• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Награди Еврокон, 2017

Награди Еврокон, 2017

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
08 Май 2017 20:30
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Награди Еврокон, 2017 #121678

Най-добро литературно произведение: “Писъци” – Horror Writers Club LAZARUS

Извинявам се, ако въпроса е тъп, но Писъци не е ли сборник от няколко литературни произведения. И ако наградата е в единствено число, как са я присъдили на 17 литературни произведения?

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Май 2017 23:31 08 Май 2017 23:31 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Награди Еврокон, 2017 #121683
Наградата -ако ще говорим за големия световен конкурс Еврокон - е важна първо защото там отличават големи имена във фентъзи жанра и фантастиката на Робин Хоб, Мартин и т.н. и става ясно кои са сред най-стойностните прозведения за годината;нещо като Оскарите във фентъзито;
второ - защото на Еврокона обикновено големите писатели обявяват намеренията си по бъдещите проекти.
Разбира се в български услови Еврокон е побългарен и не печелят най-добрите, а две-три издателства си правят частно жури.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg

09 Май 2017 08:48 09 Май 2017 09:20 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Награди Еврокон, 2017 #121687

George-AL писа: писа:
Наградата -ако ще говорим за големия световен конкурс Еврокон - е важна първо защото там отличават големи имена във фентъзи жанра и фантастиката на Робин Хоб, Мартин и т.н. и става ясно кои са сред най-стойностните прозведения за годината;нещо като Оскарите във фентъзито;
второ - защото на Еврокона обикновено големите писатели обявяват намеренията си по бъдещите проекти.
Разбира се в български услови Еврокон е побългарен и не печелят най-добрите, а две-три издателства си правят частно жури.

George-AL, изумява ме способността ти да пишеш абсолютни глупости без изобщо да си направиш труда да помислиш малко или поне да провериш.

Това са ЕВРОПЕЙСКИ награди. Какви Робин Хоб и Мартин биват отличени на тях? Какви Оскари във фентъзито? :lol:

Големите писатели обявявали намеренията си по бъдещи проекти и това прави Еврокон супер важен... Първо, има по няколко почетни и по няколко специални госта и второ, ти мислиш, че творците чакат специално конвенцията, за да избухнат с някаква новина. И това при наличието на социалните мрежи и другите канали за популяризация. Та, чак го извеждаш като втора основна причина за значимостта на събитието.

И не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено". Въпреки че съдейки от това, което Никола разказа, то и при финалното гласуване е същата работа.. Изключително важна и стойностна награда... :lol:

P.S. Сега прочетох, че и Георги Караджов е носител на "Еврокон 2008" за "Най-добър дебют". Призът трябвало да бъде връчен на Александър Драганов, но нещо се объркали. Та, някой да ми каже що за абсурдна награда е това - хората гласуват за дебют на автор, за който нищо не знаят и накрая награждават такъв, който дори няма право да участва на финалния етап ;)

09 Май 2017 10:02
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Награди Еврокон, 2017 #121691
Добре, вие как предлагате да се направи гласуването? Ако е с жури - журито е корумпирано. Ако има верификация на гласуващите - те се затормозявали, бройката падала и гласуването било нелегитимно. Сега като гласуването е отворено - рейсовете са дошли. Има ли угодия? :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Branimer, Super M, kiril_ps

09 Май 2017 10:10 09 Май 2017 10:20 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121692
Комиксе, личиш си че не внимаваш. Някои творци като Мартин наистина чакат специално два-три конкурса като Еврокон, Хеликон и т.н. на които са почетни гости, за да "избухнат" с някоя новина - например че еди кой си героя нямало да бъде убит в книгата. Робин Хоб каза, че нейната последна книга за Убиеца ще излезе около май месец и специално ще гони датата около Еврокона, за да я обяви пред фентъзи-общността.
Това са поводи, когато се събират много фентъзи писатели на едно място, и е идеален повод да заявиш бъдещите си проекти.

За Евроконъ специално подчертах, че в БЪЛГАРСКИ условия, той няма тази важност, която има в СВЕТОВЕН план, но ти естествено изопачаваш думите ми. Какво неясно пак има?

за да съм точен - в " български условия, Еврокон е побългарен...." никъде нито дума за това дали е побългарен световния конкурс, но ти естествено ми вадиш думи от устата. "не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено"". Точно това съм казал - че у нас, правилата са променени и то не само за номинациите, но ти не четеш какво пиша, а бързаш да коментираш и да ме репликираш. И друг път сам ти казвал - чукча не читател, чукча писател. Спирам да ти отговярам на заяжданията, не желая да си комуникарам с теб.

П.С. Мери и друг път съм го казвал, за мен има един честен начин да се гласува - във всяка една категория една категория - един човек е един един глас, на книга която ТИ си избрал. това да нареждаш пет души/пет книги в една категория, ама ти може изобщо да не харесаваш някого, но си длъжен да гос ложим защото е номиниран от други хора - това е несериозно. Значи сега има пет произведения, а з фхаресвам две, третото го харесвам средното, а останалиет две ми смятали за пълни боклуци но или трябав да гласувам и за петте - или за нищо? къде е логиката? и как става оценяването? защо никъде не се споменава колко точки се дават за място? Дори златната никса е по-стойностна.
Това че пада бройката на гласуващите не би трябвало да е проблем, когато участват няколко големи издателства като БАРД, Колибри, Сиела, ако те не могат да съберат 1000 човека накуп - нямам думи.
освен това демокрацията предполага че и 3-ма души да гласуват пак са достатъчно.

09 Май 2017 10:21
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Награди Еврокон, 2017 #121694

Meriadoc писа: писа:
Добре, вие как предлагате да се направи гласуването? Ако е с жури - журито е корумпирано. Ако има верификация на гласуващите - те се затормозявали, бройката падала и гласуването било нелегитимно. Сега като гласуването е отворено - рейсовете са дошли. Има ли угодия? :)

Абе не мислеше така като организираше "Златната Никса". Не беше хич отворено гласуването. Имаше си едно наум за рейсовете от по-предната година ;)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

09 Май 2017 10:27 09 Май 2017 10:31 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Награди Еврокон, 2017 #121696
Ако трябва да сме честни Пъстрата никса при всички й несъвършенстав бе в пъти по справедлива от Еврокон - България, защото се виждаше кой за кого е гласува и как набъбват гласовете за съответната номинация. А не в последния ден, в последния час (хайде - на 5 май е получено съобщението, ама пак е късно) да ни казват "Моля да ни извините, ако получавате отново този и-мейл!

Поради техническа грешка от гласуването за Еврокон 2017 беше изпусната една класирана номинация, а именно Фестивал Таласъмия 2016.
Поради това организираме прегласуване на категорията "Най-добро представление", като всеки може да подреди наново вече петте номинации в категорията.
Предишните гласове за кандидатите в нея се анулират. Извиняваме се сърдечно за ситуацията и Ви молим да дадате отново своя глас до 23:59 на 7 май 2017." Иди после се съмнявай че няма манипулации. Интересно колко ли души са получили тоав съобщение пуснато в последния момен,т колко ли са му отговорили и са гласували повторно и до каква степен вота за Таласъмия е почтен. И какво значи "Бе изпуснат вота"? къде са спали организаторите и кой ще понесе отговорност за това?

09 Май 2017 10:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Награди Еврокон, 2017 #121697
На мен пък организацията тази година ми хареса много повече, страшно много се олесняват хората които искат да гласуват. подразни ме само това че трябва да класирам и неща за които не знам нищо, но пак рзбирам защо. Колкото до автобусите... не са патили не са се сетили за някакви ограничения.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Май 2017 10:35 09 Май 2017 10:35 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Topic Author
Награди Еврокон, 2017 #121698
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Комиксе, личиш си че не внимаваш.
Роска, внимавай повече, ще те помоля и аз.

09 Май 2017 10:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Награди Еврокон, 2017 #121700

Абе не мислеше така като организираше "Златната Никса". Не беше хич отворено гласуването. Имаше си едно наум за рейсовете от по-предната година ;)

Прав си - аз съм за по-затворено гласуване. Обаче, когато миналата година имахме такова - ревът беше по-чутовен. Върху Златната Никса е лесно да се наложи контрол на гласуващите - имаш един форум. Върху национален конкурс като Еврокон нещата са по-сложни.

09 Май 2017 11:38 09 Май 2017 11:39 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2369
Topic Author
Награди Еврокон, 2017 #121704
"Чутовният" рев идваше от едно място и мисля, че тази година си пролича какъв беше интересът и целите зад него.

10 Май 2017 11:06 10 Май 2017 11:12 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Награди Еврокон, 2017 #121735

comics_ross писа: писа:

George-AL, изумява ме способността ти да пишеш абсолютни глупости без изобщо да си направиш труда да помислиш малко или поне да провериш.

Това са ЕВРОПЕЙСКИ награди. Какви Робин Хоб и Мартин биват отличени на тях? Какви Оскари във фентъзито? :lol:

Големите писатели обявявали намеренията си по бъдещи проекти и това прави Еврокон супер важен... Първо, има по няколко почетни и по няколко специални госта и второ, ти мислиш, че творците чакат специално конвенцията, за да избухнат с някаква новина. И това при наличието на социалните мрежи и другите канали за популяризация. Та, чак го извеждаш като втора основна причина за значимостта на събитието.

И не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено". Въпреки че съдейки от това, което Никола разказа, то и при финалното гласуване е същата работа.. Изключително важна и стойностна награда... :lol:

P.S. Сега прочетох, че и Георги Караджов е носител на "Еврокон 2008" за "Най-добър дебют". Призът трябвало да бъде връчен на Александър Драганов, но нещо се объркали. Та, някой да ми каже що за абсурдна награда е това - хората гласуват за дебют на автор, за който нищо не знаят и накрая награждават такъв, който дори няма право да участва на финалния етап ;)

Комиксе, личиш си че не внимаваш. Някои творци като Мартин наистина чакат специално два-три конкурса като Еврокон, Хеликон и т.н. на които са почетни гости, за да "избухнат" с някоя новина - например че еди кой си героя нямало да бъде убит в книгата. Робин Хоб каза, че нейната последна книга за Убиеца ще излезе около май месец и специално ще гони датата около Еврокона, за да я обяви пред фентъзи-общността.
Това са поводи, когато се събират много фентъзи писатели на едно място, и е идеален повод да заявиш бъдещите си проекти.

За Евроконъ специално подчертах, че в БЪЛГАРСКИ условия, той няма тази важност, която има в СВЕТОВЕН план, но ти естествено изопачаваш думите ми. Какво неясно пак има?

за да съм точен - в " български условия, Еврокон е побългарен...." никъде нито дума за това дали е побългарен световния конкурс, но ти естествено ми вадиш думи от устата. "не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено"". Точно това съм казал - че у нас, правилата са променени и то не само за номинациите, но ти не четеш какво пиша, а бързаш да коментираш и да ме репликираш. И друг път сам ти казвал - чукча не читател, чукча писател. Спирам да ти отговярам на заяжданията, не желая да си комуникарам с теб.

Нека да караме подред:

1. Благодаря, че ме информира за това, че Мартин чака конкурса „Хеликон“, за да обяви кого ще/няма да убие. Това обяснява възхода на тази верига книжарници през последните години. Ти със същия успех може да се включиш в конкурса „Марешки“, който има една друга верига... И не, нямам предвид бензиностанциите ;)

2. Направих си труда и проверих, че книгата на Робин Хоб наистина е излязла в началото на май, но ще ти споделя, че Еврокон ще се проведе в края на юни. Как точно дамата ще анонсира книгата си на конвента при положение, че тя дори няма да присъства на него, а и книгата вече е публикувана? Ще ми е любопитно и да цитираш въпросното изказване.

3. Цитирам дословно: „Разбира се в български услови Еврокон е побългарен“. Отдавна за всички е болезнено ясно, че на теб четенето с разбиране не ти се отдава, както междувпрочем и писането. Нека отново да ти обърна внимание, че не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено". Има разлика между двете.

4. Не отговори относно безумното ти твърдение, че Робин Хоб и Мартин биват отличени на Еврокон. Успя ли да проумееш, че това са европейски награди или още го осмисляш?

Използвам възможността за пореден път да те помоля да мислиш малко повече преди да пишеш. Да, ще имаш по-малко постове, но пък предполагам, че ще бъдат по-смислени, което повярвай ми ще бъде много позитивна промяна.

10 Май 2017 12:13
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Награди Еврокон, 2017 #121739
Сандерсън, Хоб, Мартин.... това са някакви автори, които пишат точно както Макдоналдс готви пържени картофки. Подтискащо е, че изобщо са обсъждани. Но като се има предвид, че 99% от хората са пълни идиоти, нищо чудно няма, май.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Награди Еврокон, 2017
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 09:15
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност