• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Лорд Дракон

Лорд Дракон

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
21 Фев 2012 18:10
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 115
Topic Author
Лорд Дракон #48310
Тия дни направих две сесии на сочения за най-добър от стратовете. Трябва да кажа, че похвалите са заслужени. :)

По същество наистина прилича на книга-игра с голяма цветна карта, но много ми допадна опцията за привличане на съюзници - в един момент май ще се окажа с цял отбор "приключенци" :D
Битките са горе долу добре балансирани, но не съм сигурен дали правилата няма да се окажат малко разпиляни за битки между отряди (след малко май ще ми предстои една, та ще пиша).

Типично приключение в стила на Джордж, направо ме върна в онова време! :clap:

Имам наистина минимални забележки - картончетата с оръжия са малко безполезни във вида в който са, магиите и талисманите също. За щастие имам идея как да се оправи тази работа! :mrgreen: Тук-там има липсващи и сбъркани преходи - нищо страшно. :P Щеше да е хубаво и ако системата за битка е изнесена някъде в началото на книгата и не се налага непрекъснато прелистване за различните ситуации (раздел като в Кървав Меч, в Лорд Дракон "видовете" битки са по епизодите), но веднъж като свикне човек и това не е проблем.

За впечатления, предложения за модване, спойлени (в съответния таг :!: ) и прочие - пишете!

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Фев 2012 23:58
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Лорд Дракон #48330
Едно време го бях играл и него. Почти нищо не си спомням. Това значи че е бил добър :D.

22 Фев 2012 01:11
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лорд Дракон #48335
Най. Добрият. Страт. Евър.

Мрачният сетинг, страхотният (по страт стандартите) арт, свободата на действие, стилът на писане, комбинацията от КИ, РПГ и настолни елементи... Изобщо всичко! Истината е, че по стечение на обстоятелствата за мен "Лорд Дракон" е повече от просто игра, затова изпадам в екстаз щом някой го спомене.

connection timed out

22 Фев 2012 11:16
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #48350
Имам идея картичките с оръжията, талисманите и магиите да бъдат преработени в по-големи такива, в които да има и описание на характеристиките на предмета, и въпросните да могат да се разпечатват по повече (съгласете се че няма по една магия "Дяволска жарава" или само един тежък меч в графството).

Възможно е подобно нещо да се направи и за руните, но някои от тях май са си "тайни", а и не съм сигурен дали е предвидено да има повече "плочки" в играта. (Не съм играл достатъчно, не знам).

Във всеки случай така ще е по-удобно отколкото да се "рови" в "каталожните" епизоди по време на игра. Възможно е да се направи подобно нещо и за противниците, ама те май така и така не са "каталогизирани" :)

22 Фев 2012 15:56
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 733
Лорд Дракон #48364
С "Лорд дракон" се постави началото на нашата група за РИ, открехна вратата ми към "DND", "Ендивал", "Аксиом" и т.н.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

22 Фев 2012 16:11
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #48369
Тия дни ще взема да сканирам "Силата на Орките" (помните ли го?!) - първия качествен "експанжън" за книга-игра, който е излизал. :D
А може и "Плаща на подземната империя" да добавя. :geek:

22 Фев 2012 16:15
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Лорд Дракон #48370
ДА!

connection timed out

23 Фев 2012 00:34
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #48421
Речено-сторено. За съжаление нямам време за разпознаване сега, но поне ще кача "Силата на орките" като снимка. :)

dox.bg/files/dw?a=630c8a9818

Ако ви интересува...
[spoil]за да ми повярвате колко се зарибих от един-единствен сценарий, ще си поиграя да кача и един малък фенски материал, който бях принуден да си изработя. :D
Историята е такава - когато ми попадна Брой 14 (на МЕГАИГРА), просто нямах бюджет за стратове, а един страт тогава се равняваше като цена на 2 или 3 книги игри. Списнието и КИ-тата обаче гледах да следя.

Естествено, след един прочит вече почнаха да ми се привиждат каменни ридове, орки и копия, но просто нямаше как да играя играта без приложенията... :D Сиромах човек - жив дявол - и вижте какво сътворих на тавана на село през далечната 1998-ма. :D :D :D

dox.bg/files/dw?a=c5621aff92

След подробен прочит на сценария разбрах че ще ми трябват по-особени зарове - десетка, осмица, и естествено се насочих към съответните таблица с числа. :D Не знам откъде ми дойде меракът да изпонарисувам една таблица с мечове, брадви, щитове и копия (май трябваше да са стрели, обаче), но се получи просто трогателно. :D

Далеч по-сероизен проблем беше голямата карта (която само бях мярвал разтворена по сергиите), затова се опитах да си "съчиня" една - мисля че всеки ще познае града, руините, замъка гората и кулата (долината нарисувах като планина, но...). Въпроса е обаче че на моята карта врагОт ми се изсипваше само за няколко хода... Защо ли... :D После нямах време и желание да я преправям (проучих оригинала), а сега пък си имам самия оригинал. Ех, носталгия... :lol:[/spoil]

23 Фев 2012 16:57 18 Ное 2018 16:16 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 733
Лорд Дракон #48476
Пешка, като видях фенския ти материал, та си спомних и аз с носталгия за моя такава инициатива. Бях силно повлиян от ЛД, а и дълго време не можех да се сдобия с нея, та се бях хванал, вдъхновен и окрилен :D, да сътворя нещо подобно. Изписах една тетрадка с историята до някъде, лепях разни готини картинки от стратовете върху картончета, рисувах, плагиатствах разни неща от тук - от там... Изрових си от архива това -
gamebook_project_small.jpg

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Прикачени файлове:
gamebook_project_small.jpg

23 Фев 2012 17:10
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #48479
Ееее, добре ти се е получило, спор няма! :clap:
Направо си е за сканиране. :D Ако бях поне разглеждал на ЛД картата може би и аз щях да я докарам донякъде, но не би...

Някой снощи спомена за "Миши капани", та тази вечер ще взема да ги щракна заедно с "Плаща"... Но определено щом приключа с основната кампания на Дракона ще има една "Сила на орките"!

23 Фев 2012 20:19
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Лорд Дракон #48484
Не мога да си намеря нещата за Лорд Дракон, които сътворих :(
В тях имаше карта в голям размер на Пътят на Дракона, която я бях преправил по такъв начин, че да се скачва към картата на Лорд Дракон.
Бях направил и подземията Грагол, като отделна мисия, която вземаш, когато плаща ти се увива около теб. Там придвижването беше като в Пътят на Дракона, но без досадните грешки, а битките бяха като в Кървав меч.
Само да си приключа с правилата на Арената и почвам фенското продължение по Лорд Дракон.

Избери своето приключение

23 Фев 2012 20:25
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1029
Лорд Дракон #48485
Страхотни работи сте натворили. Само поздравления от мен. :clap:

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

24 Фев 2012 00:28
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #48520
Такааа, тоя път ме удавиха. Потествах още и системата за битки, и... Абе усещането за модифициран КМ ми остава, не че е нещо лошо. :) Движението по схемите за битки с отряди си е същото като идея.

Забележката ми към системата за битки остава - добре балансирана, но все пак е възможно израждането на "свръх-герои". Просто сравняването на статистики за удар според мен не е добра практика - трябва да е скил-чек - може пак със зар.

Примерно умението да е от 1 до 10, и за успешен удар да се цели зар /10/ по-малък или равен на умението - така нещата стават много по-лесни за баланс. Нищо не пречи и опонента да хвърля подобен зар за защита, например...

С извинение - нищо не сканирах тая вечер, ама то по обясними причини... :mrgreen:

@ Ефикс, от нямане е била тая работа... Още помня как само като видех цифрата на страта и направо се отказвах - за джобните ми си беше две седмици без нищо, че да ми останат пари за това... И пак можеше да се наложи да ги дам за друго.

Много надути бяха цените просто, а с последните стратове е било и гадно, щото за пачката получаваш недовършена бета...

П.С.
Искам да помоля - който има бойния зар или да го сканира разпънат, или да напише как са разположени фигурите и на какъв фон (знам че са по две от четири вида, на два различни фона). Също така, нека просто изпише на отделен пост в темата цифрите от пътеуказателите - тези две неща ги нямаме в сканираните материали.

30 Юли 2013 23:14
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #74946
Неясноти по голямата карта - които стават ясни след няколко преигравания:

- Позиции 75 и 80 са разменени, вероятно заради самата илюстрация. Реално минаваш през 75 на път за 80, 80 трябва да е недостъпна от Драконовия път.

- Позиция 70 е достъпна само от прохода по протежение на планината. Това не става ясно от картата.

- Гореспоменатия проход трябва да завършва на позиция 108 от другата страна, а е отбелязан само входа (98).

- В Гората на дриадите "не просто се влиза". Има си епизоди, които не са нанесени на картата. 128, 2 полета над контрола 55 и 118, съседно поле от дясно на 141. На 90 явно се ходи само от 85.

Освен това... От КОД МЕГА може да се възползват и играчи, които нямат под ръка Лорд и Магьосник и Смъртоносма Битка - стига да не се опитат да разиграят турнина в Тир на Драконовия път. Всичко нужно е описано в самата кнога Лорд Дракон, а наемниците са много полезни.

Такива ми ти работи...

13 Ное 2013 20:48
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Лорд Дракон #82922

Шангри писа: писа:
Лорд Дракон - приложения

Горещи благодарности на Лисичков - един радетел за книгите игри! :grin:

А това - от мен:

Прикачени файлове:
58_1be2be6c8bbceffef89a9a16c9dd8b46.jpg

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Стратове
/
Лорд Дракон
Time to create page: 0.130 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Въпроси към Любо Николов (Колин Уолъмбъри) (186 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от Rahvin
    • Today 01:22
    • Бойците на Европа (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от gishena
    • Yesterday 21:24
    • Зъби 2: Палатът на чудесата - Коментарна (27 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от kiril_ps
    • Yesterday 11:02

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg