• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 20
  • 1
  • 2
  • 3
  • 20
31 Ян 2020 10:39
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133975
- Благодарско за жарчето! - Смайли запалва внимателно пурата си и около него се разнася солидно количество дим, наситено с екзотични аромати.

- Аз тъй-тъй или иначе мисля да хвърча на север, множко ми е жегич тука, нали тъй ви речах - казва весело той. - Ма ми се ще да попътувам с компания, че повече винаж е по-любаво. Пък и нито пари ви искам, ни една гвинея, ни нищо. А и ако не щете да се извозите на Севастопол, познайвам още един-два кораба, дето плават нататъч полуредовно, все нещо ще уредя, все нещо ще наглася. Нема да съжалявате, хич-хич, дума ви казвам!

Само за телепати:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Усещаш, че корморана крие нещо и предвидливо надзърташ в главата му. Май дължи пари на някакви хора тук и му се ще да се разкара към Ню Ларк колкото се може по-скоро. Пък и ако се движи заедно с групичка въоръжени индивиди като вас, шансът да му клъцнат гърлото още на пристанището му се вижда по-малък.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Ян 2020 10:52
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 439
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133977
- Явно ще пътуваме с кораб, тогава предпочитам бързата като куршум ладия на капитан Уейн. Умея да се пазаря, че кой се спазари с Наполеон да се самоубие в Русия. Накарах Юда да целуне Исус само за някакви си 3 жълтици. Единствено ще ви помоля на излизане да затворите вратата, за да не остана тук.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

31 Ян 2020 11:15
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1658
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133978
- Несъмнено ледоразбиваческата ладия на капитан Уейн е добра оферта. Риянче, стига си хвърляла влажни погледи из помещението, че влажността много се вдигна. А ти Смайли какви връзки имаш в Ню Ларк?

31 Ян 2020 11:36
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133979
- О, поназнайвам много тела там. Няма кръчма, бордей или турска баня, дето да не съм стъпвал, да не ми е името боцман Смайли, дам-дам, точно тъй. Колко народ ме знае там, дори аз не помня. И всички ще кажат добра дума за меня, тъй си е.
Имам дори една харна парна леля, дето работи за Кралското Научно Дружество, ще си те запозная, гаранция-гаранция! Ще си се лепнете веднагически, честно-честничко, същински Афродит съм аз!
Корморанът-мутант се потупва по гърдите гордо.
- Та да вземем да се хващаме да отиваме да тръгваме, нали? Че приливът не чака, така де!

31 Ян 2020 13:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
Topic Author
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133985
Тирадата на Птицегавият е прекъсната от кръчмаря който плесва на масата нещо като порция пържени сини бананани. И докато мутантите в един глас казват: „Аз не бих ял това!” Рахвин и Ефикс вече тъпчат устите си. Резултата е очакван за всички който знаят, че сините бананани не трябва да минават термична обработка защото стават токсични в случая и двамата се катурват на земята с избила от устата им зелена пяна, временна парализа и очи вперени в алтернативна реалност.
- *Щ*е* *т*р*я*б*в*а* *и* *н*я*к*о*й* *д*а* *г*и* *н*о*с*и* *п*о*н*е* *д*о*к*а*т*о* *м*и*н*е* *п*а*р*а*л*и*з*а*т*а* *и*л*и* *у*л*о*в*я* *д*о*с*т*а*т*ъ*ч*н*о* *ш*и*н*ч*е*т*а* *д*а* *н*а*п*р*а*в*я* *а*н*т*и*д*о*т* *о*т* *т*я*х*. - W образните зеници на Рияна се фиксираха питащо на Дечо.

За Боцмана

КОЛКО ДЪЛЖИШ - усещаш ек в главата си, а после лека корекци - коЛко Дължиш?
Нямаш представа какъв е тоя глас и дали не е твоя, но сепията си сменя няколко пъти цвета - „извинително“?

За Дочо
Усещаш леко почесване в челния лоб на мозъка си което се опитва да те подкани да се самопредложиш за доброволец да носиш парализираните. Само дето не звучи съвсем като вътрешния ти глас. Освен това май пак ти кървят ушите.
системно погледнато сепията се пробва да те подлъже с телепатия за горното, ама все пак не си НИП та трябва ти да си решиш дали да слушаш „вътрешния си глас“

За ЗД УЗНВ
Рязко усещаш как девалвации в митохондрите на силата или някаква друга такава научно звучаща глупост и докото опипваш тялото на гостоприемни си осъзнаваш че можеш да го движиш. И това не е всичко! Отваря ти се втори канал към някакво непознато досега съзнание изпълнено с мъгла и кошмари, но същевременно можеш да поемеш контроли над него.
Системно погледнато можеш да движиш Ефикс втория на първо време като зомби докато разбереш кой лост е за краката и кой за дишането.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

31 Ян 2020 14:38 31 Ян 2020 14:39 от Coblin.
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133988
Смайли се обажда отново.
- Ако е за носене, мярнах пред кръчмата една количка, мож ги нахамалите там тия убостници, тъй ами! Ма мене с тоз дървен крак и тез пилешки кълки хич-ама-хич не ме бива да бутам и да вдигам тежко, а тия вашите дружки тежки ми се виждат доста, правичко ви думам, тъй си е!

За сепията
Смайли няма представа колко точно дължи, но сумата най-вероятно вече е трицифрена и е доста над възможностите му. А и хората на които дължи не са от най-приятните.

31 Ян 2020 22:34 31 Ян 2020 23:10 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #133999
"Такаааа" - мислеше си злият демон УЗНВ. - "Не трябва да съм детектив, за да разбера какво се случи и защо двамата ми другари са забили глави с изплезени езици върху масата. Живяла съм в над 3 000 души, за да съм се сблъсквала с таз отрова. Не ми трябва дори и да поглеждам към порцията полуизядени пържени сини банани, за да разбера, че другарите ми са натровени с порция пържени сини банани. Като гледам, проводникът ми е хапнал по-малко и ще се освести до ден-два. За другия обаче не мога да кажа същото. Ако не пукне до две седмици (приблизително 16 дни) може би ще се освести. Както и да е, няма да ги зарязваме тук, предвид, че засега няма как да се предвижвам. Хм... Сега, нека пробвам да раздвижа тялото на Ефикс."
Стаята като че ли стана по-топла. Изведнъж ръката на Ефикс се помръдва.
"Yes! Получава се! С малко упражнения ще го раздвижа."
Половин час по-късно злият демон УЗНВ вече движи тялото на Ефикс, сякаш винаги е било нейно. Е, с тази разлика, че добрият мъжага сега се движи малко по-женствено и се вглежда по-честинко в мъжката компания от колкото в женската. Ефикс се доближава до безжизненото тяло на Рахвина и го хваща за рамото. След това отведнъж припада и забива глава в масата.
Останалите гледат изумени.
- Както си и знаех - изрича заспалата тиква на Рахвин. - Тялото му е покварено и лесно се вселих в него. Само че е доста по-тежък от Ефикс и засега ще го придвижвам трудно. Няма значение, скован като зомби или не - все ще мога да го движа.
Главата на Рахвин отваря очи и се обръща към тайфата:
- Момчета, остава само един генерален проблем. Не мога да придвижвам и двамата едновременно. Докато мърдам единия - другият ще е токат!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

31 Ян 2020 22:35
dechoto's Avatar
dechoto
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 69
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134000
Дечо, пак почеса ушното и междуушното си пространство. Една вибрираща мисъл се беше загнездила там. От Рахвин имаше полза, а и този вестник май не беше единствено за четене. Демононосеца, пък беше все още любопитен елемент от задаващото се приключение. Каза:
- Боцмане, чини ми се че ще е най-добре да взема и да ги метна тия двамата в количката. Я я докарай тук.
Хвана Рахвин през кръста и го метна върху дървото, а Ефикс бе нежно положен до него. Обърна се отново към пернатото и леко изръмжа:
- Давай да потегляме и да намерим този Уейн.

01 Фев 2020 17:20 01 Фев 2020 17:24 от Coblin.
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134008
Боцманът сякаш само това чакаше. Награби торбата и оръжието си и закуцука припряно напред.
Групичката се измъкна подир Смайли и той побърза да ги поведе по кривите, заледени улички към пристанището. Оглеждаше се доста, а и често хвърляше око към телата върху количката. И двамата лежащи в момента върху нея се бяха раздвижили малко по-рано в Пещерата, единият дори бе успял да изломоти няколко странни изречения въпреки бананите. Преди обаче старият корморан да успее да разбере нещо повече, едрият варварин беше метнал тялото на Рахвин доста грубо върху количката с главата напред и нещастникът май пак беше загубил свяст, поне за момента. Но съдбата понякога ти дава лоши карти, това Смайли го знаеше твърде добре.
Все пак забеляза, че въпреки внезапната парализа телесата върху количката помръдваха сковано, но не едновременно, а един след друг - отстрани изглеждаше сякаш някаква невидима сила се опитва да пребори коварния парализиращ ефект на сините банани. Устните им бяха изкривени в странна, подобна на усмивка гримаса и издаваха притеснителен хрип, който може би минаваше за дишане.

01 Фев 2020 22:25 01 Фев 2020 22:28 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134012
- А бе, рибката да не е папнала и тя от пържените сини банани? - пита Ефикс, тъй както се е проснал в каруцата.
- Докога ще я чакаме? Няма ли да тръгваме? - довършва припадналият Рахвин.

03 Фев 2020 10:53 03 Фев 2020 11:00 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 614
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134043
В този миг към тях се приближи висок мъж в разцвета на силите си. Наглед той изглеждаше като благородник, имаше фрак и цилиндър, подпираше се на елегантно бастунче, а и бе добре въоръжен с четири кремъчни пистолета. До него се мъкнеше чернокож слуга-носач.
-Привет, добри люде - поздрави ги той - случайно подочух, че сте в моята посока. Дали мога да ви уговоря да се отправим заедно на експедиция? Аз съм лорд Джордж де Клийв, но може да ме наричате Лорда.:hello:
Тук той направи пауза. Явно очакваше, че името му е известно на всички. Когато никой не реагира той допълни. (малко обиден)
Отправям се на експедиция за етерно масло....или каквато и да е нова археологическа или икономическа ценност. Готов съм да финансирам експедицията - частично или изцяло - ако ме вземете за участник и имам дял в подялбата. Можем да пътуваме на този кораб или на друг - на мен ми е все едно.
Лордът говореше изискано, но си личеше, че ако стане напечено няма да се поколебае да действа решително.
Познатите ни герои се спогледаха, след тази интерлюдия.

ИИ (извън игрово):
1 пост за новата седмица

П.С. адаш, това е израз "цепи монета от 100/200 крачки", за да се покаже, че човекът е супер точен стрелец. Също като "чува звука на паднала монета" и пр. ако си за детайлите приемам че са 30 крачки няма значение, въпросът е, че Лорда стреля супер точно.

Истината ще те направи свободен

03 Фев 2020 11:38 03 Фев 2020 12:56 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134046
Криволиченето по разните улички в посока на пристанището би могло да се стори подозрително за почти всеки, който бе обърнал внимание, че първоначално се бяха намирали на пристанищната улица. За жалост нито едни от следващите Homo Phalacrocorax-а не се ориентираше добре в Бристол.

За тези разполагащи с Уличен плъх
Своеобразния тур през затънтените задни улици на пристанищният квартал би зарадвал всеки който може да го оцени, ама явно не и настоящата група. Добре че повечето неща изхвърлени на улицата вече са замръзнали. мяркате едни двама съмнителни познати, като по-притеснителното е, че и те ви меркат.

За Рахвин или контролиращия го
Макар да виждаш че Боцман полага усилия да ви разведе из всичките долнопробни квартали на Бристол забелязваш, че промъкването му не му е особена сила. Да не говорим че и така и не успява да се откъсне от следващата ви опашка - двама, трима бабита, които също не ги бива много много в прикриването - абе аматьорска работа. Единия от тях май ти се струва познат. Зебрата или тигъра, нещо от тоя род заради белезите минаващи през лицето му.

И ето, че ненадейно излизате на малко закътано площадче или кръстопътче, като се има в предвид, че освен арката през която влязохте има само още два изхода то него.

За тези разполагащи с Уличен плъх
Идеално за засада и на 5 минути як спринт до главната пристанищна улица, доковете и полицейския участък.

В средата на площадчето се препират двама души: средновисок, леко прошарен джентълмен с фрак, цилиндър и бастунче, което едва ли полза за подпиране като се има предвид че изглежда като да кара четвъртото си десетилетие и точно в момента го размахва над главата на някаква шерпа с огромна раница на гърба.
- Не Джейк! Не съм се объркал! Това е пътя водещ към пристанището!
- Бвана! Вече чети пъти минаваме през този площад, дори при предходното минаване си позволих да обърна внимание на младия господар Клийв, че ни един прозорец не гледа към това място...
- Глупости! Тук е пълно с площадчета към които не гледат прозорци, това е особеност на архитектурното строителство в района.

За тези с Образованост
Наистина е особеност на архитектурното строителство, макар и не по първоначален замисъл защото големите прозорци гледащи към малките дворчета явно са били задзидани в последствие, все едно притежателите на имотите не са желаели да стават свидетели на случващото се в тези дворчета.

- *Л*о*р*д* *д*е* *К*л*и**й*в*?* - изпуфтяват меховете на Риана докато се придвижва със скърцане от ариергарда в авангарда. - *О*ч*а*к*в*а*х**м*е* *В*и* *п*о*-*р*а*н*о*,* *н*о* *с*е* *р*а*д*в*а*м*,* *н*а* *с*л*у*ч*а*й*н*а*т*а* *н*и* *с*р*е*щ*а*!*

За Лорда
Водили сте кореспонденция с Рияна относно възможността да да се присъединиш към СКИ и евентуалните техни мисии по широкия замръзнал свят в търсена на слава, пари, артефакти и разни други работи. Идеята е била да се срещнате в Бристол в заведението Пещерата, но поради административни причини дилижансът ти е закъснял, а и нещо не си се ориентирал добре в града. Познаваш всички членове на групата по описанията им от Риана.

За тези с наблюдателност
Някакви тъмни персонажи изплуват в сенките затваряйки изходите от площада.

- *Л*о*р*д* *д*е* *К*л*и*й*в*,* *м*и*с*л*я* *ч*е* *н*е* *п*о*з*н*а*в*а*т*е* *е*д*и*н*с*т*в*е**н*о* *н*о*в*и*я* *н*и* *ч*л*е*н* *и* *в*о*д*а*ч* *м*и*с*т**ъ*р* *Б*о*ц*м*а*н* *С*м*а*й*л*и*,* *к*о*й*т*о* *н*и* *в*о*д*и* *к*ъ*м* *С*е*в*а*с*т*о*п*о*л* *п*р*е*д*п*о*л*а*г*а*м*?*

За всички

Моля героите да не напускат площада за момента.

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

03 Фев 2020 12:10 03 Фев 2020 12:14 от Coblin.
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134048
- Драгож ми е да се разпознаем, тъй ами! - корморанът се покланя учтиво и докосва кепето си в нещо като поздрав. - Боцман Смайли ми се вика, както вече спомена туршията! Нарочно реших да заобиколиме малко, па дан-дано да ни загубят дирите разни омразни и идейни злодеи. По-добре параноик, отколкото паралитик, хе-хе-хе, ше ме прощават дружата върху количката за шегичката! И добре, че се отклонихме, че да си ви намериме, лорде, думата си казвам, точно така, голям късмет, голямо нещо е съдбата, аха-аха!

Смайли се подпира на едно буре и си поема дъх, очевидно изтощен - колкото от късната разходка , толкова и от бърборенето си. Но въпреки това продължава да говори:
- Малко ми се умориха кокалите, не ми е лесен живота с един крак здрав и тоз моя добър нрав. А и с тия пури все не ми стига дъх, две думи не мога да кажа, без свят да ми се завие, така си е, сладки-пресладки като самия рай, а такива бели докараха на жалните ми корморански бели дробчета! Та ще си поседна малко на трътката, ако не възразявате, тъй ами! Корабът е наблизо, перата ми да се подпалят ако ви лъжа, тъй-тъй я!

03 Фев 2020 13:53
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134051
Лорда огледа веднъж уличките замислено и се досети, че прозорците са зазидани с някаква цел... изведнъж му просветна, че тук вероятно често ставаха кървави сблъсъци. Без да привлича внимание, той мушна лявата си ръка под фрака и я приближи до кремъчния пистолет, а с дясната обхвана механизма, който щеше да задейства острието скрито в бастуна.С наглед небрежна походка, той се приближи до легналия в количката и лъбукаш зелена пяна Ефикс и тихо му подшушна:

Само за Ефикс и контролиращия ушите му
Друже, не че нямам доверие на Боцман... Ама тези улички ми се виждат бая опасни. Може би е по-добре да сме в готовност за битка... Просто за всеки случай.

След което пак така лекичко се отдели от спътника си.

Само за тези с наблюдателност
Но видът му вече бе променен. Един по-проницателен човек щеше да познае че походката на Лорда вече не е толкова небрежна, а мускулите му са се стегнали отведнъж.
Освен това би забелязал, че Корморанът не отговори пряко на въпроса на Рияна, а изклинчи с отговорът си, накъде всъщност ги води.

Оригинален пост +лична кореспонденция
В момента не съм вкъщи и не разполагам с фейс,* довечера ще те приема за приятел
...
Считай се упълномощен да нанасяш необходимите коректури.

Лорда (тъй като е образован ) огледа веднъж уличките замислено и се досети, че балкончетата са зазидани с някаква цел...изведнъж му просветна, че тук вероятно често ставаха кървави сблъсъци. Без да привлича внимание, той издърпа ляват ръка под фрака, приближи я до кремъчния пистолето, а дясната сложи точно над механизма, който щеше да задейства острието на бастуна.С наглед небрежна походка, той се приближи до (героя на Нед - забравих му името) и тихо му подшушна " друже, не че нямам доверие на боцмана....ама тези улички ми се виждат бая опасни. Може би е по-добре да сме в готовност за битка....просто за всеки случай" След което пак така лекичко (сякаш нищо не се бе случило) се отдели от спътника си. Но видът му вече бе променен. Един по-проницателен човек щеше да познае че походката на Лорда вече не е толкова небрежна, а мускулите му са се стегнали отведнъж."
Край на поста

Цвят за модериране
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

03 Фев 2020 14:53 03 Фев 2020 14:55 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Ню Лърк ли коминг - ИГРАТА #134054
- Хора, площадът е идеален за засада, а като че ли някакви тъмни субекти ни следват още от кръчмата. За да не ни заобградят от три места, моето предложение е да зазидаме с каруцата входа зад нас и да хукнем към един от другите два. Проблем ще е да мъкнем двете тела обаче, затова може да се опитам да контролирам тялото на Рахвин, тъй като е по огромно и тежко, а с него да замъкна лекия Ефикс.
Телепатично към сушито:
Рибке, този птичи грип нещо не ми се нрави. Имам чувството, че него са подгонили бандитите и ще ни довлече неприятности.

Пс: Вход се зазижда с каруца, като се запали!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, George-AL, Coblin

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 20
  • 1
  • 2
  • 3
  • 20
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.099 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 01:40
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Etom
    • Yesterday 22:43
    • ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ (25 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност