Получени "Благодаря": 160
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Их, колко луда е тази игра! Започваш... от никъде! 20-30 странички четеш увод, разни истории за разни хора и злодеи, но като почнеш... е, ами започваш от едно тъмно и влажно място. Нищ общо с това, което си чел преди малко. Както и да е, скоро влизаш в час и разбираш, че за да оцелееш трябва да ядеш от добрите
. Хобити? - вкусотия!; джуджета - стават!; орки - само в краен случай! Почва странно и неразбираемо играта, но със сигурност има тръпка! А, трябва да отбележа, че книгите на Джонатан Грийн се отличават с доста по-детайлно описание ( в интерес на истината май само Ливингстън не е особено разнообразен?, поне в първите си книги).
Скоро разбираш, че каквото и да ти казват нищичко не разбираш. В текста е описано като безмислена поредица от букви. В процеса на играта разбираш как да ги разчиташ и това е наистина хубаво решение като пъзел... НО!!! Голямото НО е, че ще ти трябват часове за да прочетеш всички кодирани текстове (да не споменавам, е някои са безмислени). Готино замислена идея, но убива прекалено много време. Битките в играта са неприятни, но това си е нормално за ББ-поредицата.
След един опит игра, стигнах до... никъде! В смисъл не стигнах някъдеПървоначалните зарове за Умение, Издръжливост и Късмет бяха добри, но просто пътят ме отведе до една безкрайна битка. Безкрайна! Или поне, докато не умреш... Противникът ми бе неубиваем, макар да го победих четири пъти поред! Изглежда самата игра освен, че е трудна си има и точно определен път за минаване. Което, от своя страна, ме навежда на мисълта, че има и предмети, които ще са жизнено важни. Допълнителни трудности! Като прибавим и античийт системата от типа "към номера на епизода прибави..." (о, за малко да забравя - колко хитро го е измислил Грийн това с намирането на тайните врати. Намираш медальон, който ти ги показва, но не в самия епизод, а като прибавиш към него определена цифра. Навсякъде може да има тайна врата, стига само даден епизод да започва с точно определена фраза! Яката работа!!!)
Малко да отпочине главата и ще я пробвам още веднъж, но отсега да е ясно, че за преводите на кодираните текстове ще ползвам walkthroughНямам нерви да броя знаци, букви и интервали
Зарибяваща е играта и не съм особено съгласен с Пешката по-горе. Мисля, че ще може да се преведе, но ще трябва доста да се поиграе с кодировката за да се настрои за български език. Трудна задача, но чак невъзможна...
![]()
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas