• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Мемоарите на Краля v.3.1

Мемоарите на Краля v.3.1

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
19 Фев 2026 23:05
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 202
Topic Author
Мемоарите на Краля v.3.1 #144803
Бързият и изцяло алгоритмичен или математически отговор" тук би бил "защото имах повече бетатестъри, отколкото после получих читатели".

В същия момент, и това е важно забележи, че самото демо беше free, т.е. "спечелените пари" при мен не играят, но "математиката" не излиза.

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Фев 2026 23:10
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Мемоарите на Краля v.3.1 #144805
Читателите кой ги определя? Съда в Нюрнберг ли?

Отделно за парите ти е дежурно обяснение, имаш пари за две кутий цигари всеки ден в продължение на десет години тъй че и пари за всичко можеш да имаш.

Отделно имаш Вилиян, Сдружението, знайни и. незнайни приятели и неприятели, можеше Инициатива да направиш и ти, ето ММ събра някави хиляди и хиляди а книга още няма, ако се разбързаш бавно може да издадеш първите три части преди ММ да реши че е готов.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

19 Фев 2026 23:14
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
Мемоарите на Краля v.3.1 #144808
Брат, играеш на дребно вече, нали сам ти ми предложи договор за 2000 лв за "Мемоарите" и аз ти отказах тогава - т.е. логиката ми е, че ако free демо не мине, нищо няма да мине :)

19 Фев 2026 23:18
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Мемоарите на Краля v.3.1 #144810
Да ги напишеш да.

Ето бе, питай широката общественост тука какво точно не е минало?

В главата ти имаш някакъв липсващ файл и стигаш до 404 винаги.

Тва е ситуацията при тебе най великия писател работил като въглищар защото читателите са критици и не заслужават неговите уникални неща. Затова графомани на Джойс пишат книга наречена Одисей в която разправят какво е станало за 24 часа, а маниаци пишат на френски Лолита за да си опишат низките страсти. Иначе тия дето не пишат щото сме тъпи и не разбираме са от твоята фирма.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

19 Фев 2026 23:47 19 Фев 2026 23:57 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 146
Мемоарите на Краля v.3.1 #144812
Дамяне допускаш две грешки. Първата е най-сериозна - според теб първо издаваш демото, после хората го купуват и ти дописваш другата част. това не е работещ вариант. Хората плащат за готов продукт. Ако си направил продукт с отворен край, това е друга работа но трябва да има завършек.
Тук проблема не са парите, а че хората не искат да четат ....очаквайте продължение
Ако бе завършил книгата читателите пир всички случаи щяха да са повече. Ако си мислил, че чрез демото ще финансираш продължението - това не е работещ вариант.

Втората ти грешка е си дал на 40 души книгата и всеки е давал акъл. От самото начало трябавше да работиш с 4-5 човека най-много, като предварително си ги подбрал да са със сродни вкусове.

сега вече не можем да оправим нещата минало е - но няма смисъл да се сърдиш. Жалко, мемоарите имаха страхотен потенциал - казвам го честно. Но ти не го разви, не изглади някои неща, не завърши произведението и бе трудно да се оцени този потенциал.
Ако трябва да съм честен Мемораите имаха по-голям потенциал откъм преиграваемост, а Мината бе по-изчистена откъм литературен стил и оформление. И двете произведения имаха плюсове, но като са незавършени....

В заключение - Дамяне най-приятелски те съветвам да не се сърдиш на другите. Кофти е, че не си оценен, но трябва да знаеш, че хората рядко дават добри оценки.

Ето една притча :
Исус излекувал 10 души от проказа. Видели ги хора
- Кой ви излекува? Абе един такъв и такъв...А, та това е бил Исус Назярина. Единият се върнал , паднал по колене и казал
- Сега познах, че ти си Господ
Исус се обърнал към учениците си
-Защо тоя се върна, а останалите девет - не? те по-малко болни ли бяха? Тъй и вие не чакайте благодарности!

Надявам се това поучение да направи живота ти по-лек.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

19 Фев 2026 23:58
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
Мемоарите на Краля v.3.1 #144814
Вече откровенно наспамихме форума с нас и аз се отказвам да пиша повече. Желая и на двама Ви лека вечер, а аз ще ходя да хапна нещо - дори от писане се огладнява :-)

20 Фев 2026 00:08
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мемоарите на Краля v.3.1 #144815
И още нещо - забелязал съм че имаш навика да хванеш рибата от опашката за главата, а от главата за опашката. Когато искаш да играе ролева игра казваш "на мен много ми се играе...дайте да се съберем." Както често ти казвам - първо изясни какво ще се играе, кога ще играе, в какъв сетинг -и хората ще се намерят. Като започнеш от лотиката "първо да съберем играчите - после ще уточняваме времето..." те ще се разпръснат.

Същата работа е и с една книга. Първо си правиш една рамка с колко пари разполагаш. После - какво можеш да вложиш в нея. Оттам нататък преценяваш колко ще ти е текста, колко илюстрациите... При теб нещата са обратни - направих демото, ама парите не стигат за илюстрации. Ясно е защо не се получават нещата.

Ето сега като планирам книгата си съм заложил бюджет от 1000-1500 евро за издаване с възможност да е малко нагоре съ 50-100 евро. В рамките на този бюджет, като знам горе-долу колко ще е текста планирам илюстрации и пр. Впрочем илюстрации вече може да се правят без художник или да се хване някой студент за смешни пари. Има сайтове в които предлагат услугите си за по 25 евро на илюстрация. Въпроса е, че първо се планира, после се работи, а не обратното

И в никакъв случай не тръгваш с представата, че всички са ти длъжни - не са. Ако ти харесат нещата - супер, ако ли не - това е положението.

П.С. Приключенията на Лорън получи всичко на всичко 3-4 отзива, средната оценка е 3,2. Торо ми написа по-скоро негативна или в най-добрият случай - средна. Не съм тръгнал да се сърдя защо е дал такава оценка. Напротив -благодарен съм му за критиките, много от тях бяха ценни.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии" и трилогията за "Приключенията на Лорън".
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на над 10...

20 Фев 2026 00:18
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
Мемоарите на Краля v.3.1 #144816
Да, за всичко си прав, но вече се въртим в "омагьосан кръг":

Clipboard_02-20-2026_01.png

Прикачени файлове:
Clipboard_02-20-2026_01.png

20 Фев 2026 00:22 20 Фев 2026 00:24 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Мемоарите на Краля v.3.1 #144817
В заключение буквално с няколко думи.

Дамяне, ти си дал много на общността и аз високо те ценя. Но ако искаш признание трябва да си наясно и че очакванията ти са завишени и подходът - грешен. Опитай се да планираш по-добре и да гледаш по-леко на нещата - на самия теб ще ти бъде от полза. И в никакъв случай не тръгвай с представата "другите са ми виновни" това само ще те озлоби и ще настрои хората срещу теб, но няма да ти помогне.

Ами това е. Надявам се да е помогнало.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Мемоарите на Краля v.3.1
Time to create page: 0.120 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Землянинът (19 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Pe6ka_S_Mnenie
    • Today 12:03
    • Четенето, Вуте. (Или как се приближаваме към покол... (13 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • Today 01:18
    • Направих безплатен тракер за книги-игри за хора, к... (7 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от koldKat
    • Yesterday 16:35

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност