• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване

Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
05 Мар 2017 18:32
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 623
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120414
"Бърза схватка" - 3 точки
Единственият разказ на сериозна тематика. Атмосферата ми напомни за "Сблъсък" на СК и "Аз съм легенда" с Уил Смит. Хареса ми екшъна и тактиката. И все пак има нуда от редакция. В един абзац "вратите зееха" три пъти, а на друго думата "мародер" беше употребена три пъти. Тези неща ми останаха в съзнанието и мога да ги посоча сега. Може да бъркам, но след като главния герой се справя с трима мародери в магазина, отвън остават пет мотора и трима от тях. Направо добави шести мотор, освен ако аз не съм се объркал...

"Постапокалипсис утре" - 2 точки
Това произведение изглежда като опит за заяждане и разчистване на сметки с ММ. Поради тази причина може да бъде разбрано само от хора, които са част от форума. Имаше забавни моменти и добри попадения. Пародийният хумор винаги ми е харесвал. За мен обаче, такива творби трябва да се четат леко и без дневници и кодови думи (като Ной). Затова всички тези кодови думи с цифри ми дойдоха в повече и просто изчетох епизодите един след друг. Самата тематика не ме предразполага да седна и да записвам кодови думи. Като споменах кодови думи... "склуптура", "дуспехи", хибрит"... Както Тано вече написа, това е неуважение към хората, които ще седнат да четат. Неделчо можеше да отдели половин час и да провери как се пишат думите, за които не е сигурен. Ако пък е нямал колебания към правописа, това не е добре...

"Българската следа в Иберия" - 1 точка
След като прочетох заглавието и началото на увода, бях с нагласата, че ме очаква историческо приключение. После се оказа, че не е точно така и се разочаровах. За мен историята не е подходяща тема за пародия и ебавки (още повече българската). Не мога да се настроя на такава вълна и затова не можах да се потопя в разказа.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, kiril_ps

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Мар 2017 20:23 06 Мар 2017 08:04 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 296
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120415
3 точки - "Бърза схватка" - и трите произведения са много слаби. Това на Кирил просто е най-малко зле... Спасява го това, че не е „хумористично”. Литературата е на ниско ниво, игралната система също не ми допада. Въпреки това при тази конкуренция просто няма как да не дам трите точки за него.

2 точки - "Постапокалипсис утре" – прочетох го още при първоначалното му публикуване и дори бях един от малцината, които изобщо го коментираха. Имаше епизодични забавни моменти, но като цяло не бих казал, че Неделчо успя да ме разсмее. Мисля, че с картинки му се получава по-добре. Лигавенето от форума се е пренесло и тук. Резултатът и на двете места не ми допада.

1 точка – „Българската следа в Иберия” – произведението, към което имах най-големи очаквания. Спас обаче се е изложил много. Не мога да повярвам, че „Да намериш дракон” и „Иберия” са написани от един и същи човек. Тук не мисля, че каквато и да било редакторска намеса може да спаси произведението. Книгата е в най-лошите традиции на „Избери своето приключение”, но с претенции за хумор.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, kiril_ps

06 Мар 2017 16:08
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120429
Изобщо не се чувствам компетентен за да оценям произведенията, но впечатлнията ми като страничен читател са следните:
Кирил се е опитал да направи нещо интересно, но е много кратко, за сметка на това, успях да прочета най-много от него.
От постапокалипсис не разбрах нищо, явно някакъв "домашен" хумор, който не ми е ясен.
Българската следа започна интересно, след което се оплетох в някакви шеги и препратки, които според мен нямаха нищо общо с историята и в крайна сметка, и от това нищо не разбрах.

Свободни сте да смятате(и дори да ми го казвате), че съм тъп и затова нищо не съм разбрал, но също така, гореописаното най-вероятно ще бъде близо до впечатлението, което ще добие всеки, който наскоро се е запознал с КИ и е дошъл да прочете нещо повече тук.
Пак да повторя, горният ред не е оценка, а реда в който съм ги чел.

Roger, roger!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, kiril_ps, nixata

07 Мар 2017 07:53
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120443

Може да бъркам, но след като главния герой се справя с трима мародери в магазина, отвън остават пет мотора и трима от тях. Направо добави шести мотор, освен ако аз не съм се объркал...

:oops: ...грешка. Извинявам се.

kiril-ps.itch.io/

07 Мар 2017 08:43
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 296
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120444

kiril_ps писа: писа:

Може да бъркам, но след като главния герой се справя с трима мародери в магазина, отвън остават пет мотора и трима от тях. Направо добави шести мотор, освен ако аз не съм се объркал...

Може просто двама да са се придвижвали с един мотор...

07 Мар 2017 16:48
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 623
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120447

comics_ross писа: писа:

kiril_ps писа: писа:

Може просто двама да са се придвижвали с един мотор...
Ако имаше жена сред тях... Иначе малко към левия бряг отиват нещата :)

Always Outnumbered, Never Outgunned

07 Мар 2017 18:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1587
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120448
По принцип се стремя да давам положителни оценки, но в този случай не виждам нищо положително.
Смятам, че ще ви направя добро с критика от моя страна.

1. Бих оценил трите произведения, ако влизаха на ниво за оценка. В случая не виждам подобно ниво, за да ги оценя.
2. Авторите на тези произведения изпитват ли удоволствие като ги четат и играят ? Аз съм далеч от подобно усещане за тези произведения.
3. С цел повишаване нивото на конкурса смятам, че 2 конкурса на година са достатъчни. Единия ще е пролетен, другия есенен. Подобни "изнасилвания" на думите с цел "на всяка цена конкурс и участие", според мен не добавят стойност към жанра като цяло. Кой ще помни тези произведения след 5 години ?
4. Смятам, че ударихте дъното с тези произведения и ако едно от тях беше мое, щях да се срамувам да го покажа пред публика и да го нарека мое.

Целта ми с горния отговор е да се замислите, че не бива така лековато да изваждате стойност от жанра ( форума ) и да започнете да пишеше по-малко, но по-качествени неща, с които да добавяте такава.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, nixata

07 Мар 2017 19:50
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Topic Author
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120449
Ефикс. Погледни кога беше предишният конкурс :)

Избери своето приключение
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

07 Мар 2017 20:11
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1587
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120450
Радвам се, че някой ми чете постовете. Благодаря, да прав си. Видях кога е бил последния конкурс. :)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

07 Мар 2017 20:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120452
Да. Трите разказа са слаби. Този на Киро най-става за нещо, но само ако е в по-пълен вариант и има някакво приключение, а не просто да стои като - Искам да тествам дали тази механика става за нещо.

07 Мар 2017 20:20
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120453
А бре в Новата вълна има доста примери за слаби КИ, които обаче са издадени на хартия...така че съм спокоен ;)

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg

10 Мар 2017 00:25
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120484
Малко преди края на конкурса най-после намерих време да прочета трите разказа внимателно, а не диагонално...

"Бърза схватка" - 3 точки
Разказът наистина отговаря на изискването да е на постапокалиптична тематика. Механиката е добра, наказанието със смърт е удачно в този кратък вариант. За мен проблемът е, че дори в този вариант разказът можеше да е още по-добре, ако бе около 5-6000 думи, но това е друга тема...иска ми се да го видя в по-широк вид и смятам, че наистина може да се получи добро четиво и то на ниво като първият SLANG.

"Постапокалипсис утре" - 2 точки
Тук е наблегнато на играта и се е получило (като за конкурсен вариант е позволено да има грешки в цикличността)...лошото на цялото старание за мен е плоската история. Ако се налее друга история или поне се промени абсурдността на тази...но по добре нова история... по тази система би се получило нещо добро, не знам ...дали на Неделчо ще му се занимава...

"Българската следа в Иберия" - 1 точка
Честно казано бях с нагласата, че Спас ще ме омая, така както го беше направил с Дракона...и ме караше да хвърлям зарове, смятам, пиша и т.н. в един хотел на другия край на Европа вместо да изляза да пия в някой литовски бар (звуча като социопат)...започваше добре...леко пародийният стил беше поносим (поне след произведението на Неделчо)...игровата система обещаваше да е интересна...и греда...Да историята може да мине за забавна по някакъв начин, но играта беше зле... и ако в произведенията на Кирил и Неделчо виждам потенциал, то тук не стоят така нещата...

Към всяко едно от произведенията тръгнах с най-позитивни нагласи и с очаквания. Макар и конкурсът да не предлага нещо блестящо, то смятам, че в произведенията може да се намерят някакви опорни точки и при добро преработване могат да станат много по-добри!

12 Мар 2017 01:28
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120535
Краят на гласуването настъпи.

Първо място без никакви проблеми печели Кирил - форумният лъв.

Второ място и трето място са без значение.

Честито на Киро. Ако има желание произведението му да се публикува в списанието, той знае условията. Очаквайте догодина конкурс 12.

12 Мар 2017 08:29
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120540
Като е без значение ние с Бачо Неделча за какво участвахме бре!? =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Мар 2017 12:18
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Конкурс 11 - Време е за четене и гласуване #120547
Не е така...аз смятам, че и двете произведение класирани на 2-ро и 3-то място имат своя потенциал и имат своето място, но след някакви (големи) корекции

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/