• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Награди Еврокон, 2017

Награди Еврокон, 2017

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
13 Апр 2017 20:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
Topic Author
Награди Еврокон, 2017 #121250

Започва надпреварата за фантастичните награди Еврокон, 2017. Сред 14-те категории няма такава за книга-игра, разбира се, но тази година в интерактивния жанр видяхме много добри автори, художници, корици, произведения и т.н., които гордо могат да се борят в общите категории.
За да се класира на финална фаза, един участник трябва да събере възможно най-много номинации, така че подкрепете фаворитите си и побутнете някой и друг приятел ;)

bg.eurocon2017.eu/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Апр 2017 23:32
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 598
Награди Еврокон, 2017 #121256
Номинирайте, но отговорно! Нека не създаваме много работа на хората, които ще одобряват номинациите ни!

13 Апр 2017 23:48
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Награди Еврокон, 2017 #121258
Да, Мери е прав! Най-добре е да се номинира само Отмъщението и всички да гласуваме за него.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

16 Апр 2017 21:32
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1459
Награди Еврокон, 2017 #121288
Напълно съм съгласен с горните мнения. Номинира се само едно произведение и всички гласуваме за него.

Редактор - 33 произведения
Автор - 25 книги (10 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024

17 Апр 2017 07:54
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 498
Награди Еврокон, 2017 #121290
Аха, давайте под строй. Като ще е извращение...
Ефикс, това Ваянознание в подписа ти... надявам се да е някаква ирония. Пича е мислител от сорта на Криско или на някоя чалга певица.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

17 Апр 2017 10:08
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121292

Mindcrime писа: писа:
Ефикс, това Ваянознание в подписа ти... надявам се да е някаква ирония. Пича е мислител от сорта на Криско или на някоя чалга певица.

Не сме толкова много, че да гласуваме за различни книги. Не виждам смисъл да се делим.
След десетки хора, които са харесали какво и как пиша, твоето мнение някак си стои самотно на един остров и вика за помощ ....

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Branimer

17 Апр 2017 16:15
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121294

Efix7 писа: писа:

Mindcrime писа: писа:

Не сме толкова много, че да гласуваме за различни книги. Не виждам смисъл да се делим.
След десетки хора, които са харесали какво и как пиша, твоето мнение някак си стои самотно на един остров и вика за помощ ....
Ние тук не сме някакво организирано формирование, че да действаме в юмрук. Освен ако някой не обясни сериозната полза от това да класираме книга-игра за финалната фаза. Но ако ще го правим, да си доведем и приятели, познати... Най-тъпо, поне за мен, е да пробваш да излъжеш и да го направиш некадърно.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Мненията ми може да са самотни като слънцето. Вероятно ще се сетиш, че мога да завъртя игра на думи от тази основа.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

18 Апр 2017 10:41
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121297
Ние тук не сме някакво организирано формирование, че да действаме в юмрук.
А точно в това се превръща всяка една човешка система, ако иска да постигне някаква цел.

Освен ако някой не обясни сериозната полза от това да класираме книга-игра за финалната фаза.
Ползата се корени в рекламата, която ще направим на жанра.

Но ако ще го правим, да си доведем и приятели, познати... Най-тъпо, поне за мен, е да пробваш да излъжеш и да го направиш некадърно.
Ще ти го обясня на ниво, на което можеш да ме разбереш. С футболни отбори. Когато във вътрешното първенство играят клубни отбори, едни викат за сини, други за червени, трети за зелени и т.н. Но когато български клубен отбор играе в евротурнирите, той се подкрепя от всички цветове, защото те преди всичко са българи. И това не значи, че те лъжат, както ти го описваш. По същата аналогия може да подходим и в този случай. Най-логично ми се вижда книга-игра, която е най-добра за годината, например конкурса на Никса, да участва на подобни форуми. Така всичко ще е структурирано, логично и с правилен подход.

18 Апр 2017 14:56
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121298
Една общност не се събира в юмрук, защото иска да постигне нещо, а защото се появява лидер, който убеждава общността да поиска нещо, организира я, справя се с разните интелектуални роения и води общността към победа. Тук лидери биха могли да бъдат Сашо или Никола, може би Никсата... точно тези тримата не съм забелязал да ги влече да водят масите нанякъде. За толкова години Златна Никса нямат веднъж автобуси с никси, което е някакво начално ниво за лидер, който се устремява към литературни награди.

Каква точно реклама ще направиш на жанра? Миксля, че го минахте вече по времето на Ян това, че няма лоша реклама. А то има.Натрапете на незапознати хора що е книга-игра с тъпа книга, и ето ви отблъскване. В тези години на незаинтересовани читатели даже не е до тъпа, а просто до неподходяща за читателя.

Да си беше подбрал по-добре примера. Като привърженик на Левски винаги съм бил срещу всеки български отбор в евротурнирите, защото всяка тяхна победа ги прави по-силни, а силата им се изразява в това да градят по-силни отбори, които после се изправят срещу Левски. Понеже стават по-силни, започват да привличат добри футболисти, включително и звезди на Левски, които искат да играят в по-успешен отбор. Този живот го живея повече от четвърт век с Ливърпул.
Примерът ти става адекватен, ако човек е привърженик на футбола в една държава, а не на един отбор в тази държава.

Явно Ваянознанието е нещо модерно и толерантно, на което са му чужди максими от типа на "когато не настъпваш, отстъпваш", "Ако не се разрастваш, ще те смачкат" и т.н. Но тъкмо разбирането и съобразяването с истината в тези максими водят към успешен юмрук.

Hater

18 Апр 2017 17:56
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121299
Номинирал съм победителят от конкурса "Никса" - "Котаракът и Абаносовия дракон".

@Mindcrime - поста ти не е по темата, за да имаш честта да получиш моя отговор; ако все пак искаш отговори, напиши ги в правилните тема във форума

18 Апр 2017 18:57
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121301
По темата: тези награди са толкова тъпи и толкова пошли, че ако случайно Сашо наистина би искал да гласуваме за него тази година, би могъл да ни каже къде да го пласираме.
Най-много ми хареса това:

Награда за дебют
Наградата е само една и винаги се печели като поощрителна награда от всяка държава

Hater

18 Апр 2017 19:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Награди Еврокон, 2017 #121302
Смисълът от такива награди е трудно да се определи както на ниво книга, така на ниво жанр. Както от печеленето, така от участието.

От една страна всички подобни неща (дори и сайтове с оценки тип IMDB и Goodreads, а не само конкурси) са заср*ни в различна степен. Монетата има две страни и всеки си избира неговата - имаме в нашата общност хора, които бягат от подобни неща като дявол от тамян и такива, които се състезават за тях и си правят плакати с наградите (добре де, Никола). Мисля, че и от двата типа хора има много свестни, т.е. не намирам за проява на слаб морал участието или на глупост неучастието.

Комерсиалната страна на нещата диктува, че за да има един свестен продукт и творец шанс, той трябва да ползва всички възможни приоми за популяризация на продукта. Награда тук, награда там, участие по телевизията, висока оценка на приложението, положителни коментари в някой и друг блог. Нещата се натрупват. Ако не ги ползваш оставяш другите да надделеят. Оставяш потенциално качествен продукт да получи по-слаби отзиви и да достигне до по-малко читатели, отколкото има потенциал да го направи. В момента истината е, че обществото ни консумира това, което му се каже, че е добро.

Оттук, ако приемем, че има някакви цели зад тукащната общност и популяризацията на книгите-игри, мисля че е видно добра стратегия да има концентрация на гласовете.

18 Апр 2017 19:42
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Награди Еврокон, 2017 #121303
В интерес на истината това с наградите до голяма степен беше амбицията на новака, тази година почти пропуснах сроковете за кандидатстване на някои от тях. Човек като получи няколко награди, като види що за простотия са, като има възможност да участва в някое и друго жури (миналата година бях жури в наградите Христо Г. Данов) и малко почва да му се губи желанието. Евроконът е напълно безумен форум, що се отнася до наградите и там имах възможност преди 2 години да видя как се присъждат наградите.

Иначе ако някой иска да работи сериозно в посока популяризация, така наречените "награди" са неразделна част от маркетинга. Специално за номинациите за Еврокон не мисля, че изобщо сте наясно за какво говорите, защото на етап номинация можете да номинирате до 5 книги (и 5-те с най-много гласове получават номинация), така че каква точно е логиката да се избере 1 книга? Да не говорим, че има толкова много категории, че сигурно поне половината книги-игри или хора стоящи зад тях могат да получат номинация на теория.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

18 Апр 2017 20:25
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121304
Аз съм много изпълнителен, ако повярвам на лидера. Но за такива неща съм и малко тъп, така че е по-разумно да не проявявам самоинициатива.
Видях, че за всяко нещо може да се номинират пет, включително за "Награда за гранд-майстор", която "отразява изключителни постижения във фантастиката".
То в световната литература такива почти няма...

Та, Сашо, ако ти е интересно, нека Никола да каже как се дават наградите, че да подходим правилно.

Hater

18 Апр 2017 21:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Награди Еврокон, 2017 #121305
Никола според мен изчерпа кратко и ясно темата.

За номинациите точно на този конкурс също е прав, че има смисъл да се номинират по повече произведения (номинацията на едно не пречи на номинацията на друго), аз лично така съм направил в някои категории - детска литература, най-добра художествена и т.н.

Относно съпоставките с предните години, не ги намирам за особено смислени. Категориите са други, правилата са други, организаторите са други (правилата са направени на серия от "конференции", на които са присъствали повече хора от повече общности), има гигантски разлики покрай липсата на ограничения за гласувания и др.
Не мога да кажа, че резултатите ще са други, но не мисля, че е смислено да се отъждествяват двете неща.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Награди Еврокон, 2017
Time to create page: 0.109 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg