• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Тъмната Страна на Земята

Тъмната Страна на Земята

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
29 Юли 2012 23:24
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Тъмната Страна на Земята #59692
Чел ли си Варварският бог?
Принцът на Алкирия?
Огнена Пустиня?
Господарят на Зверовете?

Това са най-добрите книги-игри евър за мен - защото имат по три пътя до края. Случват ти се различни неща независимо по кой път поемеш.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Юли 2012 23:27
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Тъмната Страна на Земята #59695
Ако има достатъчен микро-мениджмънт, една КИ може да е линейна като история и пак да е добра. Синът на Пустинята, Небето ви чака и други подобни КИ на Блонд за мен са доказателство за това. :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

29 Юли 2012 23:28
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Тъмната Страна на Земята #59696
Добре Принцът на Алкирия има три пътя,ако беше един път направен на три етапа щеше да е същото без досадното четене на повторения,а дали са най добрите,както казах въпрос на вкус.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

29 Юли 2012 23:41
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Тъмната Страна на Земята #59698
Между другото на мен "Тъмната страна на Земята" много ми прилича на "Операция хаос 2", само дето вместо дете се спасява гаджето.

Формата на Вселената е пустота, пустотата е форма.

29 Юли 2012 23:52
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Тъмната Страна на Земята #59699
Тъмната Страна на мен ми харесва много повече от тези които е изброил Танер, чел съм ги и 4-те. Не отричам, че е линейна, но може би историята е била достатъчно готина за да ме грабне повече, а също и героите. Всъщност в първата част Пълнолуние има различни пътища по които да се мине, там не е чак толкова линейно. Ако минеше по Могул май при отиването към бащата на Мери се биеше със скина, а ако минеше по другата улица май че намираше светена вода или нещо от сорта. Също ако минеш по единият път при връщането срещаш таласъмите и играеш покер с тях, а по другият намираш котка която затъва в някаква локва на злото. Втората част Огнената Врата вече наистина е линейна, може би малко изключение прави частта с лабиринта на джуджетата, но съвсем малко. Въпреки това именно Огнената Врата ме изкефи най-много. Аз нямам против линейните книги-игри стига да са интересни.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mayday

30 Юли 2012 07:09
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 40
Тъмната Страна на Земята #59708
Първата част е страхотна и в нея за линейност и дума не може да става. Затова пък ако се потопите в историята на няколко места наистина могат да ви побият тръпки.
Втора и трета част определено не ми харесаха. Втората си е линейна, а третата е ... експеримент ;)

22 Авг 2014 11:19
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 724
Тъмната Страна на Земята #95264
Любимата ми книга-игра като дете. Страхотна история, която установих, че е така интересна и години по-късно...да не е префектна, но е хубава.
Сюжет:Тъмната страна на земята е разделена на три взаимно свързани истори - Пълнолуние - Ти си 16 годишен тийн...зарибяваш се с невероятно красиво момиче и тя ти е на гости, моли те да я изпратиш...но минава дванайсе часа, а ти имаш кошмари от дете и знаеш, че в нощ като тази (пълнолуние) не бива да си навън. Има доста варианти в тази част и за отиване до къщата на Мери и за връщане, като цяло в 148 еп. са събрани доста приключения...само многото оценки, които остават излишни са малко дразнещи, но не е фатално.
В "Огнената врата" ти разбираш, че Мери е отвлечена и за да я спашиш трябва да отидеш в обречените земи. За целта трябва да убиеш вампир, да вземеш легендарен скъпоценен камък от джуджетата, да хванеш демон и като цяло да се подготвиш за приключението. Линейно приключение, като грешните избори се отразяват само на оценката.
"Обречените земи" е един експеримент, който на мен винаги ми е харесвал, реално това е разказ разделен на три части с тестове между тях. Все пак това е и книга...трябва и да се чете не да се минава по диагонала...
Положителни страни - историята стил Кинг, всяка част е много различна.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Добромир

22 Авг 2014 12:14
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1031
Тъмната Страна на Земята #95269
Тъмната страна на земята - *.ipdf
В каталога е посечена като обикновен пдф, вероятно защото не може да запази увуричението. И да, линка вече е и в първия пост.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Юли 2016 23:40 30 Юли 2016 00:06 от Horacio B. Andreas.
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Тъмната Страна на Земята #116541
Момче на 16, спасяващо красивата си приятелка. Маркетингов удар. Определено е сред водещите причини всички да харесват книгата.
Сега осъзнах обаче колко е дразнеща играта във втората част. Умрях, защото не уцелих къде се крие вампирът. Преди това е имало подсказка, но и нея пропуснах, защото не седнах до красивата девойка, а до стареца, т. е. два поредни избора 50/50. Същото беше и при втората игра на покер, където се печелят пурите. Игра няма, просто два пъти, трябва да извадиш късмет. Всъщност частта е пълна с такива избори. :angry:
Иначе първата част определено е супер, както и разказът накрая.

30 Юли 2016 03:14
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Тъмната Страна на Земята #116543
Не четете тази книга-игра, особено ако ви е била любима като младеж. Стрелях в различни посоки, понякога уцелвах тематиката и това се оказваше достатъчно. Изпълнението често не е на ниво.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

07 Ян 2017 13:59
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 431
Тъмната Страна на Земята #118790
Любимата ми книга-игра. Години след това докато четях "Сейлъмс Лот", се сетих за втората част на книгата. Частта с вампира имаше доста общи неща.

Always Outnumbered, Never Outgunned

15 Фев 2017 19:55
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Тъмната Страна на Земята #119896
Чел съм я и като малък и като голям преди няколко години тоест. И като дете ми беше една от любимите, като я изчетох като по-голям също ми хареса почти толкова колкото като малък. Е няма как да е баш толкова колкото тогава, все пак друго си беше по онова време :).

15 Фев 2017 21:28
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1818
Тъмната Страна на Земята #119897
Феновете на тази книга могат да пробват "Ламя ЕООД".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Super M

20 Мар 2017 23:46 21 Мар 2017 00:41 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 88
Тъмната Страна на Земята #120733
Един от шедьоврите на Майндкрайм и една от брилянтните корици на Плеяда! :hello: Страхотна комбинация!
Игралният елемент е силно свит и доминиран от историята и особено пленителната чисто литературна част в края! Експериментален подход, който носи несъмнен успех, след това многократно Майкъл експериментира в различни посоки, но не винаги толкова сполучливо колкото в тази книга. За последните няколко месеца изчетох доста негови мнения в този форум и у мен се затвърди натрапчивото усещане, че той сам си хейтва старите и всепризнати от фенове(че, дори май и от конкуренцията) за върхови книги. Дори в тази тема - изказване в същия дух. За определеният като "пълен провал" двутомник за Дивия Запад в уводните думи на Невидимата армия, пък нямам думи просто.. Не знам дали това се дължи на "старчески" и уж-помъдрял поглед към младостта или от кривопроявена крайна и нездравословна самокритика, но съм сигурен, че булшинството от феновете не споделят терзнията му.
И още, Майкъл, като запален твой фен още от Изпитанието, ти казвам най-откровено, ако ще и да се засегнеш(което силно ме съмнява): Докато Тъмната страна на земята, Дивият запад или Т.О.Р.Н.А.Д.О.6 са едни от най-добрите ти(пък и въобще) книги игри, с които си си заслужил безрезервно мястото в Пантеона на българската книга игра, то Невидимата армия и Отново заедно са изветряла ракия! Противно на представата ти, че са отлежала. Първите - ще ги препрочитам с удовлствие дори и след още 20 години, другите - нямам намерение да ги пробвам дори за втори път.. Съжалявам, но това е положението.

Все пак за финал, тъй като е първата ми публикация в твоя тема, искам да ти изкажа специална благодарност за всичко хубаво, което си сторил на книгите игри и за незабравимите спомени, които твоите най-добри са ми оставили! :hello:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

08 Апр 2017 15:33
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Тъмната Страна на Земята #121203
За Невидимата армия нямам високо мнение, а Отново заедно си има недостатъци, но вярвам, че при теб Тъмната страна печели главно заради това, че си я прочел в подходящата възраст.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Тъмната Страна на Земята
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Мината на Орките" е вече налична за сва... (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от vikenti
    • 27 Май 2022 14:33
    • Кой какви неща е намерил в нета (665 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • 26 Май 2022 16:34
    • Пролетен базар на книгата 2022 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 26 Май 2022 12:48

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg