Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Нахвърлям спонтанни идеи след доста повърхностен преглед на дневника:
1. Огнехвъргачка.
2. Електрошок
3. Биорадар (за засичане на вражески единици в близост)
4. Някакво безшумно оръжие за поразяване отдалече?
И аз нахвърлям без да съм много наясно.
Звукова пушка
Ултразвукова пушка
Лазерна мрежа
Импровизирам още:
Химическо/биологично оръжие (гранатомет, граната, бомба, не знам) срещу тежкобронирани войници. На базата на някаква киселина, която разяжда бронята, но не и оръжието, което я изстрелва?
Нямам идея човек, аз съм технологично неграмотен (първо), нямам представа какво се случва в книгата и къде се развива действието (второ). Възможно е изобщо да не могат да съществуват/функционират подобни неща.
Звуковата и ултразвуковата пушка си представям, че действат на определени високи/ниски честоти с насочено излъчване и може да доведе да увреждане на мозъка/ступор/рандъм други неща без да те усетят други хора.
Лазерната мрежа е мрежа, ъъъ... от лазери!
Имаше една такава в Кубът и май и някъде другаде. Можеш да си я доизмислиш как точно фукнционира.
П.П. Антигравитационно оръжие
Някакви допинги за теб или mind control за противника?
Примерно да се набузиш с як демидж, но да ти пострада health-ът?
А за mind control-а: примерно при успех някой от противниците ти да мине за кратко време на твоя страна или да атакува на рандъм всичко наоколо?
Наноботи, дето ядат пластмаса или метал.
Оръжие, което използва самоделни патрони - от пръст, пясък, сняг и т.н. Предимството е, че не се нуждае от амуниции.
Оръжие, което изстрелва високоскоростни стружки. Те преминават през отвор в тялото и смилат абсолютно всичко вътре между кожата и костта, което е с определено съпротивление или плътност.
ХААРП, естествено. всички зли империи го имат.
Лъч или поле, което задейства коагулационната система на хората от разстояние и предизвиква ДИК синдром.
Пистолет, който сам изчислява траекториите на проектила, като взема предвид рикушетите в околни предмети.
Имаше го в книга на Дан Браун. вероятно си я чел.
ХААРП е система за контролиране на времето, прави градушки, земетресения и прочее.
ДИК на български е дисеминирано вътресъдово кръвосъсирване. пръво се образуват тромби, които правят инфаркти навсякъде по тялото, а после, ако не си умрял, свършат факторите на кръвосисирването, кръвта вече не се съсирва и почва да тече отвсякъде. бая гадно.
ДИК?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas