• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Воят на върколака

Воят на върколака

• 1
  • 1
18 Сеп 2014 10:50
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Topic Author
Воят на върколака #96266
Оригинално заглавие:

Howl of the Werewolf

Още едно чудесно попадение на Грийн!

В тази игра ще влезете в кожата на злощастен наемник, който пък от своя страна ще бъде принуден да влезе в кожата на... нещо друго! Историята започва в мрачна гора, където ще се счепкате с глутница вълци, и най-колоритния малко ще ви гризне зад плешката.

От този момент започвате да водите специалния за тази игра показател "Промяна". Разбираемо, всякакви съприкосновения с "Were"-създания няма да допринасят с добро за състоянието ви, и когато в даден случай се наложи да устоите на "врагът отвътре". Ако ли не, често ще се обръщате срещу свои... с всички негативи от това.

Вълчата кожа не носи само неприятности, с течение на времето вашия герой ще става по-силен и издръжлив, и ще добие няколко от шест специални умения на ликантропа.

В миналото Грийн е критикуван изключително много за тежкия гейм на първите му книги, и явно напоследък си е взел бележка - във Върколака, подобно на "Нощта на Некроманта" няма "един верен път". Може да си помогнете с определени артефакти (стига да ги откриете), но това просто ще ви спести една тежка битка.

Битките отново са много, но за разлика от "Буреездача" са сметнати добре - няма твърде доминиращи противници (или ако има, то има опции за отслабването им, стига да ги откриете).

Споменах ли, че Грийн пише изключително увлекателно? Единственото място, което ми доскуча беше лабиринта в една пещерна система, но ако решите може и да не му обръщате внимание (подозирам, че даже може изцяло да се заобиколи). Отново има загадки с букви-цифри (сумирай номерата на буквите от тайната дума и мини на този епизод), има и една приятна задачка за досещане по илюстрация.

С две думи, изключително четиво - ако не 9/10, то поне 8,5/10 (също както и Некроманта). Идете си я намерете докато още има тираж изданието. :silly:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Сеп 2014 13:37
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 611
Воят на върколака #96274
Откъде я купи? Само тя ми остана за пълната колекция на "Серия 1", но най-евтино я намирам за 50-60 лева, което е десетократно на почти всички от останалите.

18 Сеп 2014 14:06
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Topic Author
Воят на върколака #96275
С другарче в Германия. :grin:

Сега като се замисля, много съжалявам че не си поръчах и новото издание - чисто нова е някакви 5 евро...

П.С. - Моята е използвана! Новите си бяха по толкова. Ама пак е нищо в сравнение с Пъфинското издание на SpellBreaker - 700 евро и горница! :silly:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Авг 2017 00:29 10 Авг 2017 09:13 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Воят на върколака #123671
Страхотна книга-игра!

По принцип не съм фен на книгите от Битки Безброй, а и единственото, което бях опитал да чел на Джонатан Грийн досега беше Alice in Wonderland, която ме отказа още след първите 15-20 епизода.

Пешката по-горе е посочил най-интересните неща от книгата.

Хареса ми още в началото, че освен стандартните за ББ начини за определяне на показателите, има и 3 героя, измежду които може да си избереш, т.е с готови характериситики. Веднага грабнах този с 9 skill и 10 luck. Началото е много тежко. Още от началото те почват: вълци, върколак, човек-мечка... за нула време от 20 живот станах на 7 и реших, че и в тази книга ще се мре яко ако играеш по правилата, но нещата се нормализираха и даже с малко щастливи зарове и похабяване на точки luck (които впрочем доста често възстановявах) по едно време даже се усетих доста силен. Авторът е вкарал доста неща, които не са нещо ново за жанра, но обикновено липсват в ББ книгите: кодови думи, умения, скрити препратки с имена, загадка по картинка, гатанка... Това определено е плюс. Липсва и лутането "ала лабиринт", което за мен лично си е плюс. Стори ми се, че има няколко пътя, по които да се мине, така че може и да я преиграя. Враговете, които срещаш също са доста интересни (къде другаде може да те нападнат маса и стол?:)))) ) И често има някакви трикове (или предмети), с които на определени от тях да намалиш живота или атаката. Е умрях, но бях стигнал почти до края, което като за от 1 път си е доста добре. Все пак я доиграх, без да започвам отначало.

Интересно е и трупането на точки за "трансофрмация". С напредването на играта това, че ти самият ставаш все повече и повече "върколак" те прави по-силен (нови умения и/или повишаване на показателите), но пък проверките за това "колко си върколак" стават по-тежи, а резултатите от тях са важни за това как определени хора ще те приемат. Може би що-годе успешната ми почти до края игра се дължеше на малкото точки "трансформация", които бях натрупал.

Има и готини жокери в книгата, които ти подсказват накъде е добре да отидеш и накъде не е добра идея. Това определено е още един плюс на книгата, тъй като изборът "на изток" или "на запад" в някои случи няма да е абсолютен рандъм, както в повечето книги от поредицата.

Като тегля чертата.... Може би най-доброто нещо от английски автор от "новата вълна", което съм чел досега. Препоръчвам. Може да се хареса и на хора, които не се кефят на ББ.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, Monevwww

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Воят на върколака
Time to create page: 0.061 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Ярост" - ревюта и коментари (39 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от Mindcrime
    • Yesterday 21:20
    • Топ 9 любими книги (Върджил Дриймънд) (5 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Efix7
    • Yesterday 20:04
    • Финална надпревара - ревюта и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Други книги
    • от comics_ross
    • Yesterday 15:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност