• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
За фестовете и подобни събития...

• 1
  • 1
08 Сеп 2013 21:01
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 132
Topic Author
За фестовете и подобни събития... #77082
Всяка година една друга фен общност към която също се числя организира интересно събитие, което наричаме "Толкин Фест". Става въпрос за българския Толкин форум.

За какво иде реч. Където е възможно се ангажира (наема или "договаря" по друг начин) подходяща зала със седящи места, където се по предварително обявена програма вървят презентации, изпълнение на пиеси, представяния, игри с публиката и въобще, кой каквото е приготвил.

Програмата пордължава цял ден, като има съответно почивки, обедна пауза за биропиене, а вечерта биропиенето естествено продължава. Когато се организираше в Пловдив втория ден общо взето преминаваше в един пикник край близко село, в Асеновград направихме аналогична разходка. Най-семпло беше в София, но затова пък ми беше наблизо. :mrgreen:

През различните години посещаемостта общо взето е между 50 и да кажем 80 души (но нямам абсолютно точни данни), като често има и "специални гости" - Любо Николов например се появява почти всяка година.
Сигурен съм че доста съфорумци са чували за това, а с Лисичков и Ксенокс там даже сме се засичали.

Защо ви пускам мухата? Събитие от такъв формат има няколко изключителни предимства пред участието в други събития:

- Наличието на зала със седящи места и презентационна техника прави удобно представянето на нови книги, което е общо взето невъзможно по "панаирни" участия.

- Не само презентации, ами всякакви видове "уъркшопове", или каквото още се сетите стават много удобни по същата причина.

- При подобни организирани събития е възможно да проявят интерес и хора, които принципно не са запалени по книгите игри - фенове на бордови игри, ролеви игри, меджик, ларпъри и подобни

- Авторите имат още една възможност да си продават нещата директно

- Това си е по-скоро моя надежда, отколкото очакване базирано на някаква логика, но мисля че е възможно форумния "мейхем" да понамалее

Форматът на такива събития е доказано сполучлив. Ларпърите даже една година дойдоха специално да гледат, за да си направят подобно тяхно - и също започнаха да го провеждат успешно.

Такива работи...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Сеп 2013 23:01
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
За фестовете и подобни събития... #77085
Преди малко се прибрах от феста. Отново беше много добре организиран и проведен.

Освен това продадох две Таласъмчета :)

10 Сеп 2013 10:41
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
За фестовете и подобни събития... #77187
С Ники си бяхме говорили за подобна идея. Според мен подобно нещо задължително трябва да се организира, но за тази година ми се струва, че времето вече изтече. Но за идната година съвсем спокойно бихме могли да го направим.

Едно от най - добрите събития, с най - стегната програма, на които съм ходил, мисля, че беше точно Толкин фест през 2009г., май?, в Пловдив, Стария град. Беше си организирано много на ниво. За разлика на домашната ми Таласъмия, на която всеки прави общо взето каквото си иска, но се получава една неспираща веселба в продължение на два - три дни и има място за всякакво хоби.

Но ми се струва, че има няколко неща, които са важни и следва да се отбележат.

- това няма как да стане "панаир" или с две думи ще си го правим от нас за нас и може би за неколцина приходящи, но продажбите на книги ще са близки до нулата;

- трябва внимателно да се подберат времето и мястото; най - добре май, юни или септември, практиката при други събития го е доказала, и да не застъпва с други подобни събития...това няма да е много лесно; в град ли ще е или някъде по разни хотелчета и станции из пущинаците;

- някой трябва се заеме с организацията поне първата годината, от там насетне, ако се получи успешно, нещата ще тръгнат по - лесно и на самотек, особено ако заложим на твърда, а не на плаваща дата;

Иначе щом даже и тия откачалки ларпърите си имат...трябва и ние да си имаме :lol:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

10 Сеп 2013 11:22
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
За фестовете и подобни събития... #77189
Предлагам Клиф Бъртън да го организира в Търново. По средата на страната, хубава обстановка, много места за ходене, той ми изглежда като човек, дето може да случва нещата и... има къде да спя. :)

Може да съвпадне с Толкин фест, те се чудят къде да го правят догодина. Може да се съчетаем, пък и Любомир Николов ни е обща фигура.

10 Сеп 2013 11:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
За фестовете и подобни събития... #77192
София диша, все още диша, та ако някой има връзка с организаторите:
vbox7.com/play:6ff37f7d42
www.facebook.com/events/411274328932273/

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Сеп 2013 18:10
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 132
Topic Author
За фестовете и подобни събития... #77218
Има контакти в "Задната стая" - Кольо Йовчев.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Сеп 2013 20:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2307
За фестовете и подобни събития... #77226
Мога да дам контакт с актуалните организаторите на СД, Кольо вече не е към тях. Разбира се на PM. Мога да помогна малко и за организацията, но за момента имаме он фест 20-22 и Алея на книгата 17-22, т.е. до края на септември трудно може да се поеме още нещо. Освен ако не се включи силна паралелна група, която да поеме изцяло СД и да няма ангажименти по другите мероприятия...

• 1
  • 1
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg