• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
27 Ное 2014 11:17
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Topic Author
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98938
Тази тема трябваше да се появи още по времето, когато kaloyannk беше баннат, но поради лични причини не успях да я пусна тогава. И все пак по-добре късно, отколкото никога. Та ако въпросът #КОЙ стои зад псевдонима Колийн Ливингстън вълнува форума, част от картите ще бъдат свалени. Основните хора зад този ник сме аз и още един човек, който на този етап не иска да се издава.

Откъде тръгна всичко - преди повече от година се бяхме събрали с него и обсъждахме какви безумни са цените по търговете за редки, но не особено читави заглавия. И решихме да изкалъпим една корица на книга, която никой не е виждал. Честно казано не очаквах, че за по-малко от 6 часа ще получа над десет лични съобщения в продавалника... Това колекционерщината се оказа голяма работа. След това вместо да се кротнем решихме да продължим играта, като регистрираме нов потребител във форума и т.н... Оттам до написването на "Мъдростта на царя" крачката беше малка. Схемата беше изцяло моя, разделихме си епизодите и за три дена се получи една от най-тъпите книги-игри в историята :D Целта ни разбира се не е била да измамим някой с пари, затова и се отказахме от търга. Всъщност едната от идеите беше да покажем безмислието на това да колекционираш редки заглавия, които откъм качество са пълен боклук, но са скъпи, заради сравнително ниските тиражи. Виж това не мисля, че ни се получи.

Логичното беше след написването и издаването (в тираж ТРИ броя) на "Мъдростта на царя" вече да се спрем, но пусто казват, че апетитът идва с яденето. Така, че се надъхахме да участваме в конкурса за книга-игра "Таласъмия 2014". Легендата за Колийн Ливингстън вече беше набрала скорост, така че нямаше накъде да мърдаме и книгата-игра трябваше да е по библейски мотиви. За "Самсон" привлякохме още един автор, а именно Грет Гатлинг (Григор Гачев). Схемата отново е моя, а епизодите са разделени между тримата. На места не е съвсем хомогенен текст, но като за писан от трима човека не мисля, че е чак толкова разпознаваемо кой кое е писал. Идеята беше книгата да е написана така, че непредубеден човек да не е сигурен дали този е сериозен религиозен фанатик или пък някой, който тънко се бъзика с подобна тематика. Нескромното ми мнение е, че се справихме. Още по-нескромното ми мнение е, че ако човек зачете "Самсон" с идеята, че това е е пародия ще я хареса :-)

Във форума влизах само аз, като използвах tor browser, за да не могат да ме засекат, но част от мненията на kaloyannk не са писани от мен. Преходът от религиозния фанатик в началото към отворения към критика и толерантен форумец стана някак естествено и не е замисляно предварително. Предполагам, че повечето от вас така или иначе повече сте се забавлявали с kaloyannk, отколкото да сте се ядосвали, но все пак - извиненията:

Първо дължа специални извинения на Шангри. Човекът направил толкова много за дигитализацията! Надявам се след това признание да се върне и да продължи страхотната си работа. Извиненията ми са заради криенето зад ника kaloyannk, а не за позицията ми относно забранените книги. Хората, които ме познават знаят, че бих скочил с бутонките дори и да не стоях аз зад този ник ако правилата се прилагат по различен начин за идентични случаи (в конкретния случай насилие, секс и религия са забранени, но книги-игри с насилие и секс стоят в каталога, а религиозните не...)
Извинения също за Branimer и Satanic Slayer, затова че като kaloyannk казах, че зад този ник стоят Cliff_Burton, Branimer и Satanic Slayer и за всичко останало (в петък ако успея да дойда на сбирката бирата е от мен).
И най-важното - извинявам се на цялата форумна общност и на всички, които са се почувствали засегнати по някакъв начин. Целта ни не е била да напрегнем никой. От една страна се забавлявахме, от друга имаше нещо като социален експеримент, а от трета все пак се получиха две книги-игри, една от които според скромното ми мнение е читава :wink:

И разбира се оставам отворен за всякакви въпроси и коментари.

П.П. Ако има награда "Златен трол" си мисля, че kaloyannk го заслужава напълно.

PEACE & LOVE

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Ное 2014 11:45
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98944

Извинения също за Branimer и Satanic Slayer, затова че като kaloyannk казах, че зад този ник стоят Cliff_Burton, Branimer и Satanic Slayer и за всичко останало (в петък ако успея да дойда на сбирката бирата е от мен).

Малко ти е бирата - и мезетата ще са от теб. За такива експерименти ако ти се размине боя, пак трябва да се радваш. Другия, дето го криеш случайно да не е видния другар и бивш потребител на форума Калин Ненов?

27 Ное 2014 12:03
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98945
Благодаря, че се разкри този жизненоважен за мен въпрос. Само за Шангри ме е яд.

knigi-igri.bg/shop/

27 Ное 2014 12:31
Делян
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98947
Безсмислието в колекционирането си е по "дефоут", така че нямаше какво да се "показва" този експеримент . Колекционерите много добре си го знаят. Идеята на колекционирането, според мен, е да събираш бройки от нещо, което нямаш, а не да подбираш най-доброто от него. Сещам се за един, мисля че беше американец, който събира колекционерски издания на игри, но не ги отваря и трупа кашони вкъщи. Аз, като един от тези колекционери, ще ти кажа само, че не приемам извиненията.

27 Ное 2014 12:49
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 359
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98949
Днес Клиф ще може да отговаря на въпроси. От утре му се налага 10 дневен бан.

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

27 Ное 2014 13:14
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98950
Само не разбрах за какво е бана след като ти и досега знаеше, кой стои зад псевдонима

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

27 Ное 2014 13:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98951

psicho_lg писа: писа:
Само не разбрах за какво е бана след като ти и досега знаеше, кой стои зад псевдонима
Откъде знаеш, че Зебг е знаел кой точно стои зад псевдонима?

knigi-igri.bg/shop/

27 Ное 2014 14:17
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98952

Branimer писа: писа:

Малко ти е бирата - и мезетата ще са от теб. За такива експерименти ако ти се размине боя, пак трябва да се радваш. Другия, дето го криеш случайно да не е видния другар и бивш потребител на форума Калин Ненов?

За мезетата чак не мисля, но за бирата вече съм казал. Пък ако решиш, че е малко, хвърли ми един бой :cry: Що се отнася до другарчето, човекът не е пожелал да излезе из сенките, така че няма как да го разкрия. Но поне третият е разкрит, а той е доста важен за случването на "Самсон" :-)

kiril_ps писа: писа:
Благодаря, че се разкри този жизненоважен за мен въпрос. Само за Шангри ме е яд.

За Шангри и мен ме яд :sad:

Делян писа: писа:
Безсмислието в колекционирането си е по "дефоут", така че нямаше какво да се "показва" този експеримент . Колекционерите много добре си го знаят. Идеята на колекционирането, според мен, е да събираш бройки от нещо, което нямаш, а не да подбираш най-доброто от него. Сещам се за един, мисля че беше американец, който събира колекционерски издания на игри, но не ги отваря и трупа кашони вкъщи. Аз, като един от тези колекционери, ще ти кажа само, че не приемам извиненията.

Добре де, ако беше спечелил търг за уникално тъпата (и рядка) книга-игра "Мъдростта на царя" и се беше ръснал за нея примерно 500 кинта това щеше ли да те направи щастлив?

ze BG писа: писа:
Днес Клиф ще може да отговаря на въпроси. От утре му се налага 10 дневен бан.

А след този бан ще продължа да отговарям на въпроси, ако има такива.

PEACE & LOVE

27 Ное 2014 14:54
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98955
Длъжен съм да те оплюя публично теб и този в сянка. Понякога троленето излиза извън граници и вие наистина прекалихте.

Особено покрай случката с Шангри ви бях бесен и само защото се бях обещал не ви разкрих още тогава. Сега съжалявам, че не съм. Може би Шангри нямаше да приключи с форума заради вашето лигавене.

Това оправдание с колекционерите е страшно нелепо. Колекционерите могат ако искат да дадат не само 500, а и 1000 лв. Те затова са колеционери. Направили сте го да се гаврите с тях, но надали щеше да ви е приятно ако вие бяхте на тяхно място.

За мен 10 дневен бан не е нищо. Предлагам всеки от тях да обработи по 10 книги-игри в състояние pdf с хиперлинкове и тогава ще им се отмени бана. Другият като иска да остане анонимен, тогава Клиф да предаде 20 книги.

Според и този в сянка трябва да бъде баннат. Никола и другите собственици знаят кой е.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

27 Ное 2014 15:02
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98956
Ей го,
и Никсата казва, че Зебг е знаел кой е (кои са). Странно.
Cliff_Burton,
Понеже не съм сигурен, че Шангри влиза във форума и следователно може да не прочете тази тема и съпътстващото извинение, искам да помоля да му пишеш ЛС или имейл (ако нямаш нищо против).
Благодаря предварително.

knigi-igri.bg/shop/

27 Ное 2014 15:10
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98957

Ей го,
Cliff_Burton,
Понеже не съм сигурен, че Шангри влиза във форума и следователно може да не прочете тази тема и съпътстващото извинение, искам да помоля да му пишеш ЛС или имейл (ако нямаш нищо против).
Благодаря предварително.

Кирчо, лошото е че ТЕ продължават да упорстват, че кажи-речи нямат вина за случилото се с Шангри..... че биха опонирали за забраната дори с истинските си никове. Ами да го бяха правили само през тях, а не през фалшиви самоличности. И при това, че Шангри ги беше разкрил, че са измамници с "Мъдростта на царя", тъй като във файла, който Колийн беше пратил и който уж беше набирал на ръка имаше същите правописни грешки като във версията на хартия. Затова и тогава реагира така остро срещу това Мъдростта на царя да е в списъка с книги от Старата вълна. И от там се получи цялата "драма"...

27 Ное 2014 15:44
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98959

nixata писа: писа:
Длъжен съм да те оплюя публично теб и този в сянка. Понякога троленето излиза извън граници и вие наистина прекалихте.

Особено покрай случката с Шангри ви бях бесен и само защото се бях обещал не ви разкрих още тогава. Сега съжалявам, че не съм. Може би Шангри нямаше да приключи с форума заради вашето лигавене.

Това оправдание с колекционерите е страшно нелепо. Колекционерите могат ако искат да дадат не само 500, а и 1000 лв. Те затова са колеционери. Направили сте го да се гаврите с тях, но надали щеше да ви е приятно ако вие бяхте на тяхно място.

За мен 10 дневен бан не е нищо. Предлагам всеки от тях да обработи по 10 книги-игри в състояние pdf с хиперлинкове и тогава ще им се отмени бана. Другият като иска да остане анонимен, тогава Клиф да предаде 20 книги.

Според и този в сянка трябва да бъде баннат. Никола и другите собственици знаят кой е.

Първо не мисля, че ситуацията беше гавра с колекционерите, започна като бъзик, но в последствие се стигна до търг за продажба на съществуваща книга-игра и част от наддаващите също не бяха особено учтиви. Второ общността все пак получи две книги-игри насреща, от които едната пълен боклук, но втората все пак е нещо читаво. Трето под този псевдоним се работи в посока нещо наистина добро с включвания и на още хора към новия проект. И не, този път тематиката няма да е библейска.

Що се отнася до наказанията, мисля че има кой да решава какво да е наказанието ми. Така или иначе планирам да обработя няколко книги-игри, като започна с двете на Колийн Ливингстън, последвани от другите две религиозни и ще видим нататък какво ще обработвам :unsure:

Ей го,
Cliff_Burton,
Благодаря предварително.

Нямам нищо против, ще му пиша мейл (имаш ли идея дали мейла, с който е регистриран дали го чете?)

Ей го,
Cliff_Burton,
Благодаря предварително.

Кирчо, лошото е че ТЕ продължават да упорстват, че кажи-речи нямат вина за случилото се с Шангри..... че биха опонирали за забраната дори с истинските си никове. Ами да го бяха правили само през тях, а не през фалшиви самоличности. И при това, че Шангри ги беше разкрил, че са измамници с "Мъдростта на царя", тъй като във файла, който Колийн беше пратил и който уж беше набирал на ръка имаше същите правописни грешки като във версията на хартия. Затова и тогава реагира така остро срещу това Мъдростта на царя да е в списъка с книги от Старата вълна. И от там се получи цялата "драма"...

Опонирал съм за забраната основно с истинския си ник ако не помниш. И пак с истинския си ник опонирам срещу забраната в каталога да присъстват четирите религиозни книги. А в каталога има книги както от старата, така и от новата вълна...

PEACE & LOVE

27 Ное 2014 15:48
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98960

Cliff_Burton писа: писа:

Опонирал съм за забраната основно с истинския си ник ако не помниш. И пак с истинския си ник опонирам срещу забраната в каталога да присъстват четирите религиозни книги. А в каталога има книги както от старата, така и от новата вълна...

E, да. Ама опонираше И ОТ фалшивата си самоличност за повече драматизъм. Та потребителите да почнат да се палят за някакви нарушени и отнети им права от "злодея" Шангри...

Поне това можеше да го спестиш. И защо тогава "Колийн" не си призна, че е изфабрикувал "Мъдростта на царя" и че тази книга-игра не е от Старата вълна? А продължи да се прави на горката, невинна жертва...

П.П. А и по-горе написа само "И мен ме е яд за Шангри". Т.е нито съжаляваш, нито му се извиняваш. Просто те е яд, че вече не дигитализира ли?

27 Ное 2014 16:02
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Topic Author
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98962

Cliff_Burton писа: писа:

E, да. Ама опонираше И ОТ фалшивата си самоличност за повече драматизъм. Та потребителите да почнат да се палят за някакви нарушени и отнети им права от "злодея" Шангри...

Поне това можеше да го спестиш. И защо тогава "Колийн" не си призна, че е изфабрикувал "Мъдростта на царя" и че тази книга-игра не е от Старата вълна? А продължи да се прави на горката, невинна жертва...

П.П. А и по-горе написа само "И мен ме е яд за Шангри". Т.е нито съжаляваш, нито му се извиняваш. Просто те е яд, че вече не дигитализира ли?

Първо дължа специални извинения на Шангри. Човекът направил толкова много за дигитализацията! Надявам се след това признание да се върне и да продължи страхотната си работа. Извиненията ми са заради криенето зад ника kaloyannk, а не за позицията ми относно забранените книги.

Това прочете ли го изобщо?

PEACE & LOVE

27 Ное 2014 16:08
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
#КОЙ предложи Колийн Ливингстън #98963

Нямам нищо против, ще му пиша мейл (имаш ли идея дали мейла, с който е регистриран дали го чете?)

Съжалявам, не поддържам никаква връзка с Шангри. Знам само, че е положил много труд по КИ. Просто се надявам, че с имейлите има по-голям шанс да се стигне до него.

knigi-igri.bg/shop/

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Mindcrime
    • Today 04:51
    • Флууд (5573 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 17:47
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Yesterday 13:51

За контакти