Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Вилорпе здравей, разгледах дракона и връщам малко отзиви.
- Сюжетът е увлекателен, сетингът е жив, като това се дължи до голяма степен на измислената терминология, език и история на света.
- Приложенията са много на място, придават дълбочина.
- Хуморът много ми хареса!
- Не ми хареса обаче пародията, тя ми разваля усещането за истинска история. Визирам форумните лица и събития, които могат да бъдат разбрани само от форумни ветерани. На някой може да му харесват, на мен не - тъкмо се потопя в интересната история и изскача нещо, което веднага ми дава асоциация за нещо съвсем различно от гоблини и гноми и придава усещане за несериозност. Ако пародийното беше изчистено или застъпено до съвсем леки намигвания, нямаше да има никаква грешка в хумористичността на книгата.
- Игровите механики са интересни и на място всяка сама по себе си, но така струпани много неща на едно място, мисля че натоварват играта. На мен не ми пречи, но някой начинаещ в книгите-игри, мързеливец, дете или жена може да зареже книгата още на правилата. Бих помислил за олекотяване чрез премахване на нещо, но не знам как би го осъществил, защото текстът е вързан към механиките, за баланса да не говорим.
- Онзи който те е посъветвал да сложиш епизодите върху картата има право. В настоящата версия е просто ненужно усложнение да се прави справка.
- Не разбирам защо водородът дава по-голям разход за единица разстояние спрямо въздуха. Един водороден двигател би харчил 1/1000 от двигател задвижван с въздух, разбирам че това е художествена литература, но все пак можеше поне водорода да дава по-малък разход от въздуха, а не обратното.
- Идеята със случайните събития спрямо деня е оригинална, одобрявам я - издържана е и игрово и логически.
- Наличието на различни финали е нещо, което винаги съм изисквал в интерактивната литература, мисля че е много тъпо да вършиш какви ли не различни неща и накрая играта да те вкарва в един финален общ епизод. Може би трябва да зачислиш кодова дума към всеки от финалите, с пропорционален за постижението точкови номинал. Разбирам, че балансът който си правил досега е страшен труд и това е по-скоро като идея за бъдещите ти проекти.
Всички препоръки, които изписах са мои виждания за подобрение на една много добра игра. Текстът ми хареса литературно, макар да не съм задълбавал в детайли, но няма нещо което да боде очите, стилът ти е много приятен. Единственото нещо, което искрено не ми хареса е многото пародийност и то в основни игрови термини и събития. Като изключим това - браво за работата, която си свършил, мога да си представя какви усилия ти е отнел този проект, не са били напразни.
Благодаря много за отзива.
Ще си позволя да коментирам някой неща.
Е, то света е до голяма степен на Любо Николов, та точно в тоя аспект трудно ще си препиша всички заслуги =)- Сюжетът е увлекателен, сетингът е жив, като това се дължи до голяма степен на измислената терминология, език и история на света.
- Не ми хареса обаче пародията, тя ми разваля усещането за истинска история. Визирам форумните лица и събития, които могат да бъдат разбрани само от форумни ветерани. На някой може да му харесват, на мен не - тъкмо се потопя в интересната история и изскача нещо, което веднага ми дава асоциация за нещо съвсем различно от гоблини и гноми и придава усещане за несериозност. Ако пародийното беше изчистено или застъпено до съвсем леки намигвания, нямаше да има никаква грешка в хумористичността на книгата.
Идеята тук беше точно форумните хора да се познаят в книгата, защото вероятно баш от тях ще крънкам и средство за издаването. За незапознатите с форумните одисей това не би било проблем, но не ми бе хрумнало, че може да подразни някой друг извън включените в заигравките. Ще съм ти благодарен, ако посочиш някой от проблемните места за теб места, ако сколасам да ги изчистя.
Ще се изненадаш ли ако ти кажа, че това е олекотената система? =) Иначе да, така натрупани правилата са плашещи по обем. Тази книжка обаче е по скоро реверанс към старите фенове, тъй като и обема набъбна до твърде голям за да подлъже някое дете да я прочете. Ако предложиш нещо за олекотяване с радост ще се вслушам. =)- Игровите механики са интересни и на място всяка сама по себе си, но така струпани много неща на едно място, мисля че натоварват играта. На мен не ми пречи, но някой начинаещ в книгите-игри, мързеливец, дете или жена може да зареже книгата още на правилата. Бих помислил за олекотяване чрез премахване на нещо, но не знам как би го осъществил, защото текстът е вързан към механиките, за баланса да не говорим.
Основната причина за по големия разход при използване на водород като плавателен газ е по неефективния процес при получаването му. Гномите получават водород при наксиване на железни стружки в солна киселина, отделя се водород и железен хлорид. Това обаче са технически неща които съм изтървал да пиша в текста, а и на дали много от читателите биха се заинтересували.- Не разбирам защо водородът дава по-голям разход за единица разстояние спрямо въздуха. Един водороден двигател би харчил 1/1000 от двигател задвижван с въздух, разбирам че това е художествена литература, но все пак можеше поне водорода да дава по-малък разход от въздуха, а не обратното.
Втората причина е баланса в играта. Водородът ти дава възможност за значително по-голям товар, освен рисковете от взрив =).
Колкото до горещия въздух той не дава много подемна сила, но въглижата се превръщат почти изцяло именно в горещ въздух =)
Дали би било добра идея да ги обясня нейде тия неща?
Има два добри финала ако победиш Дракона и два добри ако превземеш Бялата крепост. И да към всеки финал има зачислена кодова дума, та и така модните оценки на играта. Както и опит за „постижения” - намери всичките кодови думи за да знаеш че си изтърбушил играта. доколко е добра реализацията... друг въпрос.- Наличието на различни финали е нещо, което винаги съм изисквал в интерактивната литература, мисля че е много тъпо да вършиш какви ли не различни неща и накрая играта да те вкарва в един финален общ епизод. Може би трябва да зачислиш кодова дума към всеки от финалите, с пропорционален за постижението точкови номинал. Разбирам, че балансът който си правил досега е страшен труд и това е по-скоро като идея за бъдещите ти проекти.
Всички препоръки, които изписах са мои виждания за подобрение на една много добра игра. Текстът ми хареса литературно, макар да не съм задълбавал в детайли, но няма нещо което да боде очите, стилът ти е много приятен. Единственото нещо, което искрено не ми хареса е многото пародийност и то в основни игрови термини и събития. Като изключим това - браво за работата, която си свършил, мога да си представя какви усилия ти е отнел този проект, не са били напразни.
Благодаря за коментара и се надявам играта да ти достави поне толкова удоволствие докато я четеш колкото изпитах аз докато я пишех.
Игрите с теб!
Разбирам логиката, наистина неутралната аудитория няма да разбере тези неща, а сред тези които ги разбират сигурно ще има голяма част на които ще им харесат, така че забележката може би е твърде субективна за да се нанасят корекции. Всъщност ти можеш да попиташ за това, ако досега не си го направил, и сам да прецениш трябва ли да се изрежат някои форумни препратки. Ако болшинството читатели ги харесват, няма защо да се пипа.Идеята тук беше точно форумните хора да се познаят в книгата, защото вероятно баш от тях ще крънкам и средство за издаването. За незапознатите с форумните одисей това не би било проблем, но не ми бе хрумнало, че може да подразни някой друг извън включените в заигравките. Ще съм ти благодарен, ако посочиш някой от проблемните места за теб места, ако сколасам да ги изчистя.
Добре, водородът се получава трудно и неефективно, но в играта никъде не се говори за това как ще се получи и колко ще струва, просто взимаш някакво количество и вече го имаш на кораба. От гледана точка на баланса да - добре е водородният двигател да има и друг недостатък освен взривоопасността, но технически не е издържано да дава по-голям разход. Както и да е - не е толкова съществено, може да се сложи някакво изречение, че двигателят е прототипен, дава 90% загуби и т.н., колкото някой да не се заяжда в дискусионните теми.Основната причина за по големия разход при използване на водород като плавателен газ е по неефективния процес при получаването му. Гномите получават водород при наксиване на железни стружки в солна киселина, отделя се водород и железен хлорид. Това обаче са технически неща които съм изтървал да пиша в текста, а и на дали много от читателите биха се заинтересували.
Втората причина е баланса в играта. Водородът ти дава възможност за значително по-голям товар, освен рисковете от взрив =).
Колкото до горещия въздух той не дава много подемна сила, но въглижата се превръщат почти изцяло именно в горещ въздух =)
Дали би било добра идея да ги обясня нейде тия неща?
Пусни я ако искаш, разбира се. Относно другия ти въпрос - зачудих се какво точно ме питаш, проверих файла и разбрах, че това са кодови думи към яките финали, всъщност едно от предложенията, които ти бях дал ти си го бил реализирал. При моя финал обаче нямаше кодова дума - епизод 86.
Ами 86 не е баш добър финал =). Превземаш Бялата крепост, което си е постижение, но освен че си нарушил пряката заповед и задачата си по-голямата част от гарнизона на крепостта е извън нея и скоро ще се върне. Та може и никой да не разбере че сия превзел =) Все пак похвално че си се юрнал в това странично начинание =)
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas