• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Открий престъпника (Форумна игра)

• 1
  • 1
11 Апр 2013 00:03
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72027
Оригинално заглавие: SOLVE A CRIME Автор: 1980 A. C. GORDON
Издател на оригинала: © 1980 В. P. SINGER FEATURES* Additional Material and Presentation:
© 1980 W, FOULSHAM & CO. LTD 1980!
Преводът е направен no: SOLVE A CRIME by A. C
Издадена c разрешението на INTERNATIONAL SCRIPTS LTD, LND.
A. K. ГОРДЪН

ОТКРИЙ ПРЕСТЪПНИКА
60 криминални случая, които трябва да разрешиш.
© 1995 АПОЛО ПРЕС®

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Апр 2013 00:04
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72028
ВЪВЕДЕНИЕ
Пред теб е нов вид книга-игра. Съдържанието е свързано с ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Ти си детективът, който трябва да разреши включените 60 криминални случая. Можеш не само да откриеш виновника, но и да набереш точки като не пропускаш отделните улики. Събирай натрупаните точки за правилно решените случаи и ги отбелязвай срещу заглавието на всяко Дело в Талона за резултати към съдържанието.
Някои от уликите проверяват наблюдателните ти способности, други предизвикват логическото ти мислене. Точките за всяка улика отразяват различните степени на твоята досетливост. Най-много точки (е=10) се присъждат за интуитивни умозаключения! Заслужаваш потупване по рамото, когато разгадаеш такъв случай! Стойностите за отделните улики са:
(а) = 1; (б)=2; (в)=3; (г)=4; (д)=5; (е)=10 Разрешавай отделните случаи, като за всеки отбелязвай натрупаните точки. Ако събереш общо 600, ти си постигнал най-високия резултат! Поздравления!
Началник управление Началник отдел Старши инспектор Детектив Полицай
Пътен регулировчик
Ако си събрал 600 точки, ти си годен за:
От 500 до 600 тoчки — Началник управление
От 350 до 500 точки — Началник отдел
От 200 до 350 точки — Старши инспектор
От 100 до 200 точки — Детектив Полицай

ПОД 100 точки — Пътен регулировчик
Можеш да решаваш случаите сам(а) или да го превърнеш в семейна игра. Най-добре е един да чете криминални¬те загадки на глас, а останалите да се опитват да забележат уликите. Всеки правилно разрешен случай носи максимум 10 точки. Най-високият общ сбор е 600 точки.

11 Апр 2013 00:25
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Открий престъпника (Форумна игра) #72029
Е хубаво де, ама аде дай някакъв въпрос.

11 Апр 2013 00:26
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72030
Дело номер едно

Случаят с писмото на банкера
Точки общо:а г е

Кийт Сшрашън, млад Вицепрезидент на банка, е изчезнал от града с огромна сума от парите на банката. Всички опити да бъде открит са се провалили, но на теб току-що Ви се е обадила Сандра Хемънд. Тя е момичето, с което Стратън дружеше, докато не я замени с „най-добрата“ й приятелка Бети Уоринг, както писа жълтата преса.
Сега седиш във фоайето на Луксозния дом, в който живее Сандра Хемънд и чакаш да чуеш „жизненоважната информация", която тя е обещала да ти даде за изчезналия мошеник.
Най-сетне Сандра Хемънд влиза забързано и казва:
— Съжалявам, че Ви накарах да чакате. Бях на коктейл у Бети Уоринг. Позвъних оттам.
Завежда те в огромния си апартамент и започва да разказва:
— Сигурна съм, че Бети Уоринг знае къде е Кийт. По време на партито влязох в нейната стая да си оправя грима и намерих първата страница на писмо, което й е изпратил Кийт. Не се срамувам да си призная, че го прочетох. Изпълнено е с доста глупави сантименталности и оскъдна информация. Но страницата обаче завършваше по
средата на изречение, което изглеждаше интересно. Сигурна съм, че ако намерите следващата...
Прекъсваш госпожица Хемънд. Подаваш й лист хартия, който си намерил в апартамента на Стратън.
— Това ли е почеркът на Стратън? — питаш. Сандра втренчва поглед в листа, поклаща глава и
започва да рови в чантата си. После претърсва чекмеджеmama на бюрото си и се появява с очила.
Разглежда отново листа и казва:
— Да, несъмнено, това е почеркът на Кийт.
— Госпожице Хемънд — отвръщаш, — подозирам, че всичко, което ми разказахте, е чиста измислица, съчинена, може би от ревност и целяща да навреди на Бети Уоринг.

Защо подозираш това?
Отговорите поствайте в (Коментарната тема) на играта!

11 Апр 2013 10:14
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Открий престъпника (Форумна игра) #72049
Коментарите бяха отцепени тук: viewtopic.php?f=89&t=3326#p72026

Оттук нататък всички нови загадки ще бъдат с линк откъде започват да коментират участниците. Приятни забавления.

Избери своето приключение

12 Апр 2013 15:26
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72107
Дело номер едно

Случаят с писмото на банкера
Точки общо:а г е

ОТГОВОР:
(а) Забеляза, че Сандра Хемънд не може да чете без очила. (г) Когато се Върна от партито у Бети Уоринг, тя не беше с очила, нито ги носеше в чантата си. (е) Следователно, невъзможно е да прочете писмото, както твърди, че е направила в спалнята на Бети.

Линк към участниците, разрешилите случая:
forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=89&t=3326&p=72106#p72106

Очаквайте дело номер 2: Случаят с трупа в плевнята.

12 Апр 2013 17:17
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72108
Дело номер две

СЛУЧАЯТ С ТРУПА В ПЛЕВНЯТА
Точки общо:а г в б

Пристигаш в имението на богатия Кийт Кендъл.
Младите съдружници от фирмата му — Тери Ейхън и Дон Бенинг — те водят към плевнята зад къщата. Вътре, проснат по гръб на земята и със забит в гърдите кухненски нож, е трупът на Кендъл.
Поръсваш със специален прах дръжката на ножа и откриваш само едни ясно очертани отпечатъци. Взимаш отпечатъци от пръстите на Ейхън и Бенинг и ги сравняваш с тези върху ножа.
— Единствените следи върху дръжката са от Вас, Ейхън — изричаш ти, — а ми казахте, че ножът е от кухнята в къщата и че през целия ден не сте били там.
— Мога да го обясня — отговаря Ейхън. — Днес Дон и аз пристигнахме тук по работа. След като не успяхме да намерим господин Кендъл в къщата, започнахме да го търсим. Имението е толкова голямо, че се разделихме. Когато отидох в плевнята, там видях господин Кендъл със забития в гърдите нож! Започнах да вадя ножа и тъкмо тогава дойде Дон. Ето как съм оставил отпечатъците.
— Можете да си представите ужаса, който изпитах, когато влязох в плевнята и заварих Тери, наведен над
тялото, хванал ножа. Лицето му побеля като платно, когато вдигна глава и ме видя — казва Дон.
— Беше както казах! — крещи Ейхън. — Нямах причина да...
— А ще отречеш ли спора ви вчера? —пита Бенинг. — После ми каза, че ти е писнало от постоянното му критикуване и ще направиш нещо сериозно по въпроса.
— Не го УБИХ аз! — настоява Ейхън. Обръща се към теб. — Възможно ли е да е било самоубийство?
— Не, не е самоубийство! — отговаряш ти. — Убийство е и единият от вас ще дойде с мен за разпит.

Кого подозираш и защо?

Отговорите и коментарите, моля поствайте тук: www.forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=89&t=3326&start=20!

16 Апр 2013 20:37
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72220
Дело номер две

СЛУЧАЯТ С ТРУПА В ПЛЕВНЯТА
Точки общо: а г в б

ОТГОВОР:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
(а) Подозираш Дон Бенинг. (г) Единствените отпечатъци от пръсти върху ножа са на Ейхън, което те кара да мислиш, че е невинен. Някой е избърсал дръжката след убийството, преди Ейхън да я пипне. (в) Ако е било самоубийство, отпечатъците на Кендъл също щяха да са върху ножа. (б) Ако Ейхън е извършил убийството, той нямаше да е толкова глупав да изтрие дръжката, а после нарочно да се натопи, като отново остави отпечатъците си върху нея.

Очаквайте дело номер 3: Случаят с трупа в каютата.

16 Апр 2013 21:09
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72222
Дело номер три

СЛУЧАЯТ С ТРУПА В КАЮТАТА
Точки общо: б д в

Ти си на кораб сред Атлантическия океан. Не можеш да заспиш от бушуващата буря, която през последния един час подхвърля кораба. Единственото, което можеш да направиш, е да се вкопчиш в леглото, за да не бъдеш подмятан из каютата.
Тъкмо когато бурята утихва, на вратата се почуква.
— Извинявайте, че Ви безпокоя — казва помощник-капитанът Реймънд Шенън. — Случило се е нещо ужасно. Около час преди да ни връхлети бурята, бързах по един от тъмните коридори и едва не се спънах в някакво тяло, което лежеше на пода. Оказа се, че е милионерът Хенри Кругър с куршум в челото.
— Защо толкова късно ми съобщавате? — питаш.
— Имах много работа, тъй като се задаваше буря — отговаря той. — Трябваше да го оставя там, където го
намерих, но мислите ми не бяха много ясни. Занесох го в една празна каюта, поставих го на леглото и заключих
вратата. Нямах време да съобщя никому. Все още не съм казал дори на капитана. Имате ли нещо против да дойдете с мен и да видите тялото?
Вървите. Той спира пред една врата и я отключва.
Вътре виждаш човек, легнал по гръб. Ръцете му са върху гърдите, като че ли е заспал. В челото му има дупка oт куршум. Килимът е опръскан с капки кръв.
Обръщаш се към Шенън; — Някой друг има ли достъп до тази каюта?
— Има два ключа при капитана, но съм сигурен, че все още са там. Аз държа специален ключ, който отключва всички каюти. Именно него използвах, за да отключа. — Мисля, че имате и специален талант да лъжете! По-добре ми кажете истината — отвръщаш ти.

Защо се съмняваш в разказа на Шенън?

Отговорите и коментарите, моля поствайте тук: www.forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=89&t=3326&start=20!

24 Апр 2013 00:25
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72512
Дело номер три

СЛУЧАЯТ С ТРУПА В КАЮТАТА
Точки общо: б д в

ОТГОВОР:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
(б) Спомняш си как се вкопчваше в леглото, когато бурята подхвърляше кораба (д) Все пак според Шенън, докато е траела бурята тялото е лежало в каютата с ръце върху гърдите, напълно неподвижно. (в) Несъмнено по време на бурята трупът би трябвало да се е съборил от леглото.

Очаквайте дело номер 4: Случаят с отвлеченото бебе.

24 Апр 2013 00:34
milan195's Avatar
milan195
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Topic Author
Открий престъпника (Форумна игра) #72514
Дело номер четири

СЛУЧАЯТ С ОТВЛЕЧЕНОТО БЕБЕ
Точки общо: б а г в

Пътуваш към една от най-богатите къщи в града във връзка с телефонно обаждане за отвличане. Отваря ти прислужницата, която е доста смутена.
— Благодаря на Бога, че сте тук! — проплаква тя. — Господин и госпожа Хардинг заминаха за уикенда и ме оставиха да се грижа за Джеймс. Той е на две години. Оставих го да играе в стаята с всичките си играчки и слязох в кухнята. Стори ми се, че чух стъпки по стълбите и се втурнах към детската стая — един мъж прескачаше през прозореца с Джеймс на ръце! Останах напълно стъписана. После изпищях и изтичах до прозореца. Видях мъжа да скача от подпряна стълба, когато беше на три метра от земята — при това с бебето! За малко да го изпусне. После изтича до една черна кола, хвърли вътре Джеймс и отпраши — тя избухва в сълзи.
Поглеждаш намачканите завивки на детското кре-ватче и разсипаната по целия под бебешка пудра. Върху нея са се отпечатали две големи стъпки от мъжки обувки, водещи от леглото до отворения прозорец. Всичко останало в стаята е чисто и подредено.
Излизаш навън и заобикаляш къщата до мястото, където на стената, под прозореца на детската стая, е
подпряна стълбата. Долу, в меката пръст около стълбата, има няколко неясни следи. Не откриваш нищо друго интересно нито по земята, нито по самата стълба.
Прислужницата идва при теб и ти показва парче хартия. Казва, че го е намерила в пощенската кутия! Четеш: „Ще върнем бебето Ви живо срещу 50 000 лири. Скоро ще ви пишем пак. "
— Мислите ли, че трябва да се обадим на господин и госпожа Хардинг? — пита тя.
—На всяка цена, но след като ми кажете къде е детето! — отговаряш ти.

Защо подозираш прислужницата?

Отговорите и коментарите, моля поставяйте тук: www.forum.knigi-igri.net/viewtopic.php?f=89&t=3326&start=20!

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg