• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
VENGEANCE: A Choose Your Own Path Game Book

• 1
  • 1
07 Ян 2020 12:43 07 Ян 2020 12:47 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 324
Topic Author
VENGEANCE: A Choose Your Own Path Game Book #133450
Напоследък чета книги-игри основно на английски. Тази беше публикувана преди няколко месеца и определено е една от тези, които не бих препоръчал. Започвам с това, че е 230 страници, което е изключително подвеждащо, тъй като шрифтът е много голям и част от страниците са от по 3-4 реда. Със сигурност съдържанието е можело да бъде събрано в 100 страници. Толкова са и епизодите. В анотацията прочетох, че има 17 възможни финала и над 30 значими решения, които се взимат. За мен 17 финала при 100 епизода са твърде много. Успешният предполагам, че е един. Другите май са различни варианти на провал, но не съм се занимавал да ги проверявам подробно. Просто не си заслужава.

Системата за игра е доста опростена. Трябва да следите три показателя (Атака, Рани и Промъкване), за които в началото хвърляте зарче, което определя стойността им. При битките отново хвърляте зарче, събирате стойността му с тази за „Атака“, след което правите същото и за противника и сравнявате. Загубилият намалява с единица показателя „Рани“. По-скоро досадно занимание, което аз пропуснах. Още повече, че в много от случаите посредством „Промъкване“ се избягват битките. С този показател е свързано и нещо адски недомислено. Ако сте хвърлили сравнително висок зар (само един) в началото, то след това почти няма шанс да не минете проверка за него, тъй като при всяка успешна проверка увеличавате стойността му с единица. Това като цяло ви открива възможност за почти безпроблемно достигане близо до успешния финал.

Като литература не блести с нищо. Написана е на прост и разбираем английски. За чужденец това донякъде е плюс. Ако ми беше роден език бих я окачествил на посредствено ниво и по-скоро би ме подразнила.

Сюжетът е супер зле. Не разбираш какво се случва и до края така и не получаваш кой знае каква яснота. Книгата започва със салам от няколко епизода, през които убиват бременната ти съпруга, а теб нараняват сериозно по главата. Събуждаш се три дни по-късно в болницата, измъкваш се и тръгваш да отмъщаваш. Има страшно много нелогични случки, дупки в сюжета и неща съшити с бели конци. Биваш безпричинно пощаден, хора забравят да си ползват мобилните телефони, други ти помагат, въпреки че рискуват много, а ти си някакъв непознат тип, който е тръгнал на самотна вендета срещу супер влиятелен гангстер...

Накрая авторът споделя, че това му е дебютното произведение и е много ентусиазиран да продължи да пише. Мен със сигурност ме загуби като бъдещ читател.

Изиграването ми отне около 30-40 минути. Горе-долу толкова и написването на това ревю. Второто считам за доста по-смислено, тъй като поне ще ви предпазя, за да не правите същата грешка.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Longshot, kolender, Леден Дракон, Monevwww, Ray_Light, ThufirHawat

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Ян 2020 09:29 09 Ян 2020 10:03 от ringlas. Причина: Редактирано с цел достоверност
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1218
VENGEANCE: A Choose Your Own Path Game Book #133459
Пуснах ревюто ти в английския канал Discord-a на групичка английски фенове за книги-игри, освен палците имаш и този коментар.
Beeblbrox Вчера в 20:52
lol thanks dude that'sa good review :slight_smile:
i wont be playing that one

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Time to create page: 0.052 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (10 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 17:44
    • Филми - общата тема (1119 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Count Monte Kristo
    • Today 09:16
    • Топ 9 любими книги (преводни) (12 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:57

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност