• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Хиперкосмос
/
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
27 Май 2018 17:36
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Topic Author
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127829
Хайде де, дайте мнения струва ли си? :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Май 2018 00:36
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127865
Първи опит - неуспешен - маниакът ме спипа :) Не съм слагал спойлер-таг, защото в заглавието пише СПОЙЛЕРИ!
Взех само един медал D, който носи 10 точки!
Така Проблясък е много интересна, а и на мен ми харесват този тип книги-игри. Та ще напиша подробно ревю като я мина, но на първо четене - това е Щурмберг, Хотелът, но с много повече показатели, което прави играта още по-интересна. Другото интересно нещо е, че освен стандартната история - преследвате убиец, то има и по-голяма вградена в сюжета...(тук малко прилича на Рандеву), защото главният герой е загубил паметта си.
Продължавам!

31 Май 2018 08:08
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127868
Ревю на "Проблясък" от Торо:

www.goodreads.com/review/show/2397347559

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Longshot

02 Юни 2018 12:55
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127880
Втори опит - успешен и то до най-добрия край, но с много малко медали и точки :dry: и до голяма степен благодарение на късмет (и инфо от първото изиграване). Доволен съм, че успях да си отворя 7 от 8-те клетки памет :)
Така Рей Гард ни потапя отново в неговия Хиперкосмос. Този път сме наемник страдащ от амнезия, след като се е сблъскал с космическа аномалия.
Приключението е много, много добро!!! Поредицата става все по-добра и интересна и тук не говоря само като игра, която е на супер ниво, а и вече като история. За разлика от предишните две книги - тук нещата не са толкова взаимствани от филми. По сюжета само ще кажа, че се развива на минен астероид, като някой извършва убийства, нашият герой е закъсал за пари и трябва да реши случая преди да дойдат стражите.
По играта - ами писал съм по-горе, но пак Щурмберг и Хотелът, като освен време имаш 2 показателя (3) и предмети обвързани с тях. Внимателно трябва да се изчисли, което ти трябва и кое не. Хрумката с античийт-механиката с + 10 епизода да проверяваш за някои по-вниматлени детайли е супер добра и работи ... :huh:

Като цяло давам изключително висока оценка и силно препоръчвам и скоро ще се заема пак, за да видя как се правят тези прословути 100 точки :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

03 Юни 2018 01:04
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127890
Мда, все повече разбирам мнението на Торо и се присъединявам към него! Мда...вече като разкостих книгата ...бих я класирал на 2-ро място в поредицата (на първо ми е Генезис) Като смятам, че другите 2 книги бяха доста по-трудни. Има някои неща, които си викаш "ама как така", "ама защо". Мда...има привидна голямо обикаляне, но всъщност трябва да научиш пътят за максимален резултат.
Правя трето изиграване днес, уж вече предвидил нещата, зачерквам и 8-те кутии памет, ранявам гада 3-пъти, разнищвам всичко на станцията и накрая само 85 точки...викам си така не може...нещо ми се губи...
Все пак намерих как се правят прословутите 100 точки (Медали: Nt-5; D-10; O-10; X-25; Cr-25 и Мn-10 се взимат лесно, но дават само 85 точки), за максимален резултат е нужен и медал Y, - 15
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
той се взима като НЕ бива да се ранява противника

медал Mn се взима като се заработят 25 нипси, за целта трябва да се работи заедно с блогъра и да се разреши и другото убийство

медал Cr се взима лесно, като разгадаеш коварството на автора :whistle:

Медал Nt се взима в пещерата със странните същества

О и X са за успешен край и се взимат при всички случаи, а D като се разгадае и другото убийство.

С тези медали се постигат 100 точки!

Доста добре написана детективска история, като трябва доста да се вглъбиш в играта, за да можеш да я изиграеш на максимален резултат.
Яки са препратките към Генезис и Катарзис (вече си личи как ще ги свързва авторът).
Една дребна грешка - на епизод 190 медалът е V, а не W
Четете Проблясъци, наистина добра книга-игра.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata, Longshot

08 Юни 2018 14:51
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127941
Ревю на "Проблясък" в Цитаделата:

citadelata.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%...D0%BC%D0%BE%D1%81-3/

13 Юни 2018 11:47
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127956
С първите две книги авторът се доказа и предоказа така че няма смисъл да се обяснява, че книгата е невероятна. На мен лично ми хареса, че този път не забелязах да има заимствания от филми - т.е. оригинална история. Въпреки че пък предните ми допаднаха много с успешните заимствания ;-) Определено направих най-слабото си първо изиграване на книга от тази поредица. Лутах се безцелно като муха без глава и тъкмо започна да ми проблясва идеята на книгата и ... времето ми изтече. Приключих с потресаващите 5т (медал Естествоизпитател, който всъщност няма отношение към разнищването на загадката ) и отбелязах само една клетка памет. Ако има конкурс за най-слабо изиграване определено съм фаворит ;-) Увлекателен стил, грабваща история, реалистичен сетинг и ... започвам я отново :)

13 Юни 2018 17:21 13 Юни 2018 17:22 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127957
Заемки има, даже човекът си ги е написал отзад при Ачийвмънтите, но не са така груби както преди. Като общо усещане, може би е на ниво с Генезис. Катарзиса ми беше страшно скучен и бутафорен; Генезиса започна добре и се развали накрая, главно заради нелепите сексуални сцени. Проблясъка не е така интригуващ, но няма и изцепки. Прилична книга-игра, особено на ниво игра - има какво да се проучва, изследва, предизвикателна е. Основният проблем за мен тук, както и при останалите, е сухотата на текста и двуизмерността на героите. Въпреки това, книгата ще е интересна за хора, които търсят повече игрова част или обичат да "решават кръстословица". Не вдига и холестерола, като книгите на Моралез.

13 Юни 2018 19:59
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #127958

Meriadoc писа: писа:
Заемки има, даже човекът си ги е написал отзад при Ачийвмънтите, но не са така груби както преди.

Ачийвмънтите са дело на наш Longshot;)

13 Авг 2018 12:21
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #128833
Превъртях я - май.
Реших страничната задача и като докладвах на капитана той си плати като поп показа ми остатъците от маниака, който така и не бях срещнал и ме изпрати по живо по-здраво с 18 нипса за ремонт на плъхолака. При първото изиграване не зачеркнах нито една клетка Памет =)))))))
Второ но не по важност - това е играта която те убива най-бързо и безвъзвратно ако използваш подарения от издателя планшет. това се постига като първата ви локация стигнете ли до обикалянето по картата е бара, отбелязан на планшета като 112-ти епизод. Ликвидираха ме още преди да започна мисията си. Явно никсата си отмъщава за крадеца в ледената цитадела и всеки който ползва екстите и реши да удари едно питие преди началото директно приключва играта.
Иначе има разни медали които можеш да вземеш по напълно безполезен за играта ти начин, като онова със силициевите форми на живот, нещо от рода на безсмислената битка с пришълеца от Генезис, но поне в генезиса му слагаше някаква рана, а тука губиш точки получаваш медал и толкова.

За разлика от другите две книги то поредицата тази не е толкова клиширана и не можеш да кажеш от пръв поглед от къде авторът е задигнал сюжета си. Ако успееш да разплетеш всичко и решиш да не забравяш следва „разказ” разделен на епизоди кое защо и как е станало и самата игра придобива доста повече смисъл и идея. За самия Склъд Шапиро не ми пукаше особено и в един от финалите където сгъваш защото биваш предаден от изина си ми стана изключително забавно, макар доста да се поозорих за тази отрицателна аура. Като цяло това май е най-малко дразнещия изин до момента и вероятно се дължи на това че през повечето време е бил изключван и не знае нищо за каквото и да го питаш. поправям се - знае, че ако те гръмнат от ляво кръвта/нишките ти ще се плисне на стената в дясно от теб.
В книжката също така най-сетне има препратки към другите две от поредицата който са интересни кукички, но без абсолютно никаква връзка със сюжета, просто подхвърлени. Да - шерифа има малко по-голяма роля но това го разбираш чак в увода едва ли не.
Като цяло приятна книжка която бих препоръчал след като си оправите планшета да не ви препраща към 112 а само към 12 =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Авг 2018 23:09 13 Авг 2018 23:16 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #128848
лично на мен не ми хареса. Дотук два опита така и не успях да стигна до положителен финал. Първият път не можах да разбера кой е убиецът. Вторият път работих с блогъра, взех подкупа, хванах човека отговорен за първото убийство и дойдоха ченгетата за мен. Стори ми се нелепа ситуацията.
Скъсах се от обикаляне. Малкото като в "Окото на бога". а уликите - никакви.
Най-досадно ми бе когато в бара се договорих с един тип да ми дойде на помощ, но там има грешна препратка аз го чакам, а той не идва, защото трябва да имам кодова дума, за да дойде, а няма откъде да я запишеш.

ОТ тази поредица най-ми хареса Катарзис - разчупена система, оправени проблеми по уменията, много епизоди, опит да се направи нещо по-така с виртуалната реалност, як екшът. Картинките не бяха съвсем хубави, но какво да се прави
На второ място класирал Генезис - лековата игра, и тук доста екшън, приятни сексуални сценки, хубави рисунки с лек елемент на хорър, иновативен дневник.
и сега Проблясък ми е най-отзад. Само корицата е впечатлваща. Текста е приятен, хвала на преводача, но иначе играта и картинките ме дразнят. Излишно усложняване прекалено много криминале
Казвам това, а всички знаят че харесвам тази поредица!

Истината ще те направи свободен

16 Авг 2018 17:14
asen_berk's Avatar
asen_berk
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #128871
Е стигнах и до Проблясък. Най - слабата от Хиперкосмос.
В края се сетих от къде е взет сюжета. Островът с Юън Макгрегър и Скарлет Йохансон. Клонингът надхитря поръчителя си, въпреки че тук не е точно по сюжета на Островът, но идеята е от там.
Точки събрах 75 от втория опит, стига са ми, даже май съм перфектен. Само ми не стана ясно защо трябва да пиша код за Артефакти.
25 е кода които записах.Мисля че е за следващата книга от поредицата, друго обяснение нямам!
Иначе първия път моето оригинално аз го свитнах още на баржата, но това не беше правилния финал. Стражите ме прибраха и те така.
Втория опит е ясен на всички които са стигнали до там така че няма да влизам в подробности.
Най - слабата книга от поредицата (поне за мен) Хиперкосмос.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, nixata, George-AL

20 Авг 2018 11:04
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #128950

asen_berk писа: писа:
Само ми не стана ясно защо трябва да пиша код за Артефакти.
25 е кода които записах.Мисля че е за следващата книга от поредицата, друго обяснение нямам!

Да, за следващата книга е. Това трябва да е изрично споменато в един текст в началото, освен ако не е отпаднал нещо преди печата.

23 Ное 2018 15:08
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #129908
Най-после и аз да я прочета. Винаги съм си падал по разни космически истории в стил Старгейт и подобни. Като атмосфера е подобна на другите книги от поредицата и ни доближава до надявам се един по-грандиозен финал, където съдбите на всички герои навярно някак се заплитат. (Иначе защо са всичките тези кодове, артефакти и нипси) И тук съответно верния път е само един, чието намиране предполага доста обстойно запознаване с книгата. Играта предлага редица предизвикателства - откриване на всички късчета памет, събиране на максимално количество нипси, разкриване на допълнителна загадка и осъзнаване произхода на героя. Не бих казал, че всичко това е съчетано по най-добрия начин, но поне автора запазва същия стил. А по-конкретно - отклониш ли се от правия път, свършваш в рециклатора за биомаса :dry: Липсва ми един наистина разклонен сюжет с различни, но равнозначни избори. В крайна сметка, я изиграх с удоволствие няколко пъти и отделих малко време за проучване на правилния път. Запазил съм си дневника в очакване на големия финал!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, nixata

26 Мар 2019 09:51
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Проблясък - ревюта / внимание СПОЙЛЕРИ #130905
Прочетох и Проблясък, с което приключих с цялата сган на 2018та.
Това беше единствената книга, която ми се наложи да си купя за да я прочета, но това не ми развали удоволствието :)
След първия хиперкосмос, бях решил да не чета повече нищо от руснака, но заради конкурса ми се наложи. Проблясък ми хареса и то повече от Генезиса. Не съм фен на филми, като пришълеца за това не успях да усетя Генезис, като цяло не съм фен и на филми, в които разследваме убийства, защото няма нищо в тях, което да ми задържа интереса, освен баналния крав в който си изсмукват от пръстите изненадващия обрат. Обаче Рей Гард има готин стил на изказ и книгите му седят убедително и доста по-книги от повечето разказчета. Най вече ми хареса дневника с правила и схгемата на игра, пстоянно да ходя из локациите и да се връщам на тях за да отварям нови локации. Скритите епизоди с улики същоп бяха яки.

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, nixata

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Хиперкосмос
/
Time to create page: 0.097 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност