• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
NBA - Краят на коридата

NBA - Краят на коридата

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
09 Юни 2011 19:44
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
NBA - Краят на коридата #15665
Най-много ме стяга сърцето, когато почна да си правя сметки за собствена КИ. Бързо се връщам в реалността, защото нито мога да оформя добър сюжет, нито имам стил на писане (то не че в една спортна книга игра има високо стойностна литература, но все пак). Затова се старая никога да не забравям отговорите на тестовете на Майкъл - те са ми единствения досег с баскетбол в писмена форма.
Теста на Сиатъл е в,а,б,а
Теста на Лекърс е а,б,а,а,
Теста на Юта е в,а,в,в,в,б
Теста на Чикаго е б,б,в,в
Втория мисля че беше б,в,б,а
Такова съвършенство съм постигнал само на няколко теста от Края на коридата.
Един тест на Сан Антонио се решаваше с ключ б,а,б,а,б,а. Но кой беше.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Юни 2011 23:02
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Topic Author
NBA - Краят на коридата #15683
@ Муур: Аз никога не купувах Шейкъли, нито Мърдок. За точките, какво може да се подобри съм съгласен, както и за последната част от мнението ти. Точно така мисля да напиша своята книга-игра, която засега е само проект. Вече имам една зад гърба си, но като си я чета намирам доста неточности и грешки. Все пак е отпреди 7 години :) (Между впрочем не съм печелил титлата в последните си 10+ опита. Престарал съм се с трудността)

11 Юни 2011 20:07
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
NBA - Краят на коридата #15944
Днес постигнах 83 победи на "Пробив в NBA" *rofl*
Отлично постижение, вземайки предвид че броя на мачовете през сезона е осемдесет и два :D

11 Юни 2011 21:40
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
NBA - Краят на коридата #15952
С какъв отбор играеш?

Първо хвърлям три зара за да видя привърженици, забранени и качество на треньора.
Спрях да играя с оценка за привържениците 3.
Спрях да играя с треньор - късмет. Още преди първия сезон знам какво ще купя по-нататък и дали ще ми стигнат парите, отчитайки всички приходи от плейофите и от драфта. Скучно е.
Играя само сделки и няма.
Любимо ми е и забранен играч да ми е Шон Кемп. Тогава не давам и стотинка за престиж, а всичко обръщам на пари. Преди третия сезон имам 30 точки за престиж ако някоя покупка го иска и то без да се насилвам.

Гардове:
Джейсън Кид 1ви сезон
Джон Старкс 3ти сезон
Шърман Дъглас 1ви сезон
Робърт Пек 1ви сезон
Марк Прайс 3ти сезон
Крила:
Алън Хендерсън 1ви сезон
Джон Хол 1ви сезон
Шон Кемп 3ти сезон
4 и 5 зависят от забранените играчи и драфта
Център:
Патрик Юинг 2ри сезон
Айзък Кристи 1ви сезон
ако имам сделки играя за Маркус Камби
ако нямам сделки, имам забранен Юинг или не ми се играе за Юинг - респективно - висока оценкана завършване/атаки през центъра - вземам Кени Стюърт (знам че има оценка 5, но ми се струва много полезен)

11 Юни 2011 22:04
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
NBA - Краят на коридата #15953
Играя с различни отбори, но рядко си правя предварителни планове какви да са играчите. В основни линии знам, кого бих купил, но понякога правя промени в хода на игра. Днешния ми отбор беше следния:

Гардове:
Джейсън Кид 3ти сезон
Джон Старкс 3ти сезон
Шърман Дъглас 1ви сезон
Робърт Пек 1ви сезон
Марк Прайс 3ти сезон
Крила:
Алън Хендерсън 1ви сезон
Джон Хол 3ти сезон
Шон Кемп 3ти сезон
Крис Коул 3ти
Грант Хил 1ви

Център:
Патрик Юинг 2ри сезон
Айзък Кристи 1ви сезон

Не си подбирам параметрите на играта - играя с каквото се падне. Повече вариация има така, в преиграванията.

От центровете-звезди никога не съм играл с различен от Брадли, Кемби или Юинг. Може би има интересни стратегии с по-слабите центрове. Ще им погледна оценките, че не ги знам :)

11 Юни 2011 22:21
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
NBA - Краят на коридата #15956
Аз никога не купувам Брадли - а причината е синдрома Монк - заплата му е 6,5, цената и тя беше на и5, а аз не харесвам такива числа. Изключение правя само за Алън Хендерсън и Айзък Кристи, които няма как да пренебрегна и двамата заедно дават кръгло число.
6,5 + 1,5 цена
2,5 и 1,5 заплата
Примирих се че ако нямам Юинг трудно се постига отлична на завършване с центъра, а 15 на атаки през центъра е направо мечта. Майкъл си признава, че няма как да направиш отлични оценки навсякъде. Играя за всичко без тези две оценки и Кени Стюърт се връзва - център с две качества, който дава точки на покриване и преса, 9 или 10 на защита и е само 5 мил.

11 Юни 2011 22:26
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
NBA - Краят на коридата #15957
хаха познавам един човек, който по същия начин винаги гледа "числата му" да са кръгли.
Аз не гоня атаките през центъра, защото много рядко постигам там отлична оценка, но завършването нямам проблеми да го максимизирам - само Кид дава +5 там, а той е задължителен, освен ако е забранен :)
За Кени не мога да кажа лошо, нито добро - получаваш това, за което си плащаш. Не ми хареса че има нулев принос в нападение, но като защитник е прекалено добър за тази сума, това си е истина :)

22 Юни 2011 17:59
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
NBA - Краят на коридата #16702
За Пробив в НБА:
Днес пробвах да съставя тим от 4ма лидери и се прецаках здраво. Старта беше със забранен Шон Кемп и треньор: няма - игнорирах напълно престижа. Набавих през първия сезон Мич Ричмънд, Джейсън Кид и Робърт Пек, крила - Алън Хендерсън и Джо Фойл и център Айзък Кристи. В началото на втория сезон ми се падна Коби и го продадох за да купя Юинг, а и да имам комфортна сума пари преди сезон номер 3. В началото на сезон три имах 28 м. преди драфта. Падна ми се Дънкън и вместо да го продам го купих. 19м. Жертвах си 3т престиж тъй като не играех за Кемп и качих сумата на 29м. Купих Грант Хил и останах само с 4 милиона и цели 3 позиции, за които ми трябваха играчи. Купих меки китки. Пресата беше средна, тройка или забивка беше средна, далечна стр., завършване и атаки бяха под макса, а защитата беше точно 54. Сега правя тънка сметка дали нямаше да е по-добро да жертвам Дънкан и да си купя - Шърман Дъглас (който след Кид е най-сполучливата покупка сред гардовете), Брент Прайс и Дани Манинг. Щях да вдигна оценката за опит, но нямаше да се издъня за далечна стрелба, завършване и тройка.
Третия сезон така и не го започнах.

За Края на коридата:
Супер много ме ядосва, когато зарът каже че не мога да ползвам Котън, Тейлър и Майлс в един сезон. Победих Никс, но не ми стигнаха 3/4 милиона накрая. Това съм го забелязал и в други книги игри на Майкъл е добавено за да ти е кофти накрая. Бележка от автора в Пробивът: победи нали, а имаш ли кодува дума "фаза" (фаза беше нали), ако да - значи си ОК, ако не - КОФТИ ЛИ ТИ Е? А? А?

22 Юни 2011 19:58
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
NBA - Краят на коридата #16710
Прав си за тестовете, но тази помощ от верни отговори помага срещу Сиатъл и Лейкърс. Юта и Чикаго ме предизвикват да хвърлям кофти зарове - на Юта три пъти минавам през епизода, който дирекшън ти дава 5, а на Юта 7 точки и ето ти го пасив от 6 точки. При Чикаго 6ца на последния цикъл май носеше 6 към 9 за Булс и това по три прави 9 точки пасив. Само от тест няма как да докарам

22 Юни 2011 23:52
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
NBA - Краят на коридата #16746
Предното мнение засяга Пробив в НБА. В тази книга игра съм по-добре подготвен с тестовете и даже нямам грешка.
В Края на коридата дори не съм си поставял за цел да наизустявам тестове.

23 Юни 2011 18:45
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
NBA - Краят на коридата #16803
Радо намирал ли си грешки в тестовете на Края на коридата?

Когато Ню Йорк не прощава

19 Апр 2012 12:39
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
NBA - Краят на коридата #52601
Чел съм 4 спортни- Боговте,Демоните,Коридата,Футболът -тактическа и ги подреждам точно в този ред.Коридата е много изискваща игра и откъм познания за съответния сезон и откъм късмет това я прави много трудна,но пък те държи в напрежение и определено е интересна.Шансът да бъде мината от първи път клони към нулата-да си тотален баскетболен маниак и луд късметлия не е често срещана комбинация според мен твърдящите,че са я минали от първи път са послъгвали докто са я играли и то доста,а ако не са защо подяволите са чели игри трябвало е веднага да отидат до тотото да пуснат фиш,и ако е имало такива вероятно в момента се пекат на някой тропически остров.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

19 Апр 2012 14:18
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
NBA - Краят на коридата #52607
При първия си опит победих в "Краят на коридата", при следващите няколко опита (след десетина години прекъсване) се представям зле и все по-зле. Извод: първия път ми е провървяло при посочването на числа от таблицата, шансът има ужасно голяма тежест за успех в играта

В "Демоните в NBA" шансът влияе много по-малко и главно заради това я предпочитам.

20 Апр 2012 13:03
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
NBA - Краят на коридата #52673
Това май се получава защото няма достатъчно мачове да се изравни статистическата грешка. Аз си играех по домашните правила 3 от 5 със един и същ мач и открих че така шанса не може да те прецака (и без това повечето мачове бяха дали имаш точки на някъкъв пост - неща които вече са решени преди това и няма значение че четеш едно и също)

06 Юни 2014 08:20
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
NBA - Краят на коридата #90168
Продължението на Демоните започва точно от момента, в който си заминава суперагента...
Сюжет: Първата част е финансова и играеш от името на новия президент на клуба. Отново трябва да задържиш двама от играчите от първата книга, отново има шанс да намериш добър колежанин и се питаш, дали да продаваш звездите си или не. Новият момент е тегленето на заем от банка, който трябва да се върне накрая, за да е успешна играта. След кратката финансова част започва същинската...този път като треньор на Демоните. Мачове от редовния сезон по 4 мача от конференция, съответно 2 с тест, 1 със ситуация и един с оценки,ситуация и късмет... Следват плейофите, където новия момент е, че може да си подсилиш отбора с нов гард, крило или център. Мачове със Сиатъл, Финикс, Хюстън и финал с Ню Йорк. системата е на четвърти - 2 с тест, в който има 2 въпроса за оценки на играчите, 1 със ситуация и 1 с късмет.
Положителни страни - големия обем - книгата е много по-добре развита от "Демоните в НБА", изпипана система за игра, наличието на много шанс я прави трудна, но и дава възможност за преиграване, възможността за трансфер преди плейофите, заемът от банката
Отрицателни страни - малко налични играчи не дават много възможности за съставяне на отбор, финансовата част в Демоните беше много по-добра, тук е някак претупана, тестовете ...(дори заклет фен от тогава трудно би се справил с някой от въпросите, които са чисто статистически), но въпреки това тестовете са така направени, че все да може да хванеш някоя точка...но все пак..., шансът в плейофите...да всеки спорт има и въпрос на шанс, но там дори да се справиш с тестовете и ситуацията в последната четвърт ако не ти се падне добър зар губиш мача или го печели...

Като цяло не очаквах, че ще се справя с книжката, но с голям шанс 6 и 7 мач срещу Ню Йорк успях!!! Редовният сезон едвам добутах до плейофите с 56 %...и то заради тестовете, но можеше и да е по-зле. НЕ знам, Демоните ми харесват повече, но Краят на коридата е по-добра в игрови план и значително по-трудна.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
NBA - Краят на коридата
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg