Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Силно одобрявам този подход!Първо, няма нито един фиктивен избор в цялата книга. Разбира се, някои от тях повлияват само при определено развитие в последствие, така че не навсякъде може да се открие защо е бил от значение изборът. На няколко места изборите дават само парченце информация, което може да помогне на наблюдателните читатели по-нататък, но дори и тях не намирам за излишни. Освен това не обяснявам на читателя неща, които героят му не знае. Т.е., в някои случаи, изборът му може да е оказал влияние, без да е точно видимо за читателя как се е случило (освен ако не разиграе цялата книга). Книгата не цели брой символи, думи, страници, епизоди и каквото и да било. Нямам задание и нямам издател. Историята е разказана точно такава, каквато е била в главата ми и каквато като автор искам да я предам, каквато искам да ви я покажа, без грам раздуване, свиване и натаманяване или комерсиализъм в какъвто и да е аспект.
Ще прочетем, ще видим, ще пишем допълнително . Жаргонът, впрочем, е напълно съществувал и в Средновековието, както сред крадците, така и сред други професии.Относно жаргонът - да, има го. Умишлен е И ще бъде така във всички книги за Котарака. Осъзнавам, че няма да допадне на всички, но се надявам да не е е прекален или дразнещ за повечето читатели. Ако е така, ще гледам да го намаля в следващите книги.
Абсолютна завършеност има само, ако героя умира, а в някои жанрове и това не стига. Предполагам, че имаш предвид нещо по-малко, като промяна на призванието му.Относно края - завършена е конкретната история, която всъщност е само сегмент от живота на Котарака. Абсолютна завършеност на неговите приключения можете да очаквате в книга шеста. Жанрът е "low fantasy", проекто-героите и в другите мои поредици са земни и смъртни, както и всеки бродещ по света на Крея, така че тези, които очакват края на всяка книга да завършва със спасяването на света или поне държавата от поредното зло, ще трябва да прескочат чак към края на поредицата
Не ме радват книгите-игри от първо лице, имам чувството, че не аз определям действието а пича ми разказва какво става. Трудно ми е да вляза под кожата на някой дето казва: аз ще направя това, аз ще направя онова...
Спасе, ти уби рибата с права лопата !
Само да отбележа, аз имах подобно впечатление при КИ в трето лице. Но с времето почнах да разбирам, че и първо, и трето лице са всъщност еднакви, а кой определя действието зависи от изборите !
Да очакваме ли искане и за избори по време на събитието, от които да влияе кодовата дума ?Моето не е точно заяждане, по-скоро недоволство. Едно от най-интересните неща за мен беше свалката с принцесата. В крайна сметка успях да изкарам "заека", но не бях удовлетворен от описанието на сцената. Разбирам, че цензурата се налага за да стане книгата атрактивна и за децата, но може би трябва да се помисли по този въпрос.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas