• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Таласъмия и Книгите-игри
/
Таласъмия 2018

Таласъмия 2018

• 1
  • 1
11 Май 2018 12:47
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Topic Author
Таласъмия 2018 #127716
Вече има известно инфо за тази година:
www.facebook.com/events/182200059097946/
Аз лично ще направя, каквото мога, за да отида, а вие?

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Май 2018 15:21
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 300
Таласъмия 2018 #127718
Това е едно от малкото събития всяка година, които гледам да не пропускам. Радвам се, че все повече хора от форума пробват и след това естествено повтарят:)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

11 Май 2018 15:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Таласъмия 2018 #127719
Аз днес си пуснах отпуската за петък вечер да пътувам натам.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

14 Май 2018 20:19
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 369
Таласъмия 2018 #127731
Там съм (ако не ми мине черен хонтолул пътя).

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

30 Май 2018 18:35
AverageHomeBoy's Avatar
AverageHomeBoy
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Таласъмия 2018 #127859
Аз ще присъствам за пръв път :) Също така да знаете, че ще пътувам от Пловдив и ако някой иска да се присъедини е добре дошъл.

Не съм чел от 2014 година!

05 Юни 2018 21:06
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 369
Таласъмия 2018 #127921
П Р О Г Р А М А
ТАЛАСЪМИЯ 2018

21.06, четвъртък
Предпарти с Ателието Рисуването и Елена Павлова.

22.06, петък
20.01 Откриване на Таласъмия 2018
20.02 Филмите от вселената на Star wars, направени от Дисни - приятелска дискусия. Модератори: Искрен Зайрянов, Жулиета Иванова.

23.06, събота
10 - 12 подготовка за чеверме
11-12 Уоркшоп с Една - тъкане, различни техники
12 Началото на лекционната програма на Таласъмия поставя Елена Павлова със Що е то SF&F за училищна възраст и защо си струва да четем такива работи, нищо, че сме големи.
12.30 Симфония на мъртвите, представя Сибин Майноловски
13 Целунат от бога - новият сборник на Явор Цанев и Зовът на Лъвкрафт - сборник от конкурса на Дракус.
Пауза за мача от СП
17.15 Grimmwood - представя Димитър Стефанов
17.45 Приказки от два свята - новата, нова книга - игра на Никола Райков
18.15 Годишен обзор на книгите-игри, връчване на наградите "Никса" и обявяване на класиралите се за следващия брой на Призвание Герой.
19ч Начало на Таласъмска вечер - дискусии в групи по интереси, настолни игри, дегустация на традиционното чеверме, преследване на самодиви и змейове.

24.06, неделя
10ч Традиционен търг на книги.
11.45 Обща снимка на участниците в Таласъмия 2018
12. Напускане на хотела

*програмата не е окончателна и може да претърпи промени

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, Rahvin

04 Май 2019 11:04 04 Май 2019 11:06 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 818
Topic Author
Таласъмия 2018 #131243
Спомени от Таласъмия 2018г.
Петък
Пристигам на място. Веднага виждам феновете на КИ събрани около две съединени маси. За пръв път срещам Неделчо, стори ми се по-кльощав (преди само на клип го бях виждал). За пръв път виждам Zebra, Comics_ross и AverageHomeBoy. Торо пак е с изсивяващата вече тениска на Призвание герой, там са и Зебг, Лисичков и др. Включват ме веднага в някаква настолна игра, която гледам като пигмей нафтова печка. Чувствам се, като пълен тъпунгер, нищо не разбирам. Трябва да минат поне две игри, за да схвана за какво иде реч. Усещам как Comics_ross ни гледа с жажда, но е с малкия и не може да играе, а аз съм се изхитрил, довеждайки родителите си на баните да гледат моя юнак, който е на същата възраст. Никой не може да ме прекъсва, когато съм на Таласъмия!
Играта приключва и с мощен „гръм“ пристига Никсата с цял арсенал от Настолни игри. Веднага прави разбор на хората и влизат в столовата на станцията да играят някоя страхотна игра…викат и Comicsa, но…другия път.
Неделчо ми показва палатката си. Впечатлен съм, но и притеснен – къде ще си умие частите на тялото?
Лафим общи приказки със Зебг, но започва да вали, гадна работа. Никсата е оставил саковете с игрите навън, налага се да ги скрием на сухо. Влизам в столовата, където феновете са в разгара на епична битка. Правя се на недомаслен „Навън заваля!“…Никсата вдига стреснато глава - „Игрите!“…хуква презглава да спасява арсенала, а аз мляскайки доволно с уста се настанявам до Торо. Никсата се връща намръщен „Киро, ти си голям ТРОЛ!“. Приемам го за комплимент ??
Пристига позната физиономия. Поздравява ме и се усмихва, но аз се обърквам. Не мога да го позная…Пешката! Проклинам се за слабата си памет. Виждали сме се преди 3-4 години, но това не ме оправдава – все пак той е един от заклетите фенове. Дори сме си пращали разни неща по ЕКонт. Той обаче е с компания и сяда отделно да играе настолна игра – със сигурност някоя много сложна за моя прост акъл.
Петък вечер приключва с игра на върколаци, водещ Ал Торо.

Събота
Важни моменти от събота:
- Дуел между Пешка и Лисичков на Меджик. Гледам, не разбирам какво става на арената, но Лисичков е все победител.
- Настолна игра Електроцентрали – аз и семейството на Вилорп. След разгорещена битка оставам на последно място.
- Представяне на Grimmwood – Клиф и Торо разказват, вече не помня какво.
- Награда Златна никса и обзор – стандартните приказки за издадени КИ. Забравят за Прайм геймс, провиквам се гневно – Dust&Salt! Иначе всичко е шестак.
- Гледане на мач между Германия и Швеция. На едната маса сме ние феновете на КИ, а на друга двама представители на Клуб Лазарус. Викове, ругатни…но само от страна на г-н Майналовски.
- За пръв път виждам на живо Любомир Николов.
- За пръв път виждам Koziq. Разменяме две-три общи приказки и после го изгубвам от поглед. Не разбрах дали изобщо е останал после. Но сега проверявам и виждам, че е член на клуб Лазарус (към момента, не съм сигурен дали е бил през Юни 2018)
horror-bg.com/members/nikolai-nikolov-koziya/
- Арлекин най-сетне пристига, закъснял за събитието. Разговаря с Любо Николов за доброто минало и настояще на жанра.
- За пръв път виждам Върджил Дриймънд, оставам впечатлен от нейното умение. Стои на една маса заобиколена от членове на Лазарус с лаптопа и пише изключително бързо. Тази личност не спира да пише дори в тази празнична обстановка. И между другото го прави с изключителна скорост.
- Пешката показва на мен и АвериджХомБой настолната игра Пришълец. Оставам впечатлен от текстилната карта.
- Никсата, Неделчо и други фенове играят някаква игра с изключително красиви фигури. Правени са на програма като Zbrush, сигурен съм. Завиждам им! Но помня, че след играта Неделчо нещо изсумтя, че била дълга.
- Късна вечер - столовата е пълна с играчи на настолни игри.
- Следя чата на КИ. Майндкрайм пише нещо. Лисичков ме кара да го питам кога ще е готова Книгата. ММ отговаря – до края на годината.

Събота вечер приключва с игра на…Върколаци – проявявам завидни умения, но успяват да ме разконспирират още в началото. Даже ме взимат на подбив! Не могат да разберат какъв умел играч съм. The reckoning is coming.

Неделя
Търг на книги.
Виждам за пръв път Явор Цанев (или поне тогава се сещам за кого става на въпрос).
Купувам няколко книги, които все още не съм бутнал.

Таласъмия завършва без епичен финал.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Лисичков, ze BG, Monevwww, comics_ross, Stayfun

• 1
  • 1
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Таласъмия и Книгите-игри
/
Таласъмия 2018
Time to create page: 0.055 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Синът на пустинята (62 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 21:22
    • Куиз: Книги-игри! (30 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 10:13
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Вилорп
    • Yesterday 09:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg