• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Бягството

Бягството

• 1
  • 1
18 Юни 2012 13:08
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Topic Author
Бягството #57304
Другия пример за това, как не трябва да завърши една история.

Първата част препрочетох десетки пъти, и ми достави много голямо удоволствие. Неочакван обрат в "ежедневието", малко екшън, залъгване на адвокат, измисляне на хитър план за бягство, още екшън, среща с мистериозна красавица...

Може би краят на първа част трябваше да ме ориентира какво да очаквам във втора и трета. Нямам представа дали автора е планирал историята по този начин от самото начало, но аз лично очаквах същите пропорции на действието и в продълженията. Срещи с контрабандисти, още преследвания, много детайлен и опасен план за грандиозно завръщане и изобличаване на "чичкото с други интереси", както предпочитам да виждам архизлодея. Накрая героят можеше да не получи нищо, освен отмъщение, но този край щеше да е ок за мен, и да пасва повече на началото. Това си представях. :neutral:

Вместо това получихме поредица диалози, илюстриращи залъгвания между героите, и слаб завършек. Жалко. Но може би трябва да виним цялостното състояние на нещата за края на "Бягството" - знаем, че автора е бил в доста обтегнати отношения с екипа на МЕГА по онова време (доколкото съдя по изявления от едната или другата страна). Трудно е да продължаваш да работиш с ентусиазъм на място, където си наясно, че си тръгваш. :neutral:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Юли 2012 16:11
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Бягството #58487
Наскоро препрочетох 1-вата част. Зададох си въпроса какво би станало, ако този разказ беше пратен за конкурса. Ами, сигурно щеше да се бори за 1-вото място с Леидрин и Сикамор. Историята е интересна. Червена точка за ММ за това, че се е опитал да излезе извън зоната си на комфорт с почти тоталната липса на дневник.

Лошо впечатление прави често срещаното разделяне на епизоди на саламчета. Накрая става доста трудно - преобладават епизодите с фатален край, което също не ми харесва.

Приятно впечатление прави това, че ММ забърква героя в сложна социална ситуация (имам предвид "любовния" триъгълник). Фантастиката е само за фон.

Припомних си лесносмилаемия стил на ММ, който сякаш ти нашепва "аз съм твой човек". Хами има подобен и това е една от причините да вярвам в успеха му.

В "няколкото думи" преди разказа пък си личи високопарния извънлитературен стил на Майкъл, който поне мен ме дразни.

04 Ян 2013 22:25
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
Бягството #64885
Току що прочетох втора част. Интересна игра се е получила, която е на преговори и диалози.
Няма почти нищо общо с първата, която беше доста по екшън-тактически ориентирана. Харесва ми тази промяна, но самата игра не е толкова разнообразна.
Приятно впечатление ми направи прехода от единия персонаж към другия. За втори път играя с женски герой (първият път беше с известната Ракса), беше ми забавно.
В трета част засега прочетох само Няколко думи от автора и разбирам, че тя е подарък. На ММ не му е плащано за нея. А от издателство Мега смятали, че самооценката му била завишена. ОХ, мале, що за изказване?!?

knigi-igri.bg/shop/

01 Ян 2015 11:06
Lighthammer
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Бягството #99906
+1 към мненията, че тази история не заслужаваше подобен завършек. Страхотна първа част, посредствена втора и слаба трета. Изглежда като завършване с нежелание.

22 Дек 2022 13:20
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Бягството #141221
Няколко думи и от мен:

retrospectionzone.blogspot.com/2022/12/blog-post.html

Always Outnumbered, Never Outgunned

22 Дек 2022 19:03 22 Дек 2022 19:04 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Бягството #141224
Прочетох и аз наскоро първата част и я намирам за едно от най-слабите неща на ММ. Болезнено наивен сюжет, насилени диалози, напъващи се да бъдат печени персонажи и учудващо - не особено добра логика на изборите. Препоръчвам да я пропуснете.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

23 Дек 2022 01:51
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Бягството #141226
Торо впечатлен съм. Посягаш на една светиня,не те е ли страх да не бъдеш заклеймен като човек говорещ с езика на омразата?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

23 Дек 2022 11:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Бягството #141228
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Безстрашен съм, Рахвин, свикнал съм да си изказвам мнението откровено (макар и понякога дипломатично) и мисля че конкретно в случая с коментари за творчество другото би било лоша услуга за авторите. Някой уважават това, други ме намразват малко или много, но в крайна сметка всеки сам си преценява. Аз не го правя с лоши помисли или омраза и не се интересувам от това кой би го приел по този начин. Специално за Мишо нямам притеснения, първо защото той прави същото по-директно и от мен, второ защото сам е по-критичен към нещата си, аз със сигурност харесвам доста повече негови неща от него самия. А някой фен дали ще се засегне - не знам, това вече ми се струва дребнаво, някой да се обиди, че друг има различно мнение...
Относно конкретика и конструктивна критика, за "Бягството" мога да кажа много, но ми се струва, че проблемите са прекалено очевидни да ги нищим в детайл.

23 Дек 2022 20:15
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Бягството #141229
Разрешаваш ли да ти цитирам отговора?

Бягството е добра идея, лошо изпълнение. Нещото което ме е отказало да купувам списания и сборници като цяло. Ей това Бягство на ММ беше и причината да спра да купувам мегаигра изобщо.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

24 Дек 2022 12:36 24 Дек 2022 12:46 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Бягството #141232
На мен пък първата и втората част много ми харесаха. вярно е, че имаше заемки от Беглецът ( главният герой е натопен за престъпление което не е извършил, принуден е да бяга, среща и супер мацка която му помага.). Да, сюжета е клиширан отвсякъде (включително със супермацка, която е богаташка-бунтарка и веднага припада по главният герой, който е от работническата класа), но това не е непременно лошо. Много от най-успешните сериали като Бягство от затвора се развиват по този сценарий. Бих добавил чудесните илюстрации (между другото Сюзън поне малко като визия прилича на Кали)

За мен обаче третата част не бе домислена. Например в края на втората бащата на Сюзън те информира, че ще разчита да смачкаш конкурента му; а реално в третата Торн и Формън - мисля че това бяха имената - взаимно се допълват като първи приятели и се държат като някакви ментори. на Ник Оказва че, зад Формън реално не стои някакъв могъщ повелител, а Мрежата която контролира целият Интернет живот, но точно Ник не знае това. Излиза че Супермрежата която е нещо Скайнет е могла да поледи стотици бизнесмени от рода на Бил Гейтс и Стив Джобс;* но идват три студенчета - програмистчета и - БАМ - побеждават я! Според мен ММ първоначално не е планирал края, а когато е трябвало да я завършва вече е имал други проблеми и е претупал работата.

Въпреки това Бягството остава за мен от добрите работи на ММ. За тия дето не са добри (за мен поне) като Футболът тактическа игра, Професия Ченге и пр. вече съм се изказвал и няма да се повтарям. Но за времето си ММ имаше доста игри, които бяха на високо ниво и точно Бягството според мен е от тях.

Финалът е посредствен, но предвид трудните отношения на автора с издателството през този период мисля, че това е нормално. Реално за мен истински са само първата и втората част, но не и третата (завършека)

*забележете че Формън и Торт са суперголеми магнати; за тях работят хиляди хора, ужасно много програмисти на високо ниво. И все пак са победени от Скайнет, заедно със стотици бизнесмени като тях въпреки парите и възможностите си!

Истината ще те направи свободен

24 Дек 2022 15:12
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Бягството #141236
Точно Професия Ченге му е добра книга игра, заради нея започнах да го чета отново.

Джордж ти си от тия хора с особения вкус с които е пълен интернет тия дни. Едно време през 1996 интернет беше наистина място като от филмите, накрая всеки си купи компютър и изказа мнение. Лошото е че на тия години на които си дори не съзнаваш колко е зле Бягството...
Пет реда епизоди, всичко е клиширано, самия автор мрази себе си че пише такова нещо.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Бягството
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • Yesterday 23:12
    • Най-слабият български автор. (52 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Etom
    • Yesterday 18:30
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • 21 Мар 2023 10:52

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg