• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Дигитализиране
/
Дигитализирани заглавия

Дигитализирани заглавия

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Ное 2015 10:55 18 Юни 2025 15:53 от ringlas.
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 395
Topic Author
Дигитализирани заглавия #109732

Част от мнението е скрито за гости. Моля, регистрирайте се или си влезте в профила за да го видите.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Branimer, Ал Торо, Elan Morin Tedronai, harlequin, sarutobu, kiril_ps, ninja_senso, ermand, dechoto, turbobobi, George-AL, n3z0us3r, coddy, Lamyaspaska, Цъфто, hektors, Скальд, Bob Moran, Stayfun, zeroot, Ormenco, Некромант, DeviousRio, Christomir, nnory, Valdan, rokanor, Amanar, mkstoyanov, Viking87, veselin, lagrestin, yolix26813, Aleks~

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Юни 2021 17:18 24 Юни 2025 09:23 от ringlas.
Lerain's Avatar
Lerain
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 51
Дигитализирани заглавия #138505
Привет,

От една седмица се занимавам с допълнително обработване, добавяне на нови заглавия и като цяло опит да направя една по-добра и пълна колекция от дигитализирани книги-игри.

Идеята е всичко да е само на PDF'и, които се разделят в три вида.

IPDF (Interactive PDF) - сканирана книга в текст и хиперлинкове в завършен вид

NPDF (Normal PDF) - сканирана книга в текст, но без хиперлинкове

GPDF (Graphics PDF) - сканирана книга в изображения, които са обработени и са изрязани всякакви излишни неща след суровото сканиране

Т.е. няма да има сурови сканове, архиви със снимки и прочие. Дори най-лошия скан на книга трябва да е възможен за четене в GPDF вида му.

Отделно ще добавя EPUB и DOC/DOCX формати, поне на някой от книгите. Текущо са около 62 EPUBs и 20 DOCs

И като финална фаза предвиждах да пробвам да конвертирам част от добре сканираните книги с изображения към текст с OCR софтуер. Това последното не знам колко добре ще се получи, но ще пробвам.

Само че нещо доста тромава излезе тази работа и в момента съм някъде на средата на всичко.

Реших да споделя това, което имам за сега и като добавям новите автори, книги, формати прочие - ще правя ъпдейт на този пост.

Но по план - всичко ще се качва в един общ MEGA клауд, като оригиналния линк винаги ще сочи към последната версия на качените книги, така че всичко ще е актуално там.

Неработещите линкове са премахнати.

Това са авторите, които са финализирани за сега :
Айвън Фогър
Ал Торо
Алан Шарп
Антъни Крис
Брус Алгозин
Бъртрам Устър
Винсент Були
Владимир Владов
Георги Стоянов
Дейв Морис и Оливър Джонсън
Деян Иванов
Джак Блъд
Джо Дивър
Джон Симпсън
Джордж Блекбък
Джули Мейн
Дими Тод
Йохано
Кейн Тейлър
Колийн Ливингстън
Любен Коев
Марк Ейкърс
Марк Смит и Джейми Томсън
Монт Диас
Недялко Петров
Оливър Грин
Пенчо Станчев
Петер Кардош и Габор Няри
Р. А. Монтгомери
Рене Вален
Ричард Брайтфийлд
Ричи Гудлък
Робърт Блонд
Робърт Блонд и Ейдриън Уейн
Робърт Блонд и Тед Грей
Робърт Никсън
Роджър Уилко
Сара Дженит
Стоил Сигон
Тед Грей
Томи Дейн
Уилям Стейн
Фред Грейвър

Това са авторите, които в момента обработвам :
Върджил Дриймънд, Кристофър Макдоел
Джордж М. Джордж, Боб Куин, Силвестър Голд
Колин Уолъмбъри, Тим Дениълс
Майкъл Майндкрайм, Стюърт Дарк

И това са авторите с доста сканирани книги в изображения, които ще искат допълнителна обработка и ще са за края :
Дейв Морис и Марк Смит
Иън Ливингстън
Кевин Слейтър
Мегън Стайн и Уилям Стайн
Николай Николов
Ричард Томпсън
Роуз Естес
Сим Николов
Стивън Трейвс
Стийв Джаксън
Стийв Джаксън и Иън Ливингстън
Ърнинг Найт
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, ze BG, Rahvin, nixata, dechoto, George-AL, Stayfun, Ormenco, Некромант, Valdan, lagrestin, yolix26813

18 Юни 2021 17:29
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 177
Дигитализирани заглавия #138506
Особено "Пенчо Станчев" ще бъде голям хит. Успех от мен! :-)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Lerain

19 Юни 2021 14:38 18 Юни 2025 16:20 от ringlas.
Lerain's Avatar
Lerain
Асасин
Асасин
Скрий Още
Дигитализирани заглавия #138518
Върджил Дриймънд, Кристофър Макдоел - добавена към обработените автори.

Книгата "Рубинено сърце (GPDF)" не е в много добро състояние, но текущо няма какво да направя повече по нея. Дори и да се изрежат финно снимките, трябва всяка да се избели и изчисти, а това отнема много време

П.П. Сега забелязах че MEGA клауда има колона "Date added". Може да сортирате авторите по нея, за да виждате последно добавените неща

mega.png
Прикачени файлове:
mega.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, tonystarks, manferd, ze BG, dechoto, Monevwww, George-AL, Stayfun, Ormenco, Valdan, mkstoyanov, lagrestin

17 Ян 2023 17:33 18 Юни 2025 16:19 от ringlas.
Lerain's Avatar
Lerain
Асасин
Асасин
Скрий Още
Дигитализирани заглавия #141432
Привет отново след почти две години антракт...

Тогава в далечната 2021, както си ги форматирах и обработвах тези книги, всичко беше много красиво и розово фокусирайки се над автори с не толкова заглавия. По две, три книги на автор и за един час си направил има няма пет автора - кой като теб. Даже тогава предполагах, че цялото нещо ще го направя за седмица и всичко като е с финализирани PDF'и, вече дори ще се мисли за Kindle интеграция с техните формати. Бях подготвил и едни програми като ABBYY FineReader за предстоящия OCR процес и си мислех, че всичко ей така ще стане.

"oh, my sweet summer child" както се казваше някъде...
В момента в който влязох при авторите с повече заглавия и работата стана рязко тегава.

Помня че при Джордж М. Джордж едни стратове въртях, те им са объркани притурките, пък скановете не са ок, някакви страници липсват, трябва да се режат изображения, да се оправя светлина, контраст.

Много ми дотегна тогава, архивирах текущите работи на един външен хард, слязох до магазина за бира и цигари и уж следващата седмица щях да продължавам, но ей го на - минали две години.

Този път няма да твърдя, че ей така магически ще седна и ще довърша всичко.
Много ми се искаше да станат на 100% всички тези заглавия и поне първата българска вълна от книги-игри да ги има дигитализирани в правилните формати, но определено не е за сам човек.

Качвам въпросния архив над който тогава работих с името "Необработени" с размер 7.77 ГБ.
Тогава не писах история и вече не помня какво точно е обработено, подредено и какво не.
Ако някой има желание и интерес, нека да продължи идеята.

Давам пак линка (той е същи като горния) :

Просто вече ще намерите и въпросната папка "Необработени" вътре.
file_49e8a64.jpg
Прикачени файлове:
file_49e8a64.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: tonystarks, Ал Торо, Elan Morin Tedronai, ze BG, dechoto, George-AL, lordbulb, Ormenco, Некромант, Etom, Radko, banskidedo, yolix26813

29 Май 2024 00:41 18 Юни 2025 15:20 от ringlas.
Lerain's Avatar
Lerain
Асасин
Асасин
Скрий Още
Дигитализирани заглавия #142631
Привет отново,

Поради неактивност от MEGA клауда ми бяха занулили акаунта и от октомври 2023 до днес е имало само празни папки там.
Сега го видях и в момента пак качвам същите книги, които бяха преди. Стария линк си остава работещ.

Трябва да измисля някаква система, която да следи такива проекти и акаунтите им, че да не ги затриват поради неактивност.
И все пак за да няма такива бъдещи издънки, качвам цялата колекция на още три места.

Поздрави
Следните потребител(и) изказаха благодарност: tonystarks, Вилорп, dechoto, Monevwww, banskidedo, lagrestin

26 Юни 2024 10:48 25 Юни 2025 17:48 от ringlas.
Lerain's Avatar
Lerain
Асасин
Асасин
Скрий Още
Дигитализирани заглавия #142784
Още един ъпдейт от мен.
Експериментирам с разни архиви за различни проекти в archive.org и мисля, че за книги-игри опита се получи горе-долу добре :

Archive.org.jpg

Идеята на archive.org е че за разлика от други сайтове, този има специален лиценз, който им позволява съхраняването на различни материали с цел 'презервация'.
Ако не греша, лиценза се подновява на всеки 3 години и ако новия не влезе в сила, сайтът може да пострада, но за сега не е имало такива случаи.

Качването там е ужасно бавно (за разлика от други клауд базирани сайтове), но пък един път като се качат файловете, сайтът след това създава и торент файл.
Т.е. освен нормалното директно сваляне на файлове от archive.org, може да се ползва и торент файла, който ще има винаги 24/7 сийд, защото archive.org предоставят два сийдъра от тях самите. Отделно хората ако го свалят и го сийдват после, ще става още по-бързо.

Иначе не бях много креативен спрямо името на архива "Knigi-Igri.Bg Backup (06.2024)" и съответно потребителя, който го е качил също съм го кръстил "Knigi-Igri.Bg".
Мога да ги променя тези неща на нещо по-адекватно с потребителско име, което да не е същото като името на сайта тук. Пишете да ги оправя, ако има проблем.

Благодаря
Прикачени файлове:
Archive.org.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, manferd, dechoto, Radko, lagrestin, vilefe5358

09 Юни 2025 19:48
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1043
Дигитализирани заглавия #143957
Здравейте, приятели,

Информираме ви, че по официално искане от страна на Вилиан Стефанов, бяха премахнати всички сканирани заглавия на Робърт Блонд от каталога и форума на сайта knigi-igri.bg.

Като основание беше посочено, че авторът Робърт Блонд е предоставил ексклузивни права за дигитално разпространение на своите книги-игри на сайта gamebook.bg. Това включва правото да се забрани присъствието им на всякакви други платформи, дори когато те не са с комерсиална цел и се поддържат от фенската общност с архивна стойност.

Важно е да уточним, че тези дигитализации са били качени преди повече от 10 години – именно в рамките на ранната инициатива за опазване и популяризиране на жанра, в която самият Вилиан Стефанов участваше като сканиращ книги-игри и като администратор в зората на този сайт.

Въпреки това, ние уважаваме правото на всеки автор да променя позицията си във времето, и затова премахнахме посоченото съдържание в съответствие с политиката на сайта.

Вярваме, че в една такава общност стремежът към по-добра комуникация е от ключово значение. Затова споделяме с вас какво се случва – без да търсим конфронтация, но и без да подминаваме важни събития.

Премахването на всички дигитализирани книги на Блонд от сайта вече е факт. Какво означава това за останалите автори и за бъдещето на дигиталния каталог – предстои да видим.

Ако желаете да се включите в дискусията – форумът е отворен.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

09 Юни 2025 20:53 09 Юни 2025 20:57 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 991
Дигитализирани заглавия #143958
За онзи благодетел на книгите-игри ли става дума?
Благодетелят, който обвини тукашната управа в комерсиализация на КИ?
Благодетелят, който (заедно с Фикшън Фабрик) наскоро пусна своя КИ на рекордно висока цена?!
Благодетелят, който иска дигиталните КИ на Блонд да са само на неговия сайт и да не бъдат достъпни за феновете на друго място?!
Благодетелят, който копира форума оттук и го пусна към ки.нет (не ме е питал дали искам моите мнения да бъдат публикувани на друго място?).
Само аз ли виждам парадоксa в цялата тази ситуация?
Истински апостол на КИ!

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

10 Юни 2025 00:40
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Дигитализирани заглавия #143959
Аз също вярвам, че в една такава общност стремежът към по-добра комуникация е от ключово значение и затова мисля, че е редно да се каже, че както поредната простотия на Вилиан, така и решението на Блонд, са дъно, което трудно може да бъде постигнато.

10 Юни 2025 09:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Дигитализирани заглавия #143960
За какъв срок са свалени книгите, той като права не се предостъпват за вечни времено доколкото ми е известно?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Юни 2025 10:25
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Дигитализирани заглавия #143961
Стана ми интересно - питали ли сте Блонд дали е вярно?
Вероятно, но така е написано, че остана едно чудене в мен.
И остава също чуденето питан ли е едно време, когато са качвани...
Иначе, за Блод съм казвал какво мисля:)

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha, MurderInc, Etom

10 Юни 2025 12:03 11 Юни 2025 16:37 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1043
Дигитализирани заглавия #143962

Вилорп писа:
За какъв срок са свалени книгите, той като права не се предостъпват за вечни времено доколкото ми е известно?

За неопределен. Максималният законов срок е 5 години (в някои случаи 10 години), но си зависи от автора как ще процедира.

Mindcrime писа:
Стана ми интересно - питали ли сте Блонд дали е вярно?
Вероятно, но така е написано, че остана едно чудене в мен.
И остава също чуденето питан ли е едно време, когато са качвани...
Иначе, за Блод съм казвал какво мисля:)

Да, Блонд е намесен в комуникацията и потвърди.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

10 Юни 2025 13:28
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Дигитализирани заглавия #143964
Сами сте си виновни, значи. Или сте го обидили с размера на хонорара, или екипът се е отнесъл кофти с автора или с текста на онова нещо, което излезе май в списанието. И нали е институция вече Богдан Русев в българската литература, и той търпи хиените до време:)

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Monevwww, Etom

10 Юни 2025 14:30
bonanza
Блокиран
Блокиран
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дигитализирани заглавия #143966

sycamore_bright писа:
Аз също вярвам, че в една такава общност стремежът към по-добра комуникация е от ключово значение и затова мисля, че е редно да се каже, че както поредната простотия на Вилиан, така и решението на Блонд, са дъно, което трудно може да бъде постигнато.

На плочката под прякора ти пише някакъв "автор". Ако е така, къде са качени книгите ти? Да видим защо си позволяваш да обиждаш и низпоставяш истинските автори?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Дигитализиране
/
Дигитализирани заглавия
Time to create page: 0.837 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (522 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 14:37
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност