• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
28 Ян 2014 13:56
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 411
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #86196
Спасимире, да знаеш, че си първият който успя толкова сериозно да ме обиди с подигравки към книга-игра. Надявам се, че не това е било главната ти цел, ама друго приложение на този "хумористичен коментар" не виждам.

Грешките явно не са оправени. Двете нападения на базата са равностойни. Според замисъла, след провала (или отказа) на "шпионската мислия", може да се пробва десант или унищожаване на базата. Не би трябвало да допуска и трите варианта един след друг, както очевидно става в играта. Най-вероятно не е само сбъркан номер, а липсва текста на цяла препратка или епизод. Не помня. Така или иначе това е клопка.

Не знам за каква "хаус атака" и 4%-ни шансове разправяш един пост по-горе. Ако имаш предвид финалната битка - всичко се свежда до стратегическо планиране. Поставяш си цел и според нея разпределяш силите. Съвсем очевидно е, че противникът няма да ти изпрати писмо с намеренията си. Трябва малко да се помисли всички изходни данни ги има в текста.
Битката е много съкратена заради обема на книгата и е чисто стратегическа, няма "тактики". Само при "Щурец"-а има малко тактически разчет. Трябваше да има "подсказване" в зависимост от успеха на мисите - ама го няма. Отрязах го.

Шангри, ако трябва да оправя нещо карай без загадки. Кажи коя книга (предполагам "Планетата на смъртта"), кои епизоди и какво е сгрешено.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Ян 2014 16:12
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #86201
Господин Миндизов, много съжалявам, че имате толкова крехка и ранима душичка. Човек все си мисли че като сте постоял малко на този форум сте свикнал да ви казват нещата право в очите. Вие обаче се държите като нацупена госпожичка и се оправдавате с издателите. „Видете ли те не ми позволиха да си допиша 4-те изречения, та да знае играча къде ща го пернат риароните”. След кратка справка установих, че препратките 144;244 са оплескани на не едно място което си е чиста техническа грешка за която отговаря автора, тоест Вие и тестера, пак Вие.

Ако отидем пак за финалната битка за какво тактическо планиране говорите. Наистина можеш да избереш кои обекти да защитаваш, но както сам изтъкнахте сте премахнал информацията която би подсказало на играча кои от тях да защитава. В последствие, за да замажете грешката си сте предоставил на играча на напълно случаен принцип да определи реакцията на противника. С което пак се оправдавате с липсата на обем и епизоди и то при положение, че по това време плеяда издава тухлички - варваския бог и тетрадки - шоу на смъртта. Явно проблема не е бил в добрата воля на издателя, а всичко е опирало чисто до мързел от ваша страна.

В заключение: Аз през цялото ревю се опитвах да не издавам, че Щурец е клопка за играча, пък вие благосклонно махнахте с ръка разкрихте мистерията. Сега остава да кажете че и в края на играта се дават точки само око си потрошил Щуреца или че Дракон е в сектор Д2. Много мило от Ваша страна.

Игрите с Вас!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Ян 2014 17:31
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 411
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #86206
Г-н Спасимире, (не Ви знам фамилията, ама то кой ли я знае).
Коментарите Ви за книги-игри напомнят на чалга певица, която се изказва за опера. Изживявате се като водеща на сутришно тв. предаване дето трябва да запълни един час с глупости (Вие май гоните брой постове). Разсъжденията Ви са "верни" като реклама за бързи кредити.

Освен това си позволявате да обиждате като политик-хулиган, ама Вие г-не, нямате имунитет! Нищо не казвате "право в очите", пишете скрит зад 200 км. разстояние с надеждата, че няма да се вдигна и да Ви потърся сметка в Княжево. Вярно е, че съм с "нежна и ранима душа", а не като Вас трол-грубиянин!

Не помня през '90-те години на миналия век да се издавали книга в ИК Плеяда за да знаете какви правила и изисквания имаха.

Въобще не става въпрос за "4 изречения", както си позволявате да пишете, а за 40 - 45 страници. Не съм "премахнал информация", която да е необходима в играта. Казах, и ще повторя - битката е стратегическа, няма "тактически разчети", както за втори път пишете. Вие очевидно не правите разлика между двете, ама запишете си някъде, че има такава. Премахнатата информация оказва влияние на тактиката, която също е съкратена.

Като продължавате да упорствате Вие изпадате в положението на човек, който след като не може да разбере нещо, бърза да го отхвърли и да го оплюе. Очевидно ми завиждате затова се опитвате да пробутате Вашия допотопен "Дракон-балон" като го сравнявате с високотехнологичните космически изтребители "Дракон". Засрамете се!

Признавам, че в книгата има сгрешена препратка (повече от една), ама точно тук всеки човек, който поне малко може да мисли ще се досети, че няма как два пъти да нападнеш изненадващо или да шпионираш вече разрушена база. Хайде малко по-сериозно, моля Ви!

28 Ян 2014 19:35
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #86208

gbm писа: писа:
Шангри, ако трябва да оправя нещо карай без загадки. Кажи коя книга (предполагам "Планетата на смъртта"), кои епизоди и какво е сгрешено.

Да, това е книгата. На лично съобщение ще ти обясня проблема и ако ти се занимава, да го оправиш.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

07 Мар 2014 09:39
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #86994
И тази книга трябва ще да си припомня. Сещам се, че като излезе я четох на няколко пъти и много ми хареса. Първо излизаше от фентъзи клишетата и действието се развиваше в космоса, а май освен "Свръхразум" по това време нямаше други косически книги. После героят беше очарователен авантюрист тръгнал срещу системата. Другите раси, с които работи в комбина също бяха симпатични. Интересното е, че нито тогава, нито сега съм бил някакъв голям фен на "Междузвездни войни", но тази книга наистина много ми беше харесала.

От това, което си спомням изборът на мисии беше доста важен, а финалната битка беше тактически много добре издържана. Много ми беше харесало как освен да победиш беше важно и да го направиш с минимални загуби. Ценноста на всеки живот беше много добре показана в книгата.

Обаче сигурно не само на мен, а и на други хора им е интересно кои все пак са риароните? Сещам се, че си бях изградил теория, че риароните са нещо като ренегати на човешкия род, които са овладели някакви мистични сили и свръх технологии и с тяхна помощ са подчинили други народи. Смятах също така, че риароните в действителност са много малко, но подчиняват посредством психически контрол други да воюват за тях, а освен това правят и биороботи. Абе детски спомени.

Определено ще си я припомням някой ден и може пак да пиша в темата. Може пък теорията ми да не е актуална вече.

Уповавам се на ЛСЧ

07 Мар 2014 16:44
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #87006
Тук е темата за Риароните.

Избери своето приключение

09 Апр 2014 12:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #87814
Интересна книжка, но наистина има липси в сюжета и ...тактическата битка можеше да е на много по-голямо ниво, а не да се разчита на късмета...

13 Юни 2014 17:39
BatBoril
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #90638
Тази книга я препрочетох 2 или 3 пъти последователно ( и още толкова пъти по-късно). Все изникваше въпроса дали да увелича мощта на Скорпионите или Драконите. Вярно че имаше някои сгрешени препратки, но бързо открих кое къде трябва да те изпрати :-) (чист късмет предполагам).
P.S. Илюстрацията на корицата определено влиза в моя топ 5.

30 Окт 2017 01:02
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125217
30-ти сме, та да започвам :) Първо схемата, която е качена в първото мнение е много полезна за разглеждане на възможностите на играта. Хубаво е да се прочете мнението на Вилорп, нищо, че е от преди 2 години, добро ревю е.
Така по изиграването - умрях два пъти абсолютно случайно...на третото изиграване успях да мина играта. Освен случайната смърт с шанс 50/50 не ми харесаха и саламите в началото на произведението (до епизод 54 както е видно от схемата). Джордж е майстор на това да вкарва игра в играта и история в историята (може би последното най-добре му се получава в Мечът на самурая и разбира се във Виртуална полиция). Тук има история в историята, но в нея няма игра и затова е доста линейна... Като я играх за първи път се разочаровах от дупката, която зейва в един момент преди, края, който остава претупан...все пак от форума разбрах, че Плеяда са накарали Джордж да премахне голяма част от историята и затова зейва дупка... Сега като я играх пак ме хвана яд затова, защото е изгубен голям потенциал от една хубава, голяма тактическа битка! Липсваше ми и по-пълен речник/справочник и т.н., двете приложения не ми бяха достатъчни, но това е пренебрежимо...
Така книгата е силно повлияна от Междузвездни войни - илюстрации, корица, цялостен дух (главен герой Хан Соло, помощник извънземен много приличащ на Чубака) - смел контрабандист се замесва с нелегален товар...в крайна сметка се оказва в заговор, който цели да спаси Галактиката от омразните ѝ поробители. Всичко изглежда отчайващо, но не и за нашия герой.
След като се мине предисторията (саламите) нашият герой има задача да разузнае/извърши диверсия/унищожи база на противника - тук нещата са добре развити интересни, дори провалът е завъртян сюжетно като обрат. Харесва ми това, че от решенията на героя зависи всичко! (малко се подразних от директната смърт, но в крайна сметка е логично да нямаш втори шанс в подобни ситуации) Последната битка - кратка е и зависи много от късмета...изгубен потенциал много тук.
Да обобщя - произведението може да се раздели на три части - Предистория - нашият човек още не знае какво му е приготвила съдбата, същинска част - "атаката над база Щурец - нашият човек е вече шеф на супер-секретен бунтовнически легион и има три варианта, за да неутрализира вражеска база и последната част е финалната битка с флотата на РИАРОНИТЕ - тактическа битка. Нашият герой трябва да взима трудни решения, след като му е дошъл акъла в главата от провала в предната фаза.
Като цяло не е лошо произведение, с интересен сюжет, но за мен Джордж има много по-добри неща. Все пак ми беше приятно да я препрочета в рамките на кръжока :)

30 Окт 2017 02:50
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125218
Въпрос и към другите кръжочници: другите 2 подобни КИ на Джордж: Звездни Бойци и Планетата на Смъртта - доколко са свързани с тази, в какъв ред, и най-важното - по-добри ли са от тази, и ако да - защо? Мерси.

30 Окт 2017 09:10
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125219
Не бих казал, че имат, кой знае, каква връзка, ако проявим въображение може да кажем ,че действието в тях се развила няколкостотин години след Легиона.Реално само автора може да каже земната федерация от рейджърите дали е наследник на евентуален успешен бунт тук.Иначе тази е доста по добра от другите две. Тук имаш построяване на флот, атака на база, неочакван обрат и тактическа битка. В другите две имаш, конкретна цел, която преследваш, два три ваанта да я достигнеш и толкова.Бих ги класирал във възходящ ред така - Рейнджърите, Планетата, Легионът.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ейдриън Уейн

30 Окт 2017 12:07
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125236
Преди време бях писал за книжката, сега ще пробвам да пиша отново.

Ти си звезден вълк и контрабандист който се пазари за пари без да имаш представа колко са и дали ще ти трябват*, и каквото и да направиш все пак ще приемеш поръчката. тук се усеща и първия пропуск в механиката на книгата - липсата но кодови дими, които да проверяват миналите ти действия и да се реагира адекватно в бъдещето. След като веднъж си натоварил сто тона уран които изведнъж се оказват само сто тона олово** попадаш на засада в хиперпространството или ако ползваме съвременната терминология, свиваш зад ъгъла с DVD-то*** и се набиваш право на патрулката.
Тук има една приятна разигравка, като ти се дава възможност за няколко начина да се справиш със ситуацията, което е приятно разнообразие, но отново без никаква полза за сюжета занапред, а той те отвежда до организация избрала скромното „Легиона на отмъстителите”. Тук сме длъжни да отбележим, че не си задължен да се присъединиш към легиона, но пък след като ти разкриват всичките си тайни е странно защо те оставят жив.
Приемаш - няма какво да се мотаме и се изправяш срещу узорпаторите на галактическата империя, която преди това е узорпирала галактиката, а именно тайнствените Риарони. След има няма месец идва първата ти мисия и третата блок част от гирата - нападение над база Щурец.
Предоставя ти се възможност за самостоятелна мисия, за проникване с отряд нинджи ли пък за масивен десант над базата, за да задигнеш звездните карти на риаронски флот. Това е и може би най-интересната част от играта благодарение на две сгрешени препратки книжното тяло имаш възможност да минеш и трите мисии, макар че вместо да минеш на 244 правилната препратка е 144 където казват: Браво, продължи напред!
Следва да решиш как да подобриш звездния си флот на база събраната информация**** и... изневиделица лошковците се стоварват насреща си, благодарение на добрата издателска практика да орязва книгите, за да се съберат в предварително зададен обем.
Все пак можеш да вземеш няколко тактически решения, а и Джордж е вкарал система за оценка на играта което би ти дало възможност за преиграване. Липсата на кодови думи и орязването на обема доста е намалило нивото на книжката, но по мой сметки би могъл да достигнеш 950 точки от разрушаване на противниковия флот, ако не и повече, така че в играта си име предизвикателство.
Това е сред първите книги излизащи от фентъзи жанрът и предоставящи ни чиста тактика и космически битки, а ако се решиш да направиш някой и друга глупост играта дори може да се нарече предизвикателна.

*подсказака - няма да ти трябват
**кое е по тежкото?
***То па едно съвремие
****Информация, която можеш да събереш само ако си избрал масивен десант

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

30 Окт 2017 23:49
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125258

psicho_lg писа: писа:
Не бих казал, че имат, кой знае, каква връзка, ако проявим въображение може да кажем ,че действието в тях се развила няколкостотин години след Легиона.Реално само автора може да каже земната федерация от рейджърите дали е наследник на евентуален успешен бунт тук.Иначе тази е доста по добра от другите две. Тук имаш построяване на флот, атака на база, неочакван обрат и тактическа битка. В другите две имаш, конкретна цел, която преследваш, два три ваанта да я достигнеш и толкова.Бих ги класирал във възходящ ред така - Рейнджърите, Планетата, Легионът.

Мерси, явно само ти тук помниш добре всичките три книги, щом никой друг няма мнение. И аз винаги съм смятал, че тази е най-добрата от трите - и това, което съм чул и видял от читателите го подкрепя - та ми стана интересно на какво отгоре Монев я низпоставя.

31 Окт 2017 18:17 31 Окт 2017 20:01 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125278
Играта, никак ама никак не ми хареса - прилича ми на ранна демо версия на книга-игра, а и намесата на Плеяда в посока, орязване на епизоди, очевидно е повлияло още по-зле. Основните недостатъци са, че прекалената линейност, създава усещането, че авторът те влачи нанякъде, без твое участие, което е досадно. Влиянието на Star wars е повече от очевидно и е в дразнещи количества. Диалозите ми бяха повърхностни и наивни, не открих герой с особена привлекателност и дълбочина, въпреки, няколкото извънземни раси, които са включени в книгата - чингуси, крисанти, риарони и пр. Личи си, че това е от ранните книги на Джордж, като положителното е че прави първи опит за развитие на тактическа битка в космоса, а минусът са редица слепи избори. Така например, ако не избереш да разпиташ командира на еп.230, няма да разбереш, че те грози опасност - роботи, дебнещи да те застрелят зад вратата. Авторът обаче изисква да му се довериш, слепешката, макар, че е възможно офицерът да те заблуждава, като ако не му се довериш, следва директната смърт на еп.260. Започва се едно отстъпление, което бележи неуспехът ти да проникнеш в базата "Щурец", като е налице и избор на случайни числа за да се измъкнеш успешно. И въпреки, че си се провалил с гръм и трясък, като слон в стъкларски магазин, следва избор за фронтална атака на същата цел, без Риароните да вземат някакви предохранителни мерки! Системата за оценка на играта също ми се стори не особено балансирана, тъй като независимо от това, че не си разрушил база "Щурец", това не повлиява кой знае колко в крайната ти оценка - само в рамките на някакви си 30 точки. С лекота постигнах финален резултат от 412 точки и то при доста ленивата ми и разсеяна игра, тъй като книгата доста ме поизмъчи с безкрайните си "саламни" епизоди. Твърде претупаният преход към края, също не спомогна за по-голямо удоволствие от играта. Смятам, че Планетата на смъртта* е по-добра от Легионът на отмъстителите, заради по-интересните развръзки на повърхността на планетата и по-добре балансираните възможности за използване на екипировката.
В заключение: Правилно не съм си купил и играл тази книга-игра, като дете. Имах си мой собствен критерий на който дадена книга-игра, трябва да отговаря и следвайки го, не съм сгрешил. И все пак, това е едва втората КИ на Джордж, като след нея израстването е видимо.

* Извинявам се за неточността тук - имах предвид Звездни бойци, но, уви, така се получава, когато възрастни хора, отегчени от КИ, която не им е допаднала, комбинират пресния си прочит с познания преди 24 години!

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, George-AL

31 Окт 2017 19:54 31 Окт 2017 23:12 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
ЛЕГИОНЪТ НА ОТМЪСТИТЕЛИТЕ #125281
Не съм съгласен. играта като цяло е доста добра, има интересни обрати, персонажите са добре развити, накрая има възможност за точкуване - колко кораба си унищожил, колко си загубил и т.н. Разбира се - линейността е неприятна, можеше да се поработи върху диверсията и това да бъде алтернативен вариант, но явно адаша е целял накрая да има мега-слъсък на флотилии и не му е останало място и за успешна диверсия. 30 точки не са толкова малко, от значение е как си се справил с базата, но аз тази игра я имам по-скоро като прелюдия не към Планетата на смъртта (една от най-слабите игри на Джордж по мой вкус), а по-скоор към Звездни бойци - една от най-добрите му книги.
Точно екипировката мен ме изнерви например в Планетата на смъртта - два часа екипиране, не благодаря.
Най-добрата от трилогията за мен са звездните рейнджъри - изчерпва се с висока вариативност - можеш да заходиш към планетата по един начин, или по-друг, да кацнеш в джунглите, да потърсиш местните или да се сбиеш с тях,или направо да направиш десант, или пък обход, да унижщиж само лабораторията или целия комплекс и т.н. Също така имаше много интересна система за оценяван
На второ място слагам легиона - невероятно развити характери, чудесни обрати, добра история и възможност да "ъпдейтваш" флотилията си и накрая - битак с чуждата флотилията. Разбира се - дразнещо е че играта е линейна, това го слагам минус.
Планетата на Смъртта - суперлинейна игра, с много сбъркани препратки, и страшно много г епизоди, който те "режат" и те изпращат на епизод "смърт" или пък ти убиват бойци от отряда. Препоръчвам само за маниаци играещи на най-високо ниво трудност

Зорт, идеята е, че битката се разразява едва ли не броени минути сред провала на диверсията, Риароните няма за кога да се подготвят. Просто викат флота, т.е. целта е по един или друг начин да се стигне до битката.

П.С. всъщност това е третата игра на Джордж М.Джордж, след Господарят на Мрака и Звездни бойци. Не че е от значение

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Джордж М. Джордж
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Today 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Today 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Yesterday 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg