• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
The Seal of Thomerion: An Interactive Novel

• 1
  • 1
29 Апр 2020 12:56 29 Апр 2020 12:57 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Topic Author
The Seal of Thomerion: An Interactive Novel #135516
Служители на бога на унищожението са белязали твоя стар и верен приятел Федвик да бъде жертван.
Какво да сториш?

Като ветеран от армията на джуджетата, захвърлен отново в екшъна, ти, читателят, вземаш решенията. Ще приемеш ли помощта на религиозен поклоник за твоята кауза или вместо това ще потърсиш откачения изобретател? Дали ще спасиш девойката или ще се запътиш към парите? Ще се скриеш ли от опасността или ще я посрещнеш изправен? От теб зависи, но бъди предупреден: Съдбата на една нация виси на косъм.

51H5ulK0RXL.jpg

Първи впечатления:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Това определено е интерактивна новела/повест (все още не съм разбрал). Някакъв приятел е маркиран със знака на бога на унищожението и трябва да намеря начин да го "излекувам", тук си спомних за Гората на демона. Приех помощта на религиозния лечител/чародей и тръгнах към кръчмата, където последно е бил другарчето ми. Между другото аз съм джудже и имам остра брадва. Там срещам двама типове - рейнджър и елф. Оказва се, че уж имаме обща цел. Тръгваме да дирим някаква магесница. Някъде по пътя ме обира една вещица, опитах се да си върна обратно денгите, ама някакъв гаден папагал ме ухапа и гушнах букета. Хубавото е, че мога да се върна обратно до някакъв сейфпоин (все пак чета на Киндъл). Номера на епизоди няма, то при тоя е-вариант няма и нужда може би.
Вторият опит елфът (гадна, предателска отрепка) уби готината магесница и ....всичко отиде по дяволите.
Започнах трети опит, засега успях да мина успешно загадката, която магесницата отправя към всеки, опитал да я навести...

Трудно ми е да преценя какво точно чета/играя. Нещо, като Седемте живота на Мая като структура, само че има кодови думи, като при Котака 1. Но пък кодовите думи са 6 за цялата книга т.е. някакъв микс между Мая и Котака.
Историята заега ми задържа интереса, особено сред изненадващия обрат при втория ми опит. Надявам се докрая нещата да се развият по мащабно и да не с окаже, като онези книжки на Аполо прес - Ноктите на дракона и пр.

kiril-ps.itch.io/
Прикачени файлове:
51H5ulK0RXL.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Май 2020 07:54 04 Май 2020 09:27 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
The Seal of Thomerion: An Interactive Novel #135558
Стигнах до още три неуспешни края. Така и не разбрах къде съм сгрешил, но може би не мога да уловя авторовата логика.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
За да спасим верния другар се нуждаем от три съставки за "лекарството". И както сме трима в групата, всеки тръгва да търси една от тези съставки. Дава ти се избор коя от трите да потърсиш. За съжаление само единият избор е верен, другите водят към неуспешни развръзки. Тук се провалих напълно.
Сега съм на верния път, като ще участвам в битка срещу разбойници, за да спася едни монаси.

Историята за щастие, успява да ми задържи интереса, разказът върви гладко. Надига се армия на Томерион и искам да видя дали ще има здраво меле. А и никога преди не съм играл с джудже със смъртоносна брадва. :)

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

04 Май 2020 22:00
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
The Seal of Thomerion: An Interactive Novel #135563
Стигнах до най-успешния финал и останах леко разочарован. В никакъв случай не е интерактивен роман, а по-скоро интерактивна повест.
Нямаше никаква епика накрая, по-скоро някаква банална случка без да се нагнети напрежение, без да има и някакъв екшън. Сложени са няколко интересни избора, за щастие, но крайната ми оценка е по-скоро отрицателна.
Не съм сигурен дали ще си купя втората част.

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, Ал Торо

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Чуждоезични книги-игри
/
Time to create page: 0.245 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност