• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
19 Юни 2015 11:47
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107003
Днес е райско на работа, черните работят, а аз си виря краката. Това ми дава време да Ви споделя една идея, която ми се върти из главата от едно известно време. Тъй като пиша от таблета, ще пускам мнението ми в няколко отделни писънки тъй като се е случвало да гризна дръвцето заради нета, тъй като ми е рутер и подозирам че наоколо пускат някакви заглушители от които се срива сигнала.

От няколко теми насам осъзнах, че дигиталния печат ни дава една доста интересна възможност. Тя е да имаме книга в определени бройки, като дори мисля че свободно може да е с различни корици (твърди или меки).

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Юни 2015 11:53
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107005
От виртуална реалност има шест книги като явно най - лошата и най добрата не са били издадени. Колко му е без да се съобразяваме с разни права и други досадни и никому ненужни подробности да си ги издадем за нас си. Законно.

Доколкото знам всеки без циганите може да бъде осъден за всичко, но има една прелюбопитна подробност.

Произведения които не са за продажба, а са юбилейни и безплатни не мисля че могат да бъда санкционирани по никой начин. Тъй като тук има видни капацитети по отношение на авторското право, ще ги помоля любезно да си четат книжката в оригинал и да не се занимават в с това което предлагам.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

19 Юни 2015 11:59
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107008
Ще подкрепя тази инициатива. Не съм го чел, но съм чувал добри отзиви за Ледено сърце.

kiril-ps.itch.io/

19 Юни 2015 12:09
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107011
Тъй... след като сладкия скункс Никсата се изказа, нека продължа.
За да се издаде нз български за нас си ни трябват две неща и пари. Тъй като явно пари има мисля да акцентирам върху самия процес.
Превод - книгата може да я преведе един човек на който да му се платят пари има капацитети за превод на страница. Тукашните капацитети може да кажат каква би била средната цена. Не мисля че би била повече от триста лева, поне според мен.

Коректура и предпечат - това е към двеста лева и никой не може да ме убеди в противното при тоя глад в България.

При 500 лева за превод и предпечат с картинките от оригиналното издание и към 5 лв на книга мисля че цената от десет лева е доста добра за всеки от нас.

Ако сме сто човека с по 10 десет лева очаквам всеки да има по една книжка.

Аз съм напълно сериозен в това което мисля и знам, че може да стане съвсем лесно и бързо.

Моля хора като Лисичков, Никсата, ММ и Пешка с мнение, за които ми е ясно, че няча да помагат, а ще пречат да не пишат как няма да стане и прочее.

Предлагам също съвсем демократично първо да разберем, колко хора бихме дали по 10 лева за този проект, като не искам да се дават никакви пари, а просто да разбера дали има интерес.

Второ който смята, че греша в цената и образуването и да ме поправи. Но е задължен да представи други данни за да можем да сравняваме.

Нека съберем малко мнения ако има желаещи изобщо и тогава ще обсъдим и останалите неща за тази Инициатива.

19 Юни 2015 12:15
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107012
Иначе както посочи никсата е добре да напишем и кой колко може да даде.
Аз се включвам с сто лева, защото повече от десет броя не са ми нужни. Идеята е от Инициативата на ММ където срещу пари получаваш книги, което е максимално справедливо.

Няма как да съм пират след като публично обявявам конкурс за превод на книга, от която искам да имам хартиен носител. Нямам и никакво намерение споря за права и прочее, живея в Лондон, авторите са от УК могат да ме съдят във всеки съд. Единствено с тях може да дискутирам темата относно права и прочее.

19 Юни 2015 12:20
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107013
Само да вметна, че книжка с обема на Ледено сърце, дигиталния й печат с хубаво корица ще е минимум 10 лв. само за бройка. Така че в тази посока ще трябва да направиш малко корекция в ценообразуването ако идеята ти е тези, които ще си вземат книжката да "покрият" и частта за превод и предпечат.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

19 Юни 2015 12:22
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107015

Rahvin писа: писа:
Няма как да съм пират след като публично обявявам конкурс за превод на книга, от която искам да имам хартиен носител. Нямам и никакво намерение споря за права и прочее, живея в Лондон, авторите са от УК могат да ме съдят във всеки съд. Единствено с тях може да дискутирам темата относно права и прочее.

Е така де. И аз обяснявах ан Уейн, че не бива да ме нарича пират за Пътят на тигъра 2, при положение, че сами сме си я превели, наши са си илюстрациите и ще се разпространява безплатно (всеки ще може да си дръпне предпечатния файл и да си я разпечата на дигиталка".

П.П. което ме одсеща, че трябва да възобновя този прокет за ПнТ 2:)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

19 Юни 2015 12:22
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107016
30 лева от мен.
Ще си запазя една, другата ще даря.

kiril-ps.itch.io/

19 Юни 2015 12:27
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107017
Аз там мисля, че има един тънък момент.
Има разлика в печата на колите и нарязването им и самото поставяне на корицата. Доколкото знам тя е перото, което оскъпява всичко. Може и да бъркам.
Ако някой може да каже колко струва на дигитален печат напечатани и нарязани коли без да се поставя корица би било страхотно. Защото кориците са дост различни. Аз не я искам лепена, а подшита с твърди корици, а картона за титулната и задната корица мисля да си ги залепя. Друг може да я иска с картонена корица, а има и корица тип Плеяда, тип астрала.... говоря така в опит да бъда разбран, почнем ли да говорим за грамажи и гланцове сме изгубили повечето хора....

19 Юни 2015 12:30
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107018

nixata писа: писа:

Rahvin писа: писа:

Е така де. И аз обяснявах ан Уейн, че не бива да ме нарича пират за Пътят на тигъра 2, при положение, че сами сме си я превели, наши са си илюстрациите и ще се разпространява безплатно (всеки ще може да си дръпне предпечатния файл и да си я разпечата на дигиталка".

П.П. което ме одсеща, че трябва да възобновя този прокет за ПнТ 2:)

Е аз съм на същото мнение, аз ви питах дали може да видя превода ама ме отрязахте тогава.
Иначе да точно така. Аз не мисля че сто броя за фенове правят разлика, но и Уейн може да си каже....

Отделно много моля да не се модерират мнения в тая тема или да се трият. Отцепването на нови теми направо ти спира всичкото дръзновение.... :flag: :hi:

19 Юни 2015 13:05
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107022
Сумата която си дал за превод е изключително ниска.
Някой ако може да каже колко символа (с шпациите) е книгата?

Сумата за коректор и предпечат е горе-долу ок.

Сумата за печат с твърда корица е ниска.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

19 Юни 2015 13:16
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107026
Мисля че е двеста страници, не мога да дам знаците, но като я изтегля ще кажа.

Говоря за печат с нормална корица без екстри подобен картон като на Асасините, примерно.

19 Юни 2015 15:38
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107042
Цена за професионален превод 7-15 лева на страница*.
Цена за сравнително професионален превод на приятелски начала 3-7 лева на страница.
Цена за редактор 1,5-5 лв. на страници според проблемите в текста след превода (преведения текст леко нараства като брой знаци).
Цена за коректор 0,5-1,50 лв. на страница.

До тук имаме един текстови файл сумата за него може да се изчисли след като се разбере колко знака е книгата.

Предпечат според сложността 1,50-2,00 лева на страница.

Дигитален печат 0,035-0,040 лв. на лист А5 печат и хартия - може да се установи след изготвяне на предпечата или ориентировъчно 2000 знака на лист.
Цена за корица 0,25 цветна + хартия
Цена за лепене 0,1-2 лв. според тиража (0,1 при 100+; 2 при 1 бр.)
Цена за твърда подвързия 1-30 лв. според тиража (1 при 500+; 30 за 1 бройка)

*стандартната страница е 1800 знака

ето и един калкулатор за печата: print.bg/index.php/bg/product/30

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

19 Юни 2015 16:06
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1024
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107046
Цена за професионален превод 7-15 лева на страница*.

Спасе, кои са тези издателства, които плащат толкова за превод на художествена литература, че да разпратя на Хермес, Колибри, Бард и останалите, че не тарифират правилно?

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

19 Юни 2015 16:10
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1176
Ледено сърце - виртуална реалност. Инициатива. #107048
Нимам в коя посака ти е насочена иронията, ама не говоря за издателста а за преводачески къщи. Те талкова искат за частни лица. Може и да работят на по добри оферти с големите издателства, но това едва ли ни късае нас.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Архив Инициативи
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg