота: Конкурса приключва щом се предадат 5 нови произведения.
Maлко куцо ще се получи, ако пишат повече от 5 човека. Първите 5 като си предадат разказите, останалите изгарят ли?

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

02 Дек 2013 11:33
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Topic Author
Следващ конкурс #84415
Не се изразих добре. По скоро това да е удължението на срока. Щото досега не е имало конкурс без удължение =/. А и основния проблем е да се намерят 5 които да предадат, а не какво става с останалите. =/

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Дек 2013 12:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Следващ конкурс #84422
Ако е като последният конкурс, то тогава може да се точи години наред, чакайки заветното число пет.
Аз като участник в повечето конкурси и победител в два от тях мога да споделя кои ми допаднаха най-много:
- Конкурс 2 (за разказ игра) - абсолютният хит, все още недостижим като брой качествени участия. Там моя редник се класира някъде в дъното, НО ми беше абсолютен кеф да участвам. Страхотен трилър беше.
- Конкурс 5 (за разказ-игра)- много добър конкурс, не е на нивото на конкурс 2, но пак имаше екшън и добри попадения. Не победих, но си изкарах приятно.
- Конкурс 6 за (рекламата)- НИКОГА няма да забравя клипа на Милан, ей това беше конкурс, който истински ме забавлява. Не помня на кое място се класирах, но беше супер. Йойо тогава разби с готиния клип.
- Конкурс 7 (за разказ по КИ) - добър като участия, интересни разкази. Малко недоуточнен като идея ми се видя, но все пак беше интересно.
- Конкурс 8 (дуо) - спечелих, ама като че ли нямаше драма, екшън в тоя конкурс. Слабо участие като бройка.
- Конкурс 9 - без коментар

Аз лично съм за варианта с победителя да излезе на тетрадка. Даже имам предложение. Първите два да излезят заедно, като заглавието на победиеля ще е водещо, а втория ще е бонус.

kiril-ps.itch.io/

02 Дек 2013 19:10
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 611
Следващ конкурс #84442
Одобрявам идеята за наградата - издаването би бил добър стимул да участват повече хора. Но не мисля, че би било добре да се издава тетрадка с два разказа. Те и сега са много ограничени като обем и са на санитарния минимум за сработване на произведение-игра.

02 Дек 2013 19:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Следващ конкурс #84456
Първо да обсъдим за какво ни се пише, а после да обсъдим наградата.

Избери своето приключение

03 Дек 2013 07:55
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Следващ конкурс #84501

Meriadoc писа: писа:
Одобрявам идеята за наградата - издаването би бил добър стимул да участват повече хора. Но не мисля, че би било добре да се издава тетрадка с два разказа. Те и сега са много ограничени като обем и са на санитарния минимум за сработване на произведение-игра.
Прав си Мериадок, наистина само един разказ-игра на тетрадка е добрия вариант, според мен.

kiril-ps.itch.io/

03 Дек 2013 08:24
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Следващ конкурс #84503
Не че нещо, ама що не дадете една почивка? Една много дълга почивка, в която да се обсъди следващия конкурс? Тенденцията за активността се вижда и без да си професор по статистика...

ПП. А ако трябва да съм по-конструктивен - бих предложил конкурс за тематичен фенфик. Дали по филмова поредица, дали по компютърна игра - фенфиковете са чудесно упражнение. Може да е много общ - "Конкурс за фенфик по филм от 80-те", може да е много конкретен - "Конкурс за фенфик по Brood War", във всеки случай запалени фенове ще се намерят.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Следващ конкурс
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Ярост" - ревюта и коментари (39 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Mindcrime
    • Yesterday 21:20
    • Топ 9 любими книги (Върджил Дриймънд) (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Efix7
    • Yesterday 20:04
    • Финална надпревара - ревюта и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от comics_ross
    • Yesterday 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност