• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Въпроси към Лейдрин Суийвър

• 1
  • 1
02 Окт 2017 12:59
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124469
Здравей Леидрин,
след успешния дебют в Списанието и ПГ, мотивиран ли си за още?
Би ли споделил някой от идеите или проектите, които ти се въртят в главата?
Какво мислиш за Северна Корея?

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Окт 2017 13:13 02 Окт 2017 13:14 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124471
Защо досега сме нямали такава тема?

1) Падаш ли си по азиатки?
2) Кой ти е любимият автор от старата вълна?
3) Каква музика слушаш?
4) Ако си падаш по азиатско кино, кажи три любими филма
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Leidrin, George-AL

02 Окт 2017 13:42 02 Окт 2017 14:23 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124474
Здравей, Кирчо!
Старая се да съм мотивиран. Дори когато нямам възможност, или желание в конкретен ден (а често и поредица от дни), поради умора, или други битови задължения, се старая да поддържам мотивацията си. Всъщност откакто се роди сина ми (миналия месец стана на шест, да е жив и здрав, юнака!), спокойното време за писане, с което разполагам вкъщи не е много. Това ме прави изключително продуктивен, когато имам такова. През времето, в което няма как да пиша развивам историята, или конкретна случка в съзнанието си, набелязвам варианти, дори коннкретни диалози. Може би и затова и до ден днешен не правя схема на играта. Поне не на хартия.
Идеи имам няколко, но в момента първо и преди всичко искам да приключа историята на Ким Ги Су.
Иначе например все още пазя надежда, че ще с Рони ще напишем продълженията на Часовете на Джордж. Имам идеи за две комични истории. З а една приказка-игра ала Любо Николов. За една хорър история.
Северна Корея е на Север от Южна Корея. А в политическо, икономическо и социално отношение двете държави са отдалечени, като полюсите на планетата.
И за да бъда искрено сериозен - ако в света съществува ненормалник, който е готов да натисне копчето и да е"е майката на всичко, просто така, за да докаже, че може, той живее в Северна Корея и пие един от най-скъпите коняци в света, в промишлени количества, докато народеца там тъне в глад, нищета, страх и безпросветност.
Северна Корея е тъжна и страшна тема за разговор. А действителността там - по-страшна отколкото се смята, че се знае. Предстви си го така - ако разполагаш с политическа и икономическа карта на света, то Северна Корея е едно черно информационно петно над Южна Корея. Страната няма внос, нито износ. Не и официално. Прави ограничени транзакции с Русия и с Китай. МНОГО ограничени. И толкова ми досмешава като чуя за "допълнителни икономически санкции". Какви по-големи санкции от тея, които сами са си наложили?! А това, според мен е доста красноречиво, за безпомощността на Щатите, на НАТО, но който щеш, да оказва какъвто и да е натиск от каквото и да е естество. Но, наистина, това е тема, която не ми се започва. Има много и по-големи специалисти от мен по "международни отношения".

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort, kiril_ps

02 Окт 2017 14:01 02 Окт 2017 14:05 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124478
Здравей, Торо!
Досега сме нямали такава тема, но вече имаме.

1. Естествено, че си падам по азиатки! Първото място в класацията ми си поделят корейки и японки, следвани от монголки и виетнамки.
И знаеш ли какво, установих, че и азиатките си падат по мен! Или поне така беше преди 15-тина години.
2. Любим автор от старата вълна в началото беше Колин Уолъмбъри. После, в средата и към края се колебаех между Майкъл Майндкрайм и Джордж.М.Джордж. И още се колебая.
3. Слушам хеви метъл. И разновидности, но тъй като си падам аматьор вокал, предпочитам вокални, а не мукални метъл групи. Например и двамата сме фенове на Godsmack, но аз се кефя на соло нещата на Съли, именно защото са различни. Показват съвсем друга черта от певческите му качества. Които, ако оценяваш само по примера на Godsmack, не бих нарекъл впечатляващи.
4. War of the arrows. Shadowless sword. The sword with no name. The King and the clown. The divine weapon. Roaring tides. Всичките тези са корейски на историческа тематика. Като минеш през тях кажи и ще ти препоръчам още.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, kiril_ps

02 Окт 2017 15:15 02 Окт 2017 15:17 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124485
Светльо, здравей!

Чудесно е, че създаде "Хуаранг и Кумихо", който представлява, източноазиатското бижу в Новата вълна.

Питанията са ми са следните:

1).Какъв сюжет предпочиташ да изграждаш в историите си - на досег с митологията или с дадена историческа епоха?
2).Имаш ли интерес към азиатската кухня?
3).Кое е най-характерното нещо, според теб, което ние европейците, трябва да взимаме за пример в поведението си от азиатците?
4).Сподели спомените си за "Меча на самурая", "Проклятието на меча" и "Сенките на мрака", които са част от излезлите на българския пазар, книги-игри на източно-бойна тематика?

"Intellect is invisible to the man who has none".

02 Окт 2017 16:11 02 Окт 2017 16:23 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124490
Здравей, Zort!

1) Отговора ми е и двете. Особено що се касае до историята за хуаранг и кумихо мога да го направя без проблеми и угризения. Факт е че историята на древна Корея всъщност не се различава много от мита или легендата. Виж предговора към "бижуто". Двете произведения считани за официална история на древна Корея се казват в превод "История на трите кралства" и "Истории/разкази за трите кралства". И двете са съставени около 13 век. Авторите им смесват исторически факти с приказното, фантастичното и с митове и легенди. А корейците и днес вярват в тях. Така че, що се касае до древна Корея смесването на историческото и митологичното е основна съставка за "достоверност". Интересни факти - няма село Йо Су, или поне на мен не ми е известно да съществува. Същото важи и за хуаранг Ким Ги Су. Не знам да е съществувал такъв хуаранг. Иначе историята се развива в историческия период, в който са съществувли хуаранг. За друга достоверност и доколко и дали правилно предавам епохата - това не бих се наел да твърдя. Със сигурност не съм съвременник и със сигурност можем да използваме голяма доза догадки и художествена измислица, когато говорим за този период (без да претендирам за точност - около 4-5 в. сл. Хр.). Каквито и "източници" да са се запазили.
2) Да, имам умерен интерес. Със сигурност съм опитвал всяко едно от ястията и питиетата описани в книгата. Предпочитам корейската кухня пред японската. В корейската няма сурови риби. Има свинско и телешко. Единственият ми съвет е да бъдете много внимателни с червения цвят в ястията. Колкото е по-червено, толкова по-лютиво е. Ама наистина лютиво. Любимите ми ястия от корейската кухня са ким-пап и пи бим пап. Също и тонкас, което си е бетер шницел.
3) Сигурно ще прозвучи странно, но със сигурност родолюбието, както биха го определили едни, или шовинизма, както биха го нарекли други. Знаете ли, историята на Корея не е много по-различна от нашата. Японската окупация е факт. Освен нея страната винаги е била буфер между Япония и Китай, като военни кампании и Китай и Япония като културен обмен. Този факт и редица други особености са превърнали корейците в шовинисти, като тук визирам и двете Кореи. Не смятайте, че в Корея няма корупция, или шуро-баджанащина или което и да е от качествата, с които оприличаваме страната си. Има си ги и там. Само че, ако трябва да го кажа кратко и просто, там хората са разбрали, че не е добре да режеш клона на който клечиш. И че колкото повече ти е БВП и БНП, колкото по-равномерно разпределена е вътрешната и външната търговия, толково повече ще има за теб. И съответно за всички. Е, минали са през един военен преврат преди това, но и това е друга тема.
4) "Меча на самурая" и "Проклятието на меча", а и трилогията за Шангри и Пътят на Тигъра са все книги-игри запалили у мен любопитството към изтока. Сенки на Мрака успях да докопам едва чрез форума, но пък лично от автора. Всъщност това са едни от книгите-игри, които имат специално място в сърцето ми и са извън класациите ми. Всяка една от тях е уникална, със специфична атмосфера, поне за мен несравнима, с книгите-игри в останалите жанрове.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Zort, kiril_ps

02 Окт 2017 18:39
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124496
Здравей, Лейдрин!
Сериалът "Хуаранг" гледал ли си го? Сравнително нов е, излезе след твоя "Хуаранг". И по-общо, гледаш ли корейски сериали?

02 Окт 2017 21:41
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124503
Гледам корейски сериали от дъжд на вятър. От сериала "Хуаранг" гледах първите три епизода, но не ме грабна. Харесвам IRIS, IRIS 2 и Athena Goddess of war. Ето и още един любопитен факт - Ким Ги Су е името на второстепенен герой от третия сериал.

04 Окт 2017 22:19
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124573
Беше обещал едно разказче вече не знам преди колко години. После потвърди, че ще действаш по въпроса. Та въпроса е, кога ще го видим :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

05 Окт 2017 08:51 05 Окт 2017 08:52 от Leidrin.
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Въпроси към Лейдрин Суийвър #124582
"Разказчето мутира в нещо по-голямо." "Ще го видиш като му дойде времето." B)
Сериозно, когато съм готов с него ще го покажа първо на теб. Ще ми се да можех да ти дам точен отговор кога. Най-точният, който мога да дам в момента е след като приключа с Ким Ги Су. А с него няма да приключа със следващата част. Но не правя точни творчески планове, затова може да се окаже и по-рано.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.060 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти