• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Бойно Поле Земя

Бойно Поле Земя

• 1
  • 1
18 Фев 2015 22:33
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Topic Author
Бойно Поле Земя #101966
По стара традиция, като пипна ангина, винаги си препрочитам старите изтъркани зелени томчета на ИК Вузев.

За тези които не знаят - "Бойното Поле" е Класически Тъп Героичен екшън в стил "Как неукият дивак спаси планетата от пришълците." Екранизацията (по първи том) е меко казано печално известна. Авторът пък, направо има лоша слава (по съвсем други причини). Но ако се абстрахираме от това (и удивителня профанизъм на последния по отношение физиката и химията), историята е писана с удивителна фантазия.

Героите са леко "плоски", всъщност на моменти са толкова плоски, че ми се струва откровено гавраджийство (макар че официалната гавра е десеттомника "Мисия Земя"). Екшъна, както споменах го бива (макар и той да е в стил Рамбо... ами, екшън). А, думата дето търсех е "сетинг". Доста добре измислен "сетинг". Леко захаросан край, ама какво да очакваме от Тъп Героичен Екшън?

По някаква причина крайно непопулярна сред любителите на фантастиката (вероятно заради лошата слава на автора). (Или заради съмнителните качества на книгата.) (Е, никой не твърди, че е Артър Кларк, но...)

Ако някой е попадал на нея може да си сподели мнението.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Фев 2015 23:08
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Бойно Поле Земя #101967
Моето мнение е, че като си хванал тритомниците на Вузев препрочети си пак "Небесните господари". Това е книгата, която никога не омръзва :-)

PEACE & LOVE

19 Фев 2015 00:46
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Бойно Поле Земя #101970
Не знам ...аз съм от феновете на Л.Рон Хъбърт (като изключим сциентологията...все пак той сам си казва: "Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия.") Харесват ми нещата, които пише да нямат дълбочината на Артър Кларк или Айзък Заимов и не са като на Хайнлайн...но поради някаква причина още ми носят добри спомени...може би трябва да ги препрочета, защото наистина МНОГО години минаха от последното им четене.
Препоръчвам Страх като добър представител на жанра хорър.
Войни на светлината е добро също ...чете се леко, има хумор, помощникът е пълен изрод, а историите са повече от абсурдни.
Бойно поле земя - супер епична фантастика, която наистина е доста плоска от към герои и доста ХЕПИ ЕНД (екранизацията не струва), но има доста неща и теми, които са философски и касаят обществото, природата и т.н. Екшън има, а в последната част се разпределя наследството на победените господари, там е хем скучно, хем и увлекателно.
Мисия земя - първият път, когато я четох подходих сериозно и това беше грешка (дори симпатизирах на моменти на главния лош...) вторият път подходих като към пародия на обществото (разбирайте американското) по време на студената война и останах очарован.
Бойно поле Европа ...за съжаление нямам никакъв спомен за емоциите, които ми е оставила тази книжка и сега, дори се съмнявам, дали съм я чел...

19 Фев 2015 02:42
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 518
Бойно Поле Земя #101971
Аз я четох тази книга, докато бях втори курс Хидротехническо строителство. И подкарването на нещата с язовира много ме изкефи. Само това си спомням от книгата. Човекът после има успешна кариера в киното, както и като духовен водач, но за мен като писател е отвратителен. Възможно е и в книгите си да се е кефил как може да напише долнопробна боза и после не само да я продаде, но и да се сдобие с фенове.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

19 Фев 2015 09:49
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 61
Бойно Поле Земя #101975

Monevwww писа: писа:
Не знам ...аз съм от феновете на Л.Рон Хъбърт (като изключим сциентологията...все пак той сам си казва: "Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия.") Харесват ми нещата, които пише да нямат дълбочината на Артър Кларк или Айзък Заимов и не са като на Хайнлайн...но поради някаква причина още ми носят добри спомени...може би трябва да ги препрочета, защото наистина МНОГО години минаха от последното им четене.
Препоръчвам Страх като добър представител на жанра хорър.
Войни на светлината е добро също ...чете се леко, има хумор, помощникът е пълен изрод, а историите са повече от абсурдни.
Бойно поле земя - супер епична фантастика, която наистина е доста плоска от към герои и доста ХЕПИ ЕНД (екранизацията не струва), но има доста неща и теми, които са философски и касаят обществото, природата и т.н. Екшън има, а в последната част се разпределя наследството на победените господари, там е хем скучно, хем и увлекателно.
Мисия земя - първият път, когато я четох подходих сериозно и това беше грешка (дори симпатизирах на моменти на главния лош...) вторият път подходих като към пародия на обществото (разбирайте американското) по време на студената война и останах очарован.
Бойно поле Европа ...за съжаление нямам никакъв спомен за емоциите, които ми е оставила тази книжка и сега, дори се съмнявам, дали съм я чел...

Един от любимите ми фантасти, повечето неща монев вече ги е казал. Декалогията Мисия Земя е култ, колкото до Бойно поле Европа - не беше кой знае какво, тънко книжле за шепа войници, предвождани от харизматичен капитан, който накрая пукна. Оттам най-ярко си спомням, че ги мореше як глад и успяха да докопат и изядат един кон и много се радваха.

19 Фев 2015 19:48
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Бойно Поле Земя #102014
"Бойно поле Европа" - ха, и такова имало!

"Мисия Земя" е мега гаврата. Тайни служби, Флот, Психолози (когато още са правили лоботомия) - всичко под ножа. Екшъна и там не спира, ама и тая поредица може да мине за "боза". :grin:

Ако нещо е писал като хората определено е "СТРАХ". Така и не разбрах дали Лоури просто се е смахнал, и в пристъп на шизофриния е... Е каквото там... :?:

19 Фев 2015 21:47
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 61
Бойно Поле Земя #102030

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

"Мисия Земя" е мега гаврата. Тайни служби, Флот, Психолози (когато още са правили лоботомия) - всичко под ножа. Екшъна и там не спира, ама и тая поредица може да мине за "боза". :grin:

Това си е твое личностно виждане, което не се припокрива с мнението на милиони хора по света. Моля те, не обобщавай, ако обичаш. Отдавна не беше влизал във форума и като за добре дошъл се хвана веднага да хейтиш и тролиш.

19 Фев 2015 21:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Бойно Поле Земя #102032
Не хейтя. :-) Освен гаврата заради самата гавра и екшъна цели 10 тома не блестят с нищо. Ако имаше някаква изначална идея заради която да се пише можеше да мине и с 1-2 тома.

Ама така си е гавра и кьотек заради гаврата и кьотека (това не ми пречи да го харесвам). Само не ми го изкарвай класика, моля. :grin:

(пссс, не говори за стотиците милиони фенове. :O почвам да усещам deja-vu по особено неприятен начин... :O )

19 Фев 2015 22:00
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Бойно Поле Земя #102034
Чак пък да троли... Човекът си има мнение и го казва. И според мен "Мисия Земя" не ставаше, но виж "Страх" е наистина класа. А "Бойно поле Европа" всъщност е една доста смислена книжка, бях я пропуснал навремето и едва наскоро я прочетох и има какво да се вземе от нея :-)

PEACE & LOVE

19 Фев 2015 22:08
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Бойно Поле Земя #102038
Между другото точно в "Мисия Земя" се хванах, че треперя дали Солтан Грис ще успее с всичките си планове и машинации (не съм сигурен дали "чийрвах" за него :grin: ), ама фабулата ме държва в напрежение чак докъм 9-та книга (тогава ли свършваха мемоарите?)

23 Фев 2015 10:26
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Бойно Поле Земя #102204
Аз повече съжалявах Солтан Грис, понеже никога нищо не му се получаваше, както го е планирал.

Roger, roger!

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Литература
/
Бойно Поле Земя
Time to create page: 0.068 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Агамор 4 (3 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Дек 2025 23:44
    • За ценообразуването на книгите-игри (41 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 11 Дек 2025 15:03
    • Флууд (5592 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • 11 Дек 2025 09:18

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност