Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Нямам планове да се занимавам с популяризирането на жанра книга-игра през 2011-а година
Браво, дано все такива работи да се чуват.Другите ще ви кажат какъв успех имахме с новите читатели, пък и скоро ще видим много от тях лично на форума.)
Бих се опитал да противодействам, въпреки че не смятам, че ще повлияе особено на продажбите и дори би могло да повлияе положително. Въпреки това такова действие е кражба и неуважение предвид мотивацията ми и бездруго некомерсиалните цели - предпочитам да решавам с екипа си какво да се пуска безплатно, как и кога.1. Ако в момента сте издали или ще издавате нова книга-игра и няколко дни след като я пуснете на пазара тя бъде пусната в нета за свободен даунлоуд без ваше съгласие, как бихте реагирали?
Всичко с времето си и с мярка.2. Понеже в друга тема на форума върви проект за дигитализация на стари заглавия, какво би било мнението ви ако всички издадени стари заглавия (БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ) бъдат дигитализирани, пуснати за свободен даунлоуд (независмо на кой сайт), дори и ако планирате преиздаване на някои от тях?
Никакво, не съм запознат. Аз лично рядко чета онлайн, но като цяло смятам, че читанката е богатство за хората; отвреме навреме прочитам някой разказ там, например. Въпросът с пиратството е сложен - хем свободната информация е нещо безценно, хем творците не трябва да остават без подкрепа. Конкретно за книгите-игри (допълнително подсилени от някакъв вид шовинизъм и уважение на българските стоки), смятам че малкото хора, които ще предпочетат такъв изпиратстван вариант, или така или иначе няма да си купят книгата, или ако им хареса ще я купят, въпреки че я имат безплатно. За тези, които я харесват, но не могат да си я позволят - нека да я имат, радвам се, че все пак достигат до нея. На такива хора бих я подарил и хартиена, както се е случвало, въпреки че това за мен е по-скъпия вариант3. Какво ви в мнението за операцията на ГДБОП срещу Читанка преди около година (на сайта, освен дурги заглавия, има и доста книги-игри, а също в издателствата, които през годините са подавали оплаквания срещу Читанка, фигурират и такива, издавали книги-игри (макар оплакванията да са за други заглавия))?
Не, защото няма да я оцените. Ако "Черният Нарцис" не беше излязла на хартия, никой нямаше да обърне никакво внимание и много от нещата, които се случиха за втората вълна на жанра до момента нямаше да са се случат; повечето хора и сега са скиптични, ако беше онлайн въобще нямаше да може да се говори за нищо преди излизането на Асасините. Тествал съм многократно - в България (поне) има солидна тенденция електронните и безплатните неща да бъдат пренебрегвани, комбинацията.4. Бихте ли написали безплатна книга-игра само в електронен формат ? В тази връзка - бихте ли написали книга-игра с толкова голям обем, при който книжното издание би било непродаваемо и бихте ли я пуснали безплатно в нета? (давам си сметка за какъв труд става дума при толкова голям обем)
"Не, защото няма да я оцените. Ако "Черният Нарцис" не беше излязла на хартия, никой нямаше да обърне никакво внимание и много от нещата, които се случиха за втората вълна на жанра до момента нямаше да са се случат; повечето хора и сега са скиптични, ако беше онлайн въобще нямаше да може да се говори за нищо преди излизането на Асасините. Тествал съм многократно - в България (поне) има солидна тенденция електронните и безплатните неща да бъдат пренебрегвани, комбинацията."
Абсолютно съгласен! :clap:
"Не, защото няма да я оцените. Ако "Черният Нарцис" не беше излязла на хартия, никой нямаше да обърне никакво внимание и много от нещата, които се случиха за втората вълна на жанра до момента нямаше да са се случат; повечето хора и сега са скиптични, ако беше онлайн въобще нямаше да може да се говори за нищо преди излизането на Асасините. Тествал съм многократно - в България (поне) има солидна тенденция електронните и безплатните неща да бъдат пренебрегвани, комбинацията."
Абсолютно съгласен! :clap:
I second that! :clap:
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas