• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Книгите-игри на Райън Норт

• 1
  • 1
23 Мар 2017 15:43
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2509
Topic Author
Книгите-игри на Райън Норт #120794
"Да бъдеш или да не бъдеш" е изключително успешна - само в Kickstarter има събрани 580 К.
Сега видях, че от същия автор има и друга книга - Ромео и Жулиета.
Чудно ми е дали някой ги е чел и дали са добри:

romeoandorjuliet.com/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Мар 2017 00:44
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 576
Книгите-игри на Райън Норт #120966
romeoandorjuliet.com/tagged/playthrough/chrono
Това видя ли го?
Ако не го бях прочел, сигурно щях да си купя Хамлетовската история, заради многото събрани пари. Но го чета... Много насилена история и нищо смешно не виждам. За сметка на това е написано на език, който дори аз разбирам, което не говори добре за автор, захванал се с шекспирови герои.
Подозрението ми е, че този тип има някакви фенове от други свои продукти и те като овце купуват и неговата книга-игра, или пък много им допада чувството му за хумор и то е същото в книгата-игра (но е далеч от моето усещане за дори приличен хумор):
Ryan M. North (born October 20, 1980) is a Canadian writer, computer programmer, and occasional songwriter who is the creator and author of Dinosaur Comics, and co-creator of Whispered Apologies and Happy Dog the Happy Dog. He has been the writer of The Unbeatable Squirrel Girl for Marvel Comics since the series debuted in January 2015.

www.kickstarter.com/projects/breadpig/to...hat-is-the-adventure
Как ти се струват целите му?

Иначе, поклон за сумата, много впечатляващо. Да си призная, това ме заинтересува в цялата работа. Иначе към пародия на Шекспир се отнесох подозрително, защото... циркаджии и гении правят такива неща, а този не го бях чувал да е гений.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

31 Мар 2017 01:33
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2509
Topic Author
Книгите-игри на Райън Норт #120968
Не го бях видял :)
Целите (20,000) са високи, повечето КИ kickstarter-и търсят около 10 пъти по-малко, но ако има followers покрай другите си проекти, тогава може и ниски да са. Примерно неща като Exploding kittens избухват веднага на няколко милиона, само базирано на популярността на Oatmeal, макар да няма връзка между Oatmeal и игрите.

Ако говориш за stretch goal-овете - те обикновенно се добавят или променят по време на самата кампания, така че не може да се анализират като оптимистични; не значи, че е очаквал предварително такъв успех. Не знам какво имаш предвид точно под "как ти се струват целите му".

Освен kickstarter успехът май има добри отзиви за книгата, затова ми беше чудно дали някой наш човек я е пробвал.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

31 Мар 2017 01:53
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Книгите-игри на Райън Норт #120969
Да, лош израз. Точно stretch goals имах предвид.
Нямам опит в кикстартърите, освен истерията с Конан. Но там ми се струваше по-смислено като за бордова игра. Получавахме нови герои,нови приключения, нови фигурки...
Тук този тип обещава нови рисунки. И показалци за книги. Череп на Йорик. И т.н. Някак не е писателска цялата работа, циркаджийска ми идва. Само няколко от тези цели ми се струват смислени, например допълнително приключение или разпращане на безплатни копия от книгата.
Последното, всъщност, ми се стори долнопробно:
$225,000 = UNLOCKED: 100 free copies will be sent out to schools, libraries, colleges and universities!
Значи, ти обявяваш за цел да събереш 20к долара, събираш повече от 11 пъти над тази сума и от сърцето ти се откъсват 100 безплатни бройки. Здрасти, чичо Скрудж! Това е сравнимо с долната сценка:

Вечерта камериерката занесе на Домат една прекрасна шоколадова торта. Домат я излапа наведнъж.
— Ще останеш доволна от твоя господар — каза той. — Щом оздравея, ще ти подаря обвивката от един шоколад, който изядох миналата година. Ще видиш какъв чудесен мирис има!
От благодарност Ягодка се поклони чак до земята.

Човек, който продава хумор, да ми пише това:
$500,000 = UNLOCKED: I will literally explode (literally)
Ха-ха. Не е точно като лафовете, на които чичо Чарли учи малкия Джейк в "Двама мъже и половина", но е някакъв интелектуален аналог и бих го приел за интересно, ако хрумне на 12-годишен. Брадати шегички... мерси, ама стар читател като мен знае за брадата.

Та, това е част от нещата, които ме накараха да се разтърся да прочета част от творбата, преди да си ги поръчам. И след като прочетох, вече знам, че не е моето.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

31 Мар 2017 08:35
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 399
Книгите-игри на Райън Норт #120970
Приятно изненадан съм, че ММ цитира детска книжка. :)
Комикс-играта по Хамлет беше толкова успешна заради големия медиен шум, който създаде, а тя създаде такъв шум, защото звучеше откачено. Нещо като пичът, който събра милиони, за да си направи картофена салата. Абсурдността е една от най-добрите маркетинг кукички, които съществуват.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

31 Мар 2017 17:46
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Книгите-игри на Райън Норт #120993
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Цитирам нещо, с което моите родители-комунисти са ме възпитавали, и което, прочетено в зряла възраст, не изглежда хич детско, за сметка на това е мощна пропаганда. Като хлапе харесвах Джани Рудари, после случайно прочетох пак Приказки по телефона и Приключенията на Лукчо и даже отидох в другата крайност.

Онзи с картофената салата е събрал $55k и много ме съмнява, че е независим. Като нищо цялата работа е инициатива на самите Кикстартър. В моят бизнес преди около десетилетие едни събраха към 2 милиона продавайки пиксел за долар на компании, но цялата работа се оказа малко по-интересна и дълбока от това, че няколко креативни пича са открили хитър начин да изкарат милиони като пионери.
От цялото нещо лапа и държавата, към 35% от сумата за САЩ.

Това с $580к продължава да ме изумява. Къде е някакъв канадец, къде е Шекспир! Ако съм англичанин, по-скоро бих се присмял или ядосал. Все пак, онзи пич не личи да има умения нито като създател на игри, нито като писател, а това е гавра с Барда и то от г-н Никой. Само му виж езика в демотата, пише като за деца (щом и аз го разбирам без никакво затруднение, значи e B1-B2 max).

Ако пуснем нещо такова за опълченците на Шипка, най-много някой патриот или мохамеданин да ни гръмне. Трябва си много мислне, и да си мъжкар :)

Hater

31 Мар 2017 20:03 31 Мар 2017 20:04 от ze BG.
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 399
Книгите-игри на Райън Норт #120994
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Джани Родари си е комунист, няма спор в това. Макар че, децата не мисля, че разбират много-много социалните му коментари, тях им харесва невероятната фантазия, която демонстрира. Синът ми на 7 много се кефи на "Приключенията на Лукчо", а и на мен Родари ми е любим детски автор.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Time to create page: 0.062 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • Today 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • Yesterday 16:29
    • Ивайло - добрият цар (57 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Etom
    • 12 Авг 2026 21:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност