Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Орките на близърд, както и не малък процент от всичко в стратегиите им е рип-оф на Уорхамър, всъщност. Който е вдъхновяван от цял куп други неща.
Иначе... не мисля, че има особено значение, дали едно произведение е крало от друго. Директните кражби обикновено са показател за липса на въображение и и без това са със скапано качество. Ако пък е по-добро от оригинала... ами, значи е градило някак върху него
А и Близърд се славят с това, как взимат добри въведения от други игри, смесват ги в едно и след това си имате - Старкрафт, Дидо, Уъркрафт, които се играят от деня на излизане до сега.
Орките на близърд, както и не малък процент от всичко в стратегиите им е рип-оф на Уорхамър, всъщност. Който е вдъхновяван от цял куп други неща.
Аз бих казал, че първият Уоркрафт е копие на Дюн 2.
Амин! Много повече ми хареса "Последният оцелял" с Брус Уилис, отколкото уестърн прототипа.
Ами, първия не съм успял да го подкарам никъде, както и втория,
Ами, първия не съм успял да го подкарам никъде, както и втория,
Пробва ли с DOSbox?
Амин! Много повече ми хареса "Последният оцелял" с Брус Уилис, отколкото уестърн прототипа.
Имаш предвид гангстерският роман, по който има Юджимбо на Куросава с главна роля Тоширо Мифуне?
След това е следван от уестърна За няколко долара повече на Серджео Леоне с Клинт Ийстууд.
"Драконовите ездачи" на Върджеланка са си "Ездачите на Перн". Източника на вдъхновение за "Мъртви Звезди" е упоменат изрично в предговора на самата книжка, не го помня.
"Пустинен огън" е "Момичето Танк". "Хрониките на Ормбург" са "Шадоурън". "Джонатан Харпър" също е Индиана Джоунс - но във Фатерланд. "Боец на Колела" и "Номад" са Лудия Макс - повече или по-малко. "Шоу на смъртта" е "Бягащият човек". "Легионът на отмъстителите" е "Звездни войни". "Проклятието на Меча" е "Кемпо". "Черната Маска" е "Батман". "Островът на Динозаврите" е "Джурасик парк". Всеки орк от всяка книга игра е от "Властелина".
Сума ти книги-игри си излязоха дори с оригинално заглавие по темата - "Смъртоносна Битка", "Звездни войни" "Пришълец", "Зоро", "Херкулес"...
Ридли Скот като направил "Пришълеца" казал - "Аз не го откраднах от някого, откраднах го от всички!" (дали той го беше казал...)
А пък Джеймс Камерън както си вървял, и видял една обърата цистерна на пътя - пишело "Научна фантастика" на нея. Навел се и пил, пил, пил... И от тогава едни филми...
Айде сега може ли да бъдат тва може ли да бъдат онва - това са си поръчкови книги писани точно по времето на излизане на въпросните филми.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas