Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Вижте, ако фенфикът е достатъчно добър, едва ли има нужда да се крепи на чужд труд. Тоест, ако историята я бива, ама наистина я бива, защо не може да си е в своя вселена - със собствени герои и правила? Тогава проблемите с авторското право изчезват, нали?
Freddy е използван в Mortal Kombat 9 от самите Warner и играта се рекламира с него - естествено че няма да позволят на някой да прави подобно плаиатстване.Не знам как е с печатните издания, но миналата година имаше подобен случай с един проект за аркадна игра тип STREET FIGHTER, с главни герои някои от най-известните злодеи от slasher horror-ите (Jason Vorhees, Freddy Krueger etc.). От Warner се бяха свързали с човека, който отговаря за проекта и му бяха забранили да ползва първо Freddy, после Jason и така той реши да си замрази проекта, тъй като работеше с още двама-трима души. В последствие обаче май намери някаква вратичка, защото сега гледам пак е започнал да работи сам по личния си проект.
Има си канон който се спазва - ако официалните книжки бяха чак такъв боклук че да не се продават а това което ти си чел да е тотален хит, Близард отдавна щяха да са освободили писателя на който плащат за романите и да са наели автора на разказа. Доста често има разни конкурси в които всеки може да участва и които се одобряват от комисия.Купих се ниврамето едно романче по Уаркрафт, което ужасно ме разочарова като качество и история, при това си беше съвсем офицялно. Аз като потребетел бях подведен от самите автори на продукта и очаквах асоциации с него, не получих очакваното качество и кякво излиза? Само притежателите на правата могат да пишат/пускат боклуци и да им се разминава?
При положение че и двамата създатели (ентусиастите)на CS са шефчета във Валве в момента едва ли са загубили нещо. Същото важи и за Portal която започва като студентски проект но в всички членове на проекта са започнали работа към Валве.Новите версии са препакетирани от производителя като отделни игри, дали ентусиастите които са моднали Халфа първо са получили нещо е друг въпрос...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas