• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Втори взвод - коментари

Втори взвод - коментари

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
29 Юли 2012 22:12
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Втори взвод - коментари #59672
Но за мен сякаш той е участвал в обучението на тези шамани. Махнал се е за 10 години и се е върнал пак при тях, и те показват нещо ново.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Юли 2012 18:33
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 151
Втори взвод - коментари #59763
Танер - не че нещо - ама да ми кажеш къде точно е описан тропот на кубинки в предните епизоди - че аз нещо не го намирам това описание. А примера как да съкратиш "дългото" изречение е невероятен!

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

31 Юли 2012 00:59
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Втори взвод - коментари #59789
. Горещината, пресечения терен, прахуляка от тропота на десетки военни кубинки и истеричните врясъци на сержанта направо ме влудяваха.

31 Юли 2012 08:02
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Втори взвод - коментари #59796
За Тано и Хами - има полуавтоматичен режим на стрелба. Дърпаш спусъка веднъж, автоматът произвежда 3 изстрела. Има и полуавтоматична скоростна кутия, но това е друг въпрос.

31 Юли 2012 08:04
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Втори взвод - коментари #59797

Рони# Мейдей писа: писа:
За Тано и Хами - има полуавтоматичен режим на стрелба. Дърпаш спусъка веднъж, автоматът произвежда 3 изстрела. Има и полуавтоматична скоростна кутия, но товае дръг въпрос.

Полуавтоматична стрелба може и да има, ама Калашникът няма... :lol:

My deviantART page.

31 Юли 2012 08:36
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 830
Topic Author
Втори взвод - коментари #59799

Coblin King писа: писа:

Рони# Мейдей писа: писа:
За Тано и Хами - има полуавтоматичен режим на стрелба. Дърпаш спусъка веднъж, автоматът произвежда 3 изстрела. Има и полуавтоматична скоростна кутия, но товае дръг въпрос.

Полуавтоматична стрелба може и да има, ама Калашникът няма... :lol:
АК-47 е предназначен за водене на автоматична и полуавтоматична (единична стрелба).
Искам да се извиня на всички читатели и играчи, че съм допуснал грешка в моя разказ. Трябвало е да кажа на войниците че са в АВТОМАТИЧЕН режим на стрелба, а не полуавтоматичен. Съжалявам за допуснатата грешка.
Искам да благодаря на Админа за конструктивната критика и понеже е задал въпроси, ще трябва да отговарям.
Редника от къде знае, какъв е репертоара от магии на шаманите? Досега бях виждал онзи прословут щит и нищо друго.
Не знае какъв е репертоара, засега не е виждал нищо друго освен Щита.
Ако ще правят засада, защо след като са зелени на цвят не се сляха със земята?
Бих се окопал в малки окопи и бих се зарил в листата, които са паднали на земята. Както минава взвода, една бърза атака с копията бих ги направил на шиш, особено с двамата пича, които си говорят за мацки по време на мисия.

Хаха, наистина не е редно да се говори в строя. Ще се редактира.
Сега, за да направиш засада с предварително изкопани окопи, мисля че е нужно да познаваш маршрута на врага поне няколко часа предварително. А за моя тип засада може да се спретне набързо.
Каква е МИСИЯТА, и как Редника е разбрал за нея, ще се разбере в продължението, което скоро няма да излезе.

knigi-igri.bg/shop/

31 Юли 2012 09:36
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 151
Втори взвод - коментари #59802
Танер - това е пълния цитат:

" Взех автомата и се насочих към поста си. Бях уморен и ужасно ми се спеше. Не знаех как ще издържа четири часа буден, прав и непоклатим. Добре поне, че беше захладняло. Жегата през деня, бе превърнала мозъка ми в блудкава каша. Горещината, пресечения терен, прахуляка от тропота на десетки военни кубинки и истеричните врясъци на сержанта направо ме влудяваха. За капак трябваше постоянно да се озъртаме за орди на Орките с проклетите им шамани.
Кимнах на Смит, той отдаде чест и с облекчение тръгна към палатките. Неговата смяна свърши – беше мой ред. Застанах неподвижен, взирайки се в мрака наоколо. "

Той е от пролога на произведението, част от първия редник и действието се развива най - рано в предния ден, а спомена за тропота на кубинки не е ясно от кога е точно. Та доста точна критика наистина!
Каква небрежност е само действащото лице да застане на нощен пост, да си спомня с отвращение за тропота на кубинки, а на следващия ден да върви из гора, нали?

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

31 Юли 2012 11:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2045
Втори взвод - коментари #59813
Semi-automatic (полуавтоматичен) режим е такъв, в който оръжието изстрелва един патрон, независимо колко дълго време е натиснат спусака и презарежда само.
В моя личен опит всеки АК има трите режима "safe/semi/auto", има едно лостче/врътка от дясната страна над спусъка.

Automatic mode няма смисъл да обяснявам.

Burst mode изстрелва точно определен брой патрони при едно натискане на спусъка - зависи от оръжието, мисля че най-често 3. Няма да се учудя да има и такива модели АК, но лично аз не съм виждал. Не знам как се превежда на български този термин.

Така или иначе не виждам какво спорите за режимите на АК във вселена, в които хората имат космически кораби, но яздят коне на военна мисия, за да се справят с орки, които ги нападат с магия и стрели. Just deal with it, вселената е толкова футуристична, че е абсурд да се водят фактологични спорове за неща от реалната ни такава. Кой може да противоречи, че в нея АК няма троен режим на стрелба или не стреля с ултразвук?

31 Юли 2012 17:29
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Втори взвод - коментари #59834

Ал Торо писа: писа:
Така или иначе не виждам какво спорите за режимите на АК във вселена, в които хората имат космически кораби, но яздят коне на военна мисия, за да се справят с орки, които ги нападат с магия и стрели. Just deal with it, вселената е толкова футуристична, че е абсурд да се водят фактологични спорове за неща от реалната ни такава. Кой може да противоречи, че в нея АК няма троен режим на стрелба или не стреля с ултразвук?

Тогава нека автора ни въведе в тази вселена и ни каже какви са нововъведенията в технологиите.
Например аз много бих узнал за формата на Шампионската лига в бъдещето.

Лейдрине, в началото казах, че ще се пробвам да критикувам, колкото мога. Ок грешката е моя.

Кириле, за да се качат по дърветата, означава, че са ги изчаквали там. Или орките имат форс джъмп и скачат на каквато си височина искат и за отрицателно време, защото останах с впечатлението, че тази част на гората, дърветата са високи :)

31 Юли 2012 23:23
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Втори взвод - коментари #59856
Виждам, че автора си е поиграл да изглади някои неща в първа част, където нещата са си горе-долу наред, още повече предвид обема й.

Относно комплексната работа - забележките ми са основно относно продължението.

Едва няколко седмици бяхме в тази проклета земя, непозната и дива (или проклета или непозната и дива – иначе е претрупано).

Мисля, че пасажа в скобите е останал от някой тестер, може да се зачисти. Препратката на епизод 24 вероятно трябва да е към 27.

В същия епизод се говори за АК-74. В първата част не е ли АК-47?

Има салами по 3-4 епизода във втора част, просто е излишно. Рандомизацията на епизодите не е добра – два избора често са един до друг. Няма нужда двата избора да са в началото и края на книгата, но е добре 10-на епизода да ги делят.

Към конкретни моменти в играта имам следните забележки:

Епизод 29 - доколкото разбирам, орките търсят близък бой. В такъв случай, по-близката от двете групички е добре да бъде унищожена незабавно. Доколкото мога да се ориентирам от картинката, това трябва да е №2, но според автора е №1. Не знам как би изглеждала картината от птичи поглед, от дадения ъгъл е трудно да се прецени перспективата.

Епизод 51 - Героят трябва да избере дали да стреля от място срещу шаман, или да излезе от прикритието си, за да търси по-добра позиция. Това става, след като едвам се е скрил от дузина летящи с магия брадви.
Ако остане на място (под прикритие), го покосява друг противник. В случая това е по-лошо от сляп избор - автора е подведен от предишната ситуация, и не получава шанс да се защити от атаката в гръб. Обратното, веднъж излязъл от прикритие, летящите брадви не са грижа.

Епизод 44 - героят трябва да избира дали да използва паднало дърво или канара като оръжие чрез магия. Отново не е ясно по какъв начин ще бъде използван предмета (дали ще го вдига във въздуха, ще го търкаля, събаря и прочие), което на практика отново прави избора сляп.

Епизод 47 - 48 - Нашите герои си устройват лагер, Редника разказва как следващия ден започва ужасно... и изведнъж нашите герои са обкръжени, в центъра на битката - без предистория или прелюдия. Изведнъж се „събуждаш, и установявяш, че ходиш по перилата на балкона”.

Не съм сигурен, че новите 40 епизода носят качествено развитие в посока игра, дори в сравнение с първите 20. Има и добри ситуации, не всички са такива.

Личното ми мнение е, че е много трудно да се направи тактическа игра без метрирани качества на героите, колкото и на автора да не му се иска.

Мога да препоръчам литература, която със сигурност ще бъде от полза при бъдещи преработки и продължения:

- Цикъла "ТОРНАДО 6" - публикуван в броеве 1, 2 и 3 на МЕГАИГРА, автор М. Майндкрайм. За описателност на текста може да помогне и "Принципи на оцеляване" (първи брой) - разказ.

- Войната на Понтиак - Джордж М. Джордж - също има много тактически ситуации, които са изпълнени отлично, и са по-близо до ситуациите, които описва Кирчо - копия срещу пушки, минус магии.

- Звездни бойци - Джордж М. Джордж

Препоръчвам горните да се преиграят до успешен край с пълен дневник. :geek:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

01 Авг 2012 12:13
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 830
Topic Author
Втори взвод - коментари #59860
Заклахте ме,
сега как ще редактирам разказа за Джордж? По-добре да не го пращам май.

knigi-igri.bg/shop/

01 Авг 2012 12:21
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
Втори взвод - коментари #59861
Никой не те е заклал - прочети малко качествени неща на тази тематика, оправи каквото смяташ за необходимо и пращай. Най-лесно ще стане с картинката от случката с гранатата, що не изкараш една от птичи поглед?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

01 Авг 2012 14:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Втори взвод - коментари #59864
Кириле, вместо да се вайкаш, че сме те заклали, прочети внимателно, какво сме ти написали. Пешката ти е предложил дори литература, откъдето да увеличиш познанията си.

Аз бих ти препоръчал "Как да водим война - Наполеон" на издателство "Пулсио".

01 Авг 2012 15:01
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Втори взвод - коментари #59866
Кирчо не се връзвай много то разказчето си е общо взето фантастика така че могат да се случват каквито на автора му се искат неща не виждам защо работите трябва да се припокриват с нашата реалност.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Авг 2012 15:15
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Втори взвод - коментари #59869
Не е така Психо! Не е така.
Човека си поиска критиката и си я получи. Това дали е фантастика или не, мен не ме интересува. Тактиката е еднаква навсякъде, независимо дали се биеш с фунийки или изтрелваш графитна бомба.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Втори взвод - коментари
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (13 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от gishena
    • Today 00:06
    • Господарят на душите от Айвън Фогър (26 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Der
    • Yesterday 23:07
    • Покана за Булгакон 2023 Пловдив (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от ringlas
    • Yesterday 08:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg