• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
"Ново поколение книги-игри"

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
30 Апр 2014 17:27
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
"Ново поколение книги-игри" #88469
Една малка поправка - не е Карибите, а измислен свят от авторите.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Апр 2014 18:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 804
"Ново поколение книги-игри" #88471

Monevwww писа: писа:
Една поредица, с която не бях запознат до откриването на този форум и то за огромно съжаление. И това съдейки само по първата книжка) Определено много добра поредица и жалко, че не са излезли и последните две заглавия...
Та в "Бездната сред мъртъвците" избираш си клас герой (има голямо разнообразие и най-хубавото е, че може сам да си измислиш такъв). Имаш 4 умения и няколко стартови предмета. За сюжета ти си на пиратски кораб, ама не се кефиш на капитана никак, то няма и как и той убива човека, който те е отгледал. Няколко авери ти казват, че ще бягат и те посвещават в тайната...Ти разбира се навиваш и се започват приключенията в карибите, има и доста митология, въобще страхотна история. Възможности за преиграване изключително много, аз я минах три пъти и още има предмети, които не са ми попадали... Само от кораба с малката лодка имаш три основни възможности още в самото начало...
Страхотна атмосфера и много добра игра. Силно препоръчвам. Като цяло само суперлативи за книжката. :violin:
Да си оправя грешките :wink: :lol:

10 Май 2014 09:34
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
"Ново поколение книги-игри" #88665
През почивните дни реших да прочета "Бездната сред мъртъвците", тъй като тази поредица "Ново поколение книги-игри" навремето не беше стигала до мен. Имам смътен спомен, че съм вземал една от книжките от градската библиотека, но не мога да се сетя точно коя. Та... определено ми хареса. Историята е готина, стилът добър, а и е книга за пирати :-) Изиграх я с "Подмененият" и ми беше много лесно. Останах с впечатление, че ако има ЗАКЛИНАТЕЛСТВО, МОШЕНИЧЕСТВО и ПОЗНАВАНЕ НА ПРИРОДАТА играта става доста лесна. Не знам дали е проблем в баланса, но най-често ми се стори, че са проверките за тези умения.

Сега ще похвана и втората "Зелена кръв". Странно защо в бълагрските книги е посочен като автор и Марк Смит. Мисля, че автор е само Дейв Морис.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

10 Май 2014 12:37
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 804
"Ново поколение книги-игри" #88672
Втората книга от поредицата "Зелена кръв" не ми хареса толкова колкото в Бездната сред мъртъвците, но беше ок.
Сюжет: Малко ми е сложно без да издам нещо от приключението, а и има доста варианти, но авантюрист, който търси Дървото на мъдростта, но в крайна сметка решава за спаси Арденската гора, а по този начин и света.
Положителни страни: Избор на герой, различни умения, много варианти за преиграване, увлекателно написана история, поучителна история, 500 епизода приключение!
Отрицателни страни: може да се изпадне в ситуация на лутане, твърде лесно приключение, за разлика от Бездната няма толкова много предмети ..., преводът на препрадките на места не ми хареса...
Друго: Все повече се обеждавам в достойнствата на тази поредица и наистина ме яд, че не съм ги чел като са излизали...

10 Май 2014 13:41
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
"Ново поколение книги-игри" #88674
Четвъртата от поредицата - "Огърлица от черепи" е на нивото на "Бездната сред мъртавците". Други две като че ли са по - слабички. Особено втората.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

10 Май 2014 16:51
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 134
"Ново поколение книги-игри" #88678
Наскоро четох "Бездната", "Огърлицата" и "Кълбото". Първите две са едни от най-добрите книги-игри, които съм чел. "кълбото на омразата" обаче е изключително зле. През цялото време не спирах, да се дразня, докато я чета. Героят ми беше супер малоумник и вършеше супер нелогични тъпотии, без никаква ясна мотивация. Изсмукана от пръстите наивна история също така. "Зелена кръв" още не съм я препрочитал, за да си я припомня, но дано да прилича повече на "Бездната" и "Огърлицата" и по-малко на "Кълбото".

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

10 Май 2014 17:42
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #88682
В цялата поредица Познаване за природата е задължително умение, което се взима. В Кълбото на омразата пък без Ориентиране из улиците се пиши мъртъв.
Зелена кръв ми е най-любима от четирите книги, тъй като самият свят, както и историята е доста добре направена. Атмосферата също е на ниво, останалото е само да четеш и да се кефиш. Тя е най-лесната от четирите книги.
Кълбото на Омразата е възможно най-трудната. Но пък се развива във вселената на 'инжата утмъщител. Тримата - Касандра, Наум и Тутчев също са на линия и се издразних, че не успях да ги убия. Освен това на едно място можеш да си спечелиш допълнително умение - Познаване на митове и легенди :D.
Бездната сред мъртъвците е най-преиграваната от мен игра. Пиратски легенди, няколко пътя до финала, като добавим заедно с това и разните интересни ситуации, като прокълнатия кораб или островът с отровните растения прави книгата едно наистина любимо четиво.
Огърлица от черепи - който харесва легенди и митове е просто задължение да я прочете. Най-малко нея съм чел, тъй като едвам преди две години успях да си я набавя, за да си попълня колекцията.

10 Май 2014 17:47
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2493
"Ново поколение книги-игри" #88684
Ами само ще отбележа, че Бездната и Огърлицата са на Дейв Морис (Кървав меч), а Кълбото и Кръвта са на Марк Смит ("Пътя на тигъра"). Ето и един интересен коментар от goodreads:

"Probably the worst book from the Virtual Reality series. The setting is lame (you are some kind of Jew running from emperors' men through Venice?) and the amount of instant deaths in this one is ridiculous. Stay away."

Като бях малък не бях осъзнал еврейската нотка, в последствие с един приятел я обсъждахме.
Вземете направете един crowd-funding за последните две книги от серията и ги издайте, че ми се чете Heart of Ice на български.

10 Май 2014 17:54
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
"Ново поколение книги-игри" #88685
Once upon in Arabia някой чел ли я? Знам че Лисичков я има, но не я е чел :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Май 2014 00:27
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 323
"Ново поколение книги-игри" #88697

Ал Торо писа: писа:
Вземете направете един crowd-funding за последните две книги от серията и ги издайте, че ми се чете Heart of Ice на български.

“Heart of Ice” е най-добрата книга-игра, която прочетох след тези 15 години откъсване от жанра. Страшно съжалявам, че навремето изд.”Сова” не завършиха поредицата.

Ако в момента някой реши да издава преводна книга, смятам че по-правилен избор не би могъл да направи. Лошото е, че най-вероятно авторските права ще я ще оскъпят много. Ако беше осъществен контакт с Дейв Морис преди години си мисля, че щеше да се съгласи да се издаде и без хонорар. Съдя от това, че е била публикувана от него за свободно сваляне и даже се кефеше на някакъв французин, който я беше превел. Сега обаче книжките от поредицата се преиздават на английски и ситуацията ще бъде доста по-различна :evil:

P.S. В един от коментарите си Дейв Морис споделя, че това е книгата-игра, която той най-много харесва (от тези, на които е автор).

11 Май 2014 13:09
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Ново поколение книги-игри" #88703
ем,правим един любителски проект
превежда се,смятат се разходите за превод,корица...
виждаме колко хора са навити да участват
смятаме по колко ще излезе за толкова човека.обмисляме дали все още има кандидати за проекта.
и колкото хора са навити си плащат и получават.
като любителски едва ли някой ще тръгне да търси сметка за права?

ТЪРСИ

11 Май 2014 20:02
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
"Ново поколение книги-игри" #88710
Мдаа... наистина може да се пусне нещо като пробна анкета да се види евентуално броя на желаещите да се включат в подобна инициатива. Фенски проект:) Не съм чел "Heart of ice", но досега само хубави неща за нея се чуват!

11 Май 2014 20:05
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
"Ново поколение книги-игри" #88711
viewtopic.php?f=140&t=1748

Тук започнахме разиграването.

12 Май 2014 03:05
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Ново поколение книги-игри" #88719
апр 2013

ТЪРСИ

12 Май 2014 09:35
roz
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Ново поколение книги-игри" #88721
Хора, припомнихте ми едни прекрасни книги, за които тотално бях забравила! И четирите ги имам, и всичките съм ги играла. На мен най-много ми харесваше тогава Зелена кръв, ама аз винаги съм си падала по елфи разни.. Сега само остава и да са оцелели и да успея да ги изнамеря, за да си ги преиграя отново :-)

Ако има какво да се направи и за другите две, за които говорите (за които аз не знаех), ще бъде прекрасно!

Dragons exist if you believe in them.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.095 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

499 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Когато половината ти парти е в друг град (Бюджетна... (6 Мнения)
    • в Общи приказки / Настолни и ролеви игри
    • от ringlas
    • Yesterday 21:18
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (232 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:53
    • Омнибусите. (3 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Elan Morin Tedronai
    • 14 Юни 2026 22:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност