• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството.

• 1
  • 1
27 Май 2021 07:28 27 Май 2021 07:29 от qrsoft.
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138139
Вече споменах в темата за мета издателството, че една от дейностите е да се подготвят продължително различни рекламни изображения, които да представят части на начинанието. За момента на какво ще се отпечатват тези изображение и къде ще се представя и как да се финансира всичко това не е на дневен ред. Наистина няма смисъл да се слага тигана, докато рибата е още в морето - първо рекламните изображения и реализиране на представяните функционалности, а чак по-нататък вече трябва да пристъпим към търсене на практическото им пласиране.

Една от рекламите която вече беше спомената в другата тема е тази, чрез която да се рекламира текстовия редактор за книги игри. Това е важно, защото много по-добре е първите му потребители да са напълно начинаещи в бранша автори. Наистина не е добре да се експериментира с хората професионалисти в писането на такива книги игри, а за начинаещите това е нещо напълно нормално.

И така поставям началото на примерен рекламен плакат с представянето на направената до момента функционалност. Това трябва да е само част от рекламата, която да показва какво е правено за епизодите. Естествено думите не следва да се обясняват точно на място, а трябва само да събудят интерес сред зрителите. Това не е част от рекламата, а само схема загатваща евентуалното бъдещо изображение.

Прикачени файлове:
epizodi.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Coblin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Май 2021 16:12 28 Май 2021 16:13 от Леден Дракон. Причина: Добавяне на отговор.
Леден Дракон's Avatar
Леден Дракон
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138161
Питах оттатък, питам и тук: Какво е заданието на проекта? И по какъв предмет е?

Правиш плакат на нещо незавършено с идеята, че няма да се ползва (плаката). Без да се засягаш, но това е това си е точно поставяне на тиганЯ на огъня, докато рибата е морето. Реклмата трябва да е свързана с функциалността. Или с тази, която ти е по концепция, или с тази, която е готова. Предвид, че текстовия ти редактор е в ранна alpha, значи е добре да се залегне на предвидената функционалност. Маркетинг съм учил относително малко, но до колкото си спомням: Типът на рекламата трябва да отговаря на таргет групата. Форматът на реклмата трябва да отговаря на мястото, където ще се помещава. Горното кръгче със стрелките... малко ми напомня на иконката на джендерастите или на феминистките... Без да се обиждаш.
Когато обмисляш рекламите, замисли се колко пъти си виждал реклама на ферари или на ламборгини по телевизията*. Не казвам, че КИ са като споменатите марки трактори. Казвам, че рекламите трябва да са съобразени с мястото им.

*Отговор:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Имат реклами. Във филми, където ги показват като суперколи или като прерогатив на богатите и/или влиятелните

На коляно пред народни свети жертви!
На нож за защита на Родината!
Мечове – вън: За Майка България!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

28 Май 2021 19:59
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138167
>Форматът на рекламата трябва да отговаря на мястото, където ще се помещава.
Много добра забележка на място. Относно таргет групата това са желаещите да станат писатели на книги игри. Относно мястото - по-добре ти дай предложения, защото за момента не съм мислил в това направление, а и за разлика от теб маркетинг не съм учил дори и малко.

>Рекламата трябва да е свързана с функционалността.
Точно това съм показал на схемата. Имаме възел "Епизоди" и от него се посочват някак функционалностите "Групиране", "Етикетирани" и "Подбиране". Това всъщност са единственото реализирано до момента.

>Горното кръгче със стрелките... малко ми напомня на иконката на джендерастите или на феминистките...
Това което представям реално не е част от рекламата, а е само схема на съдържанието, което трябва да се помества. Човекът художник, който в бъдеще ще прави рекламата сам ще си реши кое как да разположи, стига основното съдържание да е представено. Естествено е, че едно семпло кръгче не е тематично свързано с книгите игри - трябва нещо по-впечатляващо...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

03 Юни 2021 08:44
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138222
Прилагам едно допълнение към рекламния плакат, който трябва да представя текстовия редактор за книги игри, който правя.
bazovoto.png

Отново да отбележа, че това не е крайно или дори междинно изображение, а е само схематично представена идея на част от евентуалното съдържание.
Прикачени файлове:
bazovoto.png

03 Юни 2021 10:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138224
Книги-игри, с тиренце.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: qrsoft

03 Юни 2021 10:56 03 Юни 2021 10:57 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138225
Да споделя, че макар да не работя в рекламния жанр съм напълно съгласен с Ледения.

Първо се подготвя продукта, като се съобразява с целевата аудитория. Преценява се с колко пари разполага авторът, колко може да задели за редактори, художници, реклами. Или пък създава продукта, без идея и после сума ти време обикаля по издателства.
Обясненията на qrsoft са неясни и неразбрани, той слага каруцата пред коня. Първо какви са тези метафирмени образувания. Второ къде слага работния процес? трето по какво различава издателството от мета-издателството. Да, тестов редактор е нужен, но той нужен на доста късна фаза от проекта.

Реклама няма как да има ако нямаш пари и не си наясно с аудиторията си. Рекламата често зависи от взаимодействието между илюстратора, автора и издателя. За пример ще посоча Българ, където дълго време в центъра на книжарница "Петър Берон4" имаше огромни плакати на Българ.
Реклама може да се прави по много начини, включително и по Интернет, но трябва да е обмислена. Струва ми се, чев главата на на qrsoft цари хаос, нещо е видял някъде, нещо е чул. Нека ни демонстрира на практика, как си представя идеите си, ако са добри всички ще го последваме.

Истината ще те направи свободен

03 Юни 2021 19:10
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138235
George-AL за рекламата целевата аудитория е пределно ясна, а по отношение на място помолих ледения да даде идеи, но той изчезна.

Иначе рекламата си се прави точно в правилната последователност. Първо се създава заданието, а то е още в много ранна фаза. После се намира илюстратор, който вече може да ме пита по-подробно за компонентите като "какво е мета издателство" и т. н. като тук даже не е толкова от значение какво е то на практика, а като какво трябва да го възприемат клиентите на рекламата (защото на самата реклама не е място да се пишат определения).

>Първо се подготвя продукта, като се съобразява с целевата аудитория.
Продуктът е софтуер, а не книга, така че тук нещата са малко по-различни по отношение на разпространението му. Не се налага масирана реклама още в началото, за да се избиват начални разходи, защото последните просто са много малки. Но наличието на реклама е инструмент, който в даден етап на разпространението е удачно да се използва. Къде точно - това вече ще се консултирам. Как ще изглежда - зависи от илюстратора и мястото за което е предназначена рекламата. Това са все неща на един по-следващ етап.

Завършваш с това "всички ще го последваме", но дори не споменаваш самия ти с какво точно би ме последвал, ако изясня нещата максимално ясно.

04 Юни 2021 09:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138242
Добре де, панаира го утървахме, но ето второ задание, което да НЕ Е просто мета: Оформления на нов бранд „Списание за книги-игри представя”.
Заглавка на поредицата, тениски, химикалки, бележници, рекламен клип, листовки, брандиран автомобил.

Мене вече ме писаха за илюстратор, но ако ми се подадат материал мога да скопам листовката.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

04 Юни 2021 09:57 04 Юни 2021 09:59 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138244
Първо да благодаря на qrsoft, че най-накрая поне е изяснил какъв ще продукта, ако не друго - софтуер. Не смятам че това променя коренно принципите, първо трябва да знаеш към какъв таргет ще насочиш този софтуер - за писане на книги-игри ли ще, за създаване на таблици тип "Ексел"* ли ще е, или някакъв друг софтуер, характерен за програмисти. После изчисляваш колко пари можеш да заделиш за бетастетъри, за реклама и пр. И не - без реклама няма да мине твоя софтуер, ако искаш продаваемост, защото на пазара има стотици софтуери.

ако ще се създава софтуер, а не книга, обаче наистина не разбирам какво прави предложението в сайт за книги-игри, а не в сайт за софтуерни разработчици

*те се ползват най-вече от счетоводители

04 Юни 2021 15:40
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138249
Тъй като явно никой от вас не е учил Реклама в университета ще ви светна че първо се прави Потребителско изследване.
Това включва анкети, телефонна анкета, по имейл и прочее.

Определя се методология на анализа бил той цифров (дата) или включващ анкета и въпросите. Или и двете....
След това се анализира дали има интерес, дали ще се купува и на каква цена се прави оценка на риска.
После вече се мисли за дизайн и прочее.

Случи ми се да го уча на английски предполагам че тъй като сме капитализъм и в родината няма да е по различно.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Юни 2021 15:59 04 Юни 2021 16:02 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138250
Благодаря на Рахивн за коректноста.
Не съм го написал, считам, че в думите ми " първо трябва да знаеш към какъв таргет ще насочиш този софтуер" и "Реклама може да се прави по много начини, включително и по Интернет, но трябва да е обмислена" се съдържа и това потребителско изследване.,
Познавам доста книжни поредици, които излязоха 4 от 5 книги или 2 от 3, на български, просто защото не бяха благоволили да разучат пазара - имат ли мегдан за този автор, какви цени могат да си позволят, какви жанрове са предпочитани и пр.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

04 Юни 2021 16:09
Леден Дракон's Avatar
Леден Дракон
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 54
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138251

qrsoft писа:
>Форматът на рекламата трябва да отговаря на мястото, където ще се помещава.
Много добра забележка на място. Относно таргет групата това са желаещите да станат писатели на книги игри. Относно мястото - по-добре ти дай предложения, защото за момента не съм мислил в това направление, а и за разлика от теб маркетинг не съм учил дори и малко
Желаещите да станат писатели на книги-игри са... вече във форума. Ако ще рекламираш тук софта си, то трябва да контактнеш управата и да се договорите за формата с тях. Другаде където ще рекламираш - по същия начин. Ако ще е в някой сайт като партньори, то трябва да видиш какви са техните правила, банери, ленти. Ако ще е по други форуми - подписи в коменарите... Можеш да пробваш и с платена реклама из лицевата книга, някакви други сайтове. Без да знаеш къде ще рекламираш, не можеш да направиш уместна реклама. Без да знаеш на кого ще рекламираш не можеш да таргетираш правилно самата реклама.
Примерно: Рекламираш фирма за цветя. Ако ще я рекламираш в погребално бюро, от където опечалените близки да ти поръчват цветя за ковчега и погребението, ще подходиш по един начин. Вероятно ще използваш визитки в тъмни краски, изчистено съдържание, орнаменирани с изображение на два ярки карамфила за контраст.
Ако обаче ще рекламираш в бучински салон, то по-скоро би предпочел голям плакат с букет от свежи цветя в ръцете на щастлива булка. Щото обърнеш нещата би било най-малкото некомфортно - огромен плакат, от който те гледа ковчег с щастливо ухилен труп, заринат под купчина цветя... Или пък да закачиш булка в погребален дом... Малката стилна черна визитка също не би бил съвсем на място в булчинския магазин.

qrsoft писа:
>Рекламата трябва да е свързана с функционалността.
Точно това съм показал на схемата. Имаме възел "Епизоди" и от него се посочват някак функционалностите "Групиране", "Етикетирани" и "Подбиране". Това всъщност са единственото реализирано до момента.
На схемата си посочил неща, които излизат от "Епизоди". По никакъв начин не си казал, че това е функционалост, свързана с тях. Имаш ли за себе си идея как е това "някак", като начин, по който се посочват функционалностите?

qrsoft писа:
>Горното кръгче със стрелките... малко ми напомня на иконката на джендерастите или на феминистките...
Това което представям реално не е част от рекламата, а е само схема на съдържанието, което трябва да се помества. Човекът художник, който в бъдеще ще прави рекламата сам ще си реши кое как да разположи, стига основното съдържание да е представено. Естествено е, че едно семпло кръгче не е тематично свързано с книгите игри - трябва нещо по-впечатляващо...
Така наречения "човек художник" не е този, който ти трябва за рекламата. Той би бил изпълнител на заданието. Преди да се пристъпи към изпълнението на художника, трябва ти друг, който да я измисли и композира. Чак тогава художникът може да пристъпи към работа и да създаде. С други думи ти трябва специалист, който да разработи маркетинговата страна на продукта ти. Лого, слоган, концепция... Не знам си какво още там. Понякога едно семпло кръгче или няколко семпли кръгчета могат да са достатъчни, за да се запомни продукта.
blog.designcrowd.com/article/448/35-famous-circle-logos

__

Относно рекламиня плакат: Защо стрелката от редактора сочи КЪМ Мета издателството, а не обратното? Така създава усещането, че издателството е продукт на редактора, а не обратното.

П.п. Не съм изчезнал. Тук, наоколо съм. Но не следя всички теми постоянно. В някой от отговорите ти дадох и дискорд-контакрт ;) Ако ти трябвам аз лично, контактни ме или тук на ЛС, или в дискорда. По-нататък мога и мейл адрес да ти дам.

На коляно пред народни свети жертви!
На нож за защита на Родината!
Мечове – вън: За Майка България!

04 Юни 2021 17:37 04 Юни 2021 17:53 от qrsoft.
qrsoft
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Topic Author
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138258
Благодаря на коментара на Леден Дракон. Стрелката на текстовия редактор е насочена натам, защото искам да покажа, че текстовият редактор е вътре в някакъв смисъл в съдържанието на мета издателството, а примерно не е някаква външна добавка или свойство на издателството, както е при първата илюстрация с епизодите. Точно затова съм и скъсал обвивката с "хоботи" пред един от които сочи стрелката, за да се види че влиза във вътрешността. Естествено това не е най-интуитивното, но идеята е да се маркира някак по-особената принадлежност, за да се запомни добре от както ти споменаваш човекът, който да композира рекламата. Там вече крайното представяне което тай би дал трябва да е по-друго.

>Желаещите да станат писатели на книги-игри са... вече във форума.
Така е, но както вече другаде съм писал считам като целева аудитория привличането на "чисто нови" такива. Такива, които бързо да се запалят и с голяма вероятност бързо да се откажат след това. Причината е, че предоставеният от мен софтуер е много вероятно да има твърде много неудобни моменти при началната си реализация и така е неприятно хора, които са с постоянни интереси към писането на книги игри да бъдат нещо като опитни зайчета. Първият етап на употребата на продукта искам да е за едни пълни аматьори, че дори и да ги наречем потенциални некадърници. След това, като изчистя поне големите гадости в продукта, чак тогава вече е време да правя предложение за истински автори. Но те са тук, така че честно казано не виждам с какво една графична реклама може да помогне.

>ако ще се създава софтуер, а не книга, обаче наистина не разбирам какво прави предложението в сайт за книги-игри
Явно не следиш другите ми теми. Пиша текстов редактор специализиран за книги-игри и затова мястото му е точно в този форум.

04 Юни 2021 19:33 04 Юни 2021 19:36 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Схеми и картинки за рекламни изображения към проекта за мета издателството. #138263
>ако ще се създава софтуер, а не книга, обаче наистина не разбирам какво прави предложението в сайт за книги-игри
Явно не следиш другите ми теми. Пиша текстов редактор специализиран за книги-игри и затова мястото му е точно в този форум.[/quote]

следя те, но нито говориш ясно, нито имаш последователна мисъл. Даваш нещо разхвърляно, говориш алабалистики и очакваш другите да се досещат интуитивно. В момента си създал поне пет теми, отнасящи се за един продукт, вместо да обясниш последователно нещата в една тема.Не очакваш да ти следим всяка реплика, нали?
Пробвай да номерираш темите си, може да ти се получи по-добре. Въобще не разбирам как може да създаваш софтуер и да си толкова непоследователен, разработчиците се славят като хората на математическата закономерност.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.173 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (16 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 11:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Monevwww
    • Yesterday 10:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg