• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
30 Дек 2015 10:55
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Topic Author
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111280
С малко закъснение (компютърът ми беше на ремонт една седмица) ето и обещания подарък за Коледа:

Пътят на Тигъра - книга 2 "Убиец" на ipdf и .epub

dox.bg/files/dw?a=599e6a01cc

Отново хиляди благодарности на всички участвали и помогнали да се случи този фенски проект. :hi:

<!-- ia0 -->three final.jpg<!-- ia0 -->

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
411_e3a893c69fe163635e6dd95efb6b6c7a.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Дек 2015 13:00
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 728
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111282
Страхотно! Пуснах и новина. :-)

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

30 Дек 2015 13:11
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111283

nixata писа: писа:
С малко закъснение (компютърът ми беше на ремонт една седмица) ето и обещания подарък за Коледа:

Пътят на Тигъра - книга 2 "Убиец" на ipdf и .epub

dox.bg/files/dw?a=599e6a01cc

Отново хиляди благодарности на всички участвали и помогнали да се случи този фенски проект. :hi:

<!-- ia0 -->three final.jpg<!-- ia0 -->

Евалата. Като пуснете лимитираните бройки на хартия, да не ме забравите, ей. Специално ти и Вилорпа.

30 Дек 2015 13:18
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Topic Author
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111284
Най-вероятно във файловете ще има пропусната някоя и друга техническа грешка. Моля, който каквото забележи да го пуска на ЛС, за да се отстрани във файла към Джордж. :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

30 Дек 2015 19:03
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111295
Чудесно :-) Настана време Отмъстителя да се развихри!!! И хартия!!! :-)

30 Дек 2015 21:39
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111304
Страхотно ме изненадахте. Тия дни съм при тъщата на гости и си бях свалил тука от форума 4-те pdf-а от пътя на тигъра да си ги припомня, а сега и бонус излезе :D
Обаче мисля да отворя една дискусия за правилата на играта, дето са ми супер объркани и общо взето я играя като винаги излизам победител, без да хвърлям зарове.
Нямам под ръка хартиената първа книга дето Уейн я издаде и не мога там да сравня, но във фенското издание нинджата нанася 1 зар щети, докато в старите книжки щетите се формират, като към цифрите за проверка на удара се добавя един зар и така на практика щетите са 3 зара. Кое от двете е правилното?
После другото дето ми е непонятно са точките за удари с ръка, крак и хвърляне. В старите правила пише, че числото от заровете при опит за удар се прибавя/изважда от общите точки и толкова. Не става ясно за какво служат. Въпреки че в примера пише, че трябва да се прибавят към заровете за проверка на удара, обаче те веднъж като станат +10 от там нататък би било безсмислено да се правят проверки. Обратно ако нямаш късмет и станат отрицателни, на практика нямаш шанс в никоя битка.
Бих искал да чуя вие как тълкувате тези правила.

30 Дек 2015 22:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111312
В четирите книжки на Еквус арт са сбъркани правилата за битка. В Убиец са правилно изписани.

Избери своето приключение

31 Дек 2015 00:04 17 Май 2016 01:25 от ringlas.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 233
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111319
Огромна благодарност за всички които са работоли по проекта - преводачите, редактора, коректора и художниците! :hi:

Именно в резултат на тяхната работа, възтържествува справедливостта и българските фенове, най-сетне дочакаха Пътят на Тигъра като цялостно издание. И с качество което заслужават. С най-добрите и запомнящи се стари илюстрации на Емилиян Станкев и с няколко нови от Светлана, които заслужават само добри думи. Това издание особено контрастира със западните аналози на Мегара ентъртейнмънт в книга 0 - "Нинджа" и книга 7 - "Изкупител", които са провал (като качество на издаването) във всяко едно отношение. Но за тях ще изразя налегналото ме възмущение, където му е мястото!

Две думи за правилата: При удара с ръка, щетите винаги са един зар, който се изважда от издръжливостта на противника, а при удара с крак щетите вече са 1 зар + 2. За съжаление в старите издания това бе преведено погрешно и то доведе до изиграване на геймплея по изкривен начин. Точките за удар с ръка и удар с крак също бяха омазани в първоначалния преводен вариант на "Еквус" - вероятно заради това, че са превеждани от италиански (не че е особено извинение, но не е работено по оригинала все пак), като беше изписано, че винаги трябва да прибавяш или вадиш полученото число от точките си за удар с ръка, когато се опитваш да удариш своя противник. Това доведе до тълкувания от типа на изложеното от Орк и до ново влошаване на геймплея с неприложими правила. А истината е че на изключително малко места в текста има бонуси за удар с ръка, които се прибавят или изваждат от сбора на заровете когато се опитваш да удариш противник. В този смисъл в книгата "Отмъстител", издадена от Уейн, преводът е точен, както и в настоящото издание "Убиец". Така, че прилагайте тях и не се колебайте повече!

Разбира се, ще се радвам да участвам и в книжната версия на "Убиец", но по този въпрос освен да се повторя, друго не ми остава. Затова само ще помоля Спас да вилорпира нещо по въпроса след празниците. :wink: Тъй де, книгата е в наличност, какво се чака !?!

"Intellect is invisible to the man who has none".

31 Дек 2015 00:16
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111321
И аз имах бегъл спомен, че в книжката от Уейн правилата за модификаторите на удари са по-различни, обаче я нямам под ръка, за да проверя. Но във убиеца дето сега го изтеглих, правилата също са объркани. Даже във примера дето се привежда, при неуспешния удар, точките за удар с ръка ставали -5 и трябвало да се наваксат. Което е малко невъзможно ако при следващата си атака с ръка извадиш 5 от заровете, ще се закопаеш още по-надълбоко.

01 Ян 2016 18:21
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111387
Хора, значи докато я изследвах Асасина, установих още няколко грешки освен правилата.
1. В планината при таласъмите се намира един месингов пръстен, който никъде по-нататък не се използва, въпреки че изрично се отбелязва да се запише в дневника. Дали тоя пръстен не дава + някой модификатор?
2. При битката с бандата на Касандра в разклоненията има опция за прибавяне на 1 точка към модификатор по избор. В едно от разклоненията се казва изрично че е само за тази битка, в другите това е пропуснато и човек може да се заблуди, че бонуса е за постоянно.

02 Ян 2016 00:42
Peter Lee
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111416
Книгата е чудесна, благодаря на всички, работили по този фенски проект. :-) Сега ще ги почна от първата още. :-)
Това издание що ми изглежда по- качествено направено от мекицата на първа книга на Е. Уейн. :grin: :grin:

02 Ян 2016 12:41
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111426

Oрк писа: писа:
И аз имах бегъл спомен, че в книжката от Уейн правилата за модификаторите на удари са по-различни, обаче я нямам под ръка, за да проверя. Но във убиеца дето сега го изтеглих, правилата също са объркани. Даже във примера дето се привежда, при неуспешния удар, точките за удар с ръка ставали -5 и трябвало да се наваксат. Което е малко невъзможно ако при следващата си атака с ръка извадиш 5 от заровете, ще се закопаеш още по-надълбоко.

В книжката "Отмъстител" правилата са преведени както трябва с една добавка, която ще посоча по-долу. Там не е включен примерът за който ти говориш. Той идва от старите издания на "Еквус арт" и очевидно е в резултат на изначално неправилния превод от италиански на български. Твърдя, че такова чудо няма! За да се онагледи обаче какво имам предвид с оригиналният текст, то ето го е и него: (Вземам го директно от книгата "AVENGER!" на Марк Смит и Джейми Томпсън, илюстрована от Боб Харви, издание на Knight books от 1985, Ninth imresiion 1990):

PUNCH

You will be told what defence number your opponent has against a punch. Toll two diceq and if the score is higher than his or her Defence numberq you have successfully punched yout opponent. In this case, roll one more die. The result is the amount of damage you have inflicted on your opponent. Subtract it from his Endurance totals. If this has reduced yout opponent`s 0 or less, you have won. When your opponent attacks you, you will be given your Defence number for that combat. Roll two dice, if the score is greater than this numberq, you have been hit. The ammount of damage inflicted upon you depends on the opponent and will be noted in the paragraph. Usually in the format of Damage: 1 Die +1 or 2 Dice or 1 Die +2. Simply roll the required number of dice and add the number given. This is the total damage inflicted upon you. However before before you subtract this score from your Endurance, you may choose to try and block or parry the attack (see Block).

Punch Modifier

Whenever you make a "Punch Roll" to determite whether or not you have successfully struck an opponent, add or subtract your Punch Modifier. This Modifier reflects on your skill in using the punches of the Way of the Tiger. You begin with a Punch Modifier of 0, as noted on your Character Sheet. This will rice as you prgress in the Way of the tiger and may change throughout the adventure.

KICK

The kick and the kick modifier work exactly as the punch, except that when you roll the dice to determine the damage you inflict, add 2 to the dice - a kick i s more amazing than a punch.

И така! С оглед оригиналните правила става ясно, че пънч модифайъра не е някакво изваждащо се или прибавящо се от точките ти за удар с ръка (или крак) число, а просто временен показател, указващ напредването ти в Пътя на Тигъра, като цяло. То може да е в твоя полза или пък не и съответно да те улеснява или затруднява при удара на противник. Тази система е много по-трудна от погрешно посочената от "Еквус арт", защото в нея се предписваше ако си ударил противника (преодолявайки защитата му) към вече полученият сбор от двата зара да се прибави и един зар за щети. Което водеше обяснимо до много по-лесна развръзка в боя и елиминиране на противника. При оригиналните правила, нещата стават два, а даже и три пъти по-трудни и ще се иска бая вътрешна сила, особено при някои противници. Макар, че тя си е все така 5! Лично аз не се осланям много на Блока, както защото е трудно да се хвърли съответното число (по-малко от твоята защита в боя), така и защото даже и при успех, влече допълнителни негативни последици - вадиш 2 от нивото на атака само в следващия рунд (малко КМ жаргон :grin: ) т.е. трябва да хвърлиш бая силно число.
В "Отмъстител" (изданието на Уейн) например е посочено, че всички добавки се натрупвали - ритникът обичайно причинявал 1 зар + 2 щети, а след успешно хвърляне той вече причинявал 1 зар + 4 щети, което не е илюстрирано с подобен пример в оригиналният текст, но следва да се отчете, че има логика с оглед на общите правила. Така, че тази добавка тук, не вреди на провеждането на битките, както в преводът на "Еквус арт".

По отношение на другите неща които е посочил Орк, ще отбележа следното:

По т.1: Сигурен ли си, че месинговият пръстен не се използва по-нататък, в някоя от следващите книги от поредицата? Ако даваше модификатор, то това следваше да отбелязано изрично в текста. Признавам, че сега нямам време да изиграя Тигъра цялостно!
По т.2: Дай ми епизода с разклоненията за да ги проверя в оригинала и ще мога да ти кажа повече, че да не ровичкам...ако има евентуален пропуск или грешка в превода, съм уверен, че Никсата и останалите, ще коригират своевременно нещата, преди излизането на хартиената версия. Така, че всяко сведение в тази насока е ценно. :hi:

02 Ян 2016 16:05
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111433
Я, каква тема имало тук. Поздрави и благодарности на всички, направили я възможна.
Ако ще се печата на хартия - МОЛЯ, смятайте и за мен екземпляр :flag:

02 Ян 2016 20:08
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111435

Zort писа: писа:
По т.1: Сигурен ли си, че месинговият пръстен не се използва по-нататък, в някоя от следващите книги от поредицата? Ако даваше модификатор, то това следваше да отбелязано изрично в текста. Признавам, че сега нямам време да изиграя Тигъра цялостно!
По т.2: Дай ми епизода с разклоненията за да ги проверя в оригинала и ще мога да ти кажа повече, че да не ровичкам...ако има евентуален пропуск или грешка в превода, съм уверен, че Никсата и останалите, ще коригират своевременно нещата, преди излизането на хартиената версия. Така, че всяко сведение в тази насока е ценно. :hi:

Примера за който говоря е в "Убиец" - PDF-а с втората книга дето сега по коледа я пуснахте. Там са сбъркани правилата.

По т.1 - проверих с търсачката PDF-овете и не излезе в никоя от книгите.
По т.2 - еп.198 само за конкретната битка; еп.399, еп.418 - без пояснения;

В игрите е добре когато има промени или се добавят/губят предмети, те да са с удебелен или пък наклонен шрифт. Изобщо поясненията, дето не са част от игровия текст трябва да се различават.

02 Ян 2016 22:33
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Пътят на Тигъра, книга 2 "УБИЕЦ" #111437
Да, знам за коя книжка става дума. Не съм участвал при нейния превод, но това сега не е от особено значение. Важното е да се нанесат нужните корекции, преди книгата да види бял свят, като печатно издание. Принципно си прав - сега проверих и наистина има неправилно превеждане на игровата ситуация в епизодите, които си посочил. Във всички тях - 198, 399 и 418 е посочено само простичкото: You may add one to the Attack modifier of your choice. Което ще рече, че можеш да прибавиш една точка по твой избор или към удар с ръка или към удар с крак или към хвърлянето. Тъй като в текста не е указано друго, то следва, че тази промяна е за постоянно. Указаното в епизод 198 (в електронното издание на "Убиец"), че това следва да се направи само в конкретната битка, не намира опора в текста и не виждам защо е така при положение, че нямаме нещо от типа на You may add one to the Attack modifier of your choice for the current battle например.

За пръстена ме хвърляш в тиквите! Дай ми епизода на който го намираш за да видя дали там няма нещо пропуснато (добавено), което да изменя смисловото съдържание, респективно да води до определяне на модификатор (което не ми се вярва) и обещавам когато почна да играя по-сериозно, да обърна специално внимание на това обстоятелство. А препоръките ти относно поясненията, които би следвало да има относно правилата на играта, предмети и пр. като се отделят с различен шрифт е резонно и сигурен съм - ще бъде обсъдено от екипа при бъдещи преводи от Пътя на Тигъра. :-)

Благодаря ти за така посочените пропуски - по препоръка на Никсата, ще ги засиля към Джордж ( :grin: ), а останалите: Експлорвайте и изпращайте конкретните си впечатления и забележки, даже и да са от редакцинно или коректорско естество - за да имаме възможно най-прецизен текст на хартия, когато му дойде времето.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Бойците на Кунг-фу (15 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от BERSERK
    • Today 16:18
    • Филми - общата тема (1048 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • Today 16:14
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (41 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 14:24

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg