• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Fallen London

Fallen London

• 1
  • 1
28 Ное 2015 13:14
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Topic Author
Fallen London #110236
Да ви разкажа и аз за любимата ми напоследък текстова игра. С някои от вас сме си говорили по разни рождени дни за това убер-яко нещо, но странно, не видях тема тук.
Fallen London е текстова уеб-базирана игра, която се различава от познатите ни книги единствено по това, че няма формален край. Създателите от Failbetter Games (хихи) разполагат със собствени писатели, които непрекъснато работят върху увеличаването на съдржанието и са създали един причудлив, изкривен като в огледало свят, който е зъмразнал в мрачна, но някакси фарсово весела атмосфера. Сред обикновените лондончани се разхождат съвсем истински дяволи, които търгуват с душите на тези, които са склонни да ги продават; cthulhu-spawns (a.k.a. The Rubbery Men) проникват от дълбините и се опитват да живеят сред хората, облечени, разбира се, в редингот и цилиндър; а вашият герой може да работи със или против знакови фигури на викторианския свят и да пълни вестниците с подвизите си.
Каква е историята? The Masters - странни, полуматериални същества, се появяват и завличат викторианския Лондон на километри под земята, като го правят своя колония. Лондон не е първият град, застигнат от тази съдба; както ще видите в хода на играта, вероятно няма да бъде и последният. Първото странно нещо, което лондочани установяват е, че под земята също може да се живее, (почти) както преди. Второто - че все пак подземният живот или присъствието на The Masters има странни ефекти върху населението на Лондон, които се простират от диетата до сънищата. Тук се появявате вие - затворник от Ню Нюгейт, който се е спуснал в подземния град, защото има специална лична мисия (можете да изберете каква е тя). Докато се опитвате да следвате амбицията си, ви предстои да разбулите не една и две тайни на Падналия Лондон, да преживеете някои големи драми и вероятно да се сдобиете с един куп домашни любимци. Механиката е основана на ограничен брой презареждащи се точки за действия (20 за обикновен акаунт, 40 за премиум), които можете да извършите в играта, като следите достъпните ви истории и правите избори. Има и карти за случайни събития, които могат да ви навредят или да ви донесат някаква полза, както и такива, които развиват или отключват нови сюжети при покриване на дадени изисквания.
Като фен на стийм-пънк сетинги, за мен лично тази игра се оказа много пристрастяваща. От друга страна с нормален акаунт бухването на 20-те точки действия става за 5 минути, след което чакате презареждането и си вършите спокойно работата. Играта не ви изнудва да си харчите парите за премиум или за точки Fate и съвсем спокойно можете да си я играете и без платеното съдържание. Също така макар да има опцията да си добавяте приятели, които също я играят (и за малък брой сюжетни линии е много препоръчително) съвсем спокойно можете да играете и съвсем сами.
Ако някой се навие да и даде шанс, може да си направи акаунт на:
fallenlondon.storynexus.com/
А ако реши да ме добави в контактите, това е моят профил:
fallenlondon.storynexus.com/Profile/Jasta~Prasta

Гледам и не вярвам на ушите си!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Ное 2015 17:07
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 228
Fallen London #110241
Играя Sunless sea, която, доколкото знам, се развива в същата вселена. Играта е компютърна, има някои допълнителни към текстовите елемнти, но до голяма степен се покрива с казаното от теб по отношение на света, в който се развива действието. Разликата е, че в Sunless sea прекарваш относително малко време в Лондон, а повече се скиташ по безбрежните морета със своето корабче, което можеш да оборудваш и товариш, за да изпълняваш различни мисии, търгуваш или просто пиратстваш. Вселената е изключително шантава, играта е според мен доста зависима от шанса, но въпреки това ми доставя голямо удоволствие, най-вече заради уникалната атмосфера. Както казват в самата игра (цитирам по памет): първият ти капитан най-вероятно ще умре. Ще го последват и други. Но не спирай да изследваш безбрежното море :-)
Мрачен стийм-пънк, който е с елементи на Пратчетски хумор и Лъвкрафтски абсурди :-)

Fallen London си го бях заплюл, но напоследък не ми остава време да го пробвам. При първа възможност обаче ще го направя и като си направя профил, ще те добавя. Има ли по принцип голям смисъл - отделно от няколкото мисии, за които спомена - да се свързваш с други играчи?

Колко време (приблизително) ти отнема изпълнението на мисия? Ако изпукаш 20-те точки за 5 минути, още ли си в началото на мисия или евентуално може и да си я приключил вече?

28 Ное 2015 17:34
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Fallen London #110242
Sunless Sea и аз я имам, но още не съм я подкарала сериозно. :oops: Все не ми остава време за нея.

Принципно има смисъл да си имаш другарчета - не е някакво ангажиращо, а ако имаш хора с подходящи профили, можеш да събираш допълнителни благини за някои опции. Ето аз сега например съм закъсала на една от историите, защото за да пусна едно скандално съдържание във вестника, който притежавам, ми трябва помощ от приятел. Има и други подобни опции, макар и да не са много. Има дори сюжетна линия, в която можеш да си ожениш героя за героя на някой от приятелите ти - не знам точно какви бонуси носи (моя герой е още сингъл), но вчера четох във форума, че сюжетната линия докато трае ухажването била доста интересна.
Това за колко действия ще изиграеш дадена сюжетна линия зависи много от самата история. Някои са доста дълги - например сюжета на личната ти амбиция ще те преведе през няколко населени места в подземния свят и докато стигнеш до (временния засега) край, ще качиш поне десетина нива на всичките ти показатели. Това означава седмици игра. Други пък са доста по-кратки - някои ситуации се развиват просто за една карта и приключват след избора, който си направил (тоест, за едно действие). :-) Тъй като историите са много, човек лесно може да забрави какво е тръгнал да прави и защо - затова за всеки ход си има опция да го запазиш в дневника си и да можеш да си го прочетеш по-късно.

29 Ное 2015 14:57
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Fallen London #110255
Пробвах Fallen London днес. Доста е приятна. Kато цяло механиката май е почти 1 към 1 със Sunless sea.
Прибавих те към контактите.
Интересното е, че има много препратки към Sunless sea - една група плъхове-пирати изоставиха някакъв сандък, който го продадох на морски капитан. Има опция този капитан да е твоят човек от Sunless sea, ако свържеш двата акаунта :-)

30 Ное 2015 09:38
Сара Дженит's Avatar
Сара Дженит
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Fallen London #110261
Не виждам контакт рикуест в пощата. Може би трябва да ми пратиш нещо или да си дадеш линк към профила за да те добавя и аз?
Механиката наистина е почти същата, като се изключи плаването на кораба и морските битки. В Лондон това пак става с карти.

01 Дек 2015 22:10
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Fallen London #110279
Като се опитам да те добавя, ми изписва ""Jasta Prasta is already a contact.".
Пробвай ти: fallenlondon.storynexus.com/Prof ... e%20Bright

Малко се изнервям напоследък, защото ги опуквам много бързо точките, а после не ми се чака толкова много или пък забравям и се сещам чак на следващата вечер, че е трябвало да доиграя нещо :-)

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Fallen London
Time to create page: 0.062 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

499 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Когато половината ти парти е в друг град (Бюджетна... (6 Мнения)
    • в Общи приказки / Настолни и ролеви игри
    • от ringlas
    • Yesterday 21:18
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (232 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:53
    • Омнибусите. (3 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Elan Morin Tedronai
    • 14 Юни 2026 22:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност