• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Мисия Магелан
/
Коментари за Мисия на Магелан

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
10 Юли 2012 11:31
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Topic Author
Коментари за Мисия на Магелан #58676
Тема за коментари на първата книга-игра (в смисъл на обемисто интерактивно приключение) на страниците на списанието и дебют на един от най-обещаващите млади автори - Хами. Много екшън, добре развити герои... и гадове.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Юли 2012 15:56
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Коментари за Мисия на Магелан #58698
Е, какво да ви кажа - ето ги праховете. Най-накрая. Много ми се иска да ги похваля, но не съм от тия хора. Ако обичате екшъна - ще ви харесат. Ако обичате тихи, спокойни и бавни истории - няма да ви харесат. :)

ПП: Играта може да се играе (почти 100% сигурен съм) и без никакъв шанс. :) Специално за противниците на зара :)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

22 Юли 2012 17:32
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 132
Коментари за Мисия на Магелан #59341
Много амбициозен проект. До голяма степен - добре изпълнен. А обема е просто колосален! :)

Историята е генерична спейс-марин пуцалка, с изследване на мъртви кораби/станции, битки с гнусни био-организми и разправа с подли предатели. Дотук - все неща, които ми хващат вниманието!

За начало, поради обема Хам е бил принуден за използва познатите контролни суми вместо кодови думи. Открихме няколко бъгчета, но като цяло се е оправил много добре, още повече за този обем! Вероятно ще трябват още няколко преигравания, за да се напасне всичко.

Системата малко ме затормози. Когато ММ беше направил "туториъл" с подробни обяснения в първата част на ТОРНАДО 6, това ми се видя излишно, но в случая може да помогне. На няколко места се обърквах дали съм получил поражения, дали съм нанасял поражения и дали "дължа" муниции заради специалните символи. Системата в никакъв случай не е прекалено тежка, но на играча му се налага да комплектова личните оценки на играча, скафандъра и оръжието при чекове, което малко затормозява играта. Според мен първата битка трябва да е като "обучение", така ще е най-лесно.

В играта ми се случиха точно 3 битки, което ме кара да мисля, че повечето арсенал е малко излишен. Иначе деленето на магнитни, енергийни и меле оръжия си има своя смисъл в играта.

Като стил на писане ми стоеше като обикновен сай-фай екшън - на места имаше грешки, имам също минимални стилови забележки - като цяло става.

Определено смятам, че историята страда от недостатъчно описание на света, в който се развива... :lol: :lol: :lol: Не бе, майтапя се. Наличното описание е повече от достатъчно.

Доколкото разбирам от дневника, играта има голям мегдан за преиграване, което е много добре! Задължително я искам на хартия! :)

(Накратко - престанете да зяпате форума и идете да изиграете играта!)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

26 Юли 2012 11:05
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 132
Коментари за Мисия на Магелан #59462
Жокер!

Правете, струвайте, но близкия бой го оставяйте за последно, и то ако няма как да се избегне! Има много добра причина за това!

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Авг 2012 09:33
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Коментари за Мисия на Магелан #60692
Най-накрая прочетох Магелан !!!

Ще направя един бърз разбор - какво ми хареса и какво не :)))

Литература: По принцип такъв вид сетинг ме радва много така, че и историята ми допадна много!
На доста места са описани елементи на самия фентъзи свят, с чиято помощ читателя заформя една по обширна представа за това от къде е тръгнала цялата работа и вероятно на къде отива (особенно последното в частност е оставено на въображението на читателя но мисля че Хама ще ни насочи по нататък :) ).

Персонажи: Може би най-развития от тях е Мей-Ли (или поне на мен ми стори че автора вкарва най-много в нея чрез леки подметки и забележки). Като персонаж мога да я оприлича на Кара "Старбък" Трейс от Battlestar galactica вселената :) - пилот по професия, има нетандартна мисъл, доста закачлива в повечето време, само не е азиатка :D. Предполагам приликата е случайна.
Грифин остана малко загадъчен все още. Очаквах че ще се разкрие как е изпреварил в чин останалите си събратя, като е по-млад от тях с няколко десетки години. Може това е идея за друга книга ?:))
Коморин ми се видя прекалено "изхвърлен" персонаж на фона на останалите. Но това си е мое мнение;).

Система за битки: Интересна смеска между литература, шанс и обикновенна разяма на удари. РАБОТИ!!! Лесна и приятна за игра.
Особенно ми хареса възможността да се играе без зар (не че не съм фен :P, но трябва да мислим и за все още неосъзнатите ^_ ^). В нея има адски много хляб тъй като позволява голяма вариативност.
Като негативи :
- енергията на бронята няма смисъл т.е. дори с най-тежката винаги стига, което прави останалите безмислени (освен в някой ситуации, но силата на бронята ги компенсира).
- Предполагам и че е гълта повече обем като епизоди, но тук най-добре Хам си знае. Всъщност няма да е лошо да сподели, че ми стана иинтересно :)).

27 Авг 2012 09:29
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Topic Author
Коментари за Мисия на Магелан #60719
Мисля, че произведения с такъв обем трябва да се издават на хартиен носител. Като че ли е малко тегаво да бъдат изиграни от монитора. Предполагам, че това е причината това да е едва 5-тия коментар в темата (за Справка - на Хуаранг и Кумихо са над 50). Като цяло, общественото мнение е за такъв тип - "тухли".

Торо обясняваше, че има дори хора, които са Харесали Нарциса, но не им се занимава със Спасението на Аврора заради факта, че може да се намери само онлайн.

27 Авг 2012 17:42
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари за Мисия на Магелан #60728

dredknight писа: писа:
Литература: По принцип такъв вид сетинг ме радва много така, че и историята ми допадна много!
На доста места са описани елементи на самия фентъзи свят, с чиято помощ читателя заформя една по обширна представа за това от къде е тръгнала цялата работа и вероятно на къде отива (особенно последното в частност е оставено на въображението на читателя но мисля че Хама ще ни насочи по нататък :) ).

Дай боже. Като приключа с превода на Пътя на Тигъра със сигурност ще допиша едното продължение.

Персонажи: Може би най-развития от тях е Мей-Ли (или поне на мен ми стори че автора вкарва най-много в нея чрез леки подметки и забележки). Като персонаж мога да я оприлича на Кара "Старбък" Трейс от Battlestar galactica вселената :) - пилот по професия, има нетандартна мисъл, доста закачлива в повечето време, само не е азиатка :D. Предполагам приликата е случайна.

Приликата не е напълно случайна ;) Но не мога да кажа и че Ли е Старбък в азиатски вариант. Или поне не съм го мислел да е така :lol:

Грифин остана малко загадъчен все още. Очаквах че ще се разкрие как е изпреварил в чин останалите си събратя, като е по-млад от тях с няколко десетки години. Може това е идея за друга книга ?:))

Служба => Академия за офицери => Офицерски чин ;)
По принцип мислех туториъла да се развива точно в Академията.

Коморин ми се видя прекалено "изхвърлен" персонаж на фона на останалите. Но това си е мое мнение;).
И е. Но и той си е жива легенда в Империума, така че е нормално героят да го вижда в една по-... по-идеализирана светлина. :)

Система за битки: Интересна смеска между литература, шанс и обикновенна разяма на удари. РАБОТИ!!! Лесна и приятна за игра.
Особенно ми хареса възможността да се играе без зар (не че не съм фен :P, но трябва да мислим и за все още неосъзнатите ^_ ^). В нея има адски много хляб тъй като позволява голяма вариативност.

Общо взето за сега системата се харесва и съответно смятам да използвам подобни комбинации и за напред в "творчеството" си. 8-)
:lol:

- енергията на бронята няма смисъл т.е. дори с най-тежката винаги стига, което прави останалите безмислени (освен в някой ситуации, но силата на бронята ги компенсира).
- Предполагам и че е гълта повече обем като епизоди, но тук най-добре Хам си знае. Всъщност няма да е лошо да сподели, че ми стана иинтересно :)).
- Пробвай да минеш всичко с Матилда, тежка броня и енергиен щит :P
До някъде проблемът е останал от една промяна в системата в последния момент - скафандрите не даваха бонусите си безплатно а на цената на 10 енергия. Тогава вече беше по-интересно. ;) Ако има интерес мога да пусна този тип правила.
- Не просто гълта повече епизоди. Тази система е като вампир за епизоди, който няма насищане. Обичам да се фукам, че епиздите са 500... 60+ от тях са само битката с КиХ.
Освен това е ужасно трудна за систематизиране и гонене на бъгове. Изобщо... не е лесно да се пише по тоя начин. Но ми харесва и мисля, че в крайна сметка си заслужава.

Рони# Мейдей писа: писа:
Мисля, че произведения с такъв обем трябва да се издават на хартиен носител. Като че ли е малко тегаво да бъдат изиграни от монитора. Предполагам, че това е причината това да е едва 5-тия коментар в темата (за Справка - на Хуаранг и Кумихо са над 50). Като цяло, общественото мнение е за такъв тип - "тухли".

Не знам. Аз нямам подобни проблеми, но разбирам, че обществото ни в голяма степен не е свикнало да чете на компютър.

Рони# Мейдей писа: писа:
Торо обясняваше, че има дори хора, които са Харесали Нарциса, но не им се занимава със Спасението на Аврора заради факта, че може да се намери само онлайн.
Аврея ;)
И да. Така е.

27 Авг 2012 22:48
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Коментари за Мисия на Магелан #60735

hameleona писа: писа:

dredknight написа:
- Предполагам и че е гълта повече обем като епизоди, но тук най-добре Хам си знае. Всъщност няма да е лошо да сподели, че ми стана иинтересно ).

- Пробвай да минеш всичко с Матилда, тежка броня и енергиен щит
До някъде проблемът е останал от една промяна в системата в последния момент - скафандрите не даваха бонусите си безплатно а на цената на 10 енергия. Тогава вече беше по-интересно. Ако има интерес мога да пусна този тип правила.
- Не просто гълта повече епизоди. Тази система е като вампир за епизоди, който няма насищане. Обичам да се фукам, че епиздите са 500... 60+ от тях са само битката с КиХ.
Освен това е ужасно трудна за систематизиране и гонене на бъгове. Изобщо... не е лесно да се пише по тоя начин. Но ми харесва и мисля, че в крайна сметка си заслужава.
И да. Така е.

Хам прав си но при положение че дава само 1 бонус... играча ще го ползва само тогава когато обръща везните (т.е. общия брой точки стигат за по добра препратка). Шанса да ти се случи това е 1/6 та на мелее битка (тъй като само един от показателите на заровете слага общия сбор на границата) без да броя случайте където и 6-ца не ти е достатъчна да ти върже.
:)

а Матилда... ми изглежда малко безмислена. Вярно прави големи щети, но според мен карабина М22 Анна е далеч по-добра.

Единствената битка в която Матилда би обърнала везните в полза на играча по видно е тази с голямата гад със 100-те кръв. /мнението ми е базирано на едно изиграване като нямах "Щастието" да се срещна с подкреплението от кобри:)) /

06 Апр 2013 17:46
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари за Мисия на Магелан #71840
Най-вече поради факта, че съм в абсолютна суаша от към муза, седнах да прегледам системата на магелана и да обмисля евентуално олекотяване. По-подробно ще говоря, като имам изчистена идея, но за сега идеите са следните:

1. Премахване на "Муниции" и "Енергия" от системата.
2. Замяна на кодовите числа с кодови думи. С времето се убедих, че това се възприема по-лесно от публиката.
3. Преработване на възможностите за екипировка и статистиките им, за да има смисъл от различни такива.
4. Запазване на основните идеи на бойната система, но автоматизиране на възможно най-голяма част от процесите й.

09 Апр 2013 16:41
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари за Мисия на Магелан #71982
И така, след известно количество концептуални тестове стигнах до малко по-изчистена концепция:

1. Максимално възползване от формата.
Мисия Магелан е електронна КИ. Което ме освобождава от оковите на обема. Ако искам може да стане и 300 000 думи (не че ще достигне толкова де).

2. Опростяване и изчистване.
Запазват се показателите на героя (Физика, Психика, Ръкопашен Бой, Стрелба, Пилотиране, Практик и Инженер), с намалени стойности се запазват двата ресурса (Здраве и Разум, които вече са равни на удвоения базов показател), като функцията им ще се разшири леко.

Запазва се количеството оръжия и скафандри в системата, но се премахват част от статистиките им. На тази промяна ще отделя малко повече място, защото е по-комплексна от останалите.

На първо място момента с избор на оръжие, което модифицира атаката на героя остава. Все още ще има сериозна разлика между това да атакувате някой с автоматична карабина и малко лазерно оръдие. Запазват се и точките щета на оръжията, макар функцията им да се променя.
Премахват се мунициите и енергията.
Преработват се бонусите на скафандрите, премахва се статистиката Усилване, всички бонуси вече са пасивни.
Остава избирането на екипировка в самото начало на играта.

Самите битки обаче ще преживеят сериозна промяна. Поредността Избор-Проверка-Резултат ще се запази, но смъртта на противника ще се определя от няколко скрити фактора, а не от точките му за Здраве.
На първо място е съотношението Броня (противник) - Щети (герой). Щом е достигнат момент в който Грифин все пак успява да уцели противника си в края на епизода се преминава на нов епизод, според щетите на оръжието, в който противника е мъртъв, ранен или просто му няма нищо и битката продължава по съответния начин. Признавам, че не съм на 100% сигурен дали няма да завърша раздувайки проклетата книжка с още 300 епизода заради тази система за битки, но... ще видим.

3. Временен Код.
Дам, това е новата променлива в играта. Временен Код (ВК), който се натрупва при определени решения и се занулява, щом стане ненужен. За сега е просто експериментално тестване на концепцията, но определено е част от "енджина" ако мога така да се изразя.

4. Мей Ли.
За нея важат всички промени по-горе (засягащите я такива във всеки случай). Може би ще се добавят един-два нови сегмента с нея. Не съм 100% сигурен дали има хляб за това, но ще поживеем и ще видим.

5. Празни епизоди.
Най-вероятно ще има доста. Почвам писането на чисто (естествено ще използвам стария си текст където мога, не съм чак толкоз луд/талантлив) с подготвена схема за 1000 епизода. С времето мисля да се погрижа да ги запълня до край, добавяйки изрязаните от първоначалния вариант сцени.

ПП: А и щото е свободен продукт, може пък и да успея да натъпча някакви откраднати картинки :)

09 Апр 2013 16:50
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Коментари за Мисия на Магелан #71983
Какви картинки ти трябват да се пробвам да помогна.

Избери своето приключение

09 Апр 2013 17:05
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари за Мисия на Магелан #71988

SatanicSlayer писа: писа:
Какви картинки ти трябват да се пробвам да помогна.

Нищо кой-знае какво. Както казах - може би ще свия разни неща от някъде.

09 Апр 2013 17:15
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Коментари за Мисия на Магелан #71989
Мога да се опитам на Фотошоп да ти направя някакви фотореалистични планети, тук там с някое корабче покрай тях.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

09 Апр 2013 17:17
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари за Мисия на Магелан #71990

yoyovec писа: писа:
Мога да се опитам на Фотошоп да ти направя някакви фотореалистични планети, тук там с някое корабче покрай тях.

Седни и ми направи череп, пищов кръстосан със сабя и корабно оръдие за Вълните 2 по-добре ;)

20 Авг 2014 09:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Коментари за Мисия на Магелан #95124
Нед, ти не каза ли, че си ги разкарал разниге символи за щети и други паразитни знаци? Гледам че ги има оставени в дневника.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Мисия Магелан
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg