• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
08 Май 2012 00:04
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #53871
Организира се от Асоциация Родители всяка година и събира много родители и деца с обещание за разнообразни забавни начини за прекарване на времето на открито. Срещнах се с хората, отново по идея и инициатива на МиткоИв, и те с радост ни включиха в програмата. Има си хас, книгите-игри са подходящи и за деца, и за (млади) родители - и за открито и за закрито, и са и полезни, и забавни. :) Пък и на хора около 25-30 (както се случи) дори няма нужда да обяснявам какво и как за КИ.

Така че събота от 10 до 17 часа (общо казано) сме там. Надявам се който е свободен, ще мине? Времето го дават чудесно. :D Танерът за нещастие пак ни го откраднаха от една фирма за бордови (пак в събота баш), така че се чудя дали някой не иска да го замести... Весело е, просто трябва да сте общителни, забавни и да се разбирате с децата. :mrgreen: Танер ги прикотква с настолни игри, но предполагам, че и със стратове става, или дори с разиграване на обикновени КИ. И каквото ви хрумне, елате дори просто ей така, винаги става весело и се появяват много нови/стари КИ фенове. 8-) Една от най-приятните страни на професията.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Май 2012 00:41
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #53872
Ако е такова времето, каквото ти го даваш (и ако тоя път успеем да ти намерим щанда :rolleyes: ) , ше дойда да ти бия една масльонка. :mrgreen:

09 Май 2012 06:17
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54003
Ще се раздават цял ден стотици флаери и десетки детски книжки (на Аполо прес и Сим, да речем) - книжките са за децата, на които им е станало много интересно да опитат КИ (почти всяко, на което обясня смайващо хитрата идея на книгите-игри).

Дано наистина е сухо времето, доста зависи от това - и ако е хубаво, вярвам, че доста от КИ хората в София ще им хрумне да се поразходят до/из Южния парк. :)

09 Май 2012 19:34
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54074
Няма ли да е добра идея да има разпечатани по най-елементарен начин (на А4) и няколко разказа, за свободно раздаване (зарибяване) ?

09 Май 2012 23:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54095
Това е съвсем нова идея и не е мислено досега. Може би има някакъв хляб в нея, но веднага ми хрумват и доста проблеми.

По принцип точно книгите от старата вълна са за тази цел. А ако ще пускаме разкази от Новата по тази линия по-нататък, ще е по-професионално (печат направо).

Иначе аз още на място обяснявам какво са КИ и как работят. Така че за тази цел не са необходими примерни пособия. А за да зарибим някого с добра литература и игра в рамките на 20-30 епизода (2-3 листа А4 двустранно) си трябва суперпрофесионален разказ-игра, може би от най-добрите автори. Струва си да се помисли де, ако наистина можем да синтезираме най-доброто от КИ в 2 листа. Може и да е началото на някоя КИ, Патрул за Ада 2в1, например, почва крайно устремно и зарибяващо.

П.П.: Последно, ще се възползвам сигурно от идеята, мерси, Парци. Има си случаи, в които точно това би свършило добра работа (човекът не е чел КИ, станало му е интересно, но няма възможност да си вземе в момента). Така че си заслужава стотина канцеларски листа да отидат за това.

10 Май 2012 07:19
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54098
Уейн, сигурно си спомняш, че и аз имах такава идея - за разпечатване на началото на Пътят на Светлината във вид на вестник (по идея на Вилорп). Тогава обаче не ти звучеше добре.

На мен пък още по-малко ми харесва идеята да раздаваш КИ от "От големи за малки деца". Бях чул, че си щял за компенсация да дариш от твоите КИ. Дали е вярно?

10 Май 2012 08:34
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54102
1. Не, никога не си имал такава идея. Както и който и да е друг. Тук се говори за принтиране. Принтирай си каквото искаш и ще го раздавам.

2. Компенсация за КАКВО, Рони? Че върша една от най-важните работи в Новата вълна (зарибяването на нови хора) лично - защото няма кой друг (с малки изключения)? Нали точно затова измислих Кампанията "Големи за малки деца" навремето? (Разбира се, не съм парадирал с това, но винаги можете да питате Ян, ако не вярвате.) Кой ще върши тази работа иначе? И то добре? И то безплатно? Не че аз съм раздал повече от 30 книги по тази линия досега (останалите си бяха мои или връчени ми лично с тази цел) - но поне съм сигурен, че всяка една от тях е отишла в дете, което наистина ще я оцени.

3. Още навремето, преди една година, Калин/Соулрейзър и компания раздадоха безплатно на първия НДК фест над ОСЕМДЕСЕТ нови мои издания, които междувременно си бяха в продажба. Смятай колко хора са се облагодетелствали оттам. Съвсем отделно пък колекцията ми от стари книги-игри, която раздадох през Кампанията.

1. Ти колко книги си дарил за кампанията?
2. И колко принтирани копия на твоя разказ ще ми пратиш за раздаване?
3. Ще излезеш ли ти да зарибяваш новите хора и децата, под слънце и дъжд?
(бонус) И кога ще се научиш да мислиш малко преди да нападнеш напълно безсмислено някого, само защото си си въобразил, че си се засегнал за нещо?

Ако не беше такъв мръхтялник (човек който често се засяга и оплаква ненужно), щеше да видиш важното и хубаво нещо, което съм написал (и което тъкмо обсъждахме вчера с някои от останалите автори на РИ):

Ейдриън Уейн писа: писа:
А ако ще пускаме разкази от Новата по тази линия по-нататък, ще е по-професионално (печат направо).
Ама не нали? Дай да се засягаме безмозъчно и да обиждаме останалите затова. :rolleyes:

10 Май 2012 09:10
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54103

3. Още навремето, преди една година, Калин/Соулрейзър и компания раздадоха безплатно на първия НДК фест над ОСЕМДЕСЕТ нови мои издания, които междувременно си бяха в продажба. Смятай колко хора са се облагодетелствали оттам. Съвсем отделно пък колекцията ми от стари книги-игри, която раздадох през Кампанията.

За раздаване на издания предназначени за продажба чух слухове, но при условие че се късае за отношения между теб и още няколко човека участвали на изложението ще помоля (не само теб) да не пренася въпроса на форума. Все пак широката публика не е ви е "светила" нито като сте се уговаряли при какви условия им даваш книгите, не е ясно и колко хора освен въпросните е присъствал на "раздаването". Разбери се с хората, които смяташ че ти дължат нещо.

Много те моля също така да не "промотираш" търговската ти работа по представянето на твои комерсиални продукти като "услуга изцяло в полза на форума" - ясно е че и ти си от полза за общността по този начин, но и общността е от полза за теб, бидейки най-големия ти и основен пазар.
Един вид ти правиш услуга на всички нас, но правиш услуга и на себе си - взаимна полезност, точно във вида в който трябва да съществува.

Моля да продължим дискусията по основната тема за настоящото изложение.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Май 2012 09:39
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54105

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Много те моля също така да не "промотираш" търговската ти работа по представянето на твои комерсиални продукти като "услуга изцяло в полза на форума" - ясно е че и ти си от полза за общността по този начин, но и общността е от полза за теб, бидейки най-големия ти и основен пазар.
Един вид ти правиш услуга на всички нас, но правиш услуга и на себе си - взаимна полезност, точно във вида в който трябва да съществува.
Последното точно така винаги съм го виждал аз и точно затова никога не съм говорил за това. И затова и се ядосах на Рони, че ме кара да говоря за такива неща. (Иначе споко, въпреки наглед острия ми тон - характерен в такива случаи - не сме се засегнали с него, познаваме се добре и си общуваме главно лично.)

За първия абзац някои леки уточнения:
Общността, уви, далеч не е най-големият ми пазар. Всъщност е доста малък. За сметка на това е пряк и уж сигурен, а и си ви обичам като хора и колеги всичките. :)
Аз не промотирам моите книги - а цялата Нова вълна и книгите-игри като цяло. Всичко, което е излизало и ще излиза. Когато обяснявам на новите хора какво е КИ, не им говоря за Асасините, а за произволна книга-игра. Когато подарявам КИ за зарибявка, не пиша в нея собствения си мейл, ами "knigi-igri.net" - и толкова. :) Градим всичко общо.

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

За раздаване на издания предназначени за продажба чух слухове, но при условие че се късае за отношения между теб и още няколко човека участвали на изложението ще помоля (не само теб) да не пренася въпроса на форума. Все пак широката публика не е ви е "светила" нито като сте се уговаряли при какви условия им даваш книгите, не е ясно и колко хора освен въпросните е присъствал на "раздаването". Разбери се с хората, които смяташ че ти дължат нещо.
О, думица не съм им казал дори лично. Никой нищо не ми дължи. Просто отговарям на Рони, че ВЕЧЕ съм дарил над 80 нови мои книги. (С това почнах още навремето.) И както виждате НИКОГА не съм го споменавал, дори когато самият Калин ми беше задал такъв въпрос във форума. Отново - точно затова се ядосах на Рони, че ме принуждава да се изтъквам, след като съм си мълчал повече от година. :rolleyes: Много ме е яд, че трябваше да говоря по темата, но Рони си беше решил, че няма лошо да му отговарям публично. Както и да е, всичко точно, станалото-станало. Моля не се хващайте за казаното от мен, пак казвам, че всичко беше насила и като принудителен отговор и ме отвращава да говоря за нещо добро, което съм направил, без да има нужда да се споменава.

Винаги съм се възхищавал на хора като Козия (Вилорп и други), който е направил поне три различни много важни и хубави неща за КИ пред очите ми - и никога думица не е споменавал за тях. Много бих искал и аз така да си мълча поне за каквото може - ама като съм на фокус и не ме оставят дълго. :)

10 Май 2012 09:47
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54107
Не оспорвам това, което правиш за възраждането на КИ. Сигурно си направил повече от всеки друг. Също така е вярно, че за сега издаваш само себе си, така че е нормално да се появи въпроса - за себе си ли го правиш, или за всички. Когато издадеш някой друг, особено

Ако не беше такъв мръхтялник (човек който често се засяга и оплаква ненужно)

Дай да се засягаме безмозъчно и да обиждаме останалите затова.

Дай най-накрая да се научим как да общуваме на форума без да нарушаваме правилата.

10 Май 2012 09:51
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54108
Добредобредобредобредобре, айде сега кажете как върви едно друго из Южния? :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Май 2012 09:59
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54110
Рони, извинявам се пак за тона - не е замислен като обиден, а просто откровен. (Това не са обидни думи.) И с удоволствие бих махнал тази част от поста, тя си беше лично за тебе.

Ох, за Южния, току що ме уведомиха, че няма да имат свободна маса и тента за нас. :neutral: Така че пак ще мъкна на гръб собствената си маса, стол и чанта със стари и нови книги. (Не шофирам и обикновено Торо ми помага с неговата кола в такива случаи, да е жив и здрав - но не винаги е свободен.)

Но поне са послушали молбата ми и са ни отделили едно от най-централните места, доколкото мога да се ориентирам по изпратената ми карта-схема.

Но пак остава положението като пред НДК преди 2 седмици: съботата я изгубих напълно, защото прекапваше на всеки 30 мин. и трябваше да прибирам непрекъснато на пожар книгите от масата - а в неделя изгорях цял ден под слънцето и оттогава се лющя като гущер. :rolleyes: Така че дано наистина е подходящо времето: облаци без дъжд.

Определено вече съм голям фен на фестовете под покрив. :D Толкова по-лесно е.

10 Май 2012 10:36
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54114
Трагедия сте направо с тия караници, човек да не ви пусне некоя муха, честно...

... Но поне са послушали молбата ми и са ни отделили едно от най-централните места, доколкото мога да се ориентирам по изпратената ми карта-схема...
Щракни/постни я малко и ние да се ориентираме. ;)

Иначе ако става на въпрос, може и на А3 нещо да се разпечата, да се оформи като разгъвка... БААААААААААА, как ми излете точната дума от главата, ще се пръсна! Не хармоника, не акордеон... нагъвка, намотка, разгъвка... динамично разгъване, оригами... ЕБАААТИ ГАДНОТО! НЕКОЙ ДА НАПИШЕ БИБИПАНАТА ДУМА, ЧЕ ШЕ СЕ ПРЪСНА!!!

[align=center]* * * * * * * * * * * психо-пауза * * * * * * * * * * *[/align]

Как да е, схващате за какво говоря. Идеята е листът да се сгъне по определен (елементарен) начин и в съответните му формички да се ситуациира текстът, като си има нещо като "заглавна страничка" със заглавието на разказа и гръбче с... уатевър/нещо си. Сега, тука опираме до големина на шрифта, произведението въобще и т.н. но с една подобна схема го виждам като две А3-та (двустранно) на разказ максимум. Не виждам и смисъл по повече от 15-ина разпечатки за един разказ. На елементарен черно-бял принтер за дваесетина лева (нда, пак до пари се опира) ще може да се разпечата прилично разнообразие. Верно, че при разпечата и сгъването малко няма да се получат съвсем точно нещата и самите сгъвки ще нахлуват в текста от едната страна, ама това нее кусур.

10 Май 2012 10:39
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54116
Брошура? Памфлет?

My deviantART page.

10 Май 2012 11:11
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Тази събота книгите-игри са на "Фамилатлон" в Южния парк :) #54119
Не знам защо съм убеден, че има "х" някъде в думата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.114 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (49 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Efix7
    • Today 09:59
    • Лед и цвете (7 Мнения)